![]() |
|
Cars - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Filmy i seriale animowane (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-i-seriale-animowane--23) +--- Wątek: Cars (/Thread-Cars--961) |
RE: Cars - Perfik - 26-06-2011 Ja tam w ogóle nie wiem czemu ludzie podniecają się tak tym Pixarem, bo oprócz jednej dobrej serii (Toy Story) i jednego arcydzieła (Wall-E), ich animacje są albo średnie (Ratatuj, Potwory i spółka), albo stolcowate (Gdzie jest Nemo, Iniemamocni, Auta)... Choć przyznać muszę, że to i tak poziom wyżej od filmów konkurencji w stylu Madagaskar, Epoka lodowcowa, Skok przez płot itp. itd. RE: Cars - Danus - 26-06-2011 Czekaj no, Gdzie jest Nemo, Iniemamocni to stolcowate animacje? Ratatuj średnie, Potwory średnie? RE: Cars - military - 26-06-2011 Ratatuj średni, Potwory fajne, Nemo nie da się oglądać. Teraz już wiesz.:) RE: Cars - Perfik - 26-06-2011 Ja w ogóle mam jakąś awersję do komputerowych animacji. Podobały mi się tylko Zaplątani, Wall-E, Toy Story i pierwszy Shrek. No i pierwsze 10 minut Happy Feet. Pozostałe animacje totalnie do mnie nie trafiają, a za te najgorsze uważam właśnie Auta i Iniemamocnych, które były tak przeraźliwie nudne, że byłem bliski zejścia. O filmach konkurencji nawet nie wspominam, bo rzadko jestem na nich w stanie wytrwać dłużej niż pół godziny. RE: Cars - Mierzwiak - 26-06-2011 Zaplątani OK, ale Nemo i Iniemamocni stolcowe? Wychodzę. RE: Cars - Azgaroth - 26-06-2011 (26-06-2011, 17:39)Perfik napisał(a): Ja tam w ogóle nie wiem czemu ludzie podniecają się tak tym Pixarem, Ja też nie wiem. Wall E przereklamowany. RE: Cars - Perfik - 26-06-2011 (26-06-2011, 20:51)Mierzwiak napisał(a): Zaplątani OK, ale Nemo i Iniemamocni stolcowe? Tam są drzwi =======> ;) Ja po prostu lubię musicale :) RE: Cars - Mierzwiak - 09-04-2012 Cars 2 - o ile pierwsze Auta, choć dziwaczne i darzone przeze mnie antypatią miały w sobie trochę dobrych elementów, tak o sequelu nie mogę powiedzieć właściwie nic pozytywnego poza tym, że animacja jest śliczna. Scenariusz to jeden wielki banał, klisze i jakieś piramidalne bzdury, główny bohater, którym tym razem jest Złomek fatalny i niesamowicie irytujący, a cały koncept świata zamieszkałego wyłącznie przez pojazdy poprowadzony jeszcze bardziej w kierunku wywołującym wyłącznie konsternację (scena w toalecie). Dzieje się dużo, jest kolorowo i widowiskowo, ale nie ma tu nic, co charakterystyczne dla Pixara. Bardzo przykry wypadek przy pracy, przynajmniej mam taką nadzieję. RE: Cars - OGPUEE - 11-04-2012 Animacja świetna! I tylko to. No, może kilka akcyjek na początku. Bo reszta to jakaś słabizna! Złomek niesamowicie wkurza, fabuła jest bardzo dziwaczna. I co my tu mamy... gość wygarnia słusznie przyjacielowi, ale później tego żałuje; moment, gdy bohater słyszy głowy poprzednie wpadki i niemiłe sytuacje; "bądź sobą, ple ple ple" ; koleś nieświadomie wplątuje w grubszą aferę. Włączcie sobie lepiej "Bujdy na resorach". RE: Cars - Danus - 04-08-2012 Jestem jak najbardziej na tak. Po raz kolejny Pixar zaszalał, tylko troszeczkę w inną stronę niż dotychczas. Tym razem jest bajecznie kolorowo, wybuchowo, akcja pędzi na złamanie karku. To jednak stary dobry Pixar z świetnie nakreślonymi postaciami, przekurwiście piękną animacją i oczywiście moralizatorską końcówką. Uwielbiam pierwsze auta, z początku odejście od koncepcji pierwszej fabuły w stronę niejako pastiszu filmów szpiegowskich/akcji do mnie nie przemawiało, tak teraz uważam to za świetne posunięcie. Jest kilka genialnych tekstów, smaczków. Bawiłem się świetnie i mam już za sobą kilkanaście seansów:) Na BD ta animacja kopie jaja. Bajki, animacje to rzeczy które najpieknie wyglądają na BD, żaden film nie ma tak pięknego obrazu jak na przykład Cars 2, ale wiadomo nie ma co porównywać animacji do filmów aktorskich. 10/10 RE: Cars - Mierzwiak - 04-08-2012 Nie wierzę że można takiej padace dać 10/10 :) RE: Cars - Danus - 04-08-2012 Mam słabość do Pixarowych Aut i świata przez nich wykreowanego. Tak po prostu:) RE: Cars - Lawrence - 04-08-2012 Ja też uwielbiam Auta, ale pierwszą część, której i tak dałbym 8/10. Za to nie twierdzę, że na dwójce się strasznie męczyłem w kinie, ale szybko o tym filmie zapomniałem i raczej był taki na 6/10 w mej ocenie. RE: Cars - Mefisto - 21-10-2014 Nie taki zły ten sequel - gorszy, to jasne, ale to wciąż przyjemna bajka z fajnymi patentami, świetnie dobranymi głosami i tak dalej. Kilka scen to zresztą solidny masaż przepony, a całość jest niezwykle sympatyczna. 7 / 10 RE: Cars - Pelivaron - 21-11-2016 Wow, fajny teaserek. Taki dosyć hmmm... mrocznawy? Pewnie taka stylistyka będzie w samym filmie przez moment, wtedy gdy Zygzak będzie miał wypadek. Później znowu będzie kolorowo itd. Ale teaser na pewno na plus. RE: Cars - Corn - 21-11-2016 Już nawet bajki dla dzieci muszą być mroczne ;) Co za czasy RE: Cars - Pelivaron - 21-11-2016 No nie wiem - Disney ma kilka animacji utrzymanych w trochę bardziej mrocznej stylistyce (dziwnie to brzmi, fakt). Takie Dumbo czy Wielki mysi detektyw. RE: Cars - Corn - 21-11-2016 O czym my mówimy. Wiadomo, że były kiedyś poważniejsze animacje, ale one wciąż na tle innych filmów były "bajkowe". Dzisiaj mam wrażenie, że wszystko podlega tendencji na "gritty reboot" ;) RE: Cars - al_jarid - 21-11-2016 E tam. Animacje familijne są dużo łagodniejsze i przystępniejsze dla dzieciaków niż to drzewiej bywało. Teraz całe pole trupów (jak w "Mulan") albo gostek powieszony na lianie (jak w "Tarzanie") na pewno by w tego typu filmie nie przeszedł. RE: Cars - OGPUEE - 22-11-2016 I jeszcze Kapitan Hak zabijający pirata z pistoletu oraz stos scen z "Pinokia" (jaki psychol zamawia zegar z motywem matki bijącej dziecko?). I krew z ran ze "Śpiącej Królewny" i "Pięknej i Bestii" Taa... Dzisiejsze kreskówki są takie gritty :) |