![]() |
|
Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17) +--- Wątek: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe (/Thread-Filmweb-IMDb-itp-portale-filmowe--784) |
RE: Stopklatka vs. Filmweb - Doveling - 11-07-2014 Wszystkie informacje o zmianach wyglądu i funkcjonowania strony publikują na blogu. RE: Stopklatka vs. Filmweb - shamar - 11-07-2014 Ha, a ja zrobiłem tak: wkleiłem początek zdania w google. Inaczej bym nie znalazł. ;) RE: Stopklatka vs. Filmweb - Szaman - 17-07-2014 W ramach ciekawostki wyniki największych polskich portali filmowych za kwiecień tego roku. Filmweb zanotował 196 mln odsłon i 3 mln 860 tys użytkowników, natomiast Stopklatka 2 mln 200 tys odsłon i 435 tys użytkowników. http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/filmweb-w-dol-zyskuje-film-wp-pl-top-serwisow-o-filmach RE: Stopklatka vs. Filmweb - Juby - 17-07-2014 Filmweb szaleje. Od końca 2012 roku miałem problemy ze 'znikającymi ocenami' ale teraz to już przechodzi moje pojęcie. Od kilku dni w jaki film przeze mnie oceniony nie kliknę, mojej oceny nie widać... nawet jeśli są obecne jej polubienia i komentarze! A kiedy w nie kliknę ocena się magicznie pojawia. Swoje oceny i komentarze widzę tylko gdy przeglądam je w swoim profilu z "ostatnio oglądane" lub "najwyżej ocenione". RE: Stopklatka vs. Filmweb - Rodia - 11-09-2014 Nie wiedziałem, gdzie napisać, więc może napiszę tu - nasza forumowa koleżanka Artemis najwyraźniej wygrała organizowany przez Filmweb konkurs i będzie z portalem współpracować: http://www.filmweb.pl/news/Oto+zwyci%C4%99zcy+IV+edycji+Konkursu+%22Powi%C4%99kszenie%22!-107181 Ciekawe, czy się wkurwi, że to tu napisałem :) RE: Stopklatka vs. Filmweb - desjudi - 11-09-2014 (17-07-2014, 10:48)Szaman napisał(a): W ramach ciekawostki wyniki największych polskich portali filmowych za kwiecień tego roku. Filmweb zanotował 196 mln odsłon i 3 mln 860 tys użytkowników, natomiast Stopklatka 2 mln 200 tys odsłon i 435 tys użytkowników. serio? w sumie Stopklatka jest barrrdzo w zasięgu KMF, bardziej niż myślałem :) RE: Stopklatka vs. Filmweb - Pelivaron - 20-10-2014 Na FW nie można już oglądać galerii zdjęć jeśli nie wyłączy się blokowania reklam, lol :D i ten komunikat: "Drogi Użytkowniku, Filmweb jest serwisem darmowym, który utrzymuje się wyłącznie dzięki reklamom. To one umożliwiają nam funkcjonowanie i dostarczanie Ci nowych treści. Prosimy, wyłącz blokowanie reklamy dla Filmweb.pl. Dziękujemy!" RE: Stopklatka vs. Filmweb - desjudi - 20-10-2014 z czegoś trzeba żyć, a za kliki i odsłony wszyscy płaca najchętniej. RE: Stopklatka vs. Filmweb - Pelivaron - 20-10-2014 Tak? A w jaki sposób reklamy dostarczają nowe treści? Wg mnie dostarczają je użytkownicy FW, którzy dodają je za frajer. RE: Stopklatka vs. Filmweb - patyczak - 20-10-2014 No a w jaki sposób użytkownicy mogliby je dostarczać za frajer gdyby nie filmweb i reklamy, które pozwalają mu istnieć? :D RE: Stopklatka vs. Filmweb - Pelivaron - 20-10-2014 (20-10-2014, 17:36)patyczak napisał(a): No a w jaki sposób użytkownicy mogliby je dostarczać za frajer gdyby nie filmweb i reklamy, które pozwalają mu istnieć? :D Wielki jeden LOL. Jakoś rok temu jeszcze nikomu nie przeszkadzało blokowanie