Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
10/10 - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25)
+--- Wątek: 10/10 (/Thread-10-10--561)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

- Azgaroth - 24-07-2007

Guzeppe napisał(a):Ostatnie miejsce chętnie przyznałbym Gladiatorowi i Braveheartowi razem, bo są to doskonałe filmy historyczno-przygodowe i obydwa dostarczają ogromu emocji, więc tutaj nie podejmę decyzji i pozostawię tę kwęstię otwartą.

Gdzie dwóch się bije tam Oldboy korzysta :)

- Green_Eyes - 24-07-2007

Pulp Fiction - za dialogi i "dowcip sytuacyjny"
Se7en - bo to świetne kino jest
Ojciec Chrzestny [trylogia] - Brando, De Niro, Pacino i półnagi Garcia plus świetna muzyka, scenariusz, reżyseria też w sumie niczego sobie... ;) Ogólnie za całokształt
Trainspotting - za atmosfere. Sentyment. I szkocki akcent :D

- Rozalia - 24-07-2007

Ja w zyciu na 10 oceniłam tylko dwa filmy:
Arizona dream
Człowiek, którego nei było

Oczywiscie wiem, ze zaden z nich to arcydzielo, ale mi zapadły w pamiec, lubie do nich wracac. jakoś tam mnie zmiażdzyły.

Ponadto od ulubionych filmow zaliczam Prestiż, Predatora, Moulin Rouge, Chłopcow z Ferajny, Labirynt Fauna, Koszmar z ulicy Wiązów, Fight club. Te filmy mają 9/10.

Wszystkie pozostałe mają 8 i niżej więc mysle, ze trudno u mnie dostać wysoką notę w rankingu ;)

- Sana - 25-07-2007

Stoker's Dracula - seksownie i z dreszczem
Misja - za kreacje Ironsa oraz De Niro
Romeo+Julia - za nowatorstwo i powiew świeżości
Leon - sentyment
Siedem/Gra - najlepsze filmy Finchera
Amadeusz - za kreacje Hulce'a
Forrest Gump - bo kocham Hanksa oraz Sinise'a :D
Arizona Dream - bo to fantastyczne małżeństwo Ameryki z Europą

- Ktoś - 25-07-2007

Piraci z karaiów cała trylogia. Za co? za Jacka Sparrowai genialne sceny bitew morskich

Forset Gump kochany, wielkoduszny i naiwny Forset nigdy nie przestanie mnie wzruszać

Katedra oprocz tego że jest to film naprawde genialny to przywraca mi wiare w polską produkcje animacji

Sexmisja istna perełka w naszym, jakże skromnym dorobku

Pulp Ficton bo to najbardziej popieprzony film jaki widziałam

- Hannibal - 25-07-2007

Ktoś napisał(a):Pulp Ficton bo to najbardziej popieprzony film jaki widziałam

No, No! Tylko nie popieprzony :) 8)

- Mental - 25-07-2007

Green_Eyes napisał(a):Ponadto od ulubionych filmow zaliczam Prestiż, Predatora...

jeśli powiesz, że do najlepszych momentów w predatorze należy ujęcie na bicepsy Arnolda, to sie zakocham :)

- Glut - 25-07-2007

LOL

A ja nigdy chyba nie oceniłem filmu na 10, tak żebym po pół roku wciąż się z tą oceną zgadzał. Jutro jednakże idę na Death Proof ;).

- Ktoś - 25-07-2007

hannibal napisał(a):
Ktoś napisał(a):Pulp Ficton bo to najbardziej popieprzony film jaki widziałam

No, No! Tylko nie popieprzony :) 8)

Popieprzony ale w jak najbardziej pozytywnym tego słowa znaczeniu :)

- Green_Eyes - 25-07-2007

Mental napisał(a):
Green_Eyes napisał(a):Ponadto od ulubionych filmow zaliczam Prestiż, Predatora...

jeśli powiesz, że do najlepszych momentów w predatorze należy ujęcie na bicepsy Arnolda, to sie zakocham :)

Cóż... niestety mam dwie złe wiadomości:
Pierwsze primo: wole Predatoras od Arniego [bynajmniej nie mam nic do Arnolda S. jednakże predator wydaje mi się zdecydowanie bardziej ciekawym... obiektem ;) ]

Drugie primo: to Rozalia jest tą szczęściarą w której ewentualnie możesz się zakochać... ;) [szkoda, kurczę, bo mogłam się właśnie otrzeć o miłośc mego życia ;) ]

- Mental - 25-07-2007

Cytat:wole Predatoras od Arniego

nie o to pytałem, ale niech ci będzie :)

