Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Lista obejrzanych filmów - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ankiety, sondy, plebiscyty, głosowania (https://forumkmf.pl/Forum-Ankiety-sondy-plebiscyty-g%C5%82osowania--26)
+--- Wątek: Lista obejrzanych filmów (/Thread-Lista-obejrzanych-film%C3%B3w--379)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

- romeck - 06-02-2007

Za zatem za zarząd przeniósł. :)

- Mierzwiak - 06-02-2007

Za za zamotałem się :wink:

- Karol - 06-02-2007

Ja też robię listę - od zeszłego roku, głównie z ciekawości, ile to przez cały rok się tego nazbierało :). W zeszłym roku pisalem w kalendarzu, w tym też ;). Skala 1-5. Piszę tylko tytuły i ocenę :).

p.s. Mierzwiak - "Baterii nie wliczono" - pamiętam to, uroczy film :). Ale 1/10 dla Elephant? Chyba nie tego VanSanta?!

- apone - 06-02-2007

Zachęciłeś mnie Mierzwiaku do prowadzenia listy :wink:. Ja również zacznę. Ot tak, dla hecy. Żeby się za parę lat pośmiać z tego co teraz wypisuję. Nie oceniam filmów w jakiejśtam skali, tylko piszę co mi się podobało, a co nie.

- Mierzwiak - 06-02-2007

Karol napisał(a):Ale 1/10 dla Elephant? Chyba nie tego VanSanta?!
To było męczące. I denne. Najwyraźniej nie załapałem niezmierzonej głębii tego dzieła.

apone napisał(a):Zachęciłeś mnie Mierzwiaku do prowadzenia listy :wink:
Zawsze chciałem zmieniać świat :)

- Jakuzzi - 06-02-2007

Elephant? Idealny film dla Mentala.

- picek - 06-02-2007

Nie mam czasu i pamięci do sporządzenia takiej listy (jak na razie chciałem zrobić listę mojej kolekcji ale nie mam aż takiej cierpliwości).. ale.. mam listę mniej-więcej ulubionych filmów na filmweb :wink:

- Karol - 06-02-2007

Mierzwiak napisał(a):
Karol napisał(a):Ale 1/10 dla Elephant? Chyba nie tego VanSanta?!
To było męczące. I denne. Najwyraźniej nie załapałem niezmierzonej głębii tego dzieła.

Meczace - moze. Ale denne? Na mnie 'Slon' zrobil wielkie wrazenie - szczegolnie koncowka, kiedy po calym dniu spedzonym wsrod tych uczniow widzimy ich smierc. Ale to temat na oddzielny topic, albo burzliwa rozmowe gg czy cos :D.

BTW, a myslalem, ze tylko ja jestem taki dziwny, zeby robic liste obejrzanych filmow ;).

- Ktoś - 13-02-2007

Hmm mi osobiscie nigdy pomysł sporządzania listy obejżanych filmow nie przyszedł do głowy, bo w sumie jaki to ma mieć cel? i tak pamietam filmy które obejżała mi czy mi sie podobaly tez pamietam :wink: Choć swoją drogą ciekawe ile by tego wyszło :D

- Cassel - 17-02-2007

Hmm, jeśli kogoś obchodzi zdanie brzydkiego...
Brzydki też prowadzi taką listę... W zwykłym dokumencie Worda ją zapisuje... ale starannie...
I uważa, że to świetna rzecz...
Mało tego...
Brzydki zapisuje kolejność oglądania filmów... Którego dnia i na jakim kanale / nośniku / w kinie...
I uważa, że to zarąbista rzecz...
I tylko żałuje, że prowadzi ją (tę drugą listę) dopiero od zeszłego roku...
Ech... :oops:

- Mental - 17-02-2007

Wielki Cezar też posługiwał się 3 os. l. poj. :)

- Cassel - 17-02-2007

...I skończył fatalnie. Ech, muszę z kogo innego brać przykład. ;)

- Anonymous - 24-02-2007

Mental napisał(a):Jutro zamierzam nabyć Batmany Burtona po okazyjnej cenie 39 złotych za sztukę (koleżanka sprzedaje :))...
39 to standardowa cena za wydanie 2DVD z tego co mi wiadomo :P

Ja nie prowadzę takiej listy, kiedyś zrobiłem listę posiadanych filmów, ale od dawan nieuaktualniona. Nie bardzo widzę sens takiego przedsięwzięcia :P

- nybatteri - 11-08-2007

Witam.

Również prowadzę swoją listę obejrzanych filmów, od września 2007 mam opisany każdy obejrzany. Robie miesieczne, roczne i kwartalne podsumowania. A oto co znajduje sie w opisie fimu:
-data
-tytul (polski + oryginalny)
-ocena filmweb,imdb,moja i srednia 0-10
-rok
-gatunek
-rezyser
-aktorstwo godne uwagi
-runtime
-panstwo
-wytwornia
- i wspolczynnik oczarowania w skali -3 / +3

A wszystko to w .xls 2007 :D

[Obrazek: mojastatafilmowaqr1.th.jpg]

- romeck - 11-08-2007

No szacunek, wygląda monumentalnie. Masz samozaparcie! :)

- Artemis - 11-08-2007

Ja tam tak nie potrafię. Zrobiłam ostatnio listę posiadanych soundtracków - spisanie 200 pozycji, ktore zachowuje na dysku/na polce, koszmarnie mnie zmeczylo, wiec co dopiero z zapisywaniem filmow? ;) A ocen 'gwiazdkowych' wystawiac nie potrafie. Wytlumaczcie mi, o co w tym chodzi, ratunku!

- nybatteri - 11-08-2007

jezeli srednio ogladam 0,85 film'a na dzien (dane za 2006) zaokraglajac mocno w gore dziennie wychodzi wpisac TYLKO jeden film ;). Wiec nic strasznego.
ps. dzis dopisalem - ZBRODNIA FERPEKCYJNA - polecam, czarna komedia !
8.25/10.

- Artemis - 11-08-2007

film'a? :P

btw, czym sie rozni 8.25/10 od 8.19/10? ;)

- soso - 11-08-2007

Myślę, że 8.25 > 8.19 - o resztę zapytaj użytkowników filmwebu.

- Mefisto - 11-08-2007

nybatteri napisał(a):[Obrazek: mojastatafilmowaqr1.th.jpg]

:shock:
fuck me, a myslałem, że ja lubię tabelki :D
szacunek dla, jak Romeck wspomniał, samozaparcia :)
A ta April March w lewym dolnym rogu to po Death Proof? :D

Artemis - spisy się przydają. gdybym nie miał porządnego spisu, to po ostatnim padnięciu dysku chyba bym się powiesił :D

a w temacie - chyba dopiero ostatnio zacząłem to nadrabiać seryjnie wystawiając oceny w bazie imdb :D wszak też ocen nie lubię, ale potem będę wiedział czego się wystrzegać (1-4), co je średnie (5-6), co dobre (7-8 ), a co należy czcić (9-10) :D