![]() |
|
Mad Max (1979-2024) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Mad Max (1979-2024) (/Thread-Mad-Max-1979-2024--197) |
RE: Mad Max - Snappik - 11-05-2015 Average Rating: 9.2/10 Reviews Counted: 23 Fresh: 23 Rotten: 0 ![]() RE: Mad Max - shamar - 11-05-2015 (11-05-2015, 19:07)Lawrence napisał(a): ...Pitch Perfect 2... Nie mam zielonego pojęcia, co to jest i że to druga część czegoś. Serio. Czytam o tym pierwszy raz dziś. na plakacie jakieś "tańcujące" nastolatki... WTF? RE: Mad Max - Lawrence - 11-05-2015 No właśnie takie "tańczące nastolatki", które zresztą tańczą po raz drugi mogą być niestety poważnym zagrożeniem. Dlatego też mam nadzieję Panowie, że każdy grzecznie pójdzie do kina i jak trzeba będzie to parę razy ;) RE: Mad Max - Albertino - 11-05-2015 Niby jakim cudem taki film ma być zagrożeniem dla Maxa? Przecież to ma kompletnie inny target. Prędzej już Avengersi. RE: Mad Max - Lawrence - 11-05-2015 Np. dziewczyny mogą wyciągnąć swoich chłopaków na to, zamiast na odwrót :) Ale dobrze nie chcę być tutaj, który kreśli jakieś czarne scenariusze i z całego serca życzę Maxowi jak najlepiej. RE: Mad Max - Grievous - 11-05-2015 Jeszcze rok temu wróżyłem klapę, ale film ma całkiem niezłą kampanię promocyjną, dużo się o nim mówi i teraz jeszcze dochodzą pozytywne recenzje. Avengers nie jest aż tak wielkim zagrożeniem (ale dalej licząca się konkurencja), zwłaszcza że teraz zaczną się znaczne spadki. "Mad Max" pół miliarda raczej nie zgarnie, ale do 400 mln ma chyba szansę dobić. Dużo też może zależeć od tego jak się przyjmie "Tomorrowland". RE: Mad Max - Albertino - 11-05-2015 akurat w przypadku Tomorrowland jestem przekonany, że będzie klapa. ten film jest taki nijaki jak tylko się da - chyba, że Clooney przyciągnie. RE: Mad Max - Gal Anonim - 11-05-2015 Podobno Tomorrowland jest bardzo dobry. Zreszta mnie to nie dziwi, zapowiada sie swietnie. RE: Mad Max - Lawrence - 11-05-2015 Ja nie twierdzę, że Tomorrowland będzie złym filmem, ale na razie kampania promocyjna za bardzo przypomina mi Johna Cartera. A co do "Mad Max" to jedynie boję się deja vu z Pacific Rim, gdzie kampania też była świetne, bardzo dobre recenzje i sporo fapowania na forum, a wynik był zaledwie przyzwoity, a tutaj mamy jeszcze eRkę. Dlatego też fajnie byłoby, gdyby jednak powyżej tych 400 milionów zarobił. RE: Mad Max - Grievous - 11-05-2015 Nie lekceważyłbym "Tomorrowland". Sukces "Kopciuszka" i "Domu", które też wyskoczyły prawie znikąd, pokazał że jest dosyć spore zapotrzebowanie na familijne kino, na które film Birda się zapowiada. RE: Mad Max - desjudi - 11-05-2015 fapowanie to rzeczywiście cecha wspólna dla Maxa i Pacific Rim. Ale za Maxem stoi też znana franczyza i obsada, którą Jankesi dobrze znają. Nie twierdzę, że film zarobi krocie, bo pewnie nie, ale więcej niż PR? Wydaje mi się, że bez problemu, tym bardziej, że w najbliższym czasie prawdziwego kinowego mięsa w kinie nie będzie. RE: Mad Max - Gal Anonim - 11-05-2015 (11-05-2015, 21:01)Grievous napisał(a): Nie lekceważyłbym "Tomorrowland". Sukces "Kopciuszka" i "Domu", które też wyskoczyły prawie znikąd, pokazał że jest dosyć spore zapotrzebowanie na familijne kino, na które film Birda się zapowiada.Przede wszystkim to film przygodowy od Brada Birda, w którym występuje George Clooney. Serio ktoś wątpi, że ten film dużo zarobi? Ja mysle, ze tylko jakby sie okazal artystyczną klapą to mógłby mieć z tym problem. RE: Mad Max - MOLQ - 11-05-2015 Nie spie, bo patrze jak rosna fresh recenzje Mad Maxa :D RE: Mad Max - Gieferg - 12-05-2015 Tomorrowland po zwiastunach to dla mnie wygląda tak samo ujowo i daremnie jak Jupiter Ascending. Nie widzę nawet powodu by próbować to obejrzeć, a wracając do Maxa: Ktoś się wyłamał: 35 na 36, 97% Cytat:The result is noisy, explosive and visually spectacular but depressingly hollow. LOL :) Tylko ponoć za mało Maxa. RE: Mad Max - MOLQ - 12-05-2015 Dla tego pana bujany fotel, kakao, cieple bambosze i kotwica w plecy :) RE: Mad Max - simek - 12-05-2015 (12-05-2015, 10:45)Gieferg napisał(a): Tomorrowland po zwiastunach to dla mnie wygląda tak samo ujowo i daremnie jak Jupiter Ascending.Ja bym nie przesadzał z tym porównaniem do Jupitera, ale zwiastuny też po mnie spłynęły. Mam nawet pewien dysonans, bo z jednej strony Clooney, który przecież nie gra w byle czym, do tego reżyseruje Brad Bird, a wygląda to jak familijne kino z napompowanym budżetem od jakiegoś reżyserskiego noname'a. Cytat:but depressingly hollow.Mój ulubiony argument w recenzjach filmów akcji :) RE: Mad Max - Arahan - 12-05-2015 Chris jara się jak pojebany i nazywa film kamieniem milowym stawiając go w baaardzo doborowym towarzystwie. No może poza TDK ;) Szczerze, nigdy nie widziałem żeby tak podniecał się jakimkolwiek filmem :) RE: Mad Max - desjudi - 12-05-2015 fajne, nie znałem. RE: Mad Max - Juby - 12-05-2015 (12-05-2015, 13:39)Arahan napisał(a): No może poza TDK ;) RE: Mad Max - Craven - 12-05-2015 (12-05-2015, 13:39)Arahan napisał(a): Chris jara się jak pojebany i nazywa film kamieniem milowym stawiając go w baaardzo doborowym towarzystwie. No może poza TDK ;) No troszkę podkopał swoją wiarygodność wciskając tam TDK... |