![]() |
|
Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy polskie (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-polskie--13) +--- Wątek: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) (/Thread-Kler-Wojciech-Smarzowski-2018--4967) |
RE: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - Mierzwiak - 07-08-2018 Cytat:Byliśmy zmuszeni usunąć zwiastun z sieci. Dokonujemy w nim drobnej, kosmetycznej zmiany.Vega zwrócił im uwagę że nie nazywa się Smarzowski? :) RE: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - Snappik - 07-08-2018 Niestety mam obawy, że pod względem pomysłowości będzie to jednak film na poziomie Vegi - zwyczajnie prostacki. Smarzowski zdaje się napie...ć w kler ile wlezie, z każdej strony, dając widzom na tacy każdą przywarę o kościele jaka utarła się w ostatnich dekadach - ruchanie dzieci, pijaństwo, zbieranie hajsu, ruchanie, pijaństwo, polityczne związki i tak dalej ite pe. Po Wojtku spodziewam się jednak czegoś więcej i mam nadzieję że złe wrażenie to tylko kwestia montażu zwiastuna. RE: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - Pelivaron - 09-08-2018 wrócił zwiastun, usunięto scenę z Więckiewiczem i Kulig RE: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - Snappik - 09-08-2018 I o to było tyle krzyku? Przecież tam nawet kawału sutka nie było widać. RE: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - Dr Strangelove - 09-08-2018 No ale dzięki temu mamy informację o filmie na wszystkich portalach, a antyklerykałowie mogą snuć teorie, że zwiastun usunęli na polecenie Watykanu i Opus Dei i to trzeba koniecznie zobaczyć! Sam sobie podziękuję, za tę błyskotliwą analizę :)
RE: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - Derelict Machine - 09-08-2018 Kolejna jakże "Polska" tematyka filmu Smarzowskigo. Chyba po tym filmie Pan Wojciech stanie się już oficjalnie parodią samego siebie. Na bank będzie to jakiś banał w prostackim stylu: księża ruchający dziwki, chlejący alkohol i oszukujący wiernych na kasie :P We włoskiej Suburrze jakoś to było przedstawione ze smakiem, u Smarzowskiego pewnie będzie rynsztok :D RE: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - srebrnik - 16-08-2018 Isakowicz-Zalewski widział "Kler". Jest w jego tekście chyba duży spoiler, więc ostrzegam, jakby co Cytat:W ostatnich dniach mogłem dwukrotnie obejrzeć cały film Wojciecha Smarzowskiego "Kler". Wrażenia po tych projekcjach, mówiąc delikatnie, mam mieszane. RE: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - Snappik - 16-08-2018 Czyli wychodzi na to, że Smarzowski wpatrzył się w Vegę ;) Dziękuję za taki film, kasy mojej Wojtek i wyborcza nie dostaną. RE: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - Krismeister - 16-08-2018 Gość opisał praktycznie cały film, a po mnie to... spływa. Zapowiada się najmniej ciekawy film Smarzowskiego, i straciłem ochotę, żeby go obejrzeć. RE: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - Mierzwiak - 16-08-2018 Z każdym kolejnym słowem tego opisu / recenzji moje zainteresowanie tym filmem spadało by w końcu osiągnąć 0. Nie mam najmniejszej ochoty na oglądanie czegoś tak prostackiego. RE: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - Derelict Machine - 17-08-2018 (16-08-2018, 15:07)Mierzwiak napisał(a): Z każdym kolejnym słowem tego opisu / recenzji moje zainteresowanie tym filmem spadało by w końcu osiągnąć 0. Nie mam najmniejszej ochoty na oglądanie czegoś tak prostackiego. To masz dobry threshold, moje zainteresowanie osiągnęło wartość "0", jak tylko zobaczyłem tytuł filmu :D Nawet trailera nie mam zamiaru odpalać, tak bardzo wyjeb@ne :) RE: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - yacajackowski - 17-08-2018 Nie wiem czego innego można się było po Wojtku i filmie o księżach spodziewać... RE: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - Pai-Chi-Wo - 17-08-2018 A może zamiast zajmować się klerem Smarzowski zrobi film o siatce pedofilskiej w USA, działającej i skupionej w najwyższych kręgach władzy sięgającej białego domu, gdzie dostarcza się młodych chłopców? Albo o niech zrobi film o adopcjach dzieci za granicę do pedofilów na zachód czy handel dziecięcymi organami? Może coś o turystyce seksualnej? Albo może temat współczesnego niewolnictwa? Nie wie on o tym? Ale do tego trzeba mieć jaja. Łatwiej jest kopać tych co na pewno nie oddadzą. Przed Smarzowskim cały świat pomysłów stoi otworem. A do grzebania w bagnie ma jeszcze sporo. Nie było jeszcze o domach spokojnej starości, nie było o psychiatrykach i co tam się dzieje. Jak zbraknie pomysłów można pojechać po mniejszościach seksualnych, po transach i innych zwyrolach, to dopiero będzie oglądalność. Można się zabrać jeszcze za nekrofilę, gerontofilię albo za tych co kupę lubią mieć na klacie. Bagno chyba nigdy nie osiągnie dna szukaj Smarzowski a