![]() |
|
mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: mother! (2017) reż. Darren Aronofsky (/Thread-mother-2017-re%C5%BC-Darren-Aronofsky--4497) |
RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Predator895 - 31-07-2017 Ciekawe czy muzyka z Inwazji Porywaczy Ciał ma jakieś odzwierciedlenie w filmie :) RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - harlequinade - 01-08-2017 Ponoć pełen trailer - 80 sekund - będzie jedynym dla tego filmu. Paramount boi się spoilerów, dlatego przyspieszona premiera w USA, u nas jak był listopad tak jest :/ RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - harlequinade - 01-08-2017
RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kuba - 01-08-2017 Cudny plakacik. Rozumiem, że Aronofsky broni tajemnic filmu, ale jak przekładają date premiery z tego powodu nawet...to co tam jest w tym scenariuszu skoro bronią go lepiej niż ludzie HBO skryptow GoT. Napisałem do dystrybutora z Polski z zapytaniem czy data napewno nie ulegnie zmianie, zobaczymy czy w ogóle odpowiedzą. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - harlequinade - 02-08-2017 (01-08-2017, 20:05)Kuba napisał(a): Cudny plakacik. Najśmieszniejsze jest, że więcej o fabule można zgadnąć z detali na plakatach niż z jedynej tylko wypowiedzi Aronofsky'ego o filmie :) RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - harlequinade - 08-08-2017 pełny trailer RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - simek - 08-08-2017 Ładne, ładne, czekam, tylko, że ja Edowi Harrisowi z takim uśmieszkiem to bym za cholerę drzwi nie otworzył, powiedziałbym, że sorry, ale sama pana twarz aż krzyczy, że zaraz zaczną się gwałty, morderstwa i obudzą się jakieś piekielne moce :p RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Predator895 - 08-08-2017 Ciary, oby to był powrót w wielkim stylu, bo Noego nie mogłem zdzierżyć i nie wytrwałem do końca :P Jeśli podtrzyma klimat Black Swan i podkręci śrubę z naciskiem na mega horror- thriller to czeka nas nie lada jazda. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Mierzwiak - 08-08-2017 Bomba! Ciekawe o co tu będzie chodzić, pachnie jakimś pokręconym kultem. Pfeiffer, Pfeiffer, Pfeiffer <3 Jest i nowy plakat:
RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Snappik - 08-08-2017 No całkiem spoko, ale trailer pokazuje zbyt dużo jak dla mnie . Pachnie mi tutaj jakimś twistem na miarę RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kuba - 08-08-2017 Trailer super. Edowi i ekipie chodzi chyba o Bardema a. Lawrenc faktycznie jest postronną ofiarą. Fajny, mroczny klimat. Świetne zdjęcia. Coś czuję, że muzyka Johannssena będzie idealnie pasować do tego filmu. Polski dystrybutor posłuchał głos ludu i przełożył date premiery z 11 listopada na RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - nawrocki - 08-08-2017 Po trailerze wygląda na to, że opis filmu, który swego czasu pojawił się w internecie, może okazać się prawdziwy: Tak czy inaczej, czekam, bo zwiastun świetny. Miło będzie ponownie zobaczyć Aronofsky'ego w takich klimatach. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Dr Strangelove - 08-08-2017 (08-08-2017, 06:21)simek napisał(a): tylko, że ja Edowi Harrisowi z takim uśmieszkiem to bym za cholerę drzwi nie otworzył:D To samo pomyślałem. Trailer słabiutki, wygląda jak bardzo generyczny trailer jakiegoś horroru, ale... No reżyser mam nadzieję tylko sobie z nas robi jaja i cały film będzie na poziomie. