![]() |
|
Mission: Impossible (1996-2022) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Mission: Impossible (1996-2022) (/Thread-Mission-Impossible-1996-2022--1546) |
RE: Mission: Impossible - Kuba - 05-08-2018 Ktoś w jakieś recenzji napisał, że nie ma pojęcia jak kolejne Mission miałoby przebić pod wzgledem akcji i kaskaderki "Fallout" cóż...Tomek ma pomysł https://naekranie.pl/aktualnosci/mission-impossible-7-w-kosmosie-tom-cruise-naprawde-o-tym-mysli-3409791/amp Wydaje się to niemożliwe, ale kurde to jest ten szczyt możliwości do jakiego M:I dąży od samego początku, a na pewno coś czym dałoby sie dobrze zamknąć serie. Mam pytanie do ludzi którzy czytaja wiecej wywiadow dla zagranicznych serwisów i o kulisach filmu, jak wyglądało wykonywanie scen kaskaderskich przez resztę, zwłaszcza Cavilla? Ja gdzieś słyszałem, ze nie pozwolili mu wykonac tylko jednej, z tego co widziałem sam walczył w łazience i tez latał w helikopterze, ciekawi mnie jak wypada na tle Cruisa. RE: Mission: Impossible - Juby - 05-08-2018 Henry nie skoczył z 25 000 stóp i nie jechał na motorze w Paryżu (nie miał prawka na motor, od razu się zaparł i odebrał uprewnienia tuż po zakończeniu zdjęć), resztę wykonał sam. Ferguson nie robiła wszystkiego przez ciążę, w którą zeszła w trakcie przerwy gdy Tom złamał kostkę. Dostrzegłem dublerkę raz przy jednej z black-wiodow-style akcji, resztę starała się sama grać. Reszta też występowała ile mogła, Cruise ich motywował. Jeszcze w kwestii muzyki, czasami mocno zahaczała o TDKR, nie TDK. RE: Mission: Impossible - Krismeister - 05-08-2018 (05-08-2018, 19:14)Juby napisał(a): Reszta też występowała ile mogła, Cruise ich motywował. Ciekawe, czy złamanie kostki też ich zmotywowało XD RE: Mission: Impossible - Mierzwiak - 05-08-2018 (05-08-2018, 19:14)Juby napisał(a): Jeszcze w kwestii muzyki, czasami mocno zahaczała o TDKR, nie TDK.Zgadza się, muzyka w stylu TDKR, z TDK miałem na myśli raczej scenę z konwojem - przeszkoda, zjazd poniżej poziomu ulicy, wywalenie furgonetki do wody; wyposz wymaluj Mroczny Rycerz :) Jeszcze co do Julii - jej obecność na końcu jest akurat OK, daje Tomkowi dodatkową motywację i czyni ten gargantuiczny finał z walką o ocalenie świata mimo wszystko dość osobisty. Co do akcji w kosmosie - wiadomo że byłaby to scena nakręcona w stylu Gravity, studio musiałoby zwinąć interes gdyby miało pokryć koszty kręcenia na orbicie, ale czemu nie? Choć wolałbym by zostali jednak przy tradycyjnie kręconych scenach, te im wychodzą najlepiej. RE: Mission: Impossible - Juby - 05-08-2018 Kosmos srosmos. Większa skala nie jest mi potrzebna, w końcu w finale Fallout mimo TAKICH atrakcji najciekawszy i najbardziej emocjonujący wydawał mi się subquest Ilsy i Benjiego. Akcja z konwojem i mi od razu skojarzyła się z TDK, z tym, że w Fallout ta sekwencja jest o wieeeeeele lepiej nakręcona i o wiele mniej przesadzona. Czapki z głów. RE: Mission: Impossible - Kluski - 05-08-2018 No i oczywiście muszę czekać do 10, bo ktoś musi pracować na te emerytury dla starych pierników, akurat jak są pokazy przedpremierowe. RE: Mission: Impossible - Corn - 06-08-2018 Mission Impossible: Facepalms ;) Sorry, chyba się za mocno nakręciłem na ten film, bo seans mocno mnie zawiódł. Trójka i czwórka wciąż niepokonane 6/10 RE: Mission: Impossible - Mierzwiak - 06-08-2018 Akurat motyw z telefonem jest ciekawy bo normalnie powinieneś mieć go potłuczonego pokazanego ze 2-3 razy plus dialog by na pewno