![]() |
|
Stranger Things (Netflix, 2016-) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: Stranger Things (Netflix, 2016-) (/Thread-Stranger-Things-Netflix-2016--4343) |
RE: Stranger Things (Netflix) - Norton - 30-06-2019 Nie za bardzo czaję jak serial, który opiera się na seryjnym odgrzewaniu starych kotletów, ma wprowadzać gdziekolwiek świeżość. RE: Stranger Things (Netflix) - marsgrey21 - 30-06-2019 Świeżość w postaci wprowadzenia jakichkolwiek rozwiązań które nie byłyby kopią tych z pierwszego sezonu, o to mi chodzilo, bo to czułem bardzo w drugim sezonie. RE: Stranger Things (Netflix) - Mierzwiak - 03-07-2019 Jezu jak oni urośli :) RE: Stranger Things (Netflix) - OGPUEE - 03-07-2019 Mam to samo (to samo było z dziećmi z "Rodziny zastępczej"). Teraz wiem jak czują się te wszystkie ciotki reagujące z euforią "Ale urosłeś! A byłeś taki malutki!" :>. RE: Stranger Things (Netflix) - simek - 03-07-2019 Czy ja jestem jedynym który na takie rzeczy reaguje wzruszeniem ramion, bo to normalna kolej rzeczy? Rozumiem takie reakcje gdy zobaczyć kogoś po chemioterapii czy coś, ale skoro podczas kręcenie pierwszego sezonu aktorka grająca Eleven miała jakieś 11 lat, a teraz ma 15 to chyba normalka, że nie będzie wyglądać tak samo, nie? :P RE: Stranger Things (Netflix) - Huntersky - 03-07-2019 Musicie nie mieć małych dzieci w rodzinie, jak widzę dzieci kuzynów po roku, to nie mogę wyjść z podziwu, że już chodzą i mówią :P RE: Stranger Things [Netflix] - Mierzwiak - 04-07-2019 Po pierwszym odcinku S3: Poziom utrzymany, fajnie, sympatycznie i w ogóle, ale póki co wygląda to na kolejny sezon o dokładnie tym samym co poprzednio, 100% powtórka z rozrywki. RE: Stranger Things [Netflix] - Dirk - 04-07-2019 Jest i recka: https://naekranie.pl/recenzje/stranger-things-sezon-3-recenzja RE: Stranger Things [Netflix] - Szaman - 04-07-2019 Po 1 odcinku: - jest dość przeciętnie, plus mam jakieś deja vu, jestem prawie pewien, że odcinek był konstrukcyjnym autoplagiatem pierwszego epizodu poprzedniego sezonu. Ilość wątków miłosno-obyczajowych w jakie uwikłani są bohaterowie zaczyna przypominać jakiś sitcom, albo młodzieżową telenowelę z fantastyką gdzieś na dalekim planie. Takie Roswell się z tego zrobiło i to późne Roswell. Zdecydowanie powinien pojawić się w końcu nowy wróg niezwiązany z innym wymiarem, bo zaczynam odczuwać spadek zainteresowania oglądając w kółko to samo. Za dużo to i świnia nie zje. - ależ oni urośli! - córka Ethana Hawke'a i Umy Thurman (dziewczyna pracująca w lodziarni) odziedziczyła niestety urodę po ojcu, ale po pierwszych scenach wydaje się mieć w sobie coś charyzmatycznego, ciekawe co pokaże później - nadal jestem pod ogromnym wrażeniem jak rozrosło się to ze średnio budżetowca do flagowca w ofercie. Budżet, scenografia, efekty, nawet liczba statystów, wszystko uległo tak na oko potrojeniu - z muzyki szczerze mówiąc nic nie zapamiętałem, cały czas coś brzdąka i tyle. Fajnie, że poszli do kina na to na co poszli, ale już przeszła mi ta podnieta z ojezu, ojezu oni są w 1980którymś i mają te durne fryzury! - Dusty ma potencjał na najciekawszy wątek, chyba jako jedyny pozostał dzieckiem, więc został w tyle za znajomymi. Może być symbolem zmian i odchodzącego bezpowrotnie okresu w życiu bohaterów RE: Stranger Things [Netflix] - Mierzwiak - 04-07-2019 To prawda, walory produkcyjne nie ustępują tu za bardzo produkcjom z wielkiego ekranu. Sceny otwierającej (z bonusem w postaci gore) nie powstydziłby się kinowy film sci-fi, a w 4K Dolby Vision wygląda to już w ogóle pysznie. Ciekawe czy Hopper dostanie w tym sezonie coś do roboty? Rozumiem że nadrabia bycie ojcem itd., ale jego wątek w pierwszym epizodzie to czysty cringe, już lepiej niech skupią się na zrobieniu pary z niego i Winony. RE: Stranger Things [Netflix] - Szaman - 04-07-2019 Straszne to było także dlatego, że cofnęli szeryfa w rozwoju, wydaje mi się, że wcześniej miał on z tymi dzieciakami bardzo partnerską relację. Poza tym w pierwszym sezonie był zgryźliwy, w trzecim jest agresywny, to dwie różne rzeczy. Hopper to typowa ofiara żółtych karteczek w pokoju scenarzystów. RE: Stranger Things [Netflix] - Mierzwiak - 04-07-2019 Dokładnie. Wcześniej, nawet jeśli zachowywał się tak a nie inaczej, budził sympatię. Tu jak na razie jest irytujący. RE: Stranger Things [Netflix] - Szaman - 04-07-2019 Po początku drugiego odcinka nie opuszcza mnie wrażenie, że sezon jest nakręcony jakoś tak...komediowo? Nie wiem, może zbytnio się czepiam. Chodzi mi przede wszystkim o sceny z Harbourem i Buseyem Juniorem. W lodziarni odstawiają się podobne rzeczy. Po 2 odcinku- no coś ciężko wchodzi mi ten sezon, skręciło to wszystko w jakąś dziwną, kolorową i obyczajową stronę w której czasem na dwie minuty przypomną sobie o reszcie bajzlu. Scena wesołych zakupów w supermarkecie dłużyła mi się jak noc polarna. RE: Stranger Things [Netflix] - slepy51 - 05-07-2019 To, co się dzieje od 5 odcinka - wow. No a ostatni ep to - dosłownie i w przenośni - petarda. Harbour miał rację mówiąc, że to najlepszy odcinek "Stranger Things" w historii. Ba, to najlepszy kawałek wysokobudżetowego kina, jaki widziałem w tym roku. Rewelacja. RE: Stranger Things [Netflix] - shamar - 05-07-2019 (04-07-2019, 19:57)Szaman napisał(a): - córka Ethana Hawke'a i Umy Thurman (dziewczyna pracująca w lodziarni) odziedziczyła niestety urodę po ojcu,A Uma to jakas piękność? Dla mnie zawsze była szpetna w ch... No może w głębokiej młodości wyglądała znosnie na zasadzie totalnie zwykłej wiejskiej urody RE: Stranger Things [Netflix] - Szaman - 05-07-2019 Trzeci odcinek nie zapowiada się lepiej. Oni wszyscy cofnęli się w rozwoju! Przenieśli się ze świata Archiwum X do uniwersum Molly Ringwald. Lubię Molly, ale nie tego oczekuję. Do napisania tego posta skłoniła mnie rozmowa Winony z Harbourem przy lodówce, oni jakby nie przeżyli wcześniej rzeczy z gatunku fantastycznych, tutaj już nikt nikogo nie słucha, każdy jest zajęty własnym popędem i popęd ten determinuje działanie. Na końcu jak już zdemolują pewnie ten cudny supermarket ich wrogiem okaże się Bóg Amor który namieszał im w głowach, jak w jakimś komediowym odcinku Xeny. Masakra. RE: Stranger Things [Netflix] - Gal Anonim - 05-07-2019 Oglądałem tylko pierwszy sezon, ale wlaczylem trzeci i Harbour zachowuje się jakby grał w komedii familijnej. Zawsze tak było tylko ja zapomnialem, czy cos sie zmienilo w ostatnim sezonie? RE: Stranger Things [Netflix] - marsgrey21 - 05-07-2019 Coś się zmieniło w ostatnim sezonie. RE: Stranger Things [Netflix] - zombie001 - 05-07-2019 Ja jestem po całości. Łyknąłem w 2 dni, choć ostatnio rzadko mi się zdarzało oglądać w taki sposób jakikolwiek serial. Mimo wielu mankamentów, to chyba najlepszy sezon z dotychczasowych. Wywala się co prawda w kilku miejscach np. zdecydowanie za dużo komediowych elementów (faworytem najbardziej żenującego momentu sezonu jest 'NeverEndingStory' w finalne, Szaman pewnie zacznie sobie na tym wyrywać włosy z głowy. I wcale mu się nie będę dziwił.) Tzn. te komediowe tony były do przyjęcia na samym początku. Ot, obraz miasteczkowej sielanki, która później przeradza się w prawdziwy koszmar. Coś co dobrze nawiązywałoby do estetyki horroru, niejako pod płaszczem której od początku chce skryć się ST. Niestety takie luźniejsze elementy pozostają do samego końca i momentami skutecznie zabijają dramaturgię (wspomniane wyżej NeverEndingStory...), bo po prostu - pasują tam jak pięść do nosa. Irytował też strasznie ten ruski Terminator.. Jedno z najbardziej nachalnych nawiązań jakie kiedykolwiek było w tym serialu. Co się pojawiał w kadrze, to aż krzyczał: Niemniej, jako całość ten sezon podobał mi się dużo bardziej niż poprzednie. Wieje powtarzalnością? Niby tak... ale też nie do końca. 'Jedynka' zawsze jawiła mi się jako pewne 'odhaczanie' punktów na liście nawiązań do klasyków lat 80/90. Takie machinalne, automatyczne. 'Dwójeczka" i "Trójeczka' natomiast wydają się być bardziej dopracowane pod względem historii. Przy tym sezonie po raz pierwszy poczułem, że Dufferowie wiedzą co robią, mają jakiś plan na dalsze losy tych bohaterów i konsekwentnie do tego zmierzają. Przy czy muszę to zaznaczyć - nie wierzę, że wyciągną z tego serialu więcej niż 2 kolejne sezony. Przeciąganie tego na siłę bardzo źle się skończy :/ Aaaa, jeszcze jedna rzecz. Poziom produkcji ST s.3. WHOA :O Końcówka wygląda jak taki malutki blockbuster. Dufferowie otrzymany budżet spożytkowali bardzo, bardzo, bardzo dobrze. RE: Stranger Things [Netflix] - Kuba - 05-07-2019 Dufferowie jasno mówili,że chcą całość zamknąć w 4 seriach to raczej tasiemca z tego nie zrobią. Chyba, że Netflix nie uszanuje ich woli. |