Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25)
+--- Wątek: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? (/Thread-Co-jeszcze-opr%C3%B3cz-Holi%C5%82ud-ze%C5%BCre-politykal-korektnes--1529)

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - Mental - 19-12-2014

Skoro już jedziemy rasizmem po bandzie, moja ulubione rasistowskie sceny:

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - Fujfilm - 19-12-2014

(19-12-2014, 00:13)Mental napisał(a):
Cytat:Wszystko fajnie, tyle, że nieprawda, z czego wniosek, że o historii Afryki wiecie Panowie tyle

Ale ja nie pisałem nic o historii Afryki. Znowu pani prezentuje umiejętność czytania na poziomie Mogadiszu Ameryki, czyli Detroit.

Ależ oczywiście, że Pan nic o historii Afryki nie napisał, i proszę mi wierzyć, absolutnie mnie to nie dziwi. Coś tam próbował dukać Pański kolega, ale jemu szło nie o historię Afryki, tylko historię czarnoskórych tamże – całkiem rezolutnie, jednak nadal bez sensu. Dwóch podbijających sobie bębenka, zakompleksionych przedstawicieli homo superior, kiepsko symulujących zainteresowanie tematem wątku.

Ach, gdzie ci mężczyźni z KMF, potrafiący zabawić kobietę ciekawą rozmową…?

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - Vesper Lynd - 19-12-2014

Zwyczajnie migasz się od odpowiedzi, podałam ci link, który zignorowałeś, bo jest dla ciebie niewygodny i kłóci się z wizją rozbudowanej cywilizacji czarnych, którzy poza lepiankę bez pomocy białych nigdy nie wyszli.

Cytat:Ależ oczywiście, że Pan nic o historii Afryki nie napisał, i proszę mi wierzyć, absolutnie mnie to nie dziwi.

Cienka ironia jak dupa węża. Nie napisałem nic, bo nie mam na ten temat żadnej wiedzy. Historia Afryki mnie nie interesuje tak samo jak nie interesuje mnie historia Francji czy Kamczatki. To jedyny powód.

(19-12-2014, 00:55)Mental napisał(a):
Cytat:Ależ oczywiście, że Pan nic o historii Afryki nie napisał, i proszę mi wierzyć, absolutnie mnie to nie dziwi.

Cienka ironia jak dupa węża. Nie napisałem nic, bo nie mam na ten temat żadnej wiedzy. Historia Afryki mnie nie interesuje tak samo jak nie interesuje mnie historia Francji czy Kamczatki. To jedyny powód.

Ależ proszę nie być tak skromnym. Historia Afryki, Francji oraz Kamczatki, to z pewnością nie jedyne białe plamy na kartach Pańskiej edukacji. Proszę o tym koniecznie opowiedzieć, z pewnością to czego Pan nie wie, może rozpalić zainteresowanie publiki do białości. Podobne do Pana postacie przewijają mi się przez kanciapę każdego roku. Pyskaci na wykładach, wśród kolegów, ale wyjątkowo cisi i bezbronni na egzaminach.

Kończę, bo robi się późno, a Pan nie trzeźwieje i uparcie odmawia współpracy na poziomie wyższym niż jaskiniowca pomruki wsobne. Proszę śnić słodko o całej armii Dysonów, kroczących pod gwiaździstym sztandarem i odkrywających nie tylko sztuczną, ale również Pańską inteligencję. Dobrej nocy życzę.

Kobito, dawaj mi tego Dajsona-Murzyna-geniusza-wynalazcę, albo naprawdę skończ tu pitolić suchary.

(19-12-2014, 01:25)Mental napisał(a): Kobito, dawaj mi tego Dajsona-Murzyna-geniusza-wynalazcę, albo naprawdę skończ tu pitolić suchary.

Chętnie bym Ci, szczawiu, dała i Dysona
Ale późna pora i jestem znudzona.
Chcesz damę przyciągnąć, pora zrewidować
Swoje stanowisko – buzię przyhamować.

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - shamar - 19-12-2014

(19-12-2014, 00:30)Proteus napisał(a): Możesz podlinkować do tych komentarzy? Bo ja na razie spotkałem się jak dotąd, z konsensusem, że remake jest po prostu słaby.

Są na stronie FB Cinema Blend. Nie mogę się dokopać, bo już jest "wiele postów później" ale jak bardzo chcesz to się dokopię.

