Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20)
+---- Wątek: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott (/Thread-Alien-Covenant-2017-re%C5%BC-Ridley-Scott--3138)

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Baretto - 23-12-2016

Ciekawe dlaczego David nie będzie miał już tej swojej fryzury

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - zombie001 - 23-12-2016

Bo:

a) to Walter - czyli drugi robot, który jest na statku "Przymierze" i ma właśnie taką fryzurę,
lub

b) ploty okażą się prawdziwe i to fragment sceny
Na to drugie wskazuje brak numerków przy zdjęciu, bo wcześniejsze najprawdopodobniej określają właśnie czas: godzina, data wydarzenia z fotografii.

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Mierzwiak - 23-12-2016

Kto pytał czy obsesja na punkcie fryzur jest u Jubego i Baretto rodzinne? No tak, ja :)

Fotką z krwią (beznadziejny kolor, w scenie z autooperacją Shaw też bardziej przypominała zabarwioną wodę) bym się nie podniecał, takie coś to wciąż PG-13.

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - al_jarid - 23-12-2016

Niby na jakim świecie? Albo inaczej - ja jakoś nie kojarzę filmu w PG-13, gdzie byłyby takie sceny. Zresztą to i tak nieistotne, bo Ridley zapowiadał "hard R".

Wiem, wiem, to Ridley, nie można chłopu ufać, bo zapowiadał też, że sequel "Prometeusza" w ogóle nie będzie poruszał tematu obcych :)

Ale relacje z tych pokazowych kilkunastu minut filmu mówią, że jest krwawo i brutalnie.

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Juby - 24-12-2016

(23-12-2016, 18:23)Mierzwiak napisał(a): Pieprzyć Fassbendera i granie na fortepianie bez kapci, gdzie ten trailer?

Trailera nie ma, ale na pewno ucieszy się 58499012 fotka w tym tygodniu:
[Obrazek: i9P9jEdbilo.jpg]

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Predator895 - 24-12-2016

Lasia na tej focie wygląda jakby byłą wygenerowana komputerowo :)

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - nawrocki - 24-12-2016

W ogóle to nieżle ją oszpecili. Waterston może nie jest klasyczną pięknością, ale w takim Inherent Vice wyglądała super. Ja wiem, że taka konwencja i wgl "Ripley-style", no ale. :/

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Dr Strangelove - 24-12-2016

Treiler tumoroł!!!

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Mierzwiak - 24-12-2016

Dlaczego na fotce reżyser rozmawia z cosplayerką przebraną za Ripley?

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Grievous - 24-12-2016

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Mierzwiak - 24-12-2016

Zmarnowałeś mi 15 sekund życia. Niech cię facehugger :)

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - shamar - 24-12-2016

[Obrazek: b45779495b27f5cca86bec51352c4e96.gif]

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - military - 25-12-2016

Nie mógłbym mieć tego filmu głębiej w czterech literach. Prometeusz zabił dla mnie tę serię (bo wcześniej jeszcze był potencjał - właśnie w space jockeyach), a teraz Covenant zapowiada się na fan film. Trochę z Obcego, trochę z Aliensów, trochę z Prometeusza. Kolejny wrak-rogalik (ileż można?). Znów mutujący gość. Do tego jak na film Ridleya kadry mocno paskudne, a całość ma tani, cyfrowy wygląd (to pewnie się zmieni do premiery, ale mówimy o trailerze). Czyżby Ridley zwolnił Wolskiego?

Nie podoba mi się w tym trailerze absolutnie nic, a pokazanie klasycznego aliena, kiedy Ridley tyyyyle razy pieprzył, jak to stwór jest skończony, obdarty z tajemnicy, nie ma już nic do zaoferowania, to wkurzająca hipokryzja.

P.S. Czy znów badacze odwiedzają obcą planetę bez hełmów i znów czymś się zarażają? %&$(@&@(!

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - zombie001 - 25-12-2016

Cytat:pokazanie klasycznego aliena, kiedy Ridley tyyyyle razy pieprzył, jak to stwór jest skończony, obdarty z tajemnicy, nie ma już nic do zaoferowania, to wkurzająca hipokryzja.

