Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+---- Dział: Forum wewnętrzne: HORRORY, KINO WAMPIRYCZNE, GORE (https://forumkmf.pl/Forum-Forum-wewn%C4%99trzne-HORRORY-KINO-WAMPIRYCZNE-GORE--19)
+---- Wątek: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright (/Thread-Last-Night-in-Soho-2021-re%C5%BC-Edgar-Wright--5235)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - Danus - 25-05-2021

Zwiastun przepiekny wizualnie.
A Anna Taylor Joy wyglada tutaj tak, ze o ja pierdole:)
Czekam:)

RE: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - raven.second - 25-05-2021

Intrygujące, bardzo. Prezentuje się o niebo lepiej niż Baby Driver, a obie panie zjawiskowe i nawet, jeśli film będzie padaką, to dla jednej i dla drugiej będzie chyba warto go obejrzeć.

RE: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - nawrocki - 25-05-2021

Niby inne na tle filmografii Wrighta, ale mimo wszystko widać jego rękę - już teraz obstawiam, że będzie w tym dużo kinofilstwa i specyficznego humoru. McKenzie i Taylor-Joy (!) prezentują się świetnie.

RE: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - Kryst_007 - 25-05-2021

Pokuszę się o stwierdzenie, że to jak dotąd najlepszy trailer jaki widziałem w tym roku. "Downtown" oraz klimat Londynu lat 60. robią świetną robotę. Cholera, czuję nawet że to będzie najlepszy film Wrighta.

W sumie wygląda na to, że to Thomasin będzie leading, a Anya supporting. Myślałem, że będzie odwrotnie.

RE: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - raven.second - 25-05-2021

Cytat:Thomasin będzie leading, a Anya supporting
Thomasin nie znam tak szczerze, a filmweb mówi, że widziałem z nią tylko jeden film (HOBBIT w dodatku XD) i jeden chcę obejrzeć (Leave no trace), więc... może to dobrze?

RE: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - Kryst_007 - 25-05-2021

W "Jojo Rabbit" bardzo dobrze wypadła i stworzyła urzekający duet z Romanem Griffinem Davisem.

RE: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - Corn - 25-05-2021

(25-05-2021, 17:09)PropJoe napisał(a): Baby Driver to była żenada, ale Wright ma warsztat i jeśli tu nie przekombinuje w warstwie fabularnej może być spoko. Już nawet nie pamiętałem jaki to jest koncept, ale do połowy trailera nie miałem obaw, od połowy już trochę się boję, czy nie będzie tu próbował upchnąć za dużo. 
No ja mam ten problem z Wrigthem, że on ma świetne pomysły i oko do wizualiów, ale totalnie nie potrafi konstruować historii. Upycha za dużo, jara się każdym pomysłem i nie potrafi powiedzieć stop. Tutaj spodziewam się dokładnie tego samego. W zasadzie ze wszystkich jego filmów podobało mi się tylko Shaun of the Dead i The End of the World. Jakimś cudem tam nie popłynął.

RE: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - PropJoe - 25-05-2021

No właśnie. Już chyba kiedyś pisaliśmy o tej słabości Wrighta przy innej okazji. Na ile go obserwuje na social mediach, kojarzę z wywiadów itd., wydaje się spoko gościem, autentycznym filmowym geekiem (taki mniej zblazowany i zarozumiały Tarantino). No tylko, że nie zna umiaru. Jego filmy wyglądają często jak zrobione z kumplami dla zabawy nastoletnio-szkolne wygłupy filmowych geeków właśnie (co oczywiście nie musi być wadą samo w sobie), jasne, że zrobione na bardzo wysokim poziomie, z masą naprawdę fajnych pomysłów realizacyjnych, z dbałością o to, żeby w każdej scenie, każdym ujęciu zadziało się coś ciekawego na poziomie realizacji, z unikaniem sztampy i wizualnej nudy za wszelką cenę. Trochę czasami za dużo tego filmowego języka w jego filmach. Plus tak jak piszesz, nawet jeśli od strony realizatorskiej zwykle ogląda się to świetnie, tak nie idzie to w parze z umiejętnością opowiedzenia historii. 

