Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Zbieractwo, czyli plakaty, ulotki itp. - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17)
+--- Wątek: Zbieractwo, czyli plakaty, ulotki itp. (/Thread-Zbieractwo-czyli-plakaty-ulotki-itp--735)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

- tomashec - 21-10-2007

zbieram bilety z kina od jakichs 10 lat.
ulotki tez zbierma ale od niedawna dosc intensywnie. zawsze 2 sztuki tego samego tytulu. jedna idzie do klasera z filmami na okladke :twisted: , a druga do kolekcji w pudelko (mam fajne wymiarowe po staniku mojej zony le chanson - jakby ktos nie wiedzial w czym to trzymac :lol:

- Super Green - 21-10-2007

Podobnie jak tomashec też zbieram bilety z kina. Pierwszy to bilet z "Men in black" na którym zresztą byłem dwa razy, oglądany jeszcze w kinie Kosmos (tomashec na pewno wie o co chodzi :wink: ). Od tego czasu uzbierało się ich już troszkę.

- Hannibal - 21-10-2007

Predator895 napisał(a):Spróbuję was pobić :P

A co to za koleś co go upolowałeś ? :D

- Snuffer - 21-10-2007

Ja mam na ścianie 6 plakatów : Mr. Brooks, Historia Przemocy, V jak Vendetta, 300, Iluzjonista i Źródło ;) Fajne. Mam też 30 innych, zbieram także ulotki.

- Predator895 - 21-10-2007

hannibal napisał(a):A co to za koleś co go upolowałeś ? :D

Stał przed HMV i niszczył wszystkich swoim laserem :D nie mogłem sie oprzeć aby sie z nim zmierzyć :)

- Mefisto - 21-10-2007

piXi napisał(a):Wieszam te plakaty, które mi się podobają... A, że szybko mi się nudzą to zmieniam na nowe...
Poza tym chyba dziwniejsze niż moje zmienianie plakatów co tydzień jest posiadanie takich i zamiast wieszania trzymanie ich w szafie... ;-)

heh spoko, chodzi mi raczej o częstotliwość - ja zmieniam raz na rok maks :D Inna sprawa, że jak już wieszam, to to nie jest badziew. Ech, jak tylko w końcu dorwę Zodiaca to chyba z 10 lat będzie wisiał (nie licząc przeprowadzki) :D

A bilety to chyba zbiera każdy szanujący się kinoman ;)

Cytat:a druga do kolekcji w pudelko (mam fajne wymiarowe po staniku mojej zony le chanson - jakby ktos nie wiedzial w czym to trzymac

żona sięga po stanik a tam znowu te cholerne ulotki :twisted:
ale widać duża miseczka, skoro wszystkie się mieszczą ;)

- Glut - 21-10-2007

Cytat:A bilety to chyba zbiera każdy szanujący się kinoman Wink

Bujaj się. ;)

Ja bilety wyrzucam, po co mi one? Będę je liczył? A może pod koniec życia zrobię w excelu wielką tablkę i okaże się że ponad 15 procent filmów, na których byłem w kinie ma tytuł zaczynający się na literkę 't'? Rozumiem plakaty, ze względów estetycznych, bo to sztuka, powieszę se na ścianie, bla bla bla. A taki bilet? Tylko mam jeszcze większy burdel niż normalnie, a normalnie mam duży.

- Mefisto - 21-10-2007

jak mi kupisz fotel bujany, to i owszem :>

ja zbieram bilety od ho-ho-ho i jeszcze trochę - zajmują 1 małe pudełko, bo to bilety, a nie kolekcja słoni :P
a czemu służą - ano mam dowód, choćby dla samego siebie, na czym to byłem w kinie i za co powinni mi zwrócić kasę :D do tej pory jeszcze ani razu ich nie liczyłem - aż tak pojebany nie jestem :P Zrobię to dopiero na łożu śmierci, co by wiedziec ile razy przepuściłem kasę normalnie wydawaną na dziwki :>

- Glut - 21-10-2007

Policzysz je aby mieć świadomość ile grosza przepuściłeś na, w większości badziewne i zbędne dla twojego rozwoju kulturalnego filmy? Myślę że ja na łożu śmierci będę miał bardziej wesołe zabawy. :)