Jakbyś był w jego sytuacji, widział płacz tego pospólstwa zawiedzionego "Prometeuszem" oraz internetowe żale i krzyki -"my chcieliśmy Obcego, my chcieliśmy Obcego", połączone z podnietą fandomu, że jakiś frajer Blomkamp planuje robić rip-off "Aliens", to też byś się ugiął i dał ciemnemu ludowi, to czego chce =/

Cytat:P.S. Czy znów badacze odwiedzają obcą planetę bez hełmów i znów czymś się zarażają? %&$(@&@(!

Z tego co się orientuje, to jest misja kolonizacyjna.  A skoro wszystkie przyrządy na tym ich stateczku pokazały, że atmosfera jest ok, to czemu mieliby ich kurwa nie zdjąć -.-

Generalnie szykuje się taki lekki remake "Promka", ale z HARD R. Jestem jak najbardziej za :)

FUCK HATERS!

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Predator895 - 25-12-2016

Ale to biednie wygląda... miejscami wręcz wieje amatorką jeśli chodzi o kadrowanie i ruch kamery. Znowu jakieś mieszanie, mutacje po co to wszystko ?? nie lepiej było nazwać to Dead Space i wywalić obcego z filmu ?? Teraz tym bardziej żałuje, że Fox nie dał zielonego światła Blomkampowi, bo Ridley sie po prostu do tego już nie nadaje...

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Baretto - 25-12-2016

Trailer całkiem fajny, co prawda nie wygląda to na sequel Prometeusza, tylko na jego Remake po fali hejtu. Pewnie aż do samej premiery będę miał wątpliwości co do niego, bo Ridley wciąż potrafi nakręcić dobry film jak Marsjanin, ale potrafi tez nakręcić kompletne dno jakim jest jest Adwokat, lub średniaka Prometeusza. Trzeba będzie poczekać, ale na razie wygląda na to, że Scott po fali hejtu na Promka wyciągnął wnioski, więc może wyjdzie z tego dobry film...., Tak czy siak mam co do Nowego Obcego spore obawy, ale i tak bardzo czekam, bo uwielbiam tą serię...., Zobaczymy co tym razem z tego wyjdzie, chciałbym żeby powstał jak najlepszy film, ale nie zdziwię się jeśli powstanie z tego drugi Prometeusz.

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Pitero - 25-12-2016

Mnie się podoba jak na razie, jest zachęta do obejrzenia, jest Fassbender, Katherine Waterston to też duży plus. Czekam, a co :)

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Mierzwiak - 25-12-2016

W serii o Obcym fajne jest to, że tam każdy film, nawet ten czwarty kupsztal, był zupełnie inny od poprzednich. I Prometeusz, choć związany z resztą bardzo luźno, się w to bardzo dobrze wpisywał a teraz pojawia się Covenant, który na pierwszy rzut oka wygląda jak... w sumie nie wiem co. Remake Prometeusza i Aliena w jednym? Więc z jednej strony bije od tego straszna wtórność, a z drugiej nie potrafię się jednak trochę tym, nawet w najmniejszym stopniu, nie ekscytować. Strona wizualna bardzo mi się podoba, a cyfrowość rzuca się w oczy przez ujęcia z ręki.

Absolutnie nie podoba mi się, że zaraz okaże się iż taki rogalik leży na nie wiadomo ilu planetach, to jest motyw na granicy niezamierzonej parodii pierwszego filmu, zresztą już w Prometeuszu mnie to wkurzało, a przecież oryginalnie to miał być TEN statek.

Aha, Alien atakujący w scenie seksu pod prysznicem to coś czego spodziewałbym się po jakimś AvP:R, a nie twórcy oryginalnego Aliena, no ale i czasy, i ludzie się zmieniają.

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - raven.second - 25-12-2016

Do dwudziestej sekundy było spoko. Myślałem nawet, że koleś wstrząsany drgawkami ma w sobie chestburstera i zaraz ta mała pokraka wylezie, ale nieeee... typek musi mutować i coś z kręgosłupa musi mu wyłazić. A potem jest jeszcze gorzej, bo pojawia się małe, latające czarne gówno z Prometeusza i wszelka nadzieja prysła. No cóż. Poczekam na kolejny zwiastun albo dwa i wtedy zobaczę, czy z tego będzie coś więcej, czy jednak nie...

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Arahan - 25-12-2016

Meh rated R.
Trailer do Prometeusza dużo lepszy.