Zresztą , jakby na potwierdzenie, "zalajkowałem" tam pewien antypolitpoprawny post i nie widzę wzmianki w swojej historii... Co znaczy, że został usunięty :)

Widmo szczawiu, Dysona i usuniętych postów

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - Negatywny - 19-12-2014

(19-12-2014, 00:53)Vesper Lynd napisał(a): Zwyczajnie migasz się od odpowiedzi, podałam ci link, który zignorowałeś, bo jest dla ciebie niewygodny i kłóci się z wizją rozbudowanej cywilizacji czarnych, którzy poza lepiankę bez pomocy białych nigdy nie wyszli.

Ja lubię trolować znajomych teoriami o tym, że Egipcjanie byli czarni :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Egyptian_hypothesis

Nawet myślałam, że mi Fujifilm zagra tą kartą, ale ona chyba nie chce rozmawiać z takim męskim szowinistą jak ja.

Co to znaczy jak wpisane jest słowo "widmo" w postach?

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - raven.second - 19-12-2014

Cytat:Co to znaczy jak wpisane jest słowo "widmo" w postach?
Czasami nie jest możliwe przeczytanie najnowszej strony tematu, wtedy trzeba złożyć ofiarę z posta widma.

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - Bucho - 19-12-2014

(18-12-2014, 22:37)Fujfilm napisał(a): nie wiem, czy wymienieni podpadają pod kategorię „wykształcone czarnuchy”. Według mnie tak, ale jestem tylko głupią babą, do tego nową na KMF, a to w sumie chyba gorzej niż „czarnuch”.

Dobra, ale daruj sobie czesanie pod wlos i robienie z tego forum kotla dla rasistow, chamow i szowinistow. Postaraj sie tez czytac ze zrozumieniem i nie filtruj informacji tylko przez pryzmat wlasnych pogladow, zwlaszcza zanim zaczniesz strzelac z ciezkiej amunicji. Druga sprawa, juz na dzien dobry czulem, ze zaczna sie wycieczki z cyklu: Bo u mnie na uczelni, to ja zalatwiam chlopcow egzaminami (zalatwiaja sie sami) i wciagam icch jak paczke toffi - I'm cool, I'm badass, I'm rebel, bla bla bla ;)

Super, intelektualistka sie trafila, moge tylko przywitac na forum. Nie pisz tez per Pan/Pani, bo to forum filmowe, a nie zjazd smietanki polskiego klubu studenta. Czekam na jakies posty okolofilmowe, a nie tylko w dzialach politycznie ukierunkowanych.

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - Huntersky - 19-12-2014

Sorry, że się wtrącam, ale umarłem przy tekście o kanciapie, egzaminach i studentach. Pozdrawiam ja, były członek Navy Seals.

(19-12-2014, 19:27)Bucho napisał(a):
(18-12-2014, 22:37)Fujfilm napisał(a): nie wiem, czy wymienieni podpadają pod kategorię „wykształcone czarnuchy”. Według mnie tak, ale jestem tylko głupią babą, do tego nową na KMF, a to w sumie chyba gorzej niż „czarnuch”.

Dobra, ale daruj sobie czesanie pod wlos i robienie z tego forum kotla dla rasistow, chamow i szowinistow. Postaraj sie tez czytac ze zrozumieniem i nie filtruj informacji tylko przez pryzmat wlasnych pogladow, zwlaszcza zanim zaczniesz strzelac z ciezkiej amunicji. Druga sprawa, juz na dzien dobry czulem, ze zaczna sie wycieczki z cyklu: Bo u mnie na uczelni, to ja zalatwiam chlopcow egzaminami (zalatwiaja sie sami) i wciagam icch jak paczke toffi - I'm cool, I'm badass, I'm rebel, bla bla bla ;)

Super, intelektualistka sie trafila, moge tylko przywitac na forum. Nie pisz tez per Pan/Pani, bo to forum filmowe, a nie zjazd smietanki polskiego klubu studenta. Czekam na jakies posty okolofilmowe, a nie tylko w dzialach politycznie ukierunkowanych.

Skoro mają być ruchome obrazki (też je lubię), to tu drobna zachęta do wzbogacenia stanu wiedzy w temacie „Afryka” (rzecz jasna z podtekstem politycznym) i nie, nie tylko Egipcjanie. Idzie to tak: wchodzimy np. na wielce popularny YouTube, i wpisujemy tytuł „Zaginione Królestwa Afryki” (w sumie osiem odcinków, podzielonych na dwa sezony). Od chwili powstania serii, stan badań znacznie się wzbogacił. Kto nie widział, niech obejrzy koniecznie, zwłaszcza jeśli Afryka jawi mu się jako cywilizacyjna czarna dziura. Co to ma wspólnego z tytułem wątku?

