Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Stephen King's IT - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+---- Dział: Forum wewnętrzne: HORRORY, KINO WAMPIRYCZNE, GORE (https://forumkmf.pl/Forum-Forum-wewn%C4%99trzne-HORRORY-KINO-WAMPIRYCZNE-GORE--19)
+---- Wątek: Stephen King's IT (/Thread-Stephen-King-s-IT--4559)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

RE: Stephen King's IT - shamar - 02-08-2024

Tam jest sporo miejsca na autografy. Ale najważniejszy już jest.

RE: Stephen King's IT - marsgrey21 - 20-05-2025

RE: Stephen King's IT - slepy51 - 27-07-2025

"It", wersja pigmento dodatnia:

RE: Stephen King's IT - Żółte Krzesło - 28-07-2025

Ten serial powinien być adaptacją książki, ale książkę już zaadaptowali, więc teraz tworzą fan fiction. Jakoś mnie to nie rusza. Plus za lata 60-te, z tym że to już powinno być w adaptacji książki. No ale wtedy, za sprawą "Stranger Things", modne były lata 80-te, więc twórcy filmów dopasowali się do panującego trendu.

RE: Stephen King's IT - OGPUEE - 28-07-2025

Bardziej kwestia tego, że dostosowali akcję do czasów współczesnych (w których dzieje się teraźniejsza część) i gdyby mieli umieszczać dzieciństwo bohaterów w latach 50. jak w powieści, to byliby w wieku moich rodziców.

RE: Stephen King's IT - Żółte Krzesło - 28-07-2025

Popatrz, pomyliłem się. Zapomniałem, że w książce cześć dziecięca dzieje się w latach 50-tych, a nie 60-tych (lata 60-te są w adaptacji z 1990).

Podejrzewam, że nadchodzący serial będzie czerpać z książkowych interludiów, które rzucają trochę światła na historię Derry, ale i tak będzie to głównie fanfic. Jeżeli odniesie sukces, to może Muschietti zechce cofnąć się jeszcze dalej w przeszłość i pokazać np. żerowanie Tego na osadnikach (na potrzeby drugiej części filmu nakręcono scenę dziejącą się w XVII wieku, kiedy To nie przyjęło jeszcze postaci klauna).

RE: Stephen King's IT - slepy51 - 23-09-2025

RE: Stephen King's IT - Paszczak - 23-09-2025

Czyli to samo co w filmie, tylko jeszcze bardziej rozwleczone z wciśniętym ch.. wie po co wątkiem militarnym.
Poza tym panienka nie taka fajna jak Beverly, Juby by nie zaruchał.

Jest nadzieja, że mieli mniejszy budżet i przynajmniej nie wpierdolą tyle beznadziejnego CGI, chociaż to Muschietti także i to jest mocno naciągana nadzieja.

RE: Stephen King's IT - marsgrey21 - 23-09-2025

Najlepszy moment jak czarny spada z krzesła, a zła biała dziewczynka rży HA HA HA HA HA! Białe diabły.

Że to będzie murzyńska perspektywa widać było już po tych kilku tizerkach, ja to już nawet na to nie zwracam uwagi bo by człowiek zwariował i nic współczesnego nie był w stanie obejrzeć.

RE: Stephen King's IT - Mefisto - 23-09-2025

(23-09-2025, 19:08)slepy51 napisał(a): ja to już nawet na to nie zwracam uwagi bo by człowiek zwariował i nic współczesnego nie był w stanie obejrzeć.

Jakoś nie widzę problemu :)

RE: Stephen King's IT - slepy51 - 24-09-2025

No niby tak, mam kumpla który filmów nakręconych po roku 2000 nie ogląda i nie dość, że nie żałuje to mówi, że i tak nie ma czasu żeby obejrzeć wszystko to co by chciał ale raz na jakiś zdarza się jakaś produkcja, która mnie zaciekawi i wtedy byłby problem. No ale wtedy sobie po prostu od razu obniżam oczekiwania i tyle, wiem że pewne rzeczy się pojawią, po prostu ocena od początku jest niższa i wszystko się zgadza ;)

RE: Stephen King's IT - Żółte Krzesło - 24-09-2025

Akurat wątek rasistowski jest raczej zgodny z książką. Książkowe Derry było dość rasistowską mieściną (zwłaszcza w przeszłości). Książka wspomina na przykład spalenie przez białych suprematystów nocnego klubu The Black Spot, w którym przebywali głównie murzyńscy żołnierze z pobliskiej bazy wojskowej. Obecność wątku militarnego sugeruje, że serial pokaże ten incydent.

RE: Stephen King's IT - slepy51 - 24-09-2025

No i super, niech pokaże, przecież nikt tutaj nie ma nic przeciwko tego typu wątkom jako takim a raczej wkurwia to, jak bez żadnego wyczucia czy zwykłego pomyślunku one są implementowane w dzisiejszych produkcjach tylko po to, żeby były.

RE: Stephen King's IT - shamar - 24-09-2025

Czyli ksiazka wspominala tylko o jakims rasowym incydencie a oni uznali, że uczynią to bazą?

RE: Stephen King's IT - nawrocki - 24-09-2025

No, wspomniała to trochę mało powiedziane, jeśli dobrze pamiętam to tej historii był poświęcony cały rozdział.

RE: Stephen King's IT - Corn - 24-09-2025

(23-09-2025, 18:45)Paszczak napisał(a): Czyli to samo co w filmie, tylko jeszcze bardziej rozwleczone z wciśniętym ch.. wie po co wątkiem militarnym.
Poza tym panienka nie taka fajna jak Beverly, Juby by nie zaruchał.
Bo pewnie będą chcieli popłynąć na fali Stranger Things i zrobić duchowy spin-off

RE: Stephen King's IT - slepy51 - 14-10-2025

Z jednej strony podoba mi się klimat i atmosfera tego zwiastuna, z drugiej widać w nim te wszystkie Muschiettyzmy, które tak mnie wkurwiały w kinowych filmach. I tu mam zgryz, bo naprawdę chciałbym polubić ten serial.

RE: Stephen King's IT - Żółte Krzesło - 14-10-2025

Muschiettyzmy pod postacią straszaków i złowrogo uśmiechających się maszkar. To jest chyba najsłabszy z dotychczasowych zwiastunów.