Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny (/Thread-Nowo%C5%9Bci-zapowiedzi-trailery-w%C4%85tek-informacyjny--1042)

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Bea - 02-08-2012

(02-08-2012, 13:36)Phil napisał(a): Tylko, że Martin nie będzie pisał do śmierci tomisk (chyba, że niedługo umrze :), bo saga Pieśń Lodu i Ognia zaplanowana jest na siedem tomów z czego pięć już wyszło. Co prawda od trzeciego bodaj tomu dzielą to na dwie części, ale to i tak daje jakieś góra 12 książek.
Biorąc pod uwagę tempo pisania Martina i to, że praktycznie żaden wątek się nie zamyka -
obawiam się, że "Gra o tron" nie doczeka się odautorskiego zakończenia. Pożyjemy, zobaczymy.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - hanys - 10-08-2012

Cytat:Stacja HBO zamówiła pilotowy odcinek serialu "Buda Bridge", którego twórcą jest Michael R. Roskam nominowany do Oscara za belgijski film "Bullhead".

"Buda Bridge" ma być dramatem umiejscowionym w Brukseli (stolica Belgii), w niedalekiej przyszłości. Fabuła ma rozpocząć się od momentu gdy na moście Buda znaleziono martwą kobietę. Morderstwo to prowadzi do szeregu brutalnych przestępstw i przynosi chaos w mrocznej stolicy Unii Europejskiej.

Roskam napisze scenariusz i wyreżyseruje pilotowy odcinek. Producentami wykonawczymi "Buda Bridge" zostali: Michael Mann (który niedawno znajmował się produkcją anulowanego "Luck") i były producent "Breaking Bad" - Mark Johnson.

Jak już brali Europę i Belgię to trzeba było wziąć Brugię!

Cytat:Stacja FX dała zielone światło na rozpoczęcie produkcji pierwszego sezonu dramatu szpiegowskiego pod tytułem "The Americans".

Pierwszy sezon "The Americans" będzie miał 13 odcinków, a jego emisja zaplanowana jest na początek 2013 roku. Główne role zagrają: Keri Russell, Matthew Rhys i Noah Emmerich. Pilotowy odcinek wyreżyserowany został przez Gavina O'Connora.

Fabuła "The Americans" umiejscowiona jest na początku 1980 roku i skupia sie na dwóch szpiegach KGB: Phillipie (Rhys) i Elizabeth (Russell), którzy udają, że są szczęśliwym, amerykańskim małżeństwem żyjącym na przedmieściach Waszyngtonu. Nieprawdziwy związek bohaterów nabiera rumieńców i prawdziwości, ale wciąż jest wystawiony na próbę przez eskalację Zimnej Wojny. Para musi zachowywać niebezpieczne relacje z siatką szpiegowską, która ich kontroluje. Wszystko komplikuje poczucie Phillipa, że amerykańskie wartości nie są takie złe. Razem mają dwójkę dzieci, którzy nic nie wiedzą o prawdziwej tożsamości rodziców.

[Obrazek: ta20120606096595_1344584972.jpg]

Nie HBO, ale może być spoko.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Mental - 10-08-2012

Hujowa wiadomość - FX skasowało "Outlaw Country"

http://www.digitalspy.com/tv/news/a351600/outlaw-country-pilot-dropped-by-fx.html

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Perfik - 10-08-2012

A jakiś czas temu HBO skasowało świetnie się zapowiadające The Corrections. Szkoda, bo w osadzie m.in. Ewan McGregor, Maggie Gyllenhaal, Rhys Ifans, Chris Cooper i Dianne Wiest.

http://www.deadline.com/2012/07/hbo-and-scott-rudin-end-their-deal/

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - hanys - 12-08-2012

Parę postów wyżej ;) :
Cytat:Lombardo ustosunkował się również do anulowania produkcji dramatu "The Corrections". - Niestety, nie udało nam się zrobić wszystkiego, czego chcieliśmy. Zarówno pod względem scenariusza, jak i aktorstwa. To był bardzo trudny materiał. Decyzja o anulowaniu nie była podyktowana kosztami produkcji.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - hanys - 30-08-2012

Alan Ball tym razem nie dla HBO:

Cytat:Stacja Cinemax opublikowała kolejny krótki teaser serialu akcji "Banshee", któryego twórcą jest Alan Ball.