Jako się rzekło, hollywoodzkie umizgi podyktowane poprawnością polityczną, to tylko jeden z wielu skutków ubocznych odchorowywania amerykańskiego mitu założycielskiego, obłąkanego snu o wolności. Obecna sytuacja Afroamerykanów, a zatem również ich (podkreślam) względne upośledzenie edukacyjne, wyrażające się mniejszą w stosunku do białych liczbą czarnych stypendystów, doktorantów, profesorów, laureatów rozmaitych nagród, etc., to splot całej masy czynników, wśród których niebagatelną rolę odegrały planowe, rasistowskie szykany kolejnych rządów białych, najpierw uniemożliwiające, a potem poważnie ograniczające możliwość kształcenia. Tego wszystkiego nie sposób oddzielić od historii Afryki, w tym jej cywilizacyjnego rozwoju i dorobku sprzed epoki kolonialnej, a także upadku i poważnego zapóźnienia będącego wynikiem zarówno zbrodniczych rządów kolonialnych, jak i postkolonialnego chaosu. Myślę, że właśnie w owym historycznym galimatiasie należy upatrywać przyczyn, dla których Ameryką nie trzęsie czarny klan Dysonów. Proszę też zauważyć (być może podobne dywagacje pojawiały się już wcześniej), że o ile przywołanej postaci można od biedy przypisywać jakąś symbolikę, to ostatecznie ów czarny geniusz został uśmiercony, zaś narzędziem przywracającym porządek, uczyniono co prawda cyborga, ale jednak udającego białego. Tak czy inaczej, Murzyn zrobił swoje (wykoncypował Skynet), a potem jazda na ofiarny ołtarz, do tego ze świadomością, iż ostatecznie wynalazek okazał się beczką Pandory. Czytaj: czarni fajni są, a i kiepełe mają nie od parady, ale najlepsi są martwi, a po martwych czarnych sprzątają białasy – może i political, ale czy correctness? Jak dla mnie, tylko kino klasy B, bez głębszych podtekstów.

Owszem, chłopcy często sami się „załatwiają”, również na egzaminach. Niestety, najczęściej nie chcą przyjąć do wiadomości, iż nie każdy musi się zachwycać zapachem ich kupki. Faktycznie, w temacie „cienkich wężowych dupek”, nie jestem zaskrońcem, którego można bezkarnie poszturchiwać uwagami w stylu: „Kobito, dawaj mi tu tego…” Jednym marzy się Dyson w realu, innym white power forever, a mnie odrobina staroświeckiego dystansu i kurtuazji – takie tam babskie fiu bździu. Jeśli dobrze rozumiem, powitalne karesy mamy już za sobą. Tak więc lśnij dalej Szalony Diamencie. Miło, że wstawiłeś się za kolegą. Też się dobrze bawiłam, choć szybko mi się znudziło pisać do nikogo.

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - Negatywny - 19-12-2014

(19-12-2014, 22:04)Fujfilm napisał(a): Jak dla mnie, tylko kino klasy B, bez głębszych podtekstów.

Dobrnąłem aż do tego momentu, ale napisanie czegoś takiego to dla mnie towarzyska śmierć. Dziękuje dobranoc.

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - shamar - 19-12-2014

Tym razem okazuje się, że poza Stanami Odmiennych Umysłów - ludzie to rasiści bo nie chcą Denzela, w filmach :)

http://www.cinemablend.com/new/How-Racism-Affecting-Denzel-Washington-Career-According-Sony-Emails-68747.html

No to trochę dziwne, że im nie przyszło do głowy, że filmy z 60-letnimi aktorami w rolach głównych nie sprzedają się już tak dobrze jak filmy z gwiazdami koło 30-tki czy koło 40-tki. Temat preferencji estetycznych większości widzów był już tu wałkowany, ale tej opcji też nie wzięli pod uwagę, rasizm my ass.

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - Gal Anonim - 20-12-2014

To rasizm, a nie fakt, że The Equalizer to co najwyzej przeciętniak. Tylko rasizm.

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - Albertino - 20-12-2014

I oczywiście niechęć do oglądania starych dziadów w filmach akcji jest absolutnie niezrozumiała.