wbic widzowi do głowy że telefon uległ zniszczeniu a tu nic takiego nie miało miejsca. Nie zdziwiłbym się gdyby połowa ludzi tego nie wychwyciła. RE: Mission: Impossible - Corn - 06-08-2018 Przecież to było podane z subtelnością młota ;) RE: Mission: Impossible - Mierzwiak - 06-08-2018 Nie było, po prostu to pokazali. --- Jeśli nie ściemniają to spadający Tomek przy próbie wdrapania się na helikopter nie był zaplanowany! W sumie wyglądało to bardzo naturalnie :) --- Plus fajny wywiad z reżyserem: https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/mission-impossible-tom-cruise-pushed-a-dark-plot-was-cut-1130744 Jeśli komuś nie gra fabuła to fakt że zaczęli kręcić mając tylko 33 strony scenariusza może być dla niego ciekawą informacją :) RE: Mission: Impossible - Juby - 06-08-2018 Z tego co pamiętam był zaplanowany, tylko większość o tym nie poinformowali, strasząc tym np. Pegga i Ferguson. Crov, poważnie? Pisałem już o tym: (04-08-2018, 12:56)Juby napisał(a): Fallout to świetny film akcji, który dostarczył mi mnóstwo emocji (adrenalina buzowała jak szalona) i mocno mnie zaskoczył w kilku elementach. Np. nie robi kolejnego pseudo-dramatycznego twistu związanego z czarnym charakterem, tylko bawi się z widzem w sposób, w jaki jest on zdemaskowany. Tam właśnie nie ma twistu. Telefon pokazano ewidentnie. Reżyser nawet częściej mruga do widza, dając znać o co caman. To własnie był super zabieg, bo Odnośnie bycia najlepszym odcinkiem serii. Fanem trójki nie jestem, ale Ghost Protocol i jedynka chyba pozostają najlepsze. Fallout też - jako film akcji (pod tym względem przejechał po poprzednich odcinkach jak walcem, a jestem fanem kina akcji, więc to dla mnie duży +), ale całościowo - nie jestem przekonany. Niemniej, zakup na Blu-ray obowiązkowy. RE: Mission: Impossible - Corn - 06-08-2018 Cytat:Crov, poważnie?Dalej już nie czytałem bo nie ma sensu :P A jednak przeczytałem! Taki twist! RE: Mission: Impossible - Mierzwiak - 06-08-2018 Żaden z nas niczego nie zaspoilerował za to ty właśnie być może popsułeś komuś film. Dobrze ci z tym? RE: Mission: Impossible - Corn - 06-08-2018 Ostrzegłem w pierwszym zdaniu ;), ale ok - poprawiłem, żeby nie było A wy piszecie o telefonie, więc ja to osobiście uważam za spoiler, który może komuś zepsuć seans... so... RE: Mission: Impossible - Lawrence - 06-08-2018 (06-08-2018, 13:13)Corn napisał(a):xDCytat:Crov, poważnie?Dalej już nie czytałem bo nie ma sensu :P RE: Mission: Impossible - Mierzwiak - 06-08-2018 Moja nowa ulubiona seria na YT, dobra odtrutka na skiśnięte Cinema Sins i Honest Trailery. RE: Mission: Impossible - Kuba - 07-08-2018 Niedziela, 16:00 oczywiście IMAX. Nie mogę się doczekać :) mam nadzieje, że jest tak dobre jak piszecie! RE: Mission: Impossible - yacajackowski - 08-08-2018 Sobota, 19. Tyle nachwaliliscie że mam nadzieję że nie będę zawiedziony. Mission: Impossible - srebrnik - 10-08-2018 Ooo jakie to dobre. Nie mam teraz czasu na nic więcej, ale musiałem się chociaż taką myślą podzielić. RE: Mission: Impossible - yacajackowski - 12-08-2018 Rewelacyjny! 9/10. Sceny akcji w tym filmie to mistrzostwo świata, cała sekwencja w Paryżu od momentu ataku na konwój to najlepsza rzecz jaką widziałem w kinie od bardzo długiego czasu. Finał oglądałem na krawędzi fotela, świetny film. Aktorsko bardzo dobrze, fabuła typowa dla MI ale to nie minus. Ethan Hunt jest lepszym Bondem niż James Bond. Dla mnie II najlepszy film roku po Infiniti War. |