![]() |
|
Mad Max (1979-2024) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Mad Max (1979-2024) (/Thread-Mad-Max-1979-2024--197) |
RE: Mad Max - Gal Anonim - 12-05-2015 Bez kitu, wszystko fajnie, ale zrobilo mi sie niedobrze, gdy wspomniał celuloidową aborcję Nolana, The Dark Knight. :) RE: Mad Max - Albertino - 12-05-2015 Tak Juby, czujemy się w obowiązku by gnoić ten nędzny film przy każdej możliwej okazji. RE: Mad Max - Gieferg - 12-05-2015 Cytat:TDK > RotLA By a mile. You have my sword. Powiedziałby Incepcja, TDKR, ok, rozumiem, ale TDK. There's nothing wrong with TDK. Howgh, jak mawiał Winnetou. RE: Mad Max - Lawrence - 12-05-2015 Nudni się robicie z tym przypieprzaniem się do Nolana, z którego chcecie zrobić najgorszego współczesnego reżysera. W sumie może też powinienem się cieszyć na Mad Maxa i przy okazji jeździć po Szybkich i Wściekłych, Marvelach i innych McFilmach, aby się... No właśnie nie wiem? Dowartościować, dopieprzyć innym, poczuć lepiej? Ech, a takie ładne było fapowanie... :/ RE: Mad Max - MOLQ - 12-05-2015 Widmo Maksia :D RE: Mad Max - shamar - 12-05-2015 Co to jest rotLA? Rise of the LA? Return of the last airbender PS - ponoć wersja kinowa jest skrócona, z 2 i pól h. RE: Mad Max - Craven - 12-05-2015 Pewnie raiders of the lost ark. RE: Mad Max - shamar - 12-05-2015 Hmmm... To jestem usprawiedliwiony bo nigdy nie wpadłbym, żeby porównywać ten film do TDK... RE: Mad Max - zombie001 - 12-05-2015 Soundtrack do odsłuchania: RE: Mad Max - Albertino - 12-05-2015 98% pozytywnych z 47 recek na RT i średnia 8.9
RE: Mad Max - Lawrence - 12-05-2015 Ja sam odradzam słuchanie soundtracków przed zapoznaniem się z filmem. Czasami mogą za dużo spoilerować. Z własnego doświadczenia wiem, że nie ma nic lepszego od poznawania muzyki wraz z seansem, a dopiero potem sięganie po płytę. Ale wiadomo są różne podejścia. RE: Mad Max - MOLQ - 12-05-2015 Hola hola 49 :D! Na blu ray obowiazkowo kupie :) RE: Mad Max - Mierzwiak - 12-05-2015 (12-05-2015, 22:04)Albertino napisał(a): 98% pozytywnych z 47 recek na RT i średnia 8.9Fast & Furious 7 ma 82% więc mam dla krytyków tylko jedno przesłanie: RE: Mad Max - MOLQ - 12-05-2015 Klip z MTV oceniony na 82% to jest zenada :) pewnie troche kasa sypneli za recki co niektorym :) RE: Mad Max - zombie001 - 12-05-2015 Wiadomo Mierzwiak, że zdania krytyków nie można brać za wykładnie jakości filmu ale.. nikt się nie spodziewał, AŻ takiej pozytywnej reakcji :P Tak więc: i nadzieja, że film nie podzieli w boxoffice losów "Dredda" czy "Edge of Tomorrow" ps. Przesłuchałem wyrywkowo soundtrack i spodobały mi się: 8, 12, 22-26. Jak coś podobnego Holkenborg stworzy do "BvS" to będę happy. RE: Mad Max - Gieferg - 12-05-2015 Ja sam doradzam słuchanie soundtracków przed zapoznaniem się z filmem. Odbiór znanej już muzyki jest DUŻO lepszy przy pierwszym seansie, niż zupełnie nieznanej która w większości przypadków "przelatuje koło ucha" i mało kiedy cokolwiek z niej zapamiętuję. Z własnego doświadczenia wiem, że nie ma nic lepszego od osłuchania się z soundtrackiem PRZED pierwszym obejrzeniem filmu. Zrobiłem tak z Ostatnim Mohikaninen, Braveheartem czy Drużyną pierścienia - pod względem odbioru muzyki pierwsze seanse tych filmów zaliczam do najbardziej udanych w życiu. RE: Mad Max - Mefisto - 13-05-2015 no to powodzenia z Maxem, który trwa ponad 2 godziny i każdy kolejny utwór to walenie w gary :D RE: Mad Max - Mental - 13-05-2015 Albertino napisał(a):98% pozytywnych z 47 recek na RT i średnia 8.9 Film, od którego mój mózg dostał raka, czyli "Furious 7", ma chyba dużo ponad 80 proc. pozytywnych recek, więc opinie krytyków na Pomidorach, to żaden wyznacznik jakości czegokolwiek :) RE: Mad Max - shamar - 13-05-2015 (12-05-2015, 23:30)Gieferg napisał(a): ... niż zupełnie nieznanej która w większości przypadków "przelatuje koło ucha" i mało kiedy cokolwiek z niej zapamiętuję. Bzdurne podejście. Jeśli muzyka w filmie, podczas seansu, "przelatuje koło ucha" to znaczy, w większości przypadków, że jest kiepska/średnia. Wbrew powtarzanemu debilizmowi, że "nie może podobać się coś, co słyszy się pierwszy raz". To jest podobnie kretyńska sekwencja co "o gustach się nie dyskutuje". RE: Mad Max - simek - 13-05-2015 Cytat:Wbrew powtarzanemu debilizmowi, że "nie może podobać się coś, co słyszy się pierwszy raz". To jest podobnie kretyńska sekwencja co "o gustach się nie dyskutuje".Ja tam nie mam zamiaru mówić co się komu innemu podoba, bo to rzeczywiście debilizm, ale sam mam tak, że muszę przesłuchać coś kilka razy, żeby wpadło w ucho, więc przed seansem Maxa zapuszczam ost ze dwa razy. |