Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Zagadki (https://forumkmf.pl/Forum-Zagadki--15)
+--- Wątek: MasterKadr 2016 - edycja jesienna (/Thread-MasterKadr-2016-edycja-jesienna--4407)

Strony: 1 2 3 4

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Dr_Bakier - 18-10-2016

12:01 odrobinę naiwny ale dla Helen Slater warto a i filmów o pętli czasowej nie ma znowu tak wiele.
Przypominam o zbliżającym się terminie 2 etapu, do podliczania głosów usiądę już jutro w samo południe. Z już nadesłanych odpowiedzi wynika że ilości zdobytych punktow będą faktycznie mniejsze ale też, pobieżne patrząc, jest tylko jeden kadr którego do tej pory nikt nie odgadł. Zastanawiam się jeszcze czy 3 etap ma być levelem HARD jak założyłem wcześniej czy może wymieszać kadry z tymi z 4 etapu który chyba jest łatwiejszy niż drugi. Zobaczymy, tymczasem: popędzam.

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Dr_Bakier - 19-10-2016

Etap 2. level: MEDIUM. Garść statystyk: zrezygnowało dwóch graczy (Juby i Berus) i nikt nie przekroczył 20 pkt. A więc kolejny etap nie będzie aż taki trudny jak początkowo planowałem ale o tym za chwilę, wracając do prawidłowych odpowiedzi…

1.Barbwire - czy może być lepsze otwarcie dystopijnego quasiremake'u Casablanki niż mokry striptiz Pameli? Nie sądzę. Sonny i Baretto bez punktu.
2.Force Majeure – Kluczowej sceny z nie rozpoznał Baretto , Lawrence (Frozen) i Cassel (2012)
3.Nowhere to run - JCVD w krzakach i jego motor. Wydawało mi się że to będzie łatwe ale nikt nie trafił.
4.Fantastic Planet – O dzikiej planecie pisano w tym roku na głównej, nawrocki,mefisto,SonnyCrockett,Crash i Craven pewnie czytali.
5.Cube 2 hypercube - Sequel nieźle się zestarzał, jest godnym następcą fenomenalnej do dziś jedynki ale ja nie o tym. Zabójczy tesserakt poznali Nawrocki, Mefisto i  Craven. Lawrence jakimś cudem uważa że to „niemożliwe” z kilku kadrów niżej.
6.Filth - Kto nigdy nie kserował genitaliów niech pierwszy rzuci kamieniem, te maszyny wydają się być do tego stworzone, wszyscy czujemy te klimaty.
7.Blades of Glory - zabójczy iron lotus trenowany w Korei Pn odgadli gracze z ksywkami na literę C, reżim ale w złym filmie poznał Nawrocki i Mefisto celując w interview.
8.Constantine - Everyday is Caturday. Kto nie wiedział ten już wie, koty to portale do piekła. nawrocki, mefisto, SonnyCrockett, Casse & Craven wiedzieli o tym wcześniej.
9. Puppet Master vs Demonic Toys - że Puppet Master to wiadomo, pytanie tylko która część, jest ich tyle...STOP! w trakcie pisania tego posta nakręcili kolejną. Kowboj po raz pierwszy pojawił sie w trzeciej "zemście Toulona" natomiast clown pochodzi z innej serii: Demonic Toys (która swego czasu zaliczyła crossover z "Dollmanem", o tak, w Full Moon się nie patyczkują)a zatem to musi być crossover. Poprawną dedukcję przeprowadzili: Nawrocki,Mefisto,Crash oraz Craven. BTW ten crossover jest niekanoniczny. seriously. Baretto próbował z Killer Klowns from Outer Spacea Lawrence z trzecim Koszmarem…
10.Pearl Harbor - słynna scena z kamerą śledzącą pocisk. Ustrzelone punkty lecą do Baretta, Cravena, Mefista,Lawrence’a i Crasha. Sonny i Nawrocki celują w red tails ale przeciwnik siada im na ogonie i zostają strąceni.
11.Pixels - mistrzostwa w Donkey Kongu. Tylko Baretto najprawdopodbniej nie stracił czas oglądając ten film.
12.You dont mess with the Zohan – Nawrocki,Cassel,Lawrence, Craven +1pkt
13.31 - Nazi karzeł psychopata to nie jest coś co widuje się często. Tylko Nawrocki.
14.The Fly – Ciekawa sprawa, niepożądanego insekta w telepodzie rozpoznali tylko: SonnyCrockett, Lawrence i Baretto. Ciekawsza sprawa, Mefisto spudłował o włos (mucha II) a inne strzały były jeszcze dalej: Forteca (crash), człowiek demolka (Craven) czy kosiarz umysłów (Nawrocki).
15.Snatch – było kilka strzałów w eagle eye ale subtelną różnicę między desert eagle a repliką znają: nawrocki,SonnyCrocketi,Crash i Craven
16.Scott Pilgrim vs. the World – Baretto celuje drugi raz w ten film i udaje mu się!  Reszta też, oprócz Cassela:(
17.Jeepers Creepers II – the C-team znów punktuje.
18.Titus – a teraz gracze na litery M S i L.
19.Lo Imposible – Baretto i Lawrence nie rozpoznali odbicia tsunami.
20.30 Days of Night - nawrocki,mefisto,SonnyCrockett,Crash,Baretto dobrze. Lawrence strzela w Psy 2 i faktycznie stylówa nawet podobna ale punktu jak nie było tak nie ma.
21.USS Indianapolis: Men of Courage – dużo strzałów w filmy o tematyce rekiniej, Mefiu nawet rozpoznał katastrofę ale podał zły film (Misja Rekina) , tylko Crash w samo sedno
22.Runaway Train – Kadr niełatwy ale z samego kontekstu można wywnioskować o co cho. Craven i Baretto nie podołali.
23.RoboCop - tangensy i cosinusy u nowego Robo rozpoznał każdy kto nie nazywa się Mefisto Cassel albo Nawrocki (próbował coś zdziałać Małymi Agentam)
24.Pushing Tin - różne przygody w wieży kontroli lotów, tylko Lawrence i Craven bez punktu
25.Trancers – ha, klasyka jest Wam dobrze znana, w tym przypadku prymitywny bullet-time z pierwszych Trancerów, Baretto i Nawrocki bez strzału natomiast Cassel rozpoznał słynną scene z As good as it gets w której Helen Hunt dostaję kulkę:)
26.The Hidden – nikt nie odgadł.
27.Lifeforce- jak zwykle: cycki = komplet

