Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Rambo (1982-2019) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Rambo (1982-2019) (/Thread-Rambo-1982-2019--90)

- Mierzwiak - 07-03-2008

Zamiast do Olsztyna możesz pojechać do regionu 5 8)

Ludzie, gdzie wasze opinie o filmie? Tyle osób czekało na ten film i nic.

- Hannibal - 07-03-2008

Ja się wypowiem jak tylko wrócę z kina.
Pewnie początkiem kwietnia 8)

- Anonymous - 08-03-2008

Phil napisał(a):
Cytat:Witam,

nie mamy tego tytułu w naszych planach repertuarowych

Pozdrawiam
Tyle w kwestii olsztyńskiego heliosa i mojego wyjazdu.

:shock: ale wiochę zrobili... I co , nie masz innych kin w okolicy? U mnie obydwa Heliosy, które mam w zasięgu grają Rambo, podejrzewam, że wszystkie Cinema City również.

- Tyler Durden - 08-03-2008

Heliosy czasem tak mają, na daremno czekałem we wrocławskim na "Pulp Fiction". Z drugiej strony nowe Multikino do którego ostatnio chodzę ze względu na lepszy dźwięk nie raczyło zaś wyświetlić nowych Coenów, co mnie zdziwiło, w końcu jakby nie było Oscarowy film i w tym wypadku to właśnie Helios uratował mi dupę.

- Azgaroth - 08-03-2008

Oglądając film miałem wrażenie, że oglądam grę komputerową. Zresztą nie tylko ja, opinia kumpla - "coś jak Serious Sam". Kiepski jako akcyjniak, kiepski jako film wojenny. Nachalne przesłanie i komiksowa przemoc. Jak dla mnie filmy o Rambo powinny się skończyć na świetnej pierwszej części.

- Predator895 - 08-03-2008

Ten obraz jest po części wypaczoną chora karykaturą całej serii Rambo. Serii kultowej według mnie nie powtarzalnej. Film po porostu spełnia oczekiwania wszystkich tych którzy za nic maja klasykę i zaszufladkowali te filmy w jeden śmieszny kanon bez mózgowej rozwałki. Niestety Stallone poddał się tej globalnej opinii i zrobił film pod nowoczesną publikę, która nie ma pojęcia o dobrym starym klasycznym kinie akcji.

4/10

- Oconnel - 08-03-2008

Powiem szczerze, że nie spodziewałem się zbyt wiele. Ale to co zobaczyłem, jest poniżej wszelkiej krytyki. To co Stallone zrobił tym filmem to wstyd. Wstyd dla całej serii o Rambo. O to Stallone, pomyślał. Odgrzeję tego starego kotleta, pobiegam trochę w lewo, potem trochę w prawo. Może zrobię jeszcze fikołka. Zgarnę kasę i będzie git. Jak pomyślał tak zrobił. Nakreślił scenariusz w kilka godzin, bo po co tracić więcej czasu na takie głupoty. Kupił 3 łodzie, i jedną ciężarówkę (to cała maszyneria jaka występuje w filmie). Żenada goni żenadę. To miał być film o Rambo? Ja tego do wiadomości nie przyjmę. Film trwa 90 minut, nie dość że jest krótki to tak naprawdę rozpierducha zaczyna się na jakieś 10 minut przed końcem. Wcześniej można ziewać z nudów. Rambo zabija na początku kilka osób (krótkie sceny, sekundowe), i na końcu nie dotykając żadnego z żołnierzy junty, rozpierdziela ich z daleka, bezpiecznie osłonięty z karabinu maszynowego. Ja się pytam WTF?? Przecież Rambo nigdy nie stronił od walki hand-to-hand. Historyjka, tło fabuły jest sklejone chyba w godzinę. Jest to tak banalne, że aż głupie. Lepiej było zostawić trylogię Rambo, trylogią. Tutaj nie znajdziemy nic z poprzednich części. Ten film nie ma nawet dobrze zarysowanych złych bohaterów. Jestem zażenowany tym co w filmie postanowił pokazać Stallone. Szkoda kasy, nie idźcie na to do kina. Ocena 1/10.

