Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Zapowiedzi - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy polskie (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-polskie--13)
+--- Wątek: Zapowiedzi (/Thread-Zapowiedzi--806)

RE: Zapowiedzi - Mierzwiak - 10-06-2011

http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,9007971,SkarLans__czyli_komedia_za_grosze.html

Cytat:Nakręcona aparatami fotograficznymi, niemal przy zerowych kosztach (...) Komedia ma trwać ok. 35 minut. Do jej obejrzenia - prócz nazwisk - mają zachęcić też wyjątkowo niskie ceny biletów
Że co? Chcą żeby ktoś ZAPŁACIŁ za obejrzenie tego stolca?

RE: Zapowiedzi - MauZ - 10-06-2011

zobaczycie, że ten film jeszcze odniesie taki sukces, że pokryjemy facepalmami kilka forumowych stron.

RE: Zapowiedzi - gigacz - 10-06-2011

Przynajmniej wiadomo czego dokładnie się spodziewać po filmie. Nie to co po PISFsowskich komediach romantycznych (poza klapą oczywiście).

RE: Zapowiedzi - shamar - 15-06-2011

Tu nic nie ma bo Hitch sie przyczepił.

RE: Zapowiedzi - Hitch - 15-06-2011

A co to ma do zapowiedzi polskich filmów?

RE: Zapowiedzi - Pitero - 15-06-2011

Ja wtrącę, że tytuł tematu to po prostu 'zapowiedzi" więc o co cho? :)

RE: Zapowiedzi - BezcelowyAlbatros - 15-06-2011

A ja dodam, że znajduje się w dziale "Filmy polskie". O to cho.

RE: Zapowiedzi - Pitero - 15-06-2011

A ja dodam, że jak patrzysz "nowe posty" to tego nie widać. O.

RE: Zapowiedzi - BezcelowyAlbatros - 15-06-2011

A ja uzupełnię, że jak się chce napisać nowego posta to się chyba wie, w jaki się dział wchodzi, nie? I dodam ;-) żeby nie było, że mnie jakoś to specjalnie obeszło :)

RE: Zapowiedzi - shamar - 15-06-2011

(15-06-2011, 21:39)Hitch napisał(a): A co to ma do zapowiedzi polskich filmów?

A gdzie to miałem dać ? Jest osobny temat "Polskie plakaty" ale nie ma "Polskie zwiastuny".

Dam do plakatów , oki ? Bedziesz konent... co za ludzie.

RE: Zapowiedzi - Hitch - 16-06-2011

Nie "co za ludzie" tylko zacznij przejawiać cechy istoty wyposażonej w mózg. To nie jest polski film, ani zapowiedź polskiego filmu - to raz. Sądzę, że większość osób sra na to, co mówi polski lektor w trailerze Largo 2 - to dwa.

RE: Zapowiedzi - shamar - 16-06-2011

(16-06-2011, 07:16)Hitch napisał(a): Nie "co za ludzie" tylko zacznij przejawiać cechy istoty wyposażonej w mózg. To nie jest polski film, ani zapowiedź polskiego filmu - to raz. Sądzę, że większość osób sra na to, co mówi polski lektor w trailerze Largo 2 - to dwa.

Dałeś sobie ostrzeżenie za obrażanie mojej osoby, używanie słowa "sra" i pisanie takich oto postów "na temat" , jak ten :

(10-06-2011, 10:53)Hitch napisał(a): Widmo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

?

Może twoją propozycje powinieneś wcześniej sam przemyśleć ? Tu nie chodzi o to, czy dostałem ostrzeżenie słusznie ale o obłudę i wybiórcze działanie.

PS - Jak masz zamiar odpisać kolejny obraźliwy tekst, to nie pisz wcale. Trzeba coś sobą reprezentować żeby potem wymagać tego od innych.

Wytykasz mi sposób łapania widm? Co ty, niepoważny jesteś? :)
Sobie nie dałem, ale ty możesz dostać kolejne za pyskowanie i za dalszy brak poszanowania sugestii odnośnie twojej marnej interpunkcji, która kuje oczy. Pojmij to w końcu, że my tu chcemy czytać ładnie napisane posty. Obcowanie z twoimi nie sprawia najmniejszej przyjemności.

