Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
One Battle After Another (2025) reż. Paul Thomas Anderson - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+---- Dział: Filmy Paula Thomasa Andersona (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Paula-Thomasa-Andersona--77)
+---- Wątek: One Battle After Another (2025) reż. Paul Thomas Anderson (/Thread-One-Battle-After-Another-2025-re%C5%BC-Paul-Thomas-Anderson--6611)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

RE: BC Project (2024?) - nowy PTA - OGPUEE - 21-02-2024

(21-02-2024, 23:14)PropJoe napisał(a): Ogólnie PTA kręci chyba swoje Heat. Będą się ścigać, może i strzelać a na pewno dużo biegać. Chyba na te helikoptery idą te miliony. 

To Mental będzie zadowolony, bo marudził że PTA marnotrawi swój talent na artsy-fartsy pod festiwale Uśmiech.

RE: BC Project (2024?) - nowy PTA - simek - 23-02-2024

[Twitter]https://twitter.com/VinelandPTA/status/1760806398013903040?t=3gFQxcysccLDEFRixdf8wA&s=19[/Twitter]
Czy oni zamierzają w ogóle coś kręcić w studiu, czy wszystko na ulicach kalifornijskich miasteczek? Uśmiech

RE: BC Project (2024?) - nowy PTA - Kryst_007 - 23-02-2024

Jeśli nie to pewnie będzie można cały film ułożyć z fotek paparazzi xD

RE: BC Project (2024?) - nowy PTA - PropJoe - 24-02-2024

Psuję sobie pierwszy seans oglądając takie rzeczy?

Drugie nagranie z planu od tego samego gościa co wyżej, tym razem sprzed byłego domu Reagana w Sacramento:

11/10

RE: BC Project (2024?) - nowy PTA - simek - 24-02-2024

(24-02-2024, 00:24)PropJoe napisał(a): Psuję sobie pierwszy seans oglądając takie rzeczy?
Rozumiałby wątpliwości, gdyby ktoś nagrał i wrzucił do internetu całą scenę z wyraźnie słyszalnymi dialogami, a tutaj przecież nic nie ma: chłop podjeżdża pod dom...
Ładna okolica tak BTW.

RE: BC Project (2024?) - nowy PTA - PropJoe - 24-02-2024

Raz, że się łudzę, że może bliżej premiery uda mi się jak najmniej czytać i oglądać a jak by się udało w ogóle nie obejrzeć zwiastunów to już w ogóle super. Dwa - jak już będę oglądał film to nie chcę się łapać na myśleniu: o to ta scena sprzed domu Reagana co pytałem siemka czy sobie psuję seans.

Dlatego też wrzucę kolejne video.
[Twitter]https://twitter.com/VinelandPTA/status/1760810953820754378?t=acMn9U7e3RDrZfgwuHVJrw&s=19[/twitter]
Swoją drogą, chciałbym widzieć miny mieszkańców tych małych miasteczek teraz podjaranych, że kręcą u nich duży hollywoodzki film z DiCaprio jak zobaczą dziwaczną adaptację Pynchona z typowym humorem i "rozrywkowością" by PTA.

RE: BC Project (2024?) - nowy PTA - Kryst_007 - 12-03-2024

Premiera 8 sierpnia 2025. Także w IMAX-ach Uśmiech))

RE: BC Project (2025) - nowy PTA - PropJoe - 12-03-2024

Późno. IMAXa się nie spodziewałem. Czyli jednak oczekują, że film coś tam zarobi? Powodzenia. No, ale jestem ciekaw co to w ogóle będzie.

RE: BC Project (2025) - nowy PTA - Kryst_007 - 12-03-2024

Aż jestem ciekaw co to za widowiskowe sceny PTA szykuje. Wieki temu były ploty, że The Mastera chciał nakręcić IMAX-em, ale zgaduję że nie chcieli mu sypnąć dodatkowym ciężkim workiem hajsu na ten ryzykowny projekcik. Pewnie z Leo na pokładzie może sobie na jak najwięcej pozwolić.

RE: BC Project (2025) - nowy PTA - PropJoe - 13-03-2024

Nie spodziewam się widowiska w stylu Nolana, delikatnie mówiąc. To co kręcili w plenerach, to co najwyżej jakieś napady, jakiś wybuch, trochę policyjnych pościgów i jak to u PTA - sporo biegania. Coś tam kręcili na jakimś lotnisku czy poligonie, z helikopterami i wojskiem. W studiu raczej PTA nie kręci. We wnętrzach co tam mógł spektakularnego nakręcić. No i dziwne by było, że bez doświadczenia w kinie akcji, nagle nakręcił typowe IMAX-owe widowisko, nie? Z kumplami w roli operatora itd. Plus jeśli to ma być przynajmniej inspirowane Pynchonem... Jakoś mi się to nie klei. Może po prostu chce pokazać na jak największych ekranach a że IMAXy będą akurat wolne.  