Też zmieniłem zdaniem ten film to dno :(

- Great Gonzo - 08-03-2008

Predator895 napisał(a):4/10

Przypomnij od jakiej oceny startowałeś 7? Z 6.5 przeskoczyłeś od razu na 4, czy było coś po drodze? :)

7/10 , 6/10 , 4/10 i na końcu dnooooo niestety.

- Mental - 08-03-2008

ten film to więcej niz dno. Oconnel w raptem kilku słowach podsumował film, bardzo trafnie dodajmy - wspomniał o rzeczach, które zupełnie mi umknęły: zero walki wręcz, Rambo stojący w miejscu i rozwalający garnizon, jeden samochód, trzy łodzie... dno i dwadzieścia metrów mułu.

obniżam ocenę do 1/10.

Mogłem sie domyśleć że coś jest nie tak jak Tobie się nie podobało !!!. Nie oszukujmy się film jest dobry przez pierwsze 3 min potem to już...

- Hitch - 08-03-2008

Az tak z tym filmem zle? Przeciez przydlugi trailer powiedzial wszystko o tej produkcji. Widac bylo rozszarpywane ciala i kliszowosc postawy Rambo. Jeszcze filmu nie widzialem ale az ciezko mi uwierzyc, ze to taki knot.
A co do koncowego stania w miejscu... W trojce przeciez na koncu jest taki chaos a Stallone stoi po srodku wojny, wszyscy do niego strzelaja z kazdej strony a on dalej stoi i nic :)

- Anonymous - 08-03-2008

Predator895 napisał(a):Niestety Stallone poddał się tej globalnej opinii i zrobił film pod nowoczesną publikę, która nie ma pojęcia o dobrym starym klasycznym kinie akcji.

4/10

A Predator895 poddał się globalnej opinii forumowiczów mieszających film z błotem. Co wstyd przyznac, że dało się 7/10?

Cytat:Szkoda kasy, nie idźcie na to do kina.

Nie ma mowy, pierwszego z najbardziej przeze mnei oczekiwanych filmów tego roku nie odpuszczę z powodu opinii kilku osób, z którymi z reguły i tak się nie zgadzam kiedy na IMDB przy 30 tys. głosów film ma 7,7/10 :P i to w sytuacji kiedy wszystko wskazuje że film jest dokładnie tym co zapowiadał trailer (którym wszyscy się zachwycali) i dlatego się co niektórym nie podoba .

Cytat:Rambo zabija na początku kilka osób (krótkie sceny, sekundowe), i na końcu nie dotykając żadnego z żołnierzy junty, rozpierdziela ich z daleka, bezpiecznie osłonięty z karabinu maszynowego. Ja się pytam WTF?? Przecież Rambo nigdy nie stronił od walki hand-to-hand.
A gdzie w takim razie znane z trailera:
a) wypruwanie flaków
b) odcinanie głowy nożem
c) wyrywanie krtani
?

- Hitch - 08-03-2008

Gieferg, przestan sie powolywac na ludzi z IMDB...

- Anonymous - 08-03-2008

A na kogo mam się powoływać? Na ludzi z KMF?

- Great Gonzo - 08-03-2008

Prosiłbym, żeby za chwilę znowu nie trzeba było zamykać tematu...

- Anonymous - 08-03-2008

ale ossochozzii bo zupełnie nie rozumiem skąd w ogóle taki pomysł... :shock:

Gieferg kiedy zamierzasz obejrzeć ten film ??

- Hitch - 08-03-2008

Gieferg napisał(a):A na kogo mam się powoływać? Na ludzi z KMF?
Najlepiej na wlasny gust. Poza tym oceny ludzi, ktorzy w kazdej chwili moga zargumentowac swoj osad sa lepsze niz tlumu czesto bezmyslnie klikajacego w gwiazdki.