![]() |
|
Akinator, znawca popkultury :] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Zagadki (https://forumkmf.pl/Forum-Zagadki--15) +--- Wątek: Akinator, znawca popkultury :] (/Thread-Akinator-znawca-popkultury--446) Strony:
1
2
|
- Danus - 13-02-2009 He dobry jest zgadł Predatora, ale nie zgadł tego co go zgładził czyli Dutcha. Pomęczę go jeszcze troszkę. 8) Edit: cholera zgadł Jokera 8) - Never Fuck With Me - 13-02-2009 Tonego Montany nie zgadł. EDIT: Sk*rwysyn!!!! Zgadł Hitmana!!! (na pytanie czy jest "assasin" już wiedziałem, że zgadnie :)) EDIT2: Na pytaniu "Does your characters name apears in the name of movie" myślałem, że zgadnie Jaya. Ale nie - Edzio Nożycoręki. EDIT3: Nie zgadł Freda Corleone. Zadawał beznadziejne pytania na które odpowiadałem ciągle "No". EDIT4: Rozłożyłem go na Leatherface. Powinien jeszce troche popytać zanim odpowie. - piXi - 13-02-2009 Zwykły, bardzo prosty system ekspercki jaki studenci informatyki robią (często bardziej rozbudowane niż ten) na pierwszym, może drugim roku studiów w ramach zaliczenia przedmiotu Sztuczna inteligencja... ;-) O wiele bardziej rozbudowane są systemy eksperckie wspomagające analizowanie notowań giełdowych czy też identyfikacji struktur molekularnych, itp... Niezgadywanie osób oznacza 2 rzeczy, albo nie ma takiej osoby w bazie wiedzy eksperckiej, albo ilość pytań jest zbyt mała aby przetworzyć całe wnioskowanie, więc na koniec pozostaje jakiś podzbiór wynikowy i zapewne albo metodą losową albo metodą największej ilości odwołań jest wyłaniany wynik... Sam coś podobnego robiłem, ale do wykrywania chorób na pierwszym roku... System zadawał pytania odnośnie symptomów a następnie wnioskował rodzaj ewentualnej choroby i dalsze zalecane postępowanie... ;-) - Negrin - 13-02-2009 piXi napisał(a):Zwykły, bardzo prosty system ekspercki jaki studenci informatyki robią (często bardziej rozbudowane niż ten) na pierwszym, może drugim roku studiów w ramach zaliczenia przedmiotu Sztuczna inteligencja... ;-)Czy wiesz, ilu osobom zdruzgotałeś światopogląd?! Cieszysz się? - Never Fuck With Me - 06-03-2009 Nosz kurde to już wkurzające. Wszystko dobrze dopóki nie wyskoczy reklama jakiejś gry Trickster i wszystko się tnie - Karaluch - 07-03-2009 Cienki ten system ekspercki. Rozłożyłem go kolejno, Joe Hallenbeckiem, Douglasem Quaidem, Samanthą Caine, Gabem Walkerem oraz Ivanem Danko. Czego, jak czego, ale wiedzy o klasyce kina akcji od studentów informatyki powinno się wymagać :D - Pegaz - 03-04-2009 Najpierw bez problemu odgadł Setha Rogena. Potem wygrał także gdy chodziło o Mickeya Rourke'a. Ale gdy pomyślałem o Edwardzie Furlongu wskazał na Jake'a Gyllenhalla Czyli taki w pełni nieomylny to on nie jest :D - Negrin - 03-04-2009 Dzięki za niusa, właśnie tego chcieliśmy się dowiedzieć. Od miesięcy. Witaj na forum, znaczy się. - Anonymous - 03-04-2009 Spróbowałem na razie Batmana, Supermana, Jonesa, Rambo, Dutcha i Cobrę - wszystko z pozytywnym wynikiem. Fajna zabawa :) EIDT: VAsquez nie zgadł, oczywiście zaproponował Ripley - AdiPio - 03-04-2009 Najpierw dalem mu naszego prezydenta(co,tez gral w filmie).Odgadl po 13 pytaniach.Potem dalem mu Rocky`ego i go polozylem.Ale caly czas zadawal pytania czy to jest postac z anime!Po 20 pytaniach powiedzial,ze to Indiana Jones.Ogolnie bardzo fajna zabawa. - Negrin - 04-04-2009 Dobra, to teraz już bez ironii ode mnie: a może by po prostu zamknąć ten temat? Inaczej, tak jak teraz, każdy nowy użytkownik przez kolejne miesiące będzie czuł nieodpartą potrzebę podzielenia się z nami informacją o tym, kogo to nie zadał i po ilu pytaniach się udało albo nie. - misiak965 - 24-09-2010 Świetne. Zgadł po 40 pytaniach że to Bette Midler ;) - Trelkovsky - 08-10-2010 To jest zajebiste!!!!!! Spróbujecie z Jarkiem Kaczyńskim. Po prostu padłem - już w 10 pytaniu poszedł ciąg: czy postać jest znana z głupich wypowiedzi? czy ma brata bliźniaka? RE: Akinator, znawca popkultury :] - Bart - 05-01-2012 Skurczybyk! Odgadł Carla Sagana, choć po pytaniach nie spodziewałem się że da radę :) No i Świnkę Peppę, ale to było proste. Haha, ale doktora Fletcha nie odgadł ;] RE: Akinator, znawca popkultury :] - nawrocki - 05-01-2012 Słabiak. Nie odgadł Dana Simmonsa, Petera Wattsa, Todda Haynesa, sir Johna Franklina, dopiero z prościutkim Bane'em mu się udało... :) RE: Akinator, znawca popkultury :] - Bart - 05-01-2012 Ale uczy się :) No i zabawa fajna ;] |