Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Transformers (2007) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: TRANSFORMERS UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-TRANSFORMERS-UNIVERSE--68)
+---- Wątek: Transformers (2007) (/Thread-Transformers-2007--330)

- Anonymous - 23-05-2007

Cytat:Dragon Ball nie jest o tym
a ten topic nie jest o dragonballu :P

możesz założyć oddzielny temat na dragonballa ale uprzedzam - mnie DB nie interesuje i mi się nie podoba niezaleznei od tego jakie w nim widzisz wartośći, jak dla mnie jest prosty i prymitywny aż do bólu, po części przez takei dragonballe jestem nieco zniechęcony do Anime i za wiele go nie oglądam. Nic poza tym co powiedziałem w ostatnim poście do dodania na temat DB miec nie będę, bo nawet marudzenie na DB jest dla mnie stratą czasu.

koniec offtopa z mojej strony

- Hitch - 23-05-2007

Nie obchodzi mnie twoje zdanie o DB. Zachecam cie tylko do powiedzenia co w TFach jest takiego fajne ze bronisz ich zawziecie.
Za odpowiedz 'bo tak' urwe ci nogi :)

Cytat:a ten topic nie jest o dragonballu
A w moim temacie o Bad Boys to se zrobiliscie burdel o Pulp Fiction :)

- Anonymous - 23-05-2007

Cytat:Zachecam cie tylko do powiedzenia co w TFach jest takiego fajne ze bronish ich zawziecie.

bo tak :twisted:
bo lubię czasem wrócić do tego co lubiłem mając lat 10-13 i się tego nie wstydzę.

- Hitch - 23-05-2007

A co cie sklania ku refleksji ze film Baya nie bedzie prymitywny?

- military - 23-05-2007

Załózcie temat o Dragon Ballu, chętnie zrównam z ziemią tę kretyńską kreskówkę, a tutaj nie chcę robić offtopu. :)

- Jakuzzi - 23-05-2007

Aaaaaaaale se fajnie gadacie...

- Azgaroth - 23-05-2007

18 stron o filmie który nie powstał i który wiadomo, że usatysfakcjonuje tylko fanów Tf i nastolatków, nieźle :wink:

BTW: Dragon Ball przy wszystkich swoich kretyństwach jest fajną napierdalanką ;)

- Anonymous - 23-05-2007

Hitch napisał(a):A co cie sklania ku refleksji ze film Baya nie bedzie prymitywny?

look here
jedyna kreskówka do której mogę regularnie wracać, nie wiem jak bardzo musiałby zostac ten film zj***ny żeby mi nie przypadł do gustu.

Jak będę miał akurat coś ambitnego to zapukam pod inny adres. Tu się liczy radosna rozwałka, taka jaką widac na trailerach, na co więc mam narzekać?

- Hitch - 23-05-2007

Aha, wiec tu prymitywizm jest dozwolony. Nigdzie indziej nie? Cholernie stronnicze podejscie. Ale hej, ja tez jestem stronniczy :)

- Anonymous - 23-05-2007

Tam gdzie jest sentyment tam prymitywizm mogę wybaczyć.
Tam gdzie sentymentu nie ma, już nie. Zresztą kto nie jest stronniczy?

- Khet - 23-05-2007

Po części zgodzę się z Giefergiem - w tym filmie pewien "prymitywizm" jest jak najbardziej dozwolony (czepiać się, to tak jak by od Kill Billa wymagać głębokiego przesłania filozoficznego).
Jednakże nie należy mylić prymitywizmu z Bay'owską naiwnością ;)

- Mental - 23-05-2007

Khet napisał(a):Jednakże nie należy mylić prymitywizmu z Bay'owską naiwnością

szczytem naiwności jest wiara, że inwazja maszyn na ziemie skończy się bezkrwawą ugodą.

wiecie, co mnie najbardziej wkurza? :) najbardziej wkurza mnie to, że Bay bawi się klockami, którymi ja bym chciał się bawić :)

- Anonymous - 24-05-2007

Cytat:szczytem naiwności jest wiara, że inwazja maszyn na ziemie skończy się bezkrwawą ugodą.
No co ty? Matrixa nie widziałeś? Przecież to normalka 8)

- Mental - 24-05-2007

kolejna ciekawostka: w trailerze nie ma ani jednej sekundy z mówiącym Optimusem/Megatronem. wnioski są następujące: albo Bay szykuje coś naprawdę super hiper, albo tak się wstydzi gadających po angielsku robotów, że ze strachu przed gniewem publiczności nie wrzucił ich do zajawki :)

dobra, marudzę, marudzę, a prawda jest taka, że czekam na TFy jak dziecko na prezenty gwiazdkowe :)

- Jakuzzi - 24-05-2007

To jest niezly paradoks. Gnoi od gory do dolu, ale wyczekuje ze zniecierpliwieniem. :)

- Mental - 24-05-2007

przy wszystkich sprzecznościach mną targających :) jedno wiem na pewno - zmasakruje ten film zaraz po obejrzeniu. będę się czepiał najdrobniejszych szczegółów, takich np. jak brak plam potu pod pachami :)

- Mierzwiak - 24-05-2007

Bleh, jaki paskudny plakat:

[Obrazek: transformersver8iq3.th.jpg]

Mental, twój nowy avatar mnie rozwalił, ale spóźniłeś się; Nolan już obsadził rolę Jokera w TDK.

- Mental - 24-05-2007

Cytat:spóźniłeś się; Nolan już obsadził rolę Jokera w TDK

a zatem popełnił pierwszy poważny błąd - błąd obsadowy :)

- Jakuzzi - 24-05-2007

Joker? Bardziej Thornton z Sling Blade:

[Obrazek: thorton.jpg]

;)

- hops - 24-05-2007

A ja bym obsadził Jima Carrey'a ;)