Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
LOST (ABC, 2004-2010) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: LOST (ABC, 2004-2010) (/Thread-LOST-ABC-2004-2010--77)

- picek - 06-05-2007

Ja też się sugerowałem postem Mush Room (choć coś mi źle brzmiało). Widać Mush Room jest autorytetem ;-)

- Mush Room - 06-05-2007

No ba ;) Ktoś musi być w tym dziale :P

- picek - 06-05-2007

Mush Room napisał(a):No ba ;) Ktoś musi być w tym dziale :P
Hej, hej, hej.. nie rozpędzaj się tak... ja Ci tylko dzisiaj pozwoliłem! [Obrazek: 1.gif]

- picek - 07-05-2007

Hmm.. Zauważyłem, że na forach dyskusyjnych jest masa wątków 'Typujemy kto zginie'. Tak więc moje pytanie brzmi: Czy na końcu sezonu MUSI ktoś zginąć? Twórcy potwierdzili to jakoś czy po prostu uważacie to za 'tradycję' serialu?

SPOILER 3x20

Teraz będą retrospekcję Bena. Widziałem na zdjęciach z planu, że będzie coś o jego 'niezwykłych' narodzin. Ciekawie, ciekawie..

KONIEC

- Mierzwiak - 07-05-2007

Pamiętacie, że miały być jeszcze tylko dwa sezony, czyli ok. 46 odcinków? Zła wiadomość: będzie jeszcze tyle odcinków, tylko że zostaną rozłożone na 3 sezony po 16 odcinków :evil:

- Gal Anonim - 07-05-2007

picek napisał(a):Hmm.. Zauważyłem, że na forach dyskusyjnych jest masa wątków 'Typujemy kto zginie'. Tak więc moje pytanie brzmi: Czy na końcu sezonu MUSI ktoś zginąć? Twórcy potwierdzili to jakoś czy po prostu uważacie to za 'tradycję' serialu?
Powiedzieli, że podczas starcia z innymi na plaży (bodajże w 21 odcinku) będą ofiary po obu stronach. Podejrzewam, że wkręcą w to jakąs "ważną" śmierć (np zwiazaną z poprzednim spoilerem zamieszonym przezemnie).

- Mush Room - 07-05-2007

Mierzwiak napisał(a):Pamiętacie, że miały być jeszcze tylko dwa sezony, czyli ok. 46 odcinków? Zła wiadomość: będzie jeszcze tyle odcinków, tylko że zostaną rozłożone na 3 sezony po 16 odcinków :evil:

Ja pierdziele - paranoja. W ogóle oby tego za długo nie ciągneli.. A raczej - oby nie okazało się, że 2010 rok jako koniec serialu to za długo.

- Gal Anonim - 07-05-2007

Dokładniejsze info o śmierci bohaterów:

Spoiler dot. LOST 3x19

Jedną z najczęściej poruszanych kwestii jest, zapowiedziane przez producentów, słynne pięć ciał, które mają się pojawić do końca sezonu. Jedno już jest - Anthony Cooper, uduszony przez Sawyera łańcuchami w brygu Czarnej Skały. Kto następny?

- Mierzwiak - 07-05-2007

Mush Room napisał(a):Ja pierdziele - paranoja. W ogóle oby tego za długo nie ciągneli.. A raczej - oby nie okazało się, że 2010 rok jako koniec serialu to za długo.
Może lepiej niech zrobią 46 sezonów po 1 odcinek rocznie? Beznadzieja.

- hops - 07-05-2007

A ja chciałem rzec, że w porównaniu z odcinkiem z Sun i Jinem, 3x19 to pieprzone mistrzostwo świata. A sam w sobie był całkiem niezły :) A Lockemu to kij w oko. Nienawidzę go.

- Khet - 10-05-2007

3x20 SPOILER
Chyba najlepszy odcinek w tym sezonie.
Świetnie, że w końcu powiedziano więcej o przeszłości Bena oraz Dharmy.
Ciesze się też, że Juliet jednak nie okazała się tak fałszywa jak myślałem ;)
Mam nadzieję, że ostatnie 3 odcinki utrzymają co najmniej taki sam poziom.

- hops - 10-05-2007

3x20 - trzy słowa: O. JA. PIER***E. Moim zdaniem najlepszy odcinek LOSTa w historii.

- Khet - 10-05-2007

SPOILER :
Swoją drogą, to widzę pewne nawiązanie do pierwszego sezonu :) Tam lości przygotowywali się do rzekomego nadejścia Innych. Tym razem "odwiedziny" są pewne :P Ciekawe co takiego wymyślił Jack. Dobrze by było, gdyby w końcu wszyscy zaczęli współpracować razem i nie robili przed sobą debilnych tajemnic.

- Mush Room - 10-05-2007

SPOILER

3x20 - to samo co hops. No po prostu mi szczęka opadła na tym odcinku i podnieść się nie chciała!
eee... i nie mówicie mi tylko ze locke nie żyje bo ich normalnie zastrzelę chyba!

- Mierzwiak - 10-05-2007

Jak dla mnie najlepszym odcinkiem ever wciąż jest 3x19, ale ten na pewo jest w ścisłej czołówce. Prawdziwa rewelacja.

SPOILERY
- to co mówił Mikhail o wojnie na wyspie było prawdą
- no i tajemnica truposza Rogera rozwiązana, kapitalna scena z morderstwem ojca
- matka Bena - dymek?
- WHO THE FUCK IS JACOB?!
- Locke nie umrze. Twórcy mówili że to bardzo ważna postać dla całej fabuły serialu i ma przeżyć do samego końca

- Khet - 10-05-2007

http://losteastereggs.blogspot.com/ - zrzuty i fragmenty z ostatniego odcinka na których przez chwilkę widać Jacoba :)

- MOLQ - 11-05-2007

Nie no odcinek zajedwabisty :D Podobala mi sie przewaga Locke nad Benem :) cos cudownego , uwielbiam takei momenty cwaniactwa :) . Pytanko : Co sie stalo z Annie ??

- hops - 11-05-2007

Odpowiedź: kimkolwiek była, nie żyje.

- MOLQ - 11-05-2007

No tez mi sie tak wydaje , ale jakos to bez echa przeszlo , niby z mlodym Benem nawiazywala kontakt a tu klops .

- Mierzwiak - 11-05-2007

Poznaliśmy zaledwie ułamek tego co działo się z Benem na wyspie więc pewnie dowiemy się o Annie więcej z jego kolejnych retro. Jedna z teorii głosi że zaszła w ciążę (z Benem?) ale oczywiście zmarła.

SPOILERY 3x20!!!
Dzięki skrupulatnym fanom można się tyle dowiedzieć! Oto co się dzieje w scenie z Jacobem (polecam obejrzeć klatka po klatce):
- w pewnym momencie lampa naftowa upada na podłogę, rozbija się i pojawia się ogień
- widzimy Locke'a patrzącego na pożar
- nagle ogień znika i widzimy bardzo zaskoczonego tym Johna
- po całej akcji Ben wychodzi z chaty Z LAMPĄ

Co się stało?!