Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] (/Thread-Rogue-One-A-Star-Wars-Story-2016-re%C5%BC-Gareth-Edwards-SPOILERY--4272)

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Krismeister - 12-08-2016

Zwiastun ni ziębi ni grzeje. Wizyta w kinie będzie zależna od recenzji.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Negatywny - 12-08-2016

Którym nie można ufać za grosz patrząc na to jak dobre recenzje miało TFA Oczko

(92% na RT)

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Krismeister - 12-08-2016

Dla mnie akurat TFA było bardzo dobre.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Albertino - 12-08-2016

Zwiastun zapowiada film lepszy od TFA - w końcu jakiś powiew świeżości w skostniałej formule serii, fajni bohaterowie. Jak będzie, się okaże - plotki o mordowaniu gotowego filmu raczej plotkami nie były. Ostatnio, na przykładzie "Suicide Squad", widzieliśmy czym się to kończy.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Juby - 12-08-2016

Wizualnie jest super. Ujęcia Gwiazdy śmierci (zwłaszcza te od spodu, wyglądające jakby była do góry nogami) i klasycznych niszczycieli są po prostu zajebiste. Nie wiem czy w tym roku znajdzie się jakiś film, który odbierze Star Warsom Oscara za efekty.

Widać w tym dużo więcej nowości niż w TFA i to na plus. Vader zadyszał - też na plus. Teraz tylko liczę, że plotki o tym jak wyżyna rebeliantów swoim mieczem okażą się prawdą.

Trailer ogólnie dobry, ale nie tak jak te do TFA. I dobrze. Przynajmniej nie jaram się jak głupi na kolejnego średniaka. Język

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Huntersky - 12-08-2016

Chyba w końcu zobaczymy Vadera oświetlonego czerwienią swojego miecza, o ile dalej kontynuują pomysł z używaniem świecących rekwizytów na planie.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - shamar - 12-08-2016

Jakoś nie robi to na mnie wrażenia, tak jak zwiastuny FA...

Cóż Uśmiech

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Juby - 12-08-2016

(12-08-2016, 20:30)shamar napisał(a): Jakoś nie robi to na mnie wrażenia, tak jak zwiastuny FA...

Bo to nie powrót do serii po 10 latach (a dla niektórych nawet po 32) i bo trailery, choć dobre, to słabsze, mniej ekscytujące.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Lawrence - 12-08-2016

To miasto na górze mi się podoba. Przynajmniej jeżeli o świat przedstawiony jest ciekawiej od The Force Awakens. I w sumie dobrze zmontowany trailer choć fanem tych "remixów" muzyki Johna Williamsa nie jestem. Tylko, że właśnie TFA miało świetną kampanię promocyjną i świetne recenzje z genialną średnią na RT i IMDb, gdzie film Abramsa był wyżej od Imperium Kontratakuje, Obywatela Kane'a, Czasu Apokalipsy, Ojca Chrzestnego i Ben Hura. Ale na szczęście mam tutaj na forum i też gdzie indziej grupę zaufanych ludzi, na podstawie których opinii będę mógł sobie wyrobić obraz i się dowiem, jaki jest film, czy został mocno zniszczony przez ingerencję studia, czy główna bohaterka tak samo wnerwia jak w trailerach w filmie i czy jest kolejną Mary Sue i czy w ogóle jest jakiś Tarkin (komputerowy Peter Cushing, czy inny aktor) i czy w ogóle warto iść do kina i wydawać ciężko zarobione pieniądze? Tym bardziej, że zakończenie dobrze znamy Oczko

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - shamar - 13-08-2016

(12-08-2016, 22:17)Juby napisał(a): Bo to nie powrót do serii po 10 latach (a dla niektórych nawet po 32) i bo trailery, choć dobre, to słabsze, mniej ekscytujące.

Nie. Chodzi o to, że te są... nijakie. Stonowane kolory, ascetyczność planów, wnętrz (pewnie po to, by w miarę zgrywało się z "Nową Nadzieją")...
No i... Sama główna bohaterka jakoś nie przekonuje. Zresztą - druga kobieca, w kolejnym filmie z SW, pod rząd.

Ciągle liczę, że największym "graczem" będzie tu postać Donnie Yena.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Arahan - 13-08-2016

Shamar, to się w jednym aspekcie rozczarujesz.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - shamar - 14-08-2016

Wiem, natknąłem się też na ten spoiler. Ale to... słabe jakieś. Mogliby kogoś przeciwstawić Vaderowi.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Grievous - 16-08-2016

Trochę inna wersja:

A tutaj do pośmiania Uśmiech :

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - shamar - 16-08-2016

Lepszy zwiastun. I chyba ma ujęcia, jakich nie było we wcześniejszych.

Zabawny zwiastun - jeszcze lepszy Oczko

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Lawrence - 19-08-2016

'Rogue One: A Star Wars Story' Diversity a Selling Point

Cytat:"Rogue One," which takes place chronologically between the final prequel and the classic 1977 original, will be selling nostalgia and familiarity when it opens across the U.S. this December. But it may translate better to the rest of the world for what is fresh about it, namely its perpetuation of a truly multicultural galaxy.

Według mnie jeżeli Disney chce być tak postępowy to powinien zatrudnić jakiegoś prawdziwego kosmitę, aby zagrał kosmitę. Oczko A w ogóle to czy pojawia się jakikolwiek kosmita w tych zapowiedziach?

Pamiętacie jak dawniej w Gwiezdnych wojnach chodziło o historię, a nie oto jaki kto ma kolor skóry Smutny Plus czyżby rola Donnie Yena miała jakąś inną funkcję poza chwytem marketingowym na azjatyckie rynki?

P.S. Zwiastun z Kyle'o zabawny.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Pelivaron - 31-08-2016

Fajne Język

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - shamar - 01-09-2016

To już przestało być śmieszne. Teraz dali R2 - murzyna.

[Obrazek: 14115564_626865210828205_877708313954439517_o-2.jpg]

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - szopman - 01-09-2016

Przecież te droidy w SW to jak dla nas auta czy telefony - możesz kupić biały, czarny, czerwony itp itd

A co do samego black-R2 - o dziwo wygląda spoko.

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Huntersky - 01-09-2016

No popatrz pan, już w Starej Trylogii Imperium było wzbogacone kulturowo:
[Obrazek: Astro3.jpg]

RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - shamar - 01-09-2016

Nie liczy się co było w starej bo tu jest celowo "diversity", nawet w robotach Oczko