znajdziesz. RE: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - srebrnik - 17-08-2018 Mam wrażenie, że czasami identyczna retoryka ma miejsce przy premierach nowych filmów Vegi. Ten post z forum Ślizg zresztą to też taki kierunek. Są przecież jakieś strony i profile na FB, gdzie ludzie wymyślają kolejne scenariusze filmów wspaniałego Patryka. To definitywnie wskazuje na to, że podobieństwo tych dwóch reżyserów jest wyraźniejsze, niż się kiedyś wydawało. RE: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - PropJoe - 17-08-2018 Mnie tylko zastanawia timing. Przecież Drogówka nie była pod tym względem dużo "lepsza" tak patrząc z perspektywy czasu. Ale Vega nie był wtedy aż tak popularny i kontrowersyjny. Teraz mam wrażenie to wszystko się nieszczęśliwie dla Smarzowskiego (a może szczęśliwie, bo wątpię, żeby negatywnie to wpłynęło na frekwencję) skumulowało. Vega u szczytu sławy, Smarzowski wrócił po Wołyniu do swoich ulubionych klimatów, w dodatku wziął na warsztat najbardziej nośny, najprostszy do banalnego wyśmiania temat i to wszystko przelało czarę goryczy. Pytanie czy tacy filmowi spece jak my dawali się wcześniej nabrać i potrzebowali Vegi, żeby zdemaskować Smarzowskiego czy ten drugi systematycznie zmierzał w kierunku tego pierwszego? RE: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - zdzichon - 17-08-2018 (17-08-2018, 10:02)Pai-Chi-Wo napisał(a): Ale do tego trzeba mieć jaja. Łatwiej jest kopać tych co na pewno nie oddadzą. Abstrachując od poziomu całego filmu, którego jeszcze nikt z nas nie widział, to uważasz, że jedna z najbogatszych i najbardziej wpływowych instytucji w naszym kraju nie jest w stanie się bronić przed byle filmem i to nieuczciwe kopać tych biednych, oddanych służbie bogu ludzi? RE: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - Pai-Chi-Wo - 17-08-2018 (17-08-2018, 11:10)zdzichon napisał(a): Abstrachując od poziomu całego filmu, którego jeszcze nikt z nas nie widział, to uważasz, że jedna z najbogatszych i najbardziej wpływowych instytucji w naszym kraju nie jest w stanie się bronić przed byle filmem i to nieuczciwe kopać tych biednych, oddanych służbie bogu ludzi? Był taki film "Ksiądz" o księdzu geju i faktycznie ten film został zbanowany. Oczywiście tak bo banowali że ja go oglądnąłem a nie było wtedy jeszcze internetu. Instutucja o której wspominasz nie zajmuje się metodami niszczenia człowieka i jego kariery, o których wolałbym tutaj nie wspominać... ale masz rację poczekajmy do oglądnięcia. RE: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - Krismeister - 17-08-2018 (17-08-2018, 10:02)Pai-Chi-Wo napisał(a): czy handel dziecięcymi organami? Może coś o turystyce seksualnej? Albo może temat współczesnego niewolnictwa? Nie wie on o tym? Nie ma tym się zająć Vega? Z Alicją Bachledą Curuś w roli głównej. RE: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - zdzichon - 17-08-2018 (17-08-2018, 11:23)Pai-Chi-Wo napisał(a): Instutucja o której wspominasz nie zajmuje się metodami niszczenia człowieka i jego kariery, o których wolałbym tutaj nie wspominać... ale masz rację poczekajmy do oglądnięcia. Pochodzę z Lubina, miejscowości, w której kościół, a konkretnie jego przedstawiciel - ksiądz Matkowski wraz ze swoją szajką Salezjan :) zniszczył życie setkom parafian, biorąc na nich potężne kredyty, także ten :) Poczytaj sobie o sprawie, tu akurat w końcu zapadły wyroki (śmiesznie niskie oczywiście) , bo sprawa była gruba, ale zajęło to bagatela 10 lat. Z resztą nie do końca wiem do czego w tym zdaniu pijesz. Nie zajmuje się profesjonalnie? W przeciwieństwie do czego/kogo? Kościół najprawdopodobniej ten film po prostu zleje... Mają u nas taką pozycję, że księża dokonujący przestępstw często są ponad prawem i zamiast być normalnie stawiani pod sąd, są "za karę" przenoszeni do innej parafii także o czym my tu rozmawiamy. RE: Kler (Wojciech Smarzowski, 2018) - Pai-Chi-Wo - 17-08-2018 (17-08-2018, 11:48)Krismeister napisał(a):(17-08-2018, 10:02)Pai-Chi-Wo napisał(a): czy handel dziecięcymi organami? Może coś o turystyce seksualnej? Albo może temat współczesnego niewolnictwa? Nie wie on o tym? Jeśli Vega ma to spieprzyć tak jak Botoks to lepiej nie. (17-08-2018, 12:02)zdzichon napisał(a): Z resztą nie do końca wiem do czego w tym zdaniu pijesz. Nie zajmuje się profesjonalnie? W przeciwieństwie do czego/kogo? Tak, tak, tak dokładnie profesjonalne niszczenie ludzi i ich karier. Brawo! Dobrze że pytasz. Nooo.. niech się wezmą w bary, Smarzowski i ten Vega do kupy za mafię sadową, czy to za mafię skarbową z historią Optimusa i Romana Kluski, czy to za FOZZ, czy to za Kulczyka i odsprzedaż Telekomunikacji Polskiej czy przekręty na kontraktach w MONie. Wiele, wiele innych spraw. Starczy materiału do 2088go. Niech się wezmą za mafię państwową. Tak jak film "Układ zamknięty" Ale do tego trzeba mieć jaja. Łatwiej kopać tych co nie oddadzą. |