Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Justice League (2017) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55)
+---- Wątek: Justice League (2017) (/Thread-Justice-League-2017--3624)

RE: Justice League (2017) - SonnyCrockett - 15-09-2016

Kiedy przeszliśmy od grubego do potężnego?

RE: Justice League (2017) - Danus - 15-09-2016

Twierdzisz ze Batfleck jest po prostu gruby?

RE: Justice League (2017) - Krismeister - 15-09-2016

Pewne jest to, że Affleck wyglądał zajebiście na tym ujęciu. [Obrazek: Batman-v-Superman-Trailer-Affleck-Batsuit.jpg]

RE: Justice League (2017) - Szpeku - 15-09-2016

Do Justice League, Ben zdecydowanie zleciał z wagi, ale do BvS, nabrał muskulatury, więc trochę szacunku :|

RE: Justice League (2017) - Huntersky - 15-09-2016

No kaman, przecież nawet najbardziej napakowany Affleck i tak jest dwa razy mniejszy od mięśni pod kostiumem. :P

RE: Justice League (2017) - Szpeku - 15-09-2016

No jasne, że tak, bo kostium też musi ubarwiać, ale i tak widać różnicę wtedy w BvS, a teraz w JL, mimo kostiumu z wypychaczami :P

RE: Justice League (2017) - Baretto - 16-09-2016

(15-09-2016, 22:48)Szpeku napisał(a): Do Justice League, Ben zdecydowanie zleciał z wagi,

Gdzie niby przeczytałeś, że Affleck do JL zleciał z wagi? Bo dla mnie to on ciągle jest takim samym koksem jakim był w BvS.

RE: Justice League (2017) - Szpeku - 16-09-2016

Nigdzie nie przeczytałem, oceniam to wizualnie, bo BvS kręcony był dawno względem premiery, a śledziłem występy Bena w tv i na premierach i moim zdaniem trochę zleciał z wagi.
Chociaż mogę się mylić, nie twierdzę, że mam rację.

RE: Justice League (2017) - szopman - 16-09-2016

@Krismeister
To jest chyba najbardziej kozacki wygląd Batmana w historii filmu ; ) Serio, tak powinien wyglądać Mroczny Rycerz.

RE: Justice League (2017) - Krismeister - 16-09-2016

Szopman, mówisz o fotce z Keatonem czy Affleckiem?

RE: Justice League (2017) - Lawrence - 16-09-2016

Mam dość tłumaczeń, w stylu "tak było w komiksie" "tak wyglądał w komiksie " .OK tam może wyglądał taki kostium dobrze, ale to jest film, a nie kopia komiksu.

Flasha kostium przekombinowany, Batman to NightOwl, Cyborg słabo... Może jakiś reeboot tego Uniwersum :/

Za to Aquaman wygląda inaczej niż w komiksie. Co jest bardzo na plus, bo Momoa wygląda kozacko w swoim stroju.

RE: Justice League (2017) - Gal Anonim - 16-09-2016

(16-09-2016, 16:45)Lawrence napisał(a): Flasha kostium przekombinowany, Batman to NightOwl, Cyborg słabo... Może jakiś reeboot tego Uniwersum :/
W sumie to zabawne, bo te wszystkie postacie - może poza Wonder Woman - wyglądają właśnie jak z jakiejś alternatywnej rzeczywistości z komiksowej historii o końcu świata. Wiecie o co mi chodzi? Kto czytal komiksy na pewno skojarzyl. Motyw, ze do bohaterów z glownego swiata przybywa jakis wyslannik z innego i pokazuje złą przyszłośc (a la X-MEN: DOFP), gdzie dobro przegrało i nasi bohaterowie z tamtego swiata musza walczyc z ukrycia albo cos. I zwykle wtedy tam postacie maja tam jakies dziwne kostiumy, super-mroczne. Tutaj to tak wlasnie wyglada. Jakis dziwny stroj Flasha, Batman psychopata w goglach, śmierdzący alkoholem Aquaman, mroczny Superman bez gaci :)

RE: Justice League (2017) - szopman - 16-09-2016

@Kris
Baffleck of course ; )

@Baretto
Ja bym właśnie powiedział, że Aquaman wygląda tragicznie ;o I to nie dlatego, że nie wygląda jak w komiksie (bo to mi akurat wisi).

A co do tych ciągłych narzekań typu "kostium wyglądem odbiega za bardzo od komiksów", to w MoS kostium Supermana też nie przypomina tego klasycznego komiksowego, a wygląda jakieś 100 razy lepiej od kostiumu z filmów z lat '70, który był chyba mega wierny komiksom. Inny przykład: kostium Kapitana Ameryki. Ten w "Avengers" chyba był wierniejszy komiksowej wersji, ale rezultat tego był taki, że jest to najslabszy kostium super-heroe XXI w ( nawet te tanie seriale typu "Flash" mają 100 razy lepsze kostiumy)
Film to jest zupełnie inny rodzaj opowiadania historii i niestety to co potrafi wyglądać kozacko w animacji/komiksie czasami nie ma prawa wyglądać dobrze w filmie.

(16-09-2016, 16:56)szopman napisał(a): @Baretto
Ja bym właśnie powiedział, że Aquaman wygląda tragicznie.

Masz prawo mieć swoje zdanie. Mi osobiście kostium Aquamana bardzo się podoba, ale to jest tylko i wyłącznie moja opinia i nie musisz się z nią zgadzać.

Mnie też się Aquaman nie podoba, wygląda jak jakiś żul, brakuje mu tylko takich kup na brodzie jakie miał Radagast w Hobbicie :P
Nie to, że wizualnie źle się prezentuje, ale nie przypomina Aquamana, no i nie wiem po co mu wpieprzyli te białe soczewki w JL, wygląda wtedy jak jakiś wilkołak, a nie Aquaman, mogli mu dać np. błękitne i by było bardziej subtelnie.
Coś takiego byłoby lepsze moim zdaniem, trochę zmienić strój i byłoby super.

[Obrazek: b3dff66a6a36d1986e2e96a49c926a61.jpg]

A jeśli chodzi o moje przypominanie komiksów, to piszę to tylko po to by podkreślić, że nie wzięli sobie tego z powietrza, nie znaczy to, że to ich usprawiedliwia.
Z kolei ten "mroczny" klimat, chyba jest mocno inspirowany komiksami (i grą) Injustice: Gods Amoung Us, sam się zakochałem w tym komiksie, bo wszystko się w nim mogło zdarzyć, nikt nie był bezpieczny i przez to było ciekawie i naturalną koleją rzeczy było, że był mroczny i jest takim "elseworld", dlatego też może przychylniej patrzę na DCEU, jako taki elseworld, a nie adaptację komiksowych historii 1:1.
Z resztą wątek Supermana dyktatora jest żywcem z tego komiksu wzięty.

[Obrazek: 5e87d20c-e8ec-425f-b450-63070bf0d3e4.jpg]

(16-09-2016, 17:24)Szpeku napisał(a): Mnie też się Aquaman nie podoba
Nie to, że wizualnie źle się prezentuje, ale nie przypomina Aquamana,

Czyli nie podoba ci się Aquaman bo nie wygląda tak samo jak w komiksie, ale z tego co wywnioskowałem Batman u Burtona bardzo ci się podoba mimo, że Burtonowski Batman prawie niczym nie przypominał tego z komiksów.

Nie chodzi o sam fakt interpretacji postaci, bo rozumiem np. idee takiego Aquamana