![]() |
|
True Detective [HBO] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: True Detective [HBO] (/Thread-True-Detective-HBO--3402) |
RE: True Detective [HBO] - Mental - 08-03-2014
RE: True Detective [HBO] - Bucho - 08-03-2014 Heh, Mental mnie uprzedzil, wlasnie fote dziadygi szykowalem. All you motherfuckers are gonna pay <ok> Zobaczymy, przypadkiem doczytalem, ze w finale pojawi sie corka w wersji 95., czyli pewnie retrospekcje i mozliwy jej trup w wersji 2012., oraz postac RE: True Detective [HBO] - leszek samo zuo - 08-03-2014 Tak będę się czuł po finale: ![]() Swoją drogą dobra tapeta, mam ją od premiery 7. odcinka :) RE: True Detective [HBO] - Gal Anonim - 08-03-2014 (08-03-2014, 16:26)Bucho napisał(a): b) sprawa nie zostaje do konca wyjasniona i WH przejmuje paleczke od Rusta i sam popada w lekka schize (motyw corki itd)brzmi nieźle. otwarte zakonczenie, ale w stylu: woody sie wami zajmie skurwiele. <ok> RE: True Detective [HBO] - Gal Anonim - 08-03-2014 ej, czy dzieciaki nie znikały przy wybrzeżu i rzece? Bo ta łódź na końcu ostatniego odcinka nie wydaje mi się być przypadkowa. RE: True Detective [HBO] - Bucho - 08-03-2014 Nie zdziwilbym sie, gdyby corka Woody'ego (albo jakas inna lasia) byla juz w drodze do zaszlachtowania. RE: True Detective [HBO] - Mental - 09-03-2014 Czujecie te epe? Coming soon dzifki! RE: True Detective [HBO] - Nemo - 09-03-2014 ![]()
RE: True Detective [HBO] - Gal Anonim - 09-03-2014 Dlaczego "Niezły sierp" a nie "sierpowy"? RE: True Detective [HBO] - Hitch - 09-03-2014 Bo tak było w oficjalnym polskim tłumaczeniu z HBO :) RE: True Detective [HBO] - Gal Anonim - 09-03-2014 No ale dlaczego? :P Sierpowy jest niepoprawnie, czy HBO zrobiło wioche? Bo nigdy nie słyszałem, żeby ktoś mówił o uderzeniu "sierp" zamiast "sierpowy". Chyba, ze to komunistyczna propaganda. RE: True Detective [HBO] - joozeek - 09-03-2014 HBO zjebało tłumaczenie tego serialu w tak wielu miejscach, że brak słów. RE: True Detective [HBO] - Sancho - 09-03-2014 (09-03-2014, 10:11)Crov napisał(a): No ale dlaczego? :P Sierpowy jest niepoprawnie, czy HBO zrobiło wioche? Bo nigdy nie słyszałem, żeby ktoś mówił o uderzeniu "sierp" zamiast "sierpowy". Chyba, ze to komunistyczna propaganda. Może i HBO zjebało tłumaczenie, ale "sierp" jest jak najbardziej na miejscu. Przynajmniej u mnie w klubie "sierpy" funkcjonują znacznie częściej niż "sierpowe". RE: True Detective [HBO] - slepy51 - 09-03-2014 Obie formy są poprawne. Fota jest kiepska z innego powodu - nie widać na niej Rusta i Marty'ego, tylko dwóch kaskaderów ;) RE: True Detective [HBO] - PropJoe - 09-03-2014 Też się dziwiłem, że do promocji wykorzystali fotę z kaskaderami. Ale rzut był kozacki. Cytat:ej, czy dzieciaki nie znikały przy wybrzeżu i rzece? Bo ta łódź na końcu ostatniego odcinka nie wydaje mi się być przypadkowa.Rust rzeczywiście mówi, że w pobliżu rzeki było dwa razy więcej zniknięć. Niby brzmi intrygująco, ale trudno się chyba spodziewać łodzi pływającej po delcie Missisipi zbierającej ofiary na przestrzeni tylu lat. RE: True Detective [HBO] - Mental - 09-03-2014 Ale to żaden fenomen - w pobliżu rzeki zawsze gromadzą się dzieciaki, żeby się pobawić albo popływać (albo pomagać uciekinierowi - patrz "Mud"). RE: True Detective [HBO] - Mental - 09-03-2014
RE: True Detective [HBO] - leszek samo zuo - 09-03-2014 To już jutro! Nie jarałem się tak chyba od czasu finału Losta. RE: True Detective [HBO] - Nemo - 10-03-2014 (09-03-2014, 10:11)Crov napisał(a): No ale dlaczego? :P Sierpowy jest niepoprawnie, czy HBO zrobiło wioche? Bo nigdy nie słyszałem, żeby ktoś mówił o uderzeniu "sierp" zamiast "sierpowy". Chyba, ze to komunistyczna propaganda.Z tlumaczeniami jest jak to mowia tlumacze (do ktorych ja sie zaliczam) jak z kobietami: "Jesli sa wierne to sa niepiekne, a jesli sa piekne to sa niewierne".Mój mozg juz takie rzeczy automatycznie wylapuje. Kolego "Crov" specjalnie dla ciebie (wybacz smialosc przejscia na per ty) ![]() Dla forumowicza "Mental":
RE: True Detective [HBO] - Gal Anonim - 10-03-2014 Ale "Niezły sierpowy." to piękne i wierne, wiec nie byloby problemu. :) IMO sierp dziwnie brzmi, ale co tam. Tak tylko zapytalem. |