Co nie zmienia faktu, że budżet plus Leo plus ten IMAX świadczy, że będą to próbowali spozycjonować jako duże wydarzenie. Oby upadek nie był tym bardziej bolesny dla PTA, ale być może jest to największy zwrot w jego karierze, czym się oczywiście jaram, bo dwa ostatnie filmy ostatecznie wylądowały raczej w dolnych rejonach mojej topki PTA.

RE: BC Project (2025) - nowy PTA - simek - 13-03-2024

O rany, cóż oni będą robić przez prawie półtora roku od zakończenia zdjęć?
IMAX dziwny pomysł, no ale kto bogatemu zabroni.

RE: BC Project (2025) - nowy PTA - PropJoe - 13-03-2024

No rok raczej, bo jeszcze przecież będą kręcić. Ale rzeczywiście wydaje się to wiecznością, nawet jeśli postprodukcja tym razem zajmie więcej czasu. Plus skoro wywalili te sto baniek to pewnie decydują też względu marketingowe. Ciekawe, bo wiadomo, że bym chciał żeby wyszedł z tego andersonowski Oppenheimer czy tam po prostu autorski blockbuster (nawet jestem gotowy podzielić się PTA z popcornową publiką gustującą w Top Gun i animacjach), ale nadal bardziej wierzę, że PTA wziął kasę i zrobi Mastera że strzelaninami niż, że to będzie kasowy hit.

RE: BC Project (2025) - nowy PTA - simek - 13-03-2024

Ja również w szanse na hit kasowy w wykonaniu Andersona nie wierzę. Już prędzej wpadnie mu ten Oscar za reżyserię, ale żeby mieć jak Nolan, że jeden film rozbija bank i zgarnia worek Oscarów to baaardzo wątpliwe.

BC Project (2025) - nowy PTA - zombie001 - 24-03-2024

Podziwiam Was - entuzjastów.

https://www.worldofreel.com/blog/2024/3/24/paul-thomas-andersons-new-film-actually-costs-175-million

Na "papierze" wygląda jak coś co niebawem pogrzebie karierę PTA na lata. I przy tym niekoniecznie będzie 10/10, ani może nawet i nie 9/10.

Duży uśmiech

@Dr Strangelove z pewnością czeka.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

RE: BC Project (2025) - nowy PTA - PropJoe - 25-03-2024

No jestem, jestem. Już odpisuję.

Jak pisałem, będę zaskoczony jeśli ten film zarobi, ale też jeśli flop pogrąży karierę Andersona. Pewnie mu nikt nie da szybko 100 czy 175, ale najwyżej wróci do mniejszych budżetów. Zresztą nie powiedziane że nawet przy umiarkowanym sukcesie tutaj, sam nie będzie chciał zrobić później czegoś mniejszego.

Jeśli nie ma to być wierna adaptacja Pynchona, to w czym problem? Wiele wskazuje na to, że nie będzie tak wierna jak Inherent Vice, że może zmieni czas akcji i wykorzysta główny motyw, do którego dopisał coś od siebie. To akurat uważam może być komercyjny i artystyczny atut a nie problem.

Wreszcie ta córka... tak na pewno gość napisał scenariusz filmu z Leo za 125 baniek z ośmiolatką. Duży uśmiech

RE: BC Project (2025) - nowy PTA - Dr Strangelove - 25-03-2024

(24-03-2024, 23:59)zombie001 napisał(a): @Dr Strangelove z pewnością czeka.
Gromadzę zapasy popcornu jak górale chrust na zimę Uśmiech

Ale myślę, że na to nawet bym się wybrał do kina. Takie połączenie nazwisk, plus taki budżet to może być coś.

RE: BC Project (2025) - nowy PTA - Kryst_007 - 27-03-2024

Wyciek potwierdza, że PTA tylko inspiruje się w tym przypadku Pynchonem, a akcja mieć ma miejsce... w alternatywnej rzeczywistości Uśmiech

RE: BC Project (2025) - nowy PTA - Paszczak - 27-03-2024

To rzeczywiście brzmi jak napisane przez ośmiolatkę.

RE: BC Project (2025) - nowy PTA - PropJoe - 27-03-2024

Ło matko, to teraz już mi Doktor nie da spokoju. Oczko

A pamiętacie jak The Master miał być o scjentologii? Myślę, że w najgorszym razie to będzie w takim samym stopniu o MAGA. Na papierze to wygląda słabo, ale wątpię, żeby Anderson wziął się za komentowanie obecnej wojny kulturowej i polaryzacji w tak bezpośredni sposób, jak sugeruje ten opis. Szczególnie za dobre 130 baniek, z Leo i w IMAX'ie. Chociaż pewnie zaraz ktoś napisze, że właśnie dlatego dostał to wszystko.

RE: BC Project (2025) - nowy PTA - Dr Strangelove - 27-03-2024

Jeśli ten scenariusz się potwierdzi, to na bank jestem w kinie Duży uśmiech
Możesz robić screeny PropJoe!!!