Projekt autorstwa Alana Balla, Jonathana Troppera i Davida Schicklera skupiał się będzie na Lucasie (granym przez nowozelandzkiego aktora - Antony'ego Starra) - byłym skazańcu i ekspercie w sztukach walki, który udaje zamordowanego szeryfa i wymierza swoją sprawiedliwość w małym miasteczku w Pensylwanii. Jednocześnie kontynuuje swoją kryminalną karierę, nawet gdy ściga go groźny gangster, którego zdradził wiele lat temu.

Premiera w przyszłym roku.
hatak.pl

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Mental - 30-08-2012

No ku*wa twoja mać ;) - brzmi bosko. żeby jeszcze wykonanie było dorosłe i żeby serial miał jakieś głębsze przesłanie (A.J. Quinnell: "tylko kula prawdę ci powie").

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Hitch - 30-08-2012

No nie wiem. Dla mnie brzmi dziwacznie, a i twórca "True Blood" nie napawa optymizmem.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - nawrocki - 30-08-2012

No, ale Ball przecież stworzył Six Feet Under i napisał scenariusz do American Beauty, tak więc to może być jego powrót do ekstraklasy.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - simek - 30-08-2012

Ball to twórca Six Feet Under, a nie jakiegoś tam True Blood! Co swoją drogą o niczym nie świadczy, bo według mnie SFU jest na tyle specyficzne, że fakt, że jest arcydziełem wcale nie znaczy, że jego twórca musi jeszcze coś wartościowego stworzyć w zupełnie innym klimacie.

Średnio mi pasuje twórca SFU do takiej potencjalnie naładowanej mega epą tematyki, ale zobaczymy.

Mi jeszcze mniej pasuje stacja, która to robi...

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Perfik - 30-08-2012

A coś konkretnego tej stacji Ci nie pasuje? To będzie ich pierwsza oryginalna produkcja :) Właściwie druga, bo współprodukuje już brytyjskie Strike Back (podobno dobry serial)

Cinemax należy do HBO i jeśli się nie mylę, to kablówka z największym zasięgiem i najwyższą oglądalnością w USA = mają kupę kasy :) Ich dwa pozostałe projekty nad którymi pracują to serialowa wersja Transportera i The Sandbox, które bohaterami ma być group of Iraq and Afghanistan war veterans who return home to the Coachella Valley to find the town overrun by criminals. The group opts to clean up the community using the skills they learned in combat.

Group of Iraq and Afghanistan war veterans who return home to the Coachella Valley to find the town overrun by criminals. The group opts to clean up the community using the skills they learned in combat.

Uff... jak zacząłem czytać o "veterans who return home", to pomyślałem, że serwują kolejny suchar z cyklu "weterani wracają do domu i mają problemu z socjalizacją", czyli kino w sam raz dla prezenterek telewizji śniadaniowej. Na szczęście dalej już było lepiej: The group opts to clean up the community using the skills they learned in combat. Sweet :)

Cytat:To będzie ich pierwsza oryginalna produkcja :)
Debiutanci mnie zazwyczaj nie przekonują ;) chociaż życzę im powodzenia i pilota oczywiscie zobaczę.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Albertino - 31-08-2012

Przejrzałem IMDB i wygląda na to, że Ball jest tylko producentem wykonawczym. Nie pisze tego, ani nie reżyseruje.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Mental - 31-08-2012

Cytat:Ball jest tylko producentem wykonawczym.

To dobrze.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Jakuzzi - 31-08-2012

Tak czy srak teaser sugeruje jakieś grindhousowe ścierwo.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Mental - 01-09-2012

Podzielam twoje obawy.

RE: HBO a inne stacje telewizyjne - Albertino - 04-09-2012

http://dailydead.com/impressions-and-photos-from-coma/

Imponująca obsada.