![]() |
|
The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] (/Thread-The-Terminal-List-aka-Lista-%C5%9Bmierci-Amazon--6469) |
RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Paszczak - 03-07-2022 Po pierwszym odcinku - letni serial do kotleta. Niestety akurat skończyły mi się kotlety. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - yacajackowski - 03-07-2022 (27-06-2022, 21:39)Paszczak napisał(a): I ponoć wyleciała najsłynniejsza scena książki, w której Reece Fuckin' Bezos. Cóż, jakby to powiedzieć - masz rację i jednocześnie nie masz racji :) RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Krismeister - 03-07-2022 (03-07-2022, 16:40)Paszczak napisał(a): Po pierwszym odcinku - letni serial do kotleta. Po ostatniej scenie serio nazywasz ten serial letnim? Xd Pierwszy odcinek zajebisty, nie czekałem w ogóle a chcę oglądać dalej. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - yacajackowski - 03-07-2022 Jestem na 6 odcinku, jest dobrze. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Pelivaron - 03-07-2022 Yo, tak samo. A Pratt jest tak zajebisty, że ta rola wskakuje na pierwsze miejscem jego ról RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Krismeister - 03-07-2022 Nie sądziłem, że to kiedykolwiek powiem ale cieszę się na widok Jaia Courtneya xd RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Gal Anonim - 04-07-2022 Po trzech odcinkach spoko, ale bez szału niestety tak jak sie obawialem. Poki co takie 6-7/10. Brakuje tu iskry bożej, wyjątkowości i oryginalności - lepszych dialogów, ciekawiej zainscenizowanych momentów, i tak dalej. Ale ogladam do końca. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Mental - 04-07-2022 Jestem po 6 epach - i jest epa. Pilot świetny, odcinki 2, 3 i 4 po prostu dobre, ale 5 i 6 to jest moje kino na 10/10. Jeśli 7 i 8 utrzymają poziom tych dwóch i niczego nie rozmiękczą, to będzie klasyk filmów zemsty. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - yacajackowski - 04-07-2022 5 i 6 bez kitu wymiatają. Akcja w San Francisko jest swietna RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - raven.second - 04-07-2022 Drugi odcinek obejrzałem przed snem - no, jest szansa na coś większego niż zwykła, solidna revenge strony. Znikam z tematu, wrócę, gdy zaliczę całość :) RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Mental - 04-07-2022 Paszczak napisał(a):Po pierwszym odcinku - letni serial do kotleta. Pilot nie był wcale lekki. Ponieważ nie znam książkowego oryginału, to wzięli mnie totalnie z zaskoczenia z motywem Nie spodziewałem się tak radykalnego obrotu spraw. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Pelivaron - 04-07-2022 (04-07-2022, 09:14)Mental napisał(a):Paszczak napisał(a):Po pierwszym odcinku - letni serial do kotleta. To samo, stawiałem raczej na standard typu: RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Mental - 04-07-2022 Jestem niezmiernie ciekaw finału i jak spuentują tę historię. Bo z tej spiralii zemsty nie ma już odwrotu. Gość jest oficjalnie terrorystą i jeśli zostanie schwytany żywcem, to na 100% trafi do supermaxa na jakieś tysiąc lat. Tutaj nie ma szans na "oczyszczenie wizerunku" w mediach. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - yacajackowski - 04-07-2022 Nie wiem jak się skończyła książka ale pewnie go zamkną w pierdlu na milion lat a potem poproszą go o pomoc w czymś off the book - i cyk II sezon :) The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Nemo - 04-07-2022 Mnie się serial podoba. Pratt widać jakieś przeszkolenie w obsłudze broni dostał. Jest sporo ciekawych motywów. Solidny serial. Swoją drogą: Pratt idealnie nadawał się do roli Chrisa Kylea w filmie Eastwooda. Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Mental - 04-07-2022 Obsługa broni jest bliska perfekcji. Od razu można takie coś zaobserwować po tym, jak bohater trzyma pistolet, gdy nie strzela, jak porusza się z bronią podczas "skradania", jak porusza się z pistoletem podczas prowadzenia ognia i czy patrzy na broń w trakcie zmiany magazynka. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - yacajackowski - 04-07-2022 Co ciekawe Chris Pratt grał już raz Seala - i to nie byle jakiego tylko takiego co był w oddziale co odjebał Bin Ladena w Zero Dark Thirty :) I fakt, chyba wszyscy który trzymają klamki w dłoni w tym serialu przeszli solidny trening przed nagraniami. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Mental - 04-07-2022 Pratt chyba nie musiał dużo trenować - on prywatnie sporo strzela. Co do ulubionych scen. Dziennikarka na schodach na stacji metra - jak przyczaiła się z bronią i... Jak śledziłem tę akcję (w sensie pościg za nią), to myślałem: "Połóż się kobieto na schodach i właduj w niego cały magazynek. Nawet nie zareaguje." I cyk - wykonane :) Starczył pojedynczy strzał. RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - yacajackowski - 04-07-2022 U mnie do 6 odcinka najlepsza scena to Ciekaw jestem postaci Bena RE: The Terminal List aka Lista śmierci [Amazon] - Bucho - 04-07-2022 (27-06-2022, 21:39)Paszczak napisał(a): I ponoć wyleciała najsłynniejsza scena książki, w której Reece Fuckin' Bezos. Ciekawostka. Ponoc komunistyczna dzicz bawila sie w tego typu akcje podczas czystek na rosyjskich oraz ukrainskich wsiach. Dzis trudno niestety (a moze stety) takie rzeczy zweryfikowac. Mozliwe tez, ze zwierzeta z UPA takze mialy na koncie akurat ten typ mordu/tortur, ale nie mam serca do czytania o Wolyniu. Poza tym to w starych Prusach, jeszcze przed przyjeciem Chrzescijanstwa mialy miejsce przypadki patroszenia w ten wlasnie sposob. |