Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Superman (2025) / Man of Tomorrow (2027) reż. James Gunn - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55)
+---- Wątek: Superman (2025) / Man of Tomorrow (2027) reż. James Gunn (/Thread-Superman-2025-Man-of-Tomorrow-2027-re%C5%BC-James-Gunn--6540)

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Reno - 23-12-2024

(22-12-2024, 01:40)slepy51 napisał(a):
Reno napisał(a):Kurde, Ahnuld to fatalny aktor XD

:)

Ja go kocham... ale jest fatalny :)

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - OGPUEE - 23-12-2024

Obejrzyj Predatora i potem wróć z przeprosinami :).

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 24-12-2024

(23-12-2024, 17:49)Snappik napisał(a): Na Gałęzi rozwalcowuje color grading i zdjęcia w trailerze

to co gościu mówi że obejrzał trailer mnóstwo razy i zaczął do niego przemawiać.. Ja może nie obejrzałem tyle razy, pewno ze 20 ale.. im więcej oglądam tym bardziej moje zainteresowanie znika.
Bardzo lubię Houlta, Filliona i Merced i mam wrażenie że z jednej strony będą całkiem spoko postaciami.. ale jednocześnie będą zapewne bieda-Eisenbergiem, bieda- Batfleckiem i bieda-Wonder Woman. A sam film to będzie po prostu bieda-BvS z dodatkiem bieda-MoS (ten potwór i walka z nim to jakby przeróbka walki z machiną kryptońską z MoS).
..a pies jest po prostu żenujący.
Strój motocyklowy mi sam w sobie nie przeszkadza, zresztą mogłyby pojawić się inne stroje w kolejnych filmach.. ale te gacie mi nijak do tego stroju nie pasują. Zresztą mam wrażenie że specjalnie starali się nie pokazywać Kapitana Majtasa w pełnej okazałości bo w zasadzie nie ma tutaj takiego ujęcia.

To pewno będzie fajny film dla -powiedzmy - sześcio , dwusnastolatków i pewno całkiem spoko jako pierwszy film z Supsem jaki można im będzie pokazać..

..ale jakoś nie widzi mi się że tu będzie coś dla "normalnego widza".

..miałem iść na to do kina ale chyba jednak nie pójdę. No, chyba że tu w temacie rozgorzeje solidna dyskusja, to pewnie wtedy jednak tak.

. noo, chyba że by zrobili taki trick że Ultraman by wykończył Supermana, zajął jego miejsce.. a potem wyrwał się spod władzy "złoli" i naprawdę przyjął ideały Supsa i to on byłby tym "prawdziwym" Supermanem tego świata.

To byłby ciekawy koncept, ciekawa postać, ciekawa problematyka.

I to by chyba była jedyna sensowna nadzieja na ten film, jak dla mnie. Bo w sumie zapowiada się to naprawdę słabo...

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Ted - 24-12-2024

Cytat: noo, chyba że by zrobili taki trick że Ultraman by wykończył Supermana, zajął jego miejsce.. a potem wyrwał się spod władzy "złoli" i naprawdę przyjął ideały Supsa i to on byłby tym "prawdziwym" Supermanem tego świata.

To byłby ciekawy koncept, ciekawa postać, ciekawa problematyka.

I to by chyba była jedyna sensowna nadzieja na ten film, jak dla mnie. Bo w sumie zapowiada się to naprawdę słabo...

XD weź Rozgdz, opanuj się. Srogie grzyby. To jest idea na elseworld, ale chyba znasz granice mainstreamowego superhero.

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Corn - 24-12-2024

On to nawet zauważy w filmie jeśli tego nie będzie. Tak jak widział Marthe Wayne zostającą Jokerem ;)

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 25-12-2024

Podałem jako interesujące rozwiązanie, coś jest niezrozumiałe, bo sam w tym momencie nie rozumiem o co cho?

W"The Batman" jest wpowadzenie do Marthy Wayne jako Jokera, nie ma sceny śmieci Waynów a Martha Wayne była w komiksach prawdziwym Jokerem, był to pomysł zapewne Geoffa Jojnsa, na którego komiksie był też oparty "The Batman". Były też wspomniane kwestie problemów psychicznych Marthy.

To są przecież rzeczy które by ze dwunastoletnie dziecko zauważyło..Corn.. Coś tu jest niejasne ?

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Corn - 25-12-2024

Nie, nie, wszystko jasne :)

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - shamar - 25-12-2024

Hehe

https://www.gram.pl/news/superman-z-problemami-pierwszy-zamkniety-pokaz-zaniepokoil-warner-bros-to-pewnego-rodzaju-balagan?

A to spox. Bo już się bałem że tylko zaprzeczasz że w filmie jest pomysł który ci się nie podoba bo wg Ciebie -jak kiedyś wspominałeś - w mitologii Batmana Martha i Thomas Wayne powinni być przedstawiani wyłącznie jako dobrzy ludzie .

