![]() |
|
Ekipa - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: Ekipa (/Thread-Ekipa--617) |
- Mental - 09-09-2007 ja też widziałem i stwierdzam co następuje: żenada. realizacyjne dno. operator cierpiący na padaczkę - gość nie umie pokazać prostej sceny rozmowy między dwiema osobami. aktorstwo strasznie nadęte i patetyczne. szkoda słów krytyki. - Dr_Strangelove - 09-09-2007 Po dwóch odcinak zapowiada się nie najgorzej. Być może z czasem zobaczymy na ekranie nieco przesłodzony obraz polityki, która w naszym kraju i w obecnej sytuacji przeżywa głęboki kryzys, także kryzys zaufania obywateli, czyli nas. Na pewno najlepszy serial jaki dotychczas udało się zrealizować Polsatowi. Pod względem realizatorskim, z niezła obsadą, z niezła muzyką. Oczywiście można zaryzykować stwierdzenie, że serial spodoba się ludziom, którzy lubią filmy "przegadane" (ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu). Dzięki "Ekipie" możemy zobaczyć jak działa zaplecze Premiera i jego kancelarii, jak pracują ludzie, którzy pozostając w cieniu "swojego szefa" dbają o strategię polityczną i medialny wizerunek. Aaa. Brakuje mi tych wnętrz z Wiejskiej i Pałacu Prezydenckiego, które możemy oglądać w serwisach informacyjnych. Czemu nasi drodzy milusińscy nie zgodzili się na filmowanie w autentycznych wnętrzach. - Hitch - 09-09-2007 Dr_Strangelove napisał(a):Na pewno najlepszy serial jaki dotychczas udało się zrealizować Polsatowi.Slabe to pocieszenie jak na stacje ktora NIGDY nie wyprodukowala dobrego serialu ;) - Mierzwiak - 09-09-2007 Dr_Strangelove napisał(a):Brakuje mi tych wnętrz z Wiejskiej i Pałacu Prezydenckiego, które możemy oglądać w serwisach informacyjnych. Czemu nasi drodzy milusińscy nie zgodzili się na filmowanie w autentycznych wnętrzach.Może dlatego że cały czas są tam przynajmniej dwie osoby/metr kwadratowy? :wink: PS. Aaaaa!!!! Otoczyły mnie klony Indiany Jonesa! - Gal Anonim - 09-09-2007 Może bali się, że im sprzęt ukradną? Cytat:PS. Aaaaa!!!! Otoczyły mnie klony Indiany Jonesa!Heh. ;) - desjudi - 12-09-2007 po pierwszych dwóch odcinkach - bardzo dobry serial. nie bez błędów, ale dobry i ciekawy. realizacja - poprawna. aktorstwo - super, szczególnie Gajos. reszta w CF. - jajcasz - 13-09-2007 desjudi napisał(a):po pierwszych dwóch odcinkach - bardzo dobry serial. nie bez błędów, ale dobry i ciekawy. realizacja - poprawna. aktorstwo - super, szczególnie Gajos. reszta w CF. tez mi sie podobalo ciekawy oraz intrygujacy (a Nowasz ma teczke pewnie dlatego ze za mlodu jezdzil czolgiem "Rudy 102" pod nazwiskiem Jan Kos :D ) PS Zadko ktory serial mi przypada do gustu po pierwszym odcinku (a szczegolnie nowe polskie)a ten tak. Juz taki jestem wybredny - Q - 13-09-2007 Początek (2 odc.) zapowiada się bardzo dobrze. W pierwszym odcinku drażniły sposób pokazawynia scen rozmów, ale już w kolejnym było OK. Aktorzy też się sprawdzają dobrze, że obok starszych są też młodzi. Plus za to, że odcinki nie są standardowe (40-50 min), dzięki temu wątki są lepiej przedstawione i akcja jest pełniejsza. - Mierzwiak - 13-09-2007 Wow. Nie sądziłem że polski serial nie tylko zatrzyma mnie przy telewizorze, ale będę chciał oglądać dalej, a jednak. Ponieważ pozytywy przeważają, wymienię kilka minusów: - jednak bardzo razi sala sejmowa inna od tej prawdziwej. dziwnie się to ogląda, i jakoś tak śmiesznie to wypada. - telewizja. ilekroć w polskich filmach/serialach próbuje się udawać telewizję, efekt jest żałosny, i nie inaczej jest tutaj. Fałszywa telewizja, jej studio i prowadzący - śmiechu warte. Nie można było chociaż pokazać obok tej fikcyjnej tv Polsatu? Wyobraźcie sobie fragment "Co z tą Polską?", w którym Lis rozmawia z bohaterami