![]() |
|
NASZE PLAKATY - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25) +--- Wątek: NASZE PLAKATY (/Thread-NASZE-PLAKATY--845) |
- Mierzwiak - 15-04-2008 To miało być przedstawienie postaci a nie klimatu, zresztą w SH2 nie chodzi tylko o hardkorowy horror :P Chociaż masz rację, muszę mu nadać nieco silenthillowości. Bello albo Nieslen jako Maria? Chyba z krzesła spadłeś 8) - Jakuzzi - 15-04-2008 Tomash, drugi plakat do Defensorow Prawa jest wyrabany w kosmos. :) - desjudi - 15-04-2008 świetne plakaty Tomaska! ech, lata 80... (ten drugi chyba wyglądałby lepiej bez srebrnej ramki) - romeck - 15-04-2008 Zgadzam się co do tej ramki. Ramka out! :) - tomashec - 15-04-2008 troche sie nad nia zastanawialem i faktycznie chyba troche pstrokato:) w przyszlosci beda plakaty z innymi bohaterami tej produkcji:) w ogole dzieki:) - Artemis - 15-04-2008 tomashec rzadzi! klimat. - D'mooN - 15-04-2008
- Mental - 15-04-2008 dobra, wektorowa robota. jakie zdjecie wykorzystales do narysowania bestii? kilka uwag: - maksymalnie nieczytelny tytul; - brakuje mi czegos w gornej czesci plakatu. proponowalbym wstawic ogolocone z lisci galezie. cos jak na zdjeciu ponizej; - na moje oko pysk zwierzecia ciut za blisko krawedzi (daj mu troche powietrza po prawej:)); - bialo-czerwona szarfa na ramieniu bestii - to jakis symbol walk powstanczych? armia krajowa?:) ![]() EDIT: fotka przedstawia fragment poznanskiego dworca z perspektywy mostu teatralnego. - Mierzwiak - 15-04-2008 Drugie podejście do Silent Hill:
- D'mooN - 15-04-2008 @ Mental Podkładka pod likantropa to ilustracja znaleziona w sieci, opactwo to trasowana fotka. Nie pracowałem nad kompozycją, szczegółami, nie obrabiałem tego w żadnym sofcie bitmapowym. To tylko szybki szkic i pretekst do odkurzenia tabletu:) Jeśli chodzi o przestrzeń u góry - miała być czysta, tak jak i zbocze góry. Tytuł pierwotnie miał zlewać się z ilustracją bardziej, ale na tym etapie (szkic) ręczne dzierganie literek nie ma sensu:) Jeśli chodzi o opaskę...Wilkołaki walczące w polskich szeregach i siejące pogrom podczas jednego z trudniejszych oblężeń IIWŚ. Słabo?;) - Glut - 16-04-2008 Mental napisał(a): Half Life 2, Half Life 2, Half Life 2 .... Niezłe zdjęcie Mental. :) - D'mooN - 16-04-2008
- Mental - 17-04-2008 Glut napisał(a):Niezłe zdjęcie Mental. :) robilem lepsze:) np. to jest calkiem zajebiste: ![]() ale nie porowokuj mnie wiecej, bo to nie temat o fotach tylko o plakatach:) D'mooN: sam rysowales czy umiescilem w IL i uzyles jako kalki? ide o zaklad, ze rysowales sam, ale tytulu juz nie umiales narysowac, wiec zrobiles go na kompie:) EDIT fotka z dedykacja dla Eorath, bo ponoc lubi czajace sie koty:) zrobilem ja na miescie jakies dwa miechy temu na lekkim zoomie. ow zupelnie obcy i bezkarnie walesajacy sie kocur pozwolil mi podejsc do siebie na odleglosc 20 centymetrow.
- D'mooN - 17-04-2008 Mental napisał(a):sam rysowales czy umiescilem w IL i uzyles jako kalki? ide o zaklad, ze rysowales sam, ale tytulu juz nie umiales narysowac, wiec zrobiles go na kompie:) Nie umiałem, literki mnie przerastają...:) A tak serio, to całość (poza info na dole) jest autorska. - Eorath - 17-04-2008 Mental napisał(a):fotka z dedykacja dla Eorath, bo ponoc lubi czajace sie koty:) zrobilem ja na miescie jakies dwa miechy temu na lekkim zoomie. ow zupelnie obcy i bezkarnie walesajacy sie kocur pozwolil mi podejsc do siebie na odleglosc 20 centymetrow. Ojej :) Czuję się wzruszona i owszem lubię. Widocznie mu się spodobałeś, skoro pozwolił Ci podejść tak blisko. W domu rodziców niedawno czarny wielki kocur przyniósł w prezencie szczura ;) - tomashec - 24-09-2008
- Mefisto - 07-02-2009 ot taki okazyjny dżołk w dwóch odsłonach ![]() ![]() i takie pomysły mnie naszły - może to bardziej w stylu impresji niż pełnoprawnego plakatu (szczególnie wobec dzisiejszych, krzykliwych posterów), ale jako taki myślę też się sprawdzają :) ![]()
- Mierzwiak - 12-02-2009 Mefi, ten pierwszy projekt TDTESS najlepszy (kolorystyka!) tylko trzeba to było zrobić w formacie tradycyjnego plakatu, wtedy prezentowałby się znacznie lepiej. Mój plakat Public Enemies został zdjęty z deviantart:( - Mefisto - 12-02-2009 akurat te plakaty bazują na zdjęciu i miało ono taki wymiar, a nie inny (a już mi się nie chciało kombinować z formatem) - poza tym nieco specjalnie robiłem to pod klimat starych afiszy, które często miały taki właśnie format (z tego filmu właśnie głównie taki); a mnie osobiście podoba się bardziej ten drugi :) a co do DA, to I told You so ;) - Mierzwiak - 01-04-2009 Zmierzenie się z plakatem najlepszego filmu okazało się trudne, również ze względu na praktycznie zerową ilość materiałów (porządne fotki) więc zdecydowałem się na prosty teaser poster:
|