![]() |
|
Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17) +--- Wątek: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych (/Thread-G%C5%82upoty-wypisywane-wygadywane-przez-krytyk%C3%B3w-filmowych--1099) |
RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Mierzwiak - 18-03-2015 (17-03-2015, 09:21)Mierzwiak napisał(a): Konkretny powód poproszę, bo póki co wszyscy piszą "bo tak wypada", "bo trzeba" albo "a moja mama go zna" (lol). (17-03-2015, 23:58)Lawrence napisał(a): ...wypadałoby pewną wiedzę posiadać.AAARGHHHH!!!!!! RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Albertino - 18-03-2015 Sam o tym wspominałem - Grotowski był autorem metody pracy z aktorami (w szczegóły nie będę się zagłębiał, bo przecież masz internet, heloł), która wywarła ogromny wpływ na teatr. Nie pozostali na nią obojętni także filmowcy - przecież sama Weaver (od której zaczęliśmy tę dyskusję) mówi w tym filmiku, że Grotowski wywarł na nią ogromny wpływ. Dalej bez związku? RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Proteus - 08-04-2015 Jeżeli jeszcze nie wypełniliście dziś dziennego limitu facepalmów i cringe'u, to lecę z pomocą: http://filmschoolrejects.com/opinions/furious-7-paul-walker-death.php?utm_content=bufferce592&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer Profil face'owy Film School Rejects linkował tekst pod opisem: "This is the conversation we are not having about Furious 7, and it's very important". Padają słowa "Why are we not having this conversation?", I shit You not. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Mental - 08-04-2015 ^^^ Klasyka lewackiej bezmózgiej publicystyki (bo to trzeba nazwać po imieniu). Przeczytałem tytuł i już wiedziałem, że normalna osoba tego nie pisała. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Proteus - 08-04-2015 Cytat:It makes for gripping entertainment but raises serious questions as to its offscreen impact. People, especially the teenagers to which the Furious films are most heavily marketed (yes, they are all amazingly PG-13), imitate what they see onscreen. Cytat:When it comes to driving irresponsibly, movies like Furious 7 may exacerbate an already-serious problem: reckless teenage driving. Toć to jest dosłownie Think of the children :D RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Gal Anonim - 08-04-2015 Po Fast & Furious dzieciaki będą skakać samochodami z budynku na budynek w Dubaju. Powinno sie tez zabronic emisji wyscigów samochodowych, bo dzieciaki potem naśladują. Wiadomo, to jest tak glupie, ze bania mala. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Mental - 08-04-2015 Żeby ten tekst był lewacki w 100%, brakuje nieśmiertelnej kombinacji pytanie-odpowiedź: Kto potrzebuje samochód rozwijający 180 km/h? Nikt nie potrzebuje takiego samochodu. Proteus napisał(a):Toć to jest dosłownie Think of the children :D One child is worth more than all cars on earth. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Mierzwiak - 09-04-2015 Ta, bo pierwsza część (sprzed 14 lat, tak dla formalności) to był pełnometrażowy film instruktażowy pt. "Jedź z Bogiem: Biblia bezpiecznej jazdy". Poza tym każdy głupi wiem, że za dzieciaki szalejące za kierownicą odpowiada Grand Theft Auto. Ale na to autor wpadnie pewnie przy okazji premiery GTAVI. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Gal Anonim - 09-04-2015 (09-04-2015, 00:59)Mierzwiak napisał(a): Ta, bo pierwsza część (sprzed 14 lat, tak dla formalności) to był pełnometrażowy film instruktażowy pt. "Jedź z Bogiem: Biblia bezpiecznej jazdy".No wlasnie nie! Dlatego mamy niż demograficzny - dzieciaki zabijają się na potęge! Państwo powinno zabronić filmów z szybko jeżdzącymi autami i szybko jeżdżących aut! RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Mierzwiak - 09-04-2015 A co z resorakami? Chłopców od małego uczy się niebezpiecznej jazdy i symulowania wypadków!!! RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Mental - 09-04-2015 Największy buldupy autor podlinkowanego przez Proto tekstu ma z tego powodu: The Furious films are a paean to violent alpha-masculinity not seen since the ‘80s, when rogue cops (Die Hard) and hardened war veterans (John Rambo) reigned supreme. Film przekazuje złe wartości i antyspołeczne postawy. Nie wychowuje młodzieży należycie. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - military - 09-04-2015 Bo to nie Matt Damon zapieprza ulicami Dubaju w celu obalenia prawackiego handlarza bronią, który wylobbował ograniczenie dostępu do szpitali wyłącznie dla najbogatszych. Gdyby tak było, byłaby pochwała prospołecznego heroizmu. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Mental - 09-04-2015 Cytat:Gdyby tak było, byłaby pochwała prospołecznego heroizmu. Już są pierwsze recki: Przełomowy!
