![]() |
|
GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) (/Thread-GOD-IS-A-BULLET-re%C5%BC-Nick-Cassavetes--6529) |
RE: GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - Mental - 15-05-2023 Reżyser filmu o swoim filmie: I’ve been trying to tell this great story for the last 18+ years. It’s tough, violent, has two flawed and fantastic characters, and absolutely pulls no punches. I love it! There’s nothing else out there like it, not even close! RE: GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - Melvin27 - 15-05-2023 Jestem fanem Monroe odkąd zobaczyłem ją parę lat temu w The Guest, Waldau też jest w porządku a Foxx potrafi dobrze zagrać mimo że nie ma startu do mojego ulubionego murzyna of all time czyli Denzela. Widzę nawet że w obsadzie są jeszcze January Jones i ex grubas a teraz koks Ethan Suplee. Jestem ciekaw co z tego wyjdzie. RE: GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - Mental - 16-05-2023 A czytaliście książkę, na kanwie której powstał ten film? RE: GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - slepy51 - 14-07-2023 Sklepik. RE: GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - Mental - 14-07-2023 Zajebiście. Oglądam po powrocie z kina z MI. Powinno styknąć tematycznie ;) RE: GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - al_jarid - 14-07-2023 Super, to czekam na pięćdziesiąty odcinek serialu "Mental napala się na kino zemsty i kończy rozczarowany". RE: GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - Bucho - 14-07-2023 Hahaha :) Mental, mam nadzieje, ze tym razem sie uda (ok) RE: GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - Mental - 14-07-2023 Bucho, ja też. Nawet nie wiesz, jak bardzo chciałbym, żeby tym razem odpaliło. Crov też się nakręcił. RE: GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - Dr Strangelove - 14-07-2023 (14-07-2023, 14:36)Mental napisał(a): Bucho, ja też. Nawet nie wiesz, jak bardzo chciałbym, żeby tym razem odpaliło. Crov też się nakręcił. (12-05-2023, 15:08)Mental napisał(a): Stawiam moją reputację na szali. Pamiętamy oczywiście :) RE: GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - Mental - 15-07-2023 Nie oglądajcie tego filmu. Jest zjebany. Srogo zjebany. Zaczyna się naprawdę dobrze, sugerując, że będzie to poważny thriller zemsty (brawurowa selekcja muzy w prologu w scenie porwania dziewczynki sprzed marketu), ale potem dzieją się dziwne rzeczy. Końcówka już w ogóle odjeżdża w abstrakcyjne rejony. Stylistyka grindhousa wchodzi na pełnej i robi się z tego jakaś odrealniona rzeź, przypominająca radosną głupotę Tarantino z finału "Once Upon a Time in Hollywood". Wczoraj byłem tak smutny i wkurwiony, że musiałem najpierw się przespać, aby zluzować wora przed napisaniem komentarza. Gwoździem wpierdalającym mnie do trumny był dizajn eki złych psycholi. Normalnie jakby wyciągnęli ich wszystkich z "Uciekiniera" z Arnoldem i najnowszego "Mad Maxa". A idźcie wszyscy wpizdu i zostawcie mnie w spokoju. GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - srebrnik - 15-07-2023 Podsumujmy w pełni więc jeszcze (12-05-2023, 14:51)Mental napisał(a): Snappik, zobaczysz, wyjdzie z tego badass, action-packed revenge classic. Będziemy ten film wspominać jeszcze długo po premierze. (12-05-2023, 15:08)Mental napisał(a): Stawiam moją reputację na szali. (12-05-2023, 16:13)Mental napisał(a): RE: GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - Mental - 15-07-2023 I was wrong. I was so wrong. RE: GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - Paszczak - 15-07-2023 Jestem wstrząśnięty i zmieszany. RE: GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - Mental - 15-07-2023 Jeszcze tylko dodam, że rola Jamiego Foxxa ładnie wpisuje się w ogólną kuriozalność tego filmu. Murzyn bez ręk, mieszkający w rozpadającej się chacie na środku pustyni, handlujący bronią, który kiedyś był szefem (???) bandy białych sekciarzy, ale teraz żyje sobie samopas na zadupiu. WTF? RE: GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - shamar - 15-07-2023 Mental zalicza same wtopy ostatnio. Aż trzeba sprawdzić czy on nie podkoloryzowuje tych historii o murzynach. RE: GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - Dr Strangelove - 15-07-2023
RE: GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - Mental - 15-07-2023 Następny film o zemście będzie lepszy. Musi być.
RE: GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - slepy51 - 15-07-2023 Poczekajcie parę lat, będzie jak z "Prometeuszem" :) RE: GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - Mental - 15-07-2023 Nie będzie. Do "Adwokata", "Prometeusza" czy "Miami Vice" miałem ochotę wrócić zaraz po pierwszym obejrzeniu. Tutaj nie mam ochoty nawet myśleć o filmie. RE: GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes) - Snappik - 15-07-2023 (12-05-2023, 13:52)Snappik napisał(a): Wyczuwam kupę z tragifarsą w postaci komediowej eki porywającej dziewczyny. Przecież oni zachowują się i wyglądają jak rodzeństwo Pennywise'a. I jeszcze ten Foxx uwalony białkiem na środku pustyni... xD Nie dziękujcie |