![]() |
|
The Dark Knight Rises (2012) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +--- Wątek: The Dark Knight Rises (2012) (/Thread-The-Dark-Knight-Rises-2012--1845) |
RE: The Dark Knight Rises - Mierzwiak - 21-05-2011 Dzieci sieci już narzekają, że za mało przypakowany, że w ogóle za mały, szkoda tylko że nie wiedzą, że siła nie tkwi w wielkości mięśni. To raz. Dwa - fanbojem nie jestem, więc mam gdzieś czy i na ile filmowy Bane będzie wierny komiksom. To co widzę mi się podoba i tyle. RE: The Dark Knight Rises - EL-Kal - 21-05-2011 Bo jest niezłe, poza tym portki jakieś zwyczajne, z kieszeniami, wojskowe, pasuje to do jakiegoś mordobicia i hektolitrów krwi, tylko... PG-13, co? RE: The Dark Knight Rises - Mierzwiak - 21-05-2011 I to jest problem. Może być tak jak z Jokerem - w granicach tego uniwersum będzie badassem, ale totalnie ograniczonym przez kategorię wiekową i podejście reżysera. RE: The Dark Knight Rises - leMur - 21-05-2011 Pozwolę sobie wypowiedzieć się szerzej jako fanboj totalny, który na Batmanie nauczył się czytać: Bane jest OK. Pierwsze, co rzuca się w oczy to wspomniane przez Mierzwiaka wąskie ramiona - mocno niekanoniczne posunięcie, zaprzeczające zresztą komiksowej naturze tej postaci, która w oryginalnym projekcie Dixona była ogromna. Burneikowatość Bane'a to właściwie cecha niezbędna dla wszystkich jego komiksowych odmian. Opcje są więc dwie: albo jest to Bane przed ujadowieniem, albo Nolan po swojemu zredefiniował postać. Nie boję się więc, bo Chris już kilkukrotnie udowodnił, że potrafi myśleć po swojemu nie oglądając się na oczekiwania fanów. Druga rzecz: maska. Bardzo fajna, mniej "wrestlerska" [jak w komiksie i w kreskówkach], a idąca bardziej w stronę kagańca. Jeśli to skojarzenie jest słuszne, to być może mówi nam ono sporo o nolanowskim Bejnie. Czekam na Kotkę :) RE: The Dark Knight Rises - EL-Kal - 21-05-2011 No właśnie, kaganiec, w końcu w tym uniwersum Batmana największym kryptonitem są... psy właśnie. Na początku TDK pogryzły go psy, potem Joker wyskoczył do niego z psami i stłukł rurką, a na samym końcu - Batman ucieka i gonią go amstafy. Smutne. Toteż wniosek jest prosty - Bane przebierze się za psa, aby wzbudzić strach w tym, który wzbudza strach. Kynofobię wykorzysta. O. Znam fabułę filmu. RE: The Dark Knight Rises - patyczak - 21-05-2011 O na tym zdjęciu to jest jeszcze chyba catwoman, bo to coś na lewo od Bane'a wygląda jak oko kota właśnie:P RE: The Dark Knight Rises - Gal Anonim - 21-05-2011 (21-05-2011, 17:14)EL-Kal napisał(a): No właśnie, kaganiec, w końcu w tym uniwersum Batmana największym kryptonitem są... psy właśnie.No nie do końca. Filmy Nolana, a zwłaszcza "Batman Begins", były o stawaniu się własnym strachem. Zresztą Ducard aka Ra's Al Ghul mówi w "Begins": "To conquer fear you must become fear." Wniosek jest prosty: Bane staje się psem, bo boi się psów. Fabuła "The Dark Knight Rises" będzie opowiadała o walce Batmana z Bane'em, a na końcu - ze względu na fakt, że obaj mają słabość do psów - zjedonczą siły by pokonać wielkiego psa. Może Cerbera strzegącego metaforycznego Bat-Limbo? Słyszycie? To fani Nolana dostający orgazmu nad głębią i dojrzałością trzeciego filmu! RE: The Dark Knight