★★★★★ The Rolling Stone Zmusza do refleksji.
★★★★ Salon Mówi wiele o nas samych.
★★★★ The Huffington Post Inteligentnie wyśmiewa amerykańską obsesje na punkcie broni.
★★★★★ Michael Moore Powinni pokazywać go dzieciom w szkołach. 10/10
★★★★ New York Times RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Albertino - 09-04-2015 Dobrze, że Walker nie zmarł dławiąc się jedzeniem. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Rodia - 10-04-2015 Nie jesteście lepsi od tych lewackich tekstów. Wasza perspektywa jest równie jednowymiarowa i - co gorsza - nudna, co ich. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Mental - 10-04-2015 Wreszcie jakiś wielowymiarowy, nienudny komentarz. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Rodia - 10-04-2015 Na pewno ciekawszy niż Twój. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - patyczak - 23-08-2015 Może to nie krytyk, ale... masakra. Aż mi się wywiad z Białowąs przypomniał :D http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,140251,18591107,przemyslaw-wojcieszek-do-kina-trafiaja-najgorsi-z-najgorszych.html#TRwknd RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - Gal Anonim - 23-08-2015 Dlaczego? Przejrzałem po łebkach, ale momentami mowi zupelnie sensownie: To co jest nie tak z tym przemysłem filmowym? Co ci się w nim nie podoba tak bardzo, żeby krzyczeć o tym w swoim filmie? - K***a, krzyczę o nim, naprawdę? W Polsce nie ma przemysłu filmowego. Jest środowisko filmowe bardzo zazdrosne o - publiczne zresztą - pieniądze na filmy. Nietolerujące żadnych outsiderów, żadnych oznak niezależności. Niszczące w bezlitosny sposób jakiekolwiek przejawy nonkonformizmu. Wspomniałeś o Tarkowskim. Krzyknąłem z wrażenia, kiedy przeczytałem u niego, że dziennik może być sposobem na obejście sowieckiej cenzury. Bo tak naprawdę nic się nie zmieniło. Robiąc dziś kino w Polsce, możesz być równie dobrze ustawiony jak dawni partyjni reżyserzy. Twoi koledzy rozdają ci pieniądze na filmy, rok później ty rozdajesz im. Nie ma żadnej karencji dla ekspertów. Dziś ja tobie, jutro ty mnie. Idealna, czysta sytuacja. Polski reżyser mówiący o moralności to jak tirówka opowiadająca o celibacie. RE: Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych - patyczak - 23-08-2015 Co nie zmienia faktu, że to widzę tu snoba, który ma w dupie widzów, tylko onanizuje się uzewnętrzniając jakieś własne obsesje i ma pretensje do całego świata, że nikt ich nie rozumie i nikogo one nie obchodzą i nikt nie chce mu dawać na nie kasy. Ale to przecież wina widzów, bo nie przeczytali książek i nie obejrzeli filmów, które zna Wojcieszek, a które byłyby pomocne, żeby zrozumieć jego wspaniałą twórczość... I gość pewnie chciałby być doceniony, wyświetlany w kinach i tak dalej, ale nie jest, więc najlepiej jest obrazić się na cały świat, zacząć jechać po środowisku i wymyślić sobie rolę genialnego outsidera, który dlatego jest genialny, bo nikt go nie ogląda. |