serialu. - reszta polityków - poza jedną scenką przy wódce (sic!) reszty po prostu nie widać. Mamy wyraziste główne postacie z rządu, a gdzie reszta? Gdzie opozycja? Tak czy siak bardzo dobry serial nam się narodził. - Azgaroth - 14-09-2007 Mi też się spodobał po pierwszych dwóch odcinkach. Na plus zasługuje też tematyka serialu, nie jest to kolejna telenowela czy kryminalni. I w końcu mieszkania wyglądają jak mieszkania, a nie jak wystawy w Ikei :) - Gal Anonim - 14-09-2007 Trzeci odcinek jest świetny. Poczatek jest dobry, ale naprawdę dobrze robi się dopiero, gdy członkowie Combat 18 wpadają na zamek (w roli szefa bandy - tutaj świetny Borys Szyc). Napięcie rośnie i... o? O! Prawdziwy "cliffhanger" na końcu odcinka. A propos poprzednich odcinków, fakt - mnie też drażni wymyślanie fałszywych stacji. Zwłaszcza ta imitacja TVP2 była dziwaczna (przede wszystkim logo), w trzecim odcinku mamy TVT, chociaż właściwie tylko kamerzystę reprezentującego tę stację (a logo bardzo przypomina TVN). - desjudi - 14-09-2007 trzeci odcinek rzeczywiście rewelacja, szczególnie końcówka. fakt, akcja wciśnieta troche na siłę, ot żeby sprawdzić się w trochę innej konwencji, ale jak na razie - super. To się znakomicie ogląda, aktorstwo pierwszorzędne, realizacja bardzo dobra, scenariusz niczego sobie. Chce się oglądać dalej. Te serial może być czymś naprawdę wielkim. - Dr_Strangelove - 14-09-2007 Jak na razie (tz. po trzecim odcinku) "Ekipa" wygrywa z "Tajemnicą Twierdzy Szyfrów" - długo wyczekiwaną - oraz z "Twarzą w twarz" - z pisanym przez trzy lata scenariuszem. Serial Agnieszki Holland ma to coś co powinien mieć serial - wciągającą fabułę. Widz z niecierpliwością czeka na następny odcinek i chce zobaczyć co będzie dalej oraz jak to się skończy. Odcinek trzeci jest naprawdę bardzo dobry. A tak na koniec - bardzo przypadła mi do gustu muzyka z czołówki "Ekipy". Tutaj mamy próbkę utworów wykorzystanych w serialu (fragment nr 5 to motyw z czołówki). - desjudi - 14-09-2007 z "Ekipą" jest dziwna sprawa - demonizuje nazistów (czyli bawi się stereotypami), ale tego typu misję (tudzież swoiste moralizatorstwo) kupuję. normalnie kupuję. to zdrowy temat, nie sądzicie? Takiego podejścia do skinów jeszcze tutaj w Polsce nie było, a przynajmniej nie tak, czy ja wiem, dosadnie i odważnie? w książeczce dołączonej do dvd Łazarkiewicz przyznaje się do "misyjności" serialu. Dobry cel i wyjątkowo dobre środki - przynajmniej tyle mogę powiedzieć po 3 odcinkach. - Mierzwiak - 15-09-2007 Dr_Strangelove napisał(a):Jak na razie (tz. po trzecim odcinku) "Ekipa" wygrywa z "Tajemnicą Twierdzy Szyfrów" - długo wyczekiwaną - oraz z "Twarzą w twarz" - z pisanym przez trzy lata scenariuszem.No wiesz, to chyba oczywiste! Zresztą to wstyd w ogóle pisać rzeczy typu "tort jest lepszy od zgniłego jaja", nieprawdaż? - Hitch - 15-09-2007 Brawo, porownujemy political ficiton z serialem wojennym i z serialem sensacyjnym. To ja od siebie dodam ze Gliniarz z Beverly Hills jest duzo smieszniejszy od Milczenia Owiec i wiecej sie w nim dzieje niz w Komorniku. - Gal Anonim - 15-09-2007 Dlaczego nie porównywać pod względem aktorstwa, dialogów i realizacji? - Hitch - 15-09-2007 Prosze bardzo ale dalsze porownania sa glupie. - Dr_Strangelove - 15-09-2007 Panowie trochę się nie zrozumieliśmy - ja zwróciłem uwagę pod kontem jesiennych hitów serialowych trzech największych stacji. Wymienione tytuły maja być najlepszymi produkcjami telewizyjnymi obecnego okresu. Jak na razie rywalizacje tą wygrywa "Ekipa". Dziękuję Crov za obronę. - Hitch - 15-09-2007 Ale tez kazda stacja zainwestowala w inny pomysl. Nie to co wczesniej na Jedynce lecial Oficer, na Polszmacie Fala Zbrodni a na TVN Kryminalni. |