Wyniki 2 etapu:
19.Crash                             
18.Craven
17.nawrocki                      
17.mefisto
16.SonnyCrockett          
12.Lawrence
11.Cassel                           
9.Baretto           

Klasyfikacja generalna:
47.Craven                          
44.Crash
45.mefisto         
44.nawrocki      
37.SonnyCrockett                          
33.Cassel                           
30.Lawrence                                                    
26.Baretto                         

Etap 3:
http://i.imgur.com/djgRiov.jpg
termin: 23:59 w niedziele. Nie wiem w jakim stanie wrócę z PGA (Poznań – miasto doznań) więc wyniki w poniedziałek mogę nie być z samego rana.

P.S.ten etap również opracowywałem w atmosferze chaosu gdyby komuś się coś nie zgadzało to zgłaszać :)

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Baretto - 19-10-2016

Tak jak myślałem poszło mi słabo, ale trzeci etap wydaje mi się dużo łatwiejszy, więc mam nadzieję, że teraz pójdzie lepiej.

Tak na pierwszy rzut oka rozpoznałem ok 17 kadrów.

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Juby - 19-10-2016

To odpowiedzi na drugi etap nie były do 20? o.O Kurcze, ale dałem ciała.

Trzecia runda łatwiejsza, ale skoro nie brałem udziału w drugiej, to już nie chce mi się bawić. Reszcie życzę powodzenia.

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Craven - 19-10-2016

The Fly było drugim typem :( niestety nie było czasu sprawdzać.

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Mefisto - 20-10-2016

Cytat:Nowhere to run - JCVD w krzakach i jego motor. Wydawało mi się że to będzie łatwe ale nikt nie trafił.

Jak to niby mogło być łatwe?!

Cytat:Puppet Master vs Demonic Toys - że Puppet Master to wiadomo, pytanie tylko która część, jest ich tyle...STOP! w trakcie pisania tego posta nakręcili kolejną. Kowboj po raz pierwszy pojawił sie w trzeciej "zemście Toulona" natomiast clown pochodzi z innej serii: Demonic Toys (która swego czasu zaliczyła crossover z "Dollmanem", o tak, w Full Moon się nie patyczkują)a zatem to musi być crossover.

No właśnie w tej części Sześciostrzałowiec się scyborgował również :)

Cytat:31 - Nazi karzeł psychopata to nie jest coś co widuje się często. Tylko Nawrocki.

kilka godzin szukania w google "nazi" + "bunny" or "swastika" + "rabbit". Ktoś mi jeszcze powie, że w google można znaleźć wszystko, to dostanie po ryju.

Cytat:The Fly – Ciekawa sprawa, niepożądanego insekta w telepodzie rozpoznali tylko: SonnyCrockett, Lawrence i Baretto. Ciekawsza sprawa, Mefisto spudłował o włos (mucha II)

krew mnie zaleje zaraz, bo specjalnie sprawdzałem i jednak te fragmenty z monitorami na które trafiłem, były ciutkę inne (inna sprawa, że dotyczyły zwierząt), więc strzeliłem w update

Cytat:USS Indianapolis: Men of Courage – dużo strzałów w filmy o tematyce rekiniej, Mefiu nawet rozpoznał katastrofę ale podał zły film (Misja Rekina)

ten film w ogóle wyszedł, że wklejasz? trochę cios poniżej pasa :P

Cytat:RoboCop - tangensy i cosinusy u nowego Robo rozpoznał każdy kto nie nazywa się Mefisto Cassel albo Nawrocki (próbował coś zdziałać Małymi Agentam)

ło kurwa, to teraz już wiem, że nigdy po ten crap nie sięgnę - a mą uwagę przykuł koleś w różowym i szukałem po komediach (choć to pewnie komedia jest i tak)

Cytat:Klasyfikacja generalna:
47.Craven                           
44.Crash
45.mefisto

i niby czemu jestem za Crashem? Spiseg.