Rises - Mr. ?? - 22-05-2011 Ja też niestety obawiam się że z Banem będzie jak z Jokerem w TDK i raczej nie złamie Batmana oraz nie połamie rąk . Killer Crocowi. RE: The Dark Knight Rises - Lawrence - 25-05-2011 Cholera trochę mnie nie było i proszę co widzę Muszę przyznać, że Bane prezentuje się (choć za wiele go nie widać), naprawdę ciekawie. Oj, powoli zaczyna się oczekiwanie :) I spokojnie mimo, że jestem fanem Nolana to jeszcze się nie spuszczam, aby było jasne. RE: The Dark Knight Rises - leMur - 28-05-2011 (25-05-2011, 22:59)Lawrence napisał(a): I spokojnie mimo, że jestem fanem Nolana to jeszcze się nie spuszczam, aby było jasne. Uff, a już się martwiłem. RE: The Dark Knight Rises - B2Ka - 03-06-2011 Chyba już się zaczęła kampania viralowa nowego Watmana - http://zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=5591 RE: The Dark Knight Rises - shamar - 03-06-2011 Napier...lili tam postaci jak mrówków. Ktoś coś wczesniej pisał, że nie chce zbyt duzo pzreciwników ? RE: The Dark Knight Rises - Szaman - 04-06-2011 Podobnie było przy kręceniu Dark Knight, tam również każdy miał być wrogiem Batmana, nawet Anthony Michael Hall. Tutaj też skończy się na tym, że więcej czasu dostaną Hardy, Modine i niejednoznaczna Hathaway. RE: The Dark Knight Rises - Mefisto - 04-06-2011 przeca to fejki jak chuj RE: The Dark Knight Rises - Gieferg - 10-06-2011 Nie sądzicie, że tytuł może się okazać problematyczny dla polskich dystrybutorów? Żeby się tylko nie okazało że będzie to Mroczny Rycerz 2 albo Powrót Mrocznego Rycerza. Dosłowne tłumaczenie raczej nie wchodzi w grę. RE: The Dark Knight Rises - Anielski_Pyl - 10-06-2011 Do tego Batmana, jak do każdego Nolana zresztą, trzeba podejść z dużym dystansem. No bo chyba nikt nie weźmie po raz trzeci na poważnie dylematów Bruce'a pt. "Czy zaprowadzając porządek będę musiał zabijać złych ludzi?" RE: The Dark Knight Rises - Gieferg - 10-06-2011 Nie zabijanie to jak dla mnie istota i sedno komiksowego Batmana, min dlatego Batman Burtona to nie Batman :P Jeśli miałby zabijac, to nie ma powodu by wzorem Big Daddy'ego nie wziął w garść gnata i nie faszerował złoczyńców ołowiem. Tylko że to już byłby Punisher. RE: The Dark Knight Rises - Mikoto - 10-06-2011 No akurat w pierwszych komiksach Batmanowi nieraz zdarzyło się kogoś zabić. Burton zapewne się do nich odwoływał kreując swojego Mrocznego Rycerza. RE: The Dark Knight Rises - Hitch - 10-06-2011 Raczej odwoływał się do zdrowego rozsądku. Hardkorowego psychopaty nie ma sensu zamykać w więzieniu ani szpitalu, bo w najlepszym wypadku będzie tylko doił pieniądze podatnika. Ale w najgorszym i bardziej prawdopodobnym scenariuszu, w końcu ucieknie i znowu zabije. Batman rozumie, że niektóre jednostki są fabrycznie pozbawione prawa do życia i potwierdzają to za każdym razem, kiedy zabijają kogoś niewinnego. RE: The Dark Knight Rises - Mierzwiak - 10-06-2011 (10-06-2011, 19:04)Gieferg napisał(a): Nie sądzicie, że tytuł może się okazać problematyczny dla polskich dystrybutorów?Stawiam na Powrót Mrocznego Rycerza. Nie zgadza się z oryginalnym tytułem, ale pasuje jako a) nawiązanie do komiksu b) superhero sequel -> Powrót Batmana, Superman: Powrót, a nawet Mumia Powraca. |