RE: Zapowiedzi - wujo444 - 16-06-2011

Kłuje, FFS

Hitch, czepiasz się, a sam kultury nie okazujesz za grosz. Wyluzuj. Jak dla mnie ost do zdjęcia.

Nie poprawiaj mnie, jeśli nie wiesz, co miałem na myśli. Nie chodziło mi o kłucie igiełką, tylko potężne rozkuwanie. I pokaż mi, gdzie jestem chamski dla ludzi, którym się to nie należy.

RE: Zapowiedzi - shamar - 16-06-2011

(16-06-2011, 12:40)Hitch napisał(a): Sobie nie dałem, ale ty możesz dostać kolejne za pyskowanie i za dalszy brak poszanowania sugestii odnośnie twojej marnej interpunkcji, która kuje oczy.

A wydawało mi się , że pisałem coś o obłudzie i wybiórczym traktowaniu. A Ty dalej brniesz w obrażanie. "Pyskowaniem" to strasz smarkaczy pod klatką.

"Ukuj" się. Żegnam.

RE: Zapowiedzi - Ciuniek - 16-06-2011

Zdjęcia próbne do filmu "Major" na podstawie powieści Marcina Ciszewskiego pod tym samym tytułem, do przeczytania której zbieram się już nie wiem sam ile. Jeśli ktoś słyszał, ten wie o co chodzi. Jeśli ktoś słyszy ten tytuł pierwszy raz, niech najpierw obejrzy i da się zaskoczyć, a później zajrzy niżej. W tym miejscu mogę powiedzieć, że takiego filmu w Polsce chyba jeszcze nie było.

Tak naprawdę w tym fragmencie boli mnie tylko jedna scena - strzał ze Stena nakręcony z perspektywy pierwszej osoby. Oprócz tego czuję wewnętrzny optymizm, który pewnie zostanie roztrzaskany za jakiś czas po brutalnym zderzeniu z rzeczywistością. ;)

Czyżby temat wojny w polskim kinie w końcu miałby zostać pokazany w lżejszej formie, bez nadęcia i martyrologii? Po cichu liczę na film "wojennego kina przygodowego" w stylu produkcji made in USA, który jednak nie będzie próbował udawać, że nie został nakręcony tu w kraju, a raczej gdzieś za Oceanem. I na koniec liczę też, że projekt nie wyląduje na półce z nalepką "może kiedyś, może" tak jak (najprawdopodobniej) "Hardkor 44".

RE: Zapowiedzi - military - 16-06-2011

Dwa komentarze:

1. wygląda jak totalna amatorka, ale z tych sympatycznych;
2. aktorstwo gościa w głównej roli jest ok, ale niesamowicie mnie wpienia shatnerowska maniera 99% wszystkich polskich aktorów (tutaj także obecna), czyli zapominanie tekstu i nadrabianie tego pauzami i dziwną dykcją. "Ja tutaj jestem... żeby zaprowadzić pana do... do majora", "nasze metody... szkolenia są... niestandardowe powiedziałbym, niestandardowe...". NAUCZCIE SIĘ, KURVA, TEKSTU!

RE: Zapowiedzi - Kaczor - 18-06-2011

Bitwa pod Wiedniem
Kolejna bitewna polska super(ko)produkcja :) Włosko-turecko-polska właściwie. Obsada = Bitwa Warszawska + dowolna komedia romantyczna + garść Włochów, czyli Olbrychski, Szyc, Adamczyk, Mecwaldowski a w roli Sobieskiego Jerzy Skolimowski.

[Obrazek: 24269.$.jpg]

Historia "Roja", czyli w ziemi lepiej słychać
Nieoficjalny zwiastun zmontowany po części z materiału przed postprodukcją. Kolejny z cyklu filmów martyrologicznych w stylu "Generała Nila"...
;

RE: Zapowiedzi - shamar - 18-06-2011

Bitwa pod Wiedniem
Możliwe, że właśnie dlatego, że to koprodukcja nie wyjdzie bardzo żenująco.
Historia Roja
Wygląda nieźle. Wydaję się, że będzie więcej akcji niż w "Nilu". Tam za bardzo skupili się na pokazywanie komuny a za mało na działaniach wojennych Fieldorfa.