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Cassel - 20-10-2016

I na dodatek pisze cię małą literą. Zerowy szacun. :P

Cytat:26.The Hidden – nikt nie odgadł.

Ja w tym gościu nadal widzę Johna Malkovicha. :)

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - nawrocki - 20-10-2016

Ja myślałem, że to Ian Holm.

@Mefisto, trzeba było wpisać "nazi dwarf". :) Tak bym przynajmniej zrobił, gdybym "31" nie widział.

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Lawrence - 20-10-2016

Ja wpisywałem "creepy bunny with swastika" i nic mi nie chciało wyskoczyć. :(

Plus zbliża się Halloween, a więc fajnie, że pojawia się sporo horrorów w tych zagadkach, ale są one podchwytliwe, szczególnie jeżeli mamy "Laleczkę Chucky 24", a ja wytpowałem "Laleczkę Chucky 23". :P

I czy nie mógłbym otrzymać przynajmniej półpunku, za to, że wymieniłem "Lo Imposible", ale wpisałem w miejce "Cube'a"? ;)

(20-10-2016, 10:01)nawrocki napisał(a):  trzeba było wpisać "nazi dwarf". :) Tak bym przynajmniej zrobił, gdybym "31" nie widział.

a skąd miałem wiedzieć, że to karzeł?

No przecież widać.

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Lawrence - 20-10-2016

To jest karzeł? Dla mnie o koleś niskiego wzrostu. Plus kamera jest z góry i wygląda na niewysokiego.

gówno, a nie widać

Zresztą, trzeba było nadrabiać Zombiego, a nie teraz fochy strzelać. :)

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Dr_Bakier - 21-10-2016

tak na szybko:
Juby, szkoda że tak wyszło. W poprzednich edycjach zdarzało się i nawet miałem wysłać przypomnienie blisko terminu ale że głosów nie oddali ci z dołu stawki to nie chciałem dodawać oliwy do ognia (osobiście nic mnie tak nie wyprowadza z równowagi po mojej porażce jak ktoś wyciągający pomocną dłoń którą najczęściej gryzę:) )

Mefisto hehe, tak wyszło :)

31. potwierdzam że na zdjęciu nie widać "karlich" proporcji, powiedzmy ze specjalnie takie wybrałem. Jak ktoś lubi klimaty Roberta Zombiego to powinien obejrzeć aczkolwiek uprzedzam wielbicieli urody dawnej Meg Foster.

Predator895 - sorry że tak publicznie ale wysłałeś mi odp na pierwszy etap kiedy w toku jest już trzeci ....

Niestety muszę przedłużyć wam czas na wysyłanie odpowiedzi o jeden dzień, kilka osób już przysłało i chyba faktycznie ten etap jest dla was łatwiejszy, ale ci którzy jeszcze tego nie zrobili mają czas do poniedzialku 23.59.

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Juby - 21-10-2016

(21-10-2016, 17:45)Dr_Bakier napisał(a): Juby, szkoda że tak wyszło. W poprzednich edycjach zdarzało się i nawet miałem wysłać przypomnienie blisko terminu ale że głosów nie oddali ci z dołu stawki to nie chciałem dodawać oliwy do ognia (osobiście nic mnie tak nie wyprowadza z równowagi po mojej porażce jak ktoś wyciągający pomocną dłoń którą najczęściej gryzę:) )

Nic się nie stało. Pomogłem bratu, może wygra kolejną rundę. ;)

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Craven - 24-10-2016

Niestety zawaliłem ten etap. Gratki dla zwycięzcy. :(

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Baretto - 24-10-2016

To miał być poziom Hard? Ja już wysłałem swoje odpowiedzi. nie zapisałem tylko czterech kadrów i wydaje mi się, że te które mam w większości są dobre. Liczę na przynajmniej 18 pkt ;)

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - Lawrence - 24-10-2016

Hej, co jest? Konkurs ma trwać do 23:59 to ja chcę jeszcze dokładniej przejrzeć te kadry, a wyświetla mi się:

503 Service Unavailable

No server is available to handle this request. 

Tak nie jestem w stanie oddać głosów :(

RE: MasterKadr 2016 - edycja jesienna - SonnyCrockett - 24-10-2016

U mnie działa.

http://imgur.com/djgRiov