![]() |
|
Parada banału - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25) +--- Wątek: Parada banału (/Thread-Parada-bana%C5%82u--807) |
RE: Parada banału - unknown - 20-02-2015 Fajny materiał: Hollywoodzkie mity na temat broni palnej, czyli dlaczego nie warto wierzyć filmom http://jak-czlowiek.v3rt.pl/?url=http%3A%2F%2Ftechnologie.gazeta.pl%2Finternet%2F56%2C104530%2C17426448%2CCzego_o_broni_palnej_nauczylo_nas_Hollywood__a_nie.html%23Prze RE: Parada banału - Bucho - 20-02-2015 Mental in...3...2...1 :) RE: Parada banału - Mental - 21-02-2015 Fajnie, że zauważyli absurd używania ognia ciągłego - nie dość, że broń się nagrzewa jak skurwysyn, to jeszcze celność dramatycznie spada. Profesjonaliści w trybie samoczynnym z broni ręcznej operują może w 1-2% przypadków (w przeliczeniu na amunicję). Dziś praktycznie nikt się w to nie bawi. Dlatego śmieszy mnie, jak macie w filmie full pro zabijakę, który napierdala ogniem ciągłym (patrz John Wick). RE: Parada banału - Bucho - 21-02-2015 "Na przykład podczas ostatniego konfliktu w Iraku wojska koalicji musiały zużyć około 250 tysięcy naboi by zabić jednego przeciwnika" Da fak?! RE: Parada banału - Mefisto - 14-03-2015 RE: Parada banału - Bartholomew - 12-05-2015 Zauważone ostatnio: podczas ważnego orędzia prezydenta, pokazane są zazwyczaj reakcje ludzi z różnych zakątków panstwa/świata i można byc pewnym, ze w koncu pojawi sie ujecie na bar, w którym grupa ludzi przysłuchuje sie wiadomościom, a w tle barman zawsze poleruje szklankę:) RE: Parada banału - Martiins - 17-05-2015 banał wychwycony przez moją znajomą: taki ograny motyw, nie wiem, czy jeszcze go wykorzystują.. pudełko z lodami - bohaterowie filmów z usa najczęściej kobiety, dziewczyny albo dzieciaki jak mają doła, kłopoty czy coś w tym stylu, to wyjmują z lodówki lody i wciągają je z zatroskanymi minami :P mnie denerwuje to, że zawsze okularnik, kujon, nie mięśniak itp. musi być smutnym nudziarzem, którego nikt nie lubi, kino amerykańskie często wałkuje ten motyw, no może z wyjątkiem bohatera wszechczasów Clarka Kenta ;) RE: Parada banału - simek - 18-05-2015 Akurat lody jako sposób na poprawę nastroju to nie jest coś co występuje tylko w filmach, nawet w Polsce się to często zdarza, wiec sądzę że w napędzanej cukrem Ameryce tym bardziej. RE: Parada banału - Mefisto - 29-10-2015 Kiedy trwa jakiś pościg samochodowy, najlepiej z użyciem broni palnej lub - tak jak w moim "ulubionym" przykładzie z Death Proof - nagle znikąd pojawia się czterokołowy prześladowca, a co za tym idzie auta zostają uszkodzone i generalnie mamy do czynienia z ogólnym zagrożeniem życia, praktycznie nie zdarza się, by kierowcy (nie dotyczy jedynie głównych bohaterów) zwolnili/zatrzymali się/zjechali na pobocze wprowadzając w konsternację tego drugiego zawodnika. Zamiast tego wszyscy prują z reguły przed siebie szybciej, jeszcze bardziej narażając siebie i wszystkich wokół, co niekiedy wygląda dziwnie/komicznie. RE: Parada banału - Raul7 - 30-10-2015 Może nie tyle banał, co schemat, który nie powinien mieć wiele wspólnego z rzeczywistością: Grupa ludzi ratuje świat/wyrusza w kosmos/walczy z jakąś organizacją/ walczy o przetrwanie w ciężkich warunkach. W trakcie swych przygód tracą prawie całą załogę, przyjaciół rodziny. Na końcu oczywiście 1-2 osoby cudem ocalały. Zlatują się media, prezydent wygłasza orędzie, ważne osoby gratulują i wyprawiają bankiety. Wszyscy wiwatują! Jednym słowem wszyscy są super szczęśliwi, bawią się jak nigdy, a jeszcze dzień, czy parę dni temu stracili kogoś bardzo ważnego w swoim życiu. Kurde przecież normalny człowiek po jakimiś traumatycznym przeżyciu, gdzie traci przyjaciół/rodzinę musi długo dochodzić do siebie, a w filmach - my przeżyliśmy, reszta zginęła, więc czas na fiestę! RE: Parada banału - OGPUEE - 13-12-2015 4:44 minuta: RE: Parada banału - vast - 14-01-2016 Głęboka refleksja nad stanem naszej cywilizacji/społeczeństwa - ujęcie ściśniętego tłumu ludzi maszerującego bezmyślnie po chodniku jakieś wielkiej i zatłoczonej metropolii. RE: Parada banału - OGPUEE - 14-01-2016 Nie wiem czy było, nie chce mi się weryfikować. Trop, którego szczerze mam dosyć. Typowa paczka dzieciaków: - Nudny, mdły protagonista bez żadnych cech charakterystycznych; - Jak chcemy być gender, to dajemy do paczki dziewczynę. Oczywiście tak samo nudną, mdłą jak protagonista, którego kumple są lepszym materiałem na to miano; - Kujon w obowiązkowych okularach; - Jakiś cwaniaczek; - Grubas O, skupię się na grubasach. W filmach dla dzieci często grubas jest uzależniony od jedzenia. Nieważne, czy to to dziecko, nastolatek czy dorosły. Zawsze musi żreć jak świnia, często to jedyna cecha charakterystyczna. Nie wiem jak wy, ale uważam to za obraźliwą cechę utrwalającą w sumie negatywny stereotyp. Mam wśród znajomych grubych i na pewno nie są pazerni na żarcie jak Arnold Boczek. RE: Parada banału - Hitch - 14-01-2016 Ja też znam grubych ludzi i wpierdalają jak świnie, aż się rzygać chce od patrzenia na nich. RE: Parada banału - Predator895 - 15-01-2016 Hitch Schar :D RE: Parada banału - Gal Anonim - 15-01-2016 Wsrod moich znajomych nie mam takich grubych, bo ja jestem tym grubym i wpieprzam jak świnia! Wiec stereotyp prawdziwy! RE: Parada banału - Mefisto - 15-01-2016 Ja wpieprzyłem wszystkich moich znajomych, może dlatego jestem gruby? Hmm... RE: Parada banału - SonnyCrockett - 15-01-2016 ![]() :D RE: Parada banału - Mefisto - 15-01-2016 Jak się tak teraz zastanowię, to nie - jednak ich po prostu tylko wypieprzyłem :) RE: Parada banału - SonnyCrockett - 15-01-2016 Czyli takie klimaty...
|