RE: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - Pitero - 25-05-2021

Zwiastun świetny a Wright jak dotąd mnie nie zawiódł. "Wysyp żywych trupów" to tak w ogóle jedna z moich ulubionych komedii. Zapowiada się mocny, intrygujący film. Czekam.

RE: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - Lawrence - 26-05-2021

(25-05-2021, 19:14)PropJoe napisał(a): No właśnie. Już chyba kiedyś pisaliśmy o tej słabości Wrighta przy innej okazji. Na ile go obserwuje na social mediach, kojarzę z wywiadów itd., wydaje się spoko gościem, autentycznym filmowym geekiem (taki mniej zblazowany i zarozumiały Tarantino). 

Dokładnie, ale w moim mniemaniu to jego zamiłowanie do filmów, wcale nie przeradza się na to, że jego filmy to tylko odwołanie, albo robi takie ubóstwianie, czasami wręcz snobistyczne jak u Tarantino, ani też nie jest do bólu meta jak Dan Harmon. 
Ja się na jego filmach świetnie bawię i w tym trailerze od razu po kolorystyce widać inspirację Suspirią i Giallo Cinema, ale akurat nie widzę w tym nic złego. A wręcz jak będzie to audiowizualna uczta to czego chcieć więcej? Plus nie uważam, że u Wrighta jakoś fabuła ma problemy. Przecież jego filmy to też nie Family Guy, aby tylko były skupowiskiem gagów.  

RE: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - Debryk - 26-05-2021

ten zwiastun serio zrobił mi niezłą zajawkę. Z projektu do olania wskoczył na listę "must see". I ta muzyka i klimat ooooo!

RE: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - Rozgdz - 26-05-2021

Tak patrząc na trailer to pierwsza część filmu zapowiada się nieźle. A potem, hm.. chyba raczej coś w stylu Jasona Voorheesa.
Takie mam przynajmniej wrażenie...

RE: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - Paszczak - 26-05-2021

Że co proszę?
Trailer trochę po mnie spłynął, uwielbiam obie panie, ładna stylizacja, groza wygląda trochę letnio, ale skojarzenie z J. Voorhesem, Esq. jest kompletnie niezrozumiałe.

RE: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - Rozgdz - 27-05-2021

Tak jakby że po tym czarowaniu przeszłością, tajemnicą, nastrojem i grozą przechodzimy jednak do "zwykłego fizolskiego rąbania maczetą" czy też odpowiednika takowego :p
No, to tylko takie wrażenie :)

RE: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - Grievous - 27-05-2021

Jason to faktycznie trochę przesada, ale podobne odczucia po trailerze. Na początku myślałem, że to jakiś fajny mózgotrzep się szykuje, ale końcówka to jakieś typowe strachy łachy, akuku, boo. Meh.

Ale wizualnie w pytkę. "Downtown" w optymistycznym oryginale by chyba lepiej współgrało, niż kolejny smutny cover od melancholijnej pani.

RE: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - Lawrence - 28-05-2021

Aż tak wiele odczytujecie po tym trailerze? Plus skoro to jest film z gatunku horror, to chyba wypada aby trochę postraszył? 

RE: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - Grievous - 28-05-2021

No tak. Ale ja nie wiedziałem, że to ma być horror :P Więc trochę rozczarowanie, bo filmy Wrighta lubię, ale za specjalnym fanem gatunku nie jestem.

RE: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - Rozgdz - 28-05-2021

Ja natomiast mam chyba po prostu uraz po "Baby Driverze" który zaczął się super i było dobrze - aż się nie zaczęła "główna akcja" i film zaczął się robić coraz mniej ciekawy... w postępie geometrycznym.
Obawiam się powtórki z rozrywki :p

RE: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - Lawrence - 29-05-2021

(28-05-2021, 19:07)Grievous napisał(a): No tak. Ale ja nie wiedziałem, że to ma być horror :P Więc trochę rozczarowanie, bo filmy Wrighta lubię, ale za specjalnym fanem gatunku nie jestem.

A to najmocniej przepraszam, gdyż ja akurat od początku czytałem, że to ma być horror i właśnie nie komediowy. 

RE: Last Night in Soho (2021) - reż. Edgar Wright - Debryk - 29-05-2021