![]() |
|
Harry Potter and the Deathly Hallows - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Harry Potter and the Deathly Hallows (/Thread-Harry-Potter-and-the-Deathly-Hallows--1605) |
RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Dr Strangelove - 27-03-2020 To prawda. Pierwsza część wyróżnia się mocno na minus z całej serii i bardzo rzadko oglądamy z rodziną. Resztę w miarę regularnie. Ostatnio jak robiliśmy powtórkę to w ogóle bez jedynki, bo nikt nie chciał. RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - marsgrey21 - 27-03-2020 Ja tam lubię jedynkę, jedynie sekwencja z szachami jest dosyć sucha, ale resztę ogląda się bezboleśnie. Jeśli chodzi o prequele, to od początku nie rozumiałem idei serii o łapaniu pokemonów, już w pierwszym filmie wiele scen z nimi było wepchniętych na siłę, a w kolejnej części było to jeszcze bardziej widoczne. RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - simek - 27-03-2020 Pierwsza część jest w sumie dosyć nieporadnym filmem, ale w tej nieporadności jest nawet interesujący, do tego u mnie sentyment robi swoje i go lubię. Poza tym, jako chyba jedyny film z serii dosyć wiernie oddaje książkę, głównie ze względu na jej niewielki rozmiar, który idealnie nadawał się pod film normalnej długości. Jeszcze jest taka kwestia, że skoro to pierwszy rok w Hogwarcie to jest pokazane dużo lekcji, zwykłego roku szkolnego, a to mi się zawsze najbardziej podobało w tym uniwersum :) Potem im dalszy film tym lekcji jest mniej a więcej gonienia za tymi złymi. RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Pelivaron - 27-03-2020 (27-03-2020, 17:42)nawrocki napisał(a): Cały czas sie dziwie, że w prequelach postanowili zbudować fabułę wokół tak nieciekawego wątku, jak Grindelwald i magiczne zwierzaki. No niestety wybrano najgorszy z możliwych pomysłów - dwójki do dzisiaj nie widziałem, a kocham ten świat. Pewnie nadrobię przy okazji powtórek Potterów. Apropo tego Yatesa. Kto wg Was byłby idealnym kolesiem do nakręcenia filmu w świecie Pottera?Ja nic ciekawego wymyślić nie potrafię. (27-03-2020, 21:06)simek napisał(a): Jeszcze jest taka kwestia, że skoro to pierwszy rok w Hogwarcie to jest pokazane dużo lekcji, zwykłego roku szkolnego, a to mi się zawsze najbardziej podobało w tym uniwersum :) Potem im dalszy film tym lekcji jest mniej a więcej gonienia za tymi złymi. Dokładnie. Każdy kolejny film miał jakby mniej tej szkolnej magii Hogwartu - dlatego chciałbym serial, który mógłby eksplorować tajemnice szkoły i całego zamku. Nieco bardziej przybliżyć poszczególne przedmioty, może las? Nie mówię od razu, że ma to być jakaś teen-drama w świecie Pottera, ale... :) RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - marsgrey21 - 27-03-2020 Choć nie jestem fanem drugiej części Iniemamocnych to myślę, że Brad Bird mógłby nakręcić coś fajnego i przywrócić ducha tych pierwszych filmów. RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Grievous - 27-03-2020 Cytat:No niestety wybrano najgorszy z możliwych pomysłów - dwójki do dzisiaj nie widziałem, a kocham ten świat Jak dla mnie łapanie pokemonów to świetny pretekst to zwiedzania poza Hogwartowego świata. Problem w tym, że oni już w pierwszej części zlali to na rzecz proto-Voldemorta, a dwójka to nie wiem czym w zasadzie w ogóle miała być. Cytat:Apropo tego Yatesa. Kto wg Was byłby idealnym kolesiem do nakręcenia filmu w świecie Pottera? Gore Verbinski. Cytat:Dokładnie. Każdy kolejny film miał jakby mniej tej szkolnej magii Hogwartu Najlepszy balans był właśnie w "Komnacie Tajemnic" i "Więźniu Azkabanu", gdzie szkolna otoczka sensownie zazębiała się z przedstawianą intrygą. No i właśnie - intryga. Ja lubię 2 i 3 między innymi za to, że to takie fantasy-kryminały są. Późniejsze części faktycznie popadły w trochę generyczną opowiastkę z cyklu dobro vs. zło. RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - zombie001 - 27-03-2020 (27-03-2020, 21:18)Pelivaron napisał(a): No niestety wybrano najgorszy z możliwych pomysłów To nie kwestia pomysłu, bo ten nie jest wcale najgorszy, tylko osób, które go realizują. Nie oszukujcie się. Co by tam nie wybrali - z Yatesem i Rowling na pokładzie, to byłoby **uja warte. RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Lawrence - 29-03-2020 (27-03-2020, 15:00)Pelivaron napisał(a):(27-03-2020, 14:10)Krismeister napisał(a): Bez kitu, też myślałem o powtórce, bo dawno nie oglądałem. Pamiętam jak na mnie działał ten: Na 100% to nie jest muzyka z filmu, ani na 100% to nie jest John Williams. Raczej typowa muzyka trailerowa za które odpowiadają specjalne firmy, twórcy jak X-Ray Dog, Two Steps From Hell, Globus, Immediate Music itd. RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Bucho - 07-06-2023 |