Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Prometheus (2012) reż. Ridley Scott - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20)
+---- Wątek: Prometheus (2012) reż. Ridley Scott (/Thread-Prometheus-2012-re%C5%BC-Ridley-Scott--2694)

RE: Nowy film z serii "Alien"? - raven.second - 27-11-2011

Cgi jest, ale nie jest nachalnie wpychane do gardła widzowi - tyle można stwierdzić po takiej jakości nagrania. Jednak... jest dobrze. Bardzo, bardzo dobrze. Wątpliwości powoli znikają.

Widmo z serii Widm?

RE: Nowy film z serii "Alien"? - nawrocki - 27-11-2011

Wow. Po prostu wow.

Teraz z jeszcze większa niecierpliwością czekam na ten film.

RE: Nowy film z serii "Alien"? - Gieferg - 27-11-2011

Muzyczka z TF3 robi za podkład w zwiastunie:
#!

RE: Nowy film z serii "Alien"? - nawrocki - 27-11-2011

I sprawdza się znakomicie.

RE: Nowy film z serii "Alien"? - Albertino - 27-11-2011

Zauważcie, że nie kasują tego z YT. Chyba szykuje się wersja oficjalna i w lepszej jakości.

RE: Nowy film z serii "Alien"? - Mierzwiak - 27-11-2011

Wszystkie TDKRy, Avengersy i inne nadchodzące hity mogą się schować - TO jest coś na co warto czekać.

Boję się zawodu i rozczarowania, zwłaszcza że to prequel czegoś tak wielkiego jak Alien, ale co tam, sci-fi w takich klimatach jest jak na lekarstwo więc choćby z tego powodu Prometeusza trzeba będzie obejrzeć, niezależnie od tego jaki będzie i ile kontrowersyjnych rzeczy Scott tam umieścił.

RE: Nowy film z serii "Alien"? - Danus - 27-11-2011

Gówno tak naprawdę widać, ale i tak jest z czego sikać w majtki:) Czekam z niecierpliwością, wreszcie do kin wejdzie film który dzieje się w świecie Aliena. A zapowiada się znakomicie:)
Pierwsze miejsce na najbardziej oczekiwaną premierę 2012 roku ma zaklepaną.

RE: Nowy film z serii "Alien"? - shamar - 28-11-2011

Się ubawiłem. Niektóre osoby mają tu wzrok warty miliard dolarów skoro w zestawie plam, nagranych komórką rozpoznają co jest CGI a co nie.

RE: Nowy film z serii "Alien"? - Craven - 28-11-2011

Większości tutaj wystarcza świadomość :)

RE: Nowy film z serii "Alien"? - Albertino - 01-12-2011

Plus taki bonusik, czyli Ridley w akcji:
[Obrazek: prometheus-PROM-005_rgbpreview.jpg]

RE: Nowy film z serii "Alien"? - Lawrence - 01-12-2011

To i ja dorzucę więcej fotek z tej serii:

[Obrazek: image0007.jpg]

[Obrazek: image0009.jpg]

[Obrazek: image0008.jpg]

RE: Nowy film z serii "Alien"? - Snappik - 01-12-2011

Fucking epic. Wierzę w ten film coraz bardziej.

RE: Nowy film z serii "Alien"? - Mierzwiak - 01-12-2011

Zajebistość scenografii przekracza moje możliwości wyrażenia słowami tego, co widzę.

Widać że Ridley nie zapomniał czego się nauczył kręcąc Aliena i plan jest porządnie zadymiony.

RE: Nowy film z serii "Alien"? - shamar - 01-12-2011

Ta ostatnia jest idealna na plakat. Wystarczy wstawić tytuł.

RE: Nowy film z serii "Alien"? - Gieferg - 01-12-2011

Cytat:idealna na plakat

i na avatar ;)

RE: Nowy film z serii "Alien"? - Mierzwiak - 01-12-2011

Kto wie czy nie wypuszczą tego jako plakatu właśnie, zwróćcie uwagę że zdjęcie już jest zmanipulowane, ta głowa jest znacznie powiększona w stosunku do pozostałych zdjęć.

RE: Nowy film z serii "Alien"? - Lawrence - 02-12-2011

A jak ja patrzę na tę fotkę z twarzą to przede wszystkim czuję Gigera i to mnie bardzo cieszy.:) Zobaczymy jaki film będzie, ale od strony wizualnej to na pewno będzie świetny. Chociaż co jak co, ale akurat strona wizualna była zawsze mocną stroną filmów Scotta.

RE: Nowy film z serii "Alien"? - Bucho - 02-12-2011

Zeby sie tylko nie skonczylo na takich chwytach z cyklu: Kto nas stworzyl, byla cywilizacja jak nasza (rozsiewanie cywilizacji), ale wyginela/zostala wytepiona/uzyta w jakims celu itd. W tym kierunku chyba ida, a tu latwo o tandete i padake scenariuszowa. Reszta jest zwyczajnie miodna, zazwyczaj mam w dupie krzyki bohaterow w trailerach, a tutaj juz teraz czuje cierpienie i zal mi zalogi. Swoja droga swietny patent, krecimy film z mega dobra (choc nie do konca gwiazdorska) obsada i juz na dzien dobry mamy klimat niewiadomej tj. Kto/z kim/gdzie/ kiedy.

Blagam, niech ten film bedzie zajebisty <ok>

RE: Nowy film z serii "Alien"? - Mental - 02-12-2011

O kurde, Stringer Bell gra. Oby przeżył!

I już wiadomo, kto stworzył alienów - Indianie (Aztekowie albo Majowie). W końcówce będzie twist polegający na tym, że kamera robi oddalenie i okazuje się, że akcja dzieje się w Ameryce Południowej w czasie zaćmienia słońca, gdy jeden z tubylców kładzie się na ofiarnym ołtarzu, a kapłan przygotowuje się do wyrwania mu serca i z klatki piersiowej wyskakuje obcy ;)

RE: Nowy film z serii "Alien"? - Albertino - 02-12-2011

Lawrence, możesz czuć Gigera, ale on niestety nie macza swoich paluszków w scenografii ;) I to widać, za to odpowiada Arthur Max - też poczciwy gość (m.in. Se7en na koncie), ale trzeba się pogodzić, że to bardziej takie udawanie stylu Gigera niż on sam. Wystarczy porównać nowe fotki, z tym co zrobił Giger do pierwszego Aliena. Dlatego ta głowa jest taka mało gigerowska (wystarczy popatrzeć na jego liczne prace z głowami i łatwo dojrzeć różnicę). Kolejna sprawa, że Giger już niczego nie będzie tutaj robił gołymi rękoma - to nie te czasy. Ridley, z tego co mi wiadomo, zatrudnił go do tajemniczego projektu jakiegoś stworzenia, i chyba tyle.