- tomashec - 21-10-2007

Super Green napisał(a):Podobnie jak tomashec też zbieram bilety z kina. Pierwszy to bilet z "Men in black" na którym zresztą byłem dwa razy, oglądany jeszcze w kinie Kosmos (tomashec na pewno wie o co chodzi :wink: ). Od tego czasu uzbierało się ich już troszkę.

moj pierwszy bilet to sprzed 10 lat (19/09/1997) tez z kina Kosmos (speed 2->ale jaja:)

- Super Green - 22-10-2007

Mój pierwszy bilet to jak już wcześniej pisałem z "Men in black". Troszeczkę późniejszy od twojego bo dokładnie z 06.10.1997. Miło wspominam to kino, chociaż fotele były niewygodne (na "Titaniku" nie mogłem usiedziec do końca :wink: ) to miało swój urok. A teraz ... cóż pozostał mi Helios bo na Multikino walnąłem focha :D

- Mierzwiak - 22-10-2007

Do kina chodzę rzadko, ale bileciki trzymam (chociaż ten z Titanica gdzieś utonął :wink: ).

Oczywiście wcześniej chodziło się do kina wiele razy, ale z tych uzbieranych:

Pierwszy bilet - wyjście klasowe, "Ogniem i mieczem", 24.03.1999
Ostatni - "Planet Terror", 13.10.2007

- Predator895 - 25-10-2007

Nie ma to jak bliskie spotkania trzeciego stopnia z Rolką filmową Pulp Fiction, wartą jakieś 20 tys mega przeżycie :)
[Obrazek: 1006781sk7.th.jpg]

- David Frost - 14-05-2008

...pewnie zrobił sobie kopie :D Nie wpadłem na to, sam robię jako fotograf, wywołam sobie takie w pracy, hehe. To jest magia kina, filmu jeszcze nie ma na ekranach, a ma już swoje wierne grono fanów :twisted:

- szpaclaf - 05-11-2008

TDK Czarna ramka byla by lepsza :D a jak na scianie przy pacino to najlepiej by bylo bez 8)

- Corn - 05-11-2008

Lepiej by było bez TDK, zwłaszcza jak wisi w towarzystwie Pacino :].

- Fryta - 25-08-2009

Ja ze względu na wielkość mieszkania, na razie :) mam tylko 2 plakaty: fotomozaikę z Darthem Vaderem i nowo powieszony plakat Avatara. Z biletów mam tylko 2: z Ataku Klonów z przedpremiery w Sali Kongresowej i Zemsty Sithów z przedpremiery w Pozaniu.
Do powieszenia w nowym mieskaniu zostaje duży baner "Dzień, w którym zatrzymała..."

Miałem kartonowe postaci czarnego Spidermana, ale poodawałem dzieciom :)

- don Bubas - 27-08-2009

Bilety zbierałem, jak swego czasu Kinepolis miało takie ładne z miniplakacikami innych filmów. Dobre na zakładki do książek ;) Po przejęciu przez CC, bilety jednak zmieniono na bezpłciowe brzydactwa, więc nie ma sensu ich składować. Figurki też mnie nie kręcą - tą jedną, z wydania Powrotu króla, wystawiam na regał tylko do zdjęć kolekcji, resztę czasu spędza w kartoniku na dnie szafy. Ale plakaty to co innego, tych mam kilkadziesiąt i już nie wiem, gdzie je trzymać, bo na ścianach wszystkie wisieć nie mogą. Aktualnie wiszą te:

[Obrazek: 82586069.jpg]

No a gwiazdą pozostaje baner Sin City wypełniający wnękę z moim królewskim łożem ;)

[Obrazek: 95972501.jpg]

- Ronaldinho - 27-08-2009

Ja mam narazie jeden plakat w domu, kupiony z Allegro, "Dużej ryby" 70x100, choć jeszcze nie wisi, czeka na kupno plexy, jak już kupię, to planuje co jakiś czas zmieniać plakat, wprowadzić rotację :)

Mam przy okazji takie pytanie: Czy Polska jest jedynym krajem, w którym plakaty szpeci się reklamami?

- Predator895 - 27-08-2009

Wyjątki to Batman :D