![]() |
|
10/10 - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25) +--- Wątek: 10/10 (/Thread-10-10--561) |
- Azgaroth - 24-07-2007 Guzeppe napisał(a):Ostatnie miejsce chętnie przyznałbym Gladiatorowi i Braveheartowi razem, bo są to doskonałe filmy historyczno-przygodowe i obydwa dostarczają ogromu emocji, więc tutaj nie podejmę decyzji i pozostawię tę kwęstię otwartą. Gdzie dwóch się bije tam Oldboy korzysta :) - Green_Eyes - 24-07-2007 Pulp Fiction - za dialogi i "dowcip sytuacyjny" Se7en - bo to świetne kino jest Ojciec Chrzestny [trylogia] - Brando, De Niro, Pacino i półnagi Garcia plus świetna muzyka, scenariusz, reżyseria też w sumie niczego sobie... ;) Ogólnie za całokształt Trainspotting - za atmosfere. Sentyment. I szkocki akcent :D - Rozalia - 24-07-2007 Ja w zyciu na 10 oceniłam tylko dwa filmy: Arizona dream Człowiek, którego nei było Oczywiscie wiem, ze zaden z nich to arcydzielo, ale mi zapadły w pamiec, lubie do nich wracac. jakoś tam mnie zmiażdzyły. Ponadto od ulubionych filmow zaliczam Prestiż, Predatora, Moulin Rouge, Chłopcow z Ferajny, Labirynt Fauna, Koszmar z ulicy Wiązów, Fight club. Te filmy mają 9/10. Wszystkie pozostałe mają 8 i niżej więc mysle, ze trudno u mnie dostać wysoką notę w rankingu ;) - Sana - 25-07-2007 Stoker's Dracula - seksownie i z dreszczem Misja - za kreacje Ironsa oraz De Niro Romeo+Julia - za nowatorstwo i powiew świeżości Leon - sentyment Siedem/Gra - najlepsze filmy Finchera Amadeusz - za kreacje Hulce'a Forrest Gump - bo kocham Hanksa oraz Sinise'a :D Arizona Dream - bo to fantastyczne małżeństwo Ameryki z Europą - Ktoś - 25-07-2007 Piraci z karaiów cała trylogia. Za co? za Jacka Sparrowai genialne sceny bitew morskich Forset Gump kochany, wielkoduszny i naiwny Forset nigdy nie przestanie mnie wzruszać Katedra oprocz tego że jest to film naprawde genialny to przywraca mi wiare w polską produkcje animacji Sexmisja istna perełka w naszym, jakże skromnym dorobku Pulp Ficton bo to najbardziej popieprzony film jaki widziałam - Hannibal - 25-07-2007 Ktoś napisał(a):Pulp Ficton bo to najbardziej popieprzony film jaki widziałam No, No! Tylko nie popieprzony :) 8) - Mental - 25-07-2007 Green_Eyes napisał(a):Ponadto od ulubionych filmow zaliczam Prestiż, Predatora... jeśli powiesz, że do najlepszych momentów w predatorze należy ujęcie na bicepsy Arnolda, to sie zakocham :) - Glut - 25-07-2007 LOL A ja nigdy chyba nie oceniłem filmu na 10, tak żebym po pół roku wciąż się z tą oceną zgadzał. Jutro jednakże idę na Death Proof ;). - Ktoś - 25-07-2007 hannibal napisał(a):Ktoś napisał(a):Pulp Ficton bo to najbardziej popieprzony film jaki widziałam Popieprzony ale w jak najbardziej pozytywnym tego słowa znaczeniu :) - Green_Eyes - 25-07-2007 Mental napisał(a):Green_Eyes napisał(a):Ponadto od ulubionych filmow zaliczam Prestiż, Predatora... Cóż... niestety mam dwie złe wiadomości: Pierwsze primo: wole Predatoras od Arniego [bynajmniej nie mam nic do Arnolda S. jednakże predator wydaje mi się zdecydowanie bardziej ciekawym... obiektem ;) ] Drugie primo: to Rozalia jest tą szczęściarą w której ewentualnie możesz się zakochać... ;) [szkoda, kurczę, bo mogłam się właśnie otrzeć o miłośc mego życia ;) ] - Mental - 25-07-2007 Cytat:wole Predatoras od Arniego nie o to pytałem, ale niech ci będzie :) - Ktoś - 26-07-2007 Dorzuce jeszcze "Milczenie owiec". bezwarunkowe 10/10 :D a nawet 11/10 za Hopkinsa - Deckard - 28-07-2007 Blade Runner - wiadomo:) Alien - jak dla mnie jedyna czesc Obcego bez wad (zaraz ktos mnie za to zbeszta, ale Aliens i Alien^3 maja u mnie odpowiednio 9 i 9+ ). Clockwork Orange - ten film mi zryl psychike :mrgreen: Do tej pory uznaje go za absolutne mistrzostwo rezyserii. Requiem For a Dream - kopniecie jeszcze mocniejsze niz w przypadku Pomaranczy, a sam film mna sponiewieral:) Pulp Fiction - jak moglbym nie dac 10 filmowi ktory znam na pamiec i zawsze chetnie obejrze? Lost in Translation - to poprostu cos w sobie ma :) Godfather 1,2 - absolutny majstersztyk Se7en i Usual Suspects - dwa swietne, zaskakujace filmy z genialnymi kreacjami Spaceya (American Beauty 9+ :) ) Zodiac - mozliwe, ze tymczasowo :) Za to, ze Fincher wszystkich olal i zrobil "nudny" film, ktory oglada sie jednym tchem. Bardzo chcialbym dodac Reservoir Dogs, bo kocham ten film, ale z czystym sumieniem nie wystawie 10tki. - Pitero - 28-07-2007 Memento - najlepszy film jaki widziałem, genialny montaż, reżyseria, aktorstwo i przede wszystkim SCENARIUSZ. Mechaniczna pomarańcza - przynajmniej jeden film Kubricka musiałem wymienić. To ten ulubiony. Pulp Fiction - wszyscy ten film oglądamy i kochamy. Amores Perros - kultowy dramat. Dzisiejsze czasy - chyba ulubiona komedia. - Kelthak - 29-07-2007 -Mullholland Drive - bo to Lynch ;) -Twin Peaks - imho najlepszy serial wszechczasów -Donnie Darko - fabuła i przekaz -Klasa Robotnicza Idzie do Raju - chyba mało znany ale naprawdę wart obejrzenia -Działa Navarony - najlepszy film wojenny -Lot nad Kukułczym Gniazdem - za całokształt -Ojciec Chrzestny I-II -Człowiek Słoń - majstersztyk Lyncha -Pulp Fiction -Spirited Away - najlepsze anime -Powrót do Przyszłości (za świetną rozrywkę) -Przypadek - cudowny film Kieślowskiego -Podwójne Życie Weroniki - ponownie Kieślowski - Semi - 30-07-2007 pierwsze co przychodzi na mysl - 6 zmysl - klimat zabojczy, swietna historia i wykonanie, no i zakonczenie 9 wrota - znowu klimat + fantastyczna muzyka, ponadto scenerie - zakurzone, stare, drewaniane, z historia Egzorcysta - trauma z dziecinstwa - wciaz sie boje Kosmiczne Jaja - moja ulubiona komedia Brooksa American Beauty - the one and only -Kevin Spacey -my love EDIT: 'Death Proof' - Ktoś - 31-07-2007 Semi napisał(a):9 wrota - znowu klimat + fantastyczna muzyka, ponadto scenerie - zakurzone, stare, drewaniane, z historia Ja bym 9 wrortoam nie dała nawet 7, 6 to max. klimat owszem był i Johnny też był ale to za mało... - romeck - 31-07-2007 Semi napisał(a):9 wrota - [...] drewaniane [...]Drewniane, owszem, aktorstwo Emmanuelle Seigner. Do tego żenująca końcówka - w klimacie Dana Browna (właściwie to całość jest w takim klimacie). :) - Semi - 31-07-2007 Drewaniana? Nie wiem, moze. Nie draznila mnie. Film ma swoje wady, ale to nie przeszkadza mi w ogladaniu go po raz kolejny z przyjemnoscia. Jego klimat naprawde mi sie podoba. [btw co sie sklada na klimat Dana Browna? (: ] - romeck - 31-07-2007 Semi napisał(a):[btw co sie sklada na klimat Dana Browna? (: ]Kościół/okultyzm, teorie spiskowe i tym podobne. ;) Nie chciałem uogólniać, ale to zrobiłem, a to dlatego, że "9. Wrota" ("9. Rota"? :)) naprawdę tak mi się kojarzą. |