reklam na FW. Plus chodzi mi o samo głupie i chamskie stwierdzenie w tym komunikacie, że to reklamy "umożliwiają nam funkcjonowanie i dostarczanie Ci nowych treści." bo to gówno prawda :) W takim razie niech te reklamy dodają treści, a nie użytkownicy. Teraz tylko czekać aż cała strona będzie zablokowana jeśli nie usunie się blokad reklam hehe. Filmweb istnieje i rozwinął się do takich rozmiarów TYLKO I WYŁĄCZNIE dzięki uzytkownikom, którzy przez lata powiększali jego bazę. RE: Stopklatka vs. Filmweb - Persona non grata - 20-10-2014 No co Ty, przecież serwis się odpłaca nadając jakieś chujowe, nic nie warte rangi, dzięki czemu zaszczytne grono dodających treści od lat tworzy cudownie namaszczoną klikę i może się onanizować nad potrójnym złotym łbem, czy czymś tam. ;]]] RE: Stopklatka vs. Filmweb - patyczak - 20-10-2014 Cytat:Filmweb istnieje i rozwinął się do takich rozmiarów TYLKO I WYŁĄCZNIE dzięki uzytkownikom, którzy przez lata powiększali jego bazę. No w sumie tak, Filmweb istnieje, bo ma kasę z kliknięć tych użytkowników, którzy tworzą jego bazę:D Ale chyba miałeś na myśli coś bardziej idealistycznego z czym się nie zgadzam - że filmweb to ludzie, którzy go tworzą, a nie biznes. RE: Stopklatka vs. Filmweb - desjudi - 20-10-2014 filmweb zarabia dzięki ludziom, ale nie w takiej skali o jaką może być posądzany. Filmweb to przede wszystkim zajebiście dobre pozycjonowanie, dzięki któremu na strony [najczęściej pojedyncze tytuły] trafiają goście wpisujący dowolne imię i nazwisko czy tytuł - jestem pewien, że to zdecydowana większość ruchu na filmwebie, nie wiem nawet, czy nie bliska 90%. RE: Stopklatka vs. Filmweb - Motoduf - 20-10-2014 Pelivaron napisał(a):Wielki jeden LOL. Jakoś rok temu jeszcze nikomu nie przeszkadzało blokowanie reklam na FW. Plus chodzi mi o samo głupie i chamskie stwierdzenie w tym komunikacie, że to reklamy "umożliwiają nam funkcjonowanie i dostarczanie Ci nowych treści." bo to gówno prawda :) W takim razie niech te reklamy dodają treści, a nie użytkownicy. Teraz tylko czekać aż cała strona będzie zablokowana jeśli nie usunie się blokad reklam hehe. Reklamy dają pieniądze, pieniądze pozwalają opłacać adminów, informatyków, redakcję i pozycjonowanie. Co w tym trudnego do zrozumienia? RE: Stopklatka vs. Filmweb - Albertino - 20-10-2014 Na pewno nie odblokuję tych zasranych reklam; prędzej po prostu przestanę przeglądać filmweb, jak też czynię od około tygodnia, czy od kiedy tam wprowadzili te blokady. RE: Stopklatka vs. Filmweb - nawrocki - 03-12-2014 Po najświeższej aktualizacji filmwebu poważnie się zastanawiam, czy ten portal nadaje się jeszcze do czegokolwiek. Bo już chyba nawet do klikania w gwiazdki nie. RE: Stopklatka vs. Filmweb - Gieferg - 03-12-2014 WTF? To jakaś wersja dla niedowidzących? RE: Stopklatka vs. Filmweb - Pelivaron - 03-12-2014 Wstałem rano (no dobra w południe), odpaliłem jak zwykle FW a tam WTF??? Co oni odjebali w tym momencie? Dramat. Do tego pozmieniali też profile filmów. RE: Stopklatka vs. Filmweb - shamar - 03-12-2014 "Nowość! Oceniaj role w obsadach Oceniaj i komentuj role aktorów i pracę twórców w filmie. Porównaj swoje oceny z ocenami znajomych." Myślałem, ze wystarczyło do tego... forum. |