..to by było dziecinne i bardzo dobrze ze tak nie robisz ^^

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Corn - 25-12-2024

Tak bo ja jestem osobą, która uważa że Batman powinien zawsze pozostać w fazie rozwoju takiej max z lat 90tych bo wszystko później przeważyło szalę akceptowalnego realizmu magicznego i odarło tę postać z fajności. Jakiś syn, jakieś zabijanie jokerów powroty zza grobu, jakiś pseudo realizm. To się tylko kończy tym, że potem dorośli ludzie dywagują czy Batman w ogóle ma sens bo przecież więcej dobra dla Gotham zrobiłby jakby został politykiem albo filantropem i te swoje miliardy użył na przebudowę miasta.

#MakeBatmanFunAgain

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - OGPUEE - 25-12-2024

+I żeby tego Jokera łaskawie zabił.

Przy okazji ktoś zrobił fajny komiks jak Superman pokonuje klauna:

:p

Batman ma sens jako typ postaci z "Powrotu Mrocznego Rycerza" - nie ktoś kto robi to co robi z przemyślenia co by było obiektywnie najlepsze tylko jako gość ze skrzywioną psychiką który po prostu MUSI. Lata 80-e i jak najbardziej realistyczne podejście do postaci Batmana.

Potem Tim Burton (albo jego scenarzysta, no ale generalnie to film Burtona) zainspirowali się przy "Batmanie komiksem "The Killing Joke" (też osiemdziesiąte). Tylko nie przenieśli tego dosłownie ale wykorzystali pomysł że Joker ma tożsamość, to co robi wynika z tej tożsamości to tez powoduje inną relację z Batmanem.

Czyli "założyli" Jokera na mordercę rodziców Bruce'a i stworzyli mocniejszą relacje Batmana z Jokerem.

Więc pomysł na nadanie Jokerowi tożsamości i pokazanie przez ten pryzmat jego relacji z Batmanem bierze się dokładnie ze "starych dobrych czasów".

Tak btw komiks "Flashpoint: Batman Knight of Vengeance" gdzie pojawia sie Martha Wayne jako Joker to w zasadzie dokładny remake "The Kiling Joke".

Joker robi coś zbrodniczego, Batman prowadzi śledztwo i próbuje go znaleźć. W retrospekcjach jest pokazywany origin Jokera. Dochodzi do konfrontacji i bójki a potem do nietypowej relacji Batmana z Jokerem (tam siedzieli, gadali, i Joker opowiadał dowcip.. a tutaj.. :)

Tak że w dużym sensie coś takiego to byłby "powrót do korzeni" ^^ Przynajmniej w zamierzeniu twórców.

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 25-12-2024

Kurde, chciałbym, aby Snyder taką adaptację TDKR w stylu Watchmen, mój ulubiony komiks o Batmanie, to by była perełka, mogliby Stronga zatrudnić jako Jokera, na tym concept arcie z SS to wyglądał super.

[Obrazek: yt4a939lid121.jpg]

Do tego Jeffrey Dean Morgan na Bruce'a i miodzio, ale do tego nie dojdzie, nikt nie da Snyderowi 200 milionów by znowu nakręcił film o Batmanie i Supermanie :(

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Ted - 26-12-2024

(25-12-2024, 11:43)shamar napisał(a): Hehe

https://www.gram.pl/news/superman-z-problemami-pierwszy-zamkniety-pokaz-zaniepokoil-warner-bros-to-pewnego-rodzaju-balagan?

Cytat:Przypadki wcześniejszych produkcji, takich jak Strażnicy Galaktyki, autorstwa Gunna, które początkowo spotkały się z negatywnymi opiniami, a ostatecznie odniosły sukces, sugerują, że obecne problemy mogą zostać rozwiązane przed premierą. 

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 30-12-2024

O takie coś:

https://naekranie.pl/aktualnosci/superman-plotki-testowa-widownia-dc-1735553873

Jeśli ktoś pamięta, to kubek w kubek stare i dobre, podgrzewające atmosferę ploteczki wokół DCEU - czy będzie reboot czy nie będzie, czy dokrętki zmieniły film, czy usunięto Amber Heard z "Aquaman 2". Itd, itp. Było tego na tony.

..moje zdanie zapewne znacie, ale przy okazji przypomnę -"zaufanymi źródłami" wszystkich wypowiadających się jest dział marketingowy Warnera. Możliwe że to nawet ten sam facet  który obdzwonił wszystkich jednego dnia.

Kampania reklamowa "Supermana" trwa !! ^_^

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 30-12-2024

Mam nadzieję, że to jebnie, bo Gunn to hipokryta, teraz to "szacunek, dbałość, fani". a jak nie to "aquaman rucha rybe hehe"

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Ted - 30-12-2024

What ???

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 30-12-2024

Srak.

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Ted - 31-12-2024

Czas żebyś sobie zrobił przerwę od tematów DC, szkodzi Ci.

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Ted - 01-01-2025

Mars, jakaś opinia?