- Ktoś - 26-07-2007

Dorzuce jeszcze "Milczenie owiec". bezwarunkowe 10/10 :D a nawet 11/10 za Hopkinsa

- Deckard - 28-07-2007

Blade Runner - wiadomo:)
Alien - jak dla mnie jedyna czesc Obcego bez wad (zaraz ktos mnie za to zbeszta, ale Aliens i Alien^3 maja u mnie odpowiednio 9 i 9+ ).
Clockwork Orange - ten film mi zryl psychike :mrgreen: Do tej pory uznaje go za absolutne mistrzostwo rezyserii.
Requiem For a Dream - kopniecie jeszcze mocniejsze niz w przypadku Pomaranczy, a sam film mna sponiewieral:)
Pulp Fiction - jak moglbym nie dac 10 filmowi ktory znam na pamiec i zawsze chetnie obejrze?
Lost in Translation - to poprostu cos w sobie ma :)
Godfather 1,2 - absolutny majstersztyk
Se7en i Usual Suspects - dwa swietne, zaskakujace filmy z genialnymi kreacjami Spaceya (American Beauty 9+ :) )
Zodiac - mozliwe, ze tymczasowo :) Za to, ze Fincher wszystkich olal i zrobil "nudny" film, ktory oglada sie jednym tchem.

Bardzo chcialbym dodac Reservoir Dogs, bo kocham ten film, ale z czystym sumieniem nie wystawie 10tki.

- Pitero - 28-07-2007

Memento - najlepszy film jaki widziałem, genialny montaż, reżyseria, aktorstwo i przede wszystkim SCENARIUSZ.
Mechaniczna pomarańcza - przynajmniej jeden film Kubricka musiałem wymienić. To ten ulubiony.
Pulp Fiction - wszyscy ten film oglądamy i kochamy.
Amores Perros - kultowy dramat.
Dzisiejsze czasy - chyba ulubiona komedia.

- Kelthak - 29-07-2007

-Mullholland Drive - bo to Lynch ;)
-Twin Peaks - imho najlepszy serial wszechczasów
-Donnie Darko - fabuła i przekaz
-Klasa Robotnicza Idzie do Raju - chyba mało znany ale naprawdę wart obejrzenia
-Działa Navarony - najlepszy film wojenny
-Lot nad Kukułczym Gniazdem - za całokształt
-Ojciec Chrzestny I-II
-Człowiek Słoń - majstersztyk Lyncha
-Pulp Fiction
-Spirited Away - najlepsze anime
-Powrót do Przyszłości (za świetną rozrywkę)
-Przypadek - cudowny film Kieślowskiego
-Podwójne Życie Weroniki - ponownie Kieślowski

- Semi - 30-07-2007

pierwsze co przychodzi na mysl -
6 zmysl - klimat zabojczy, swietna historia i wykonanie, no i zakonczenie
9 wrota - znowu klimat + fantastyczna muzyka, ponadto scenerie - zakurzone, stare, drewaniane, z historia
Egzorcysta - trauma z dziecinstwa - wciaz sie boje
Kosmiczne Jaja - moja ulubiona komedia Brooksa
American Beauty - the one and only -Kevin Spacey -my love

EDIT: 'Death Proof'

- Ktoś - 31-07-2007

Semi napisał(a):9 wrota - znowu klimat + fantastyczna muzyka, ponadto scenerie - zakurzone, stare, drewaniane, z historia

Ja bym 9 wrortoam nie dała nawet 7, 6 to max. klimat owszem był i Johnny też był ale to za mało...

- romeck - 31-07-2007

Semi napisał(a):9 wrota - [...] drewaniane [...]
Drewniane, owszem, aktorstwo Emmanuelle Seigner. Do tego żenująca końcówka - w klimacie Dana Browna (właściwie to całość jest w takim klimacie). :)

- Semi - 31-07-2007

Drewaniana? Nie wiem, moze. Nie draznila mnie.
Film ma swoje wady, ale to nie przeszkadza mi w ogladaniu go po raz kolejny z przyjemnoscia. Jego klimat naprawde mi sie podoba.
[btw co sie sklada na klimat Dana Browna? (: ]

- romeck - 31-07-2007

Semi napisał(a):[btw co sie sklada na klimat Dana Browna? (: ]
Kościół/okultyzm, teorie spiskowe i tym podobne. ;)

Nie chciałem uogólniać, ale to zrobiłem, a to dlatego, że "9. Wrota" ("9. Rota"? :)) naprawdę tak mi się kojarzą.