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - harlequinade - 08-08-2017 (08-08-2017, 08:40)Kuba napisał(a): Trailer super. Edowi i ekipie chodzi chyba o Bardema a. Lawrenc faktycznie jest postronną ofiarą. No pogięło ich chyba. Do tej pory to już wszystko zaspoilerowane będzie i jeszcze pewnie nawet kopia online. Eh, Polska. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kuba - 08-08-2017 Ja tam w sumie i tak nie wchodzę na zagraniczne fora więc spoilery powinny mnie ominąć, ale jednak straszna szkoda, że na tak intrygujący film trzeba czekać tak długo. Przynajmniej listopad u nas w kinie zapowiada się nadzwyczaj ciekawie. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - harlequinade - 09-08-2017 Oscar Javiera dostał upgrade we Francji :D
RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 10-08-2017 Ze strony Filmstarts.de: Poeta (Javier Bardem) i jego żona (Jennifer Lawrence) zostaja zaskoczeni wizyta nieznajomych w swoim wiktoriańskim domu na wsi: mezczyzna (Ed Harris), a nieco później jego żona (Michelle Pfeiffer) staja przy drzwiach domu, po czym poeta proponuje im pozostac na dluzej. Po pozornie niezapowiedzianym pojawieniu się synów pary (Domhnall i Brian Gleeson), dochodzi do gwałtownej klotni, w której jeden z braci zabija brata. Dramatyczne zajscie wyzwala w poecie kreatywna moc. Pisze on pisze ksiazke, która staje sie niesamowitym sukcesem - zdobywa prestiżową nagrodę i wygrywa konkurs, które daja mu status kultowego pisarza. Tymczastem żona artysty, ktora jest w ciazy, nekana jest przez jego fanow. Staja sie oni coraz bardziej agresywni ... RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - harlequinade - 11-08-2017 (10-08-2017, 19:23)lalique21 napisał(a): Ze strony Filmstarts.de: Poeta (Javier Bardem) i jego żona (Jennifer Lawrence) zostaja zaskoczeni wizyta nieznajomych w swoim wiktoriańskim domu na wsi: mezczyzna (Ed Harris), a nieco później jego żona (Michelle Pfeiffer) staja przy drzwiach domu, po czym poeta proponuje im pozostac na dluzej. Po pozornie niezapowiedzianym pojawieniu się synów pary (Domhnall i Brian Gleeson), dochodzi do gwałtownej klotni, w której jeden z braci zabija brata. Dramatyczne zajscie wyzwala w poecie kreatywna moc. Pisze on pisze ksiazke, która staje sie niesamowitym sukcesem - zdobywa prestiżową nagrodę i wygrywa konkurs, które daja mu status kultowego pisarza. Tymczastem żona artysty, ktora jest w ciazy, nekana jest przez jego fanow. Staja sie oni coraz bardziej agresywni ... Widze, że z ffilmwebu ten opis trafił i tu. Radzę ukryć pod spoilerami bo najpewniej jest to na prawde opis części fabuły RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kuba - 11-08-2017 Opis spoilerowy, ale jeśli uważnie przeanalizować trailer to nie jest on szczególnie zaskakujący. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 11-08-2017 Czy ktos czyta twittera Darrena Arafonsky'ego? Rezyser zacheca, by z plakatow filmowych odkrywac Easter eggs, czyli ukryte smaczki. Zdradzaja one fabule filmu. Dociekliwa osoba ulozy odkryte tam symbole jak puzzle w calosc ukladanki. Zacznijmy od zapalniczki na plakacie Bardena. Tajemniczy symbol to zodiakalne ryby. Lawrence wyglada jak pierwsza martka Ewa w raju Eden í w prawym dolnym rogu dostec mozna ten sam symbol zodiakalnych ryb. W trailerze, gdy znajduje zdjecie meza w bagazu, na torbie nieznajomego jest identyczny symbol. W kielichu kwiatu w lewym dolnym roku znajduje sie cos na sztalt szkatulki. W trailerze gdy kobieta maluje sciane, zyrandol ma identyczny ksztalt. Pytanie, kto wie czym jest zolty proszek, ktory pije rozstrzesiona kobieta? Musuje w szklance. |