![]() |
|
The Predator (2018) reż. Shane Black - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20) +---- Wątek: The Predator (2018) reż. Shane Black (/Thread-The-Predator-2018-re%C5%BC-Shane-Black--4295) |
RE: The Predator (2018) reż. Shane Black - shamar - 12-09-2018 Co jest szczególnie wymowne w kontekście: "nie wolno skazywać na śmierć nawet najgorszego ścierwa bo przecież to istota ludzka" RE: The Predator (2018) reż. Shane Black - Mefisto - 12-09-2018 (12-09-2018, 09:26)Szaman napisał(a): W sprawie Olivii Munn zastanawia mnie jedna kwestia. Czy pojęcie resocjalizacji jest teraz traktowane jak jakieś voo-doo? Przecież tam są cały czas podwójne standardy - pamiętaj, że Clintonowa to dalej wśród celebrytów bogini nieskalana i gnoić można tylko białych facetów w sile wieku. The Predator (2018) reż. Shane Black - Nemo - 13-09-2018 Epa jak stąd do Texasu! ![]() Sent from my Mi A1 using Tapatalk RE: The Predator (2018) reż. Shane Black - Danus - 13-09-2018 Ale co, ten film? RE: The Predator (2018) reż. Shane Black - Predator895 - 13-09-2018 Obejrzał pewnie pierwsze trzydzieści min filmu z których wszyscy krytycy byli w miarę zadowoleni, ale gówno uderzy w wiatrak po upływie tych trzydziestu minut :D RE: The Predator (2018) reż. Shane Black - shamar - 14-09-2018 Możesz mieć rację. Już nic nie napisał a film się skonczył RE: The Predator (2018) reż. Shane Black - Gieferg - 14-09-2018 Początek był nawet spoko, Blackowe żarciki dawały radę, rozwalił mnie i cała związana z nim sytuacja oraz trafiona beka z tytułu serii. Dzieciak co prawda trochę drażnił, ale dało się przeżyć. Sceny rzezi na plus, muzyka też dobra (w sensie że oparta na Silvestrim), już na starcie film zaliczył plusa za nie udawanie (jak Predators), że widz nie wie z czym będzie miał do czynienia - predatora pokazano od razu na starcie i nie ukrywano w zasadzie wcale. Ekipa zjebów nawet dawała się lubić, mieli szereg fajnych tekstów, jak to u Blacka. No a potem i film wypieprzył się na pysk. I już nie wstał. Srsly, cała druga połowa to nudna kiszka oparta na pomysłach tak daremnych, że szkoda je w ogóle komentować. Ostatnia scena, wyjaśniająca o co chodziło w całym filmie, tak kretyńska, jakby ją wyjęto z fanfica napisanego przez dwunastolatka. Do tego finał chaotyczny (chwilami nie wiadomo komu co się właśnie stało) i też nudny. W sumie to żałuję, że cały film nie był tak samo gówniany, wtedy bez żalu spuściłoby się go w kiblu, a tak szkoda niezłego początku. No nic. 4/10 i nie polecam. Predators, choć do bólu wtórne, to i tak lepsze. ZNACZNIE. RE: The Predator (2018) reż. Shane Black - Snappik - 14-09-2018 (14-09-2018, 19:30)Gieferg napisał(a): Predators, choć do bólu wtórne, to i tak lepsze. ZNACZNIE. O kurde, to zabolało okrutnie bo Predators uważam za kupsko posypane brokatem. RE: The Predator (2018) reż. Shane Black - shamar - 14-09-2018 On uważa T3 za dobry film więc... RE: The Predator (2018) reż. Shane Black - Juby - 14-09-2018 Więc biorę jego opinię jako najlepszą rekomendację. A do kina jak już mówiłem nie idę. Opinia Gieferga potwierdza tylko to, czego się spodziewałem. Predator skończył się na dwójce, ew. na pierwszym AvP. RE: The Predator (2018) reż. Shane Black - Albertino - 14-09-2018 Widząc ten gif aż nabrałem ochoty na powtórkę dzieła McTiernana, a tego kupsztala i tak oglądać nie zamierzałem. RE: The Predator (2018) reż. Shane Black - Grievous - 14-09-2018 Przerysowane ale bardzo dające się lubić postacie, fajny humor (to w zasadzie komedia/autoparodia jest) oraz krwistość, wplecione w fabułę z "Transformers" i niedomagającą stronę wizualną (finałowa potyczka - flashbacki z "X-Men Origins: Wolverine"). A epilog to chujnia absolutna. I dunno. Takie "Alien: Resurrection" tej serii. RE: The Predator (2018) reż. Shane Black - Predator895 - 14-09-2018 Czyli jak będzie wersja na domowe zacisze to bez flaszki dobrej Łysi na znieczulenie się nie obejdzie ?? :P RE: The Predator (2018) reż. Shane Black - shamar - 14-09-2018 (14-09-2018, 23:10)Juby napisał(a): Więc biorę jego opinię jako najlepszą rekomendację. A wystarczyło milczeć. RE: The Predator (2018) reż. Shane Black - Danus - 15-09-2018 Black zaliczyl pierwsza wtope. Pierwsza godzina to spoko film i naprawde fajnie sie to oglada. Rewelacyjny Predator, jeszcze lepszy Boyd i ekipa, humor na poziomie i nawet kilka razy sie usmiechnalem. O dziwo humor nie przeszkadzal i pasowal do tego co sie dzieje na ekranie. Naprawde rewelacyjne efekty specjalne w pierwszej godzinie. I niestety nastepuje co s co sprawia, ze film zalicza taka glebe, ze huk slychac az na plutonie. Spektakularne dno ta druga polowa filmu, chaotyczne sceny akcji, nakrecone bez polotu i z widocznym brakiem pomyslu na nie, slabsze efekty, humor irytujacy, postacie wkurwiajace. No wszystko tutaj jest slabe jakbym ogladal inny film. Zreszta wyjasnienie dlaczego Predatorzy odwiedzaja ziemię i w ogole o co chodzi w filmie to jakies kurozium. Black gdzie ty to wymyslilem bo wiekszej bzdury nie widzialem dawno. Jest w tej drugie polowie tyle debilnych pomysłów rodem z filmow Baya na czele z zalosna koncowka z tajna bronia i dzieciakiem ktory rozumie jezyk Predatora. Mialem pisac, ze Black nie potrafi krecic scen akcji, ale przypomnialem sobie ze wyrezyserowal IM3. Kolejna sprawa jest, ze film jest dziwnie udziwiekowiony a raczej ktos zjebal robote z dzwiekiem. Dziwny montaż, sttasznie rwany nawet przy spokojnych scenach. Szkoda. 4/10 RE: The Predator (2018) reż. Shane Black - Predator895 - 15-09-2018 (15-09-2018, 00:21)Danus napisał(a): Jest w tej drugie polowie tyle debilnych pomysłów rodem z filmow Baya na czele z zalosna koncowka z tajna bronia i dzieciakiem ktory rozumie jezyk Predatora. Aha czyli tamten wczesny scenariusz nie był do końca taki fejkowy :P (17-02-2017, 01:20)Predator895 napisał(a): Holbrook pracuje w jakimś oddziale anty narkotykowym w Kolumbii, czy jakimś innym egzotycznym miejscu. Podczas jednej z operacji natrafia na resztki - pozostałości statku Preda. Odsyła znalezioną broń Predatorów w rodzinne strony gdzie jego syn Tremblay jest jakimś Dugi Hałserem, który chłonie technologie i inne nowinki garściami. Predatory 2.0, czyli jakieś giganty rozmiarowo znacznie większe od tych co dotychczas widzieliśmy podążają za wysłana bronią do rodzinki Holbrooka i robi się jatka w mieście. Kompletna bzdura i komedia jednym słowem :P RE: The Predator (2018) reż. Shane Black - Danus - 15-09-2018 Dokladnie wszystko co opisales to prawda. Dzieciak jest autystyczny wiec jest geniuszem matematycznym i to ze w dwa dni ogarnal technologie i jezyk Predow jest uzasadnione. Ten film ma naprawde mase plusow i generalnie pierwsza polowa filmu jest rewelacyjna, ale druga polowa bedaca jakby innym filmem kladzie caly film na lopatki. Jakbym ci opisal ile tam jest jeszcze glupot to bys wyskoczył z okna na parterze:) RE: The Predator (2018) reż. Shane Black - Grievous - 15-09-2018 Jestem ciekaw jak to wyglądało przed reshootami. Bo w zasadzie problemem nie jest sam scenariusz (durny bo durny, ale to nie jest tak że po tym filmie jakiejś niesamowitej historii się spodziewałem), a to że realizacyjnie, im bliżej końca, tym bardziej Blackowi się już nie chciało. BTW czy ja zaliczyłem brainfarta, czy lwia część akcji ma miejsce podczas jednej nocy, a bohaterowie mówią o tym, jak by to trwało kilka dni? RE: The Predator (2018) reż. Shane Black - Nemo - 15-09-2018 (13-09-2018, 20:48)Danus napisał(a): Ale co, ten film?Nie, no ten z Arniem z 1987. W ogóle 1987 dla kinomanów był prze bogatym rokiem. Ni mniej, ni więcej tylko: Predator, Space Balls, Full Metal Jacket, The Untouchables, Lethal Weapon, Robocop, Goon Morning Vietnam, Empire of The Sun, Dirty Dancing. Sent from my Mi A1 using Tapatalk RE: The Predator (2018) reż. Shane Black - Danus - 15-09-2018 Ale pogratulowac Blackowi moge, ze wrzucil do filmu mase niepoprawnych politycznie czy rasistowskich zartow. Czy liberalni recenzenci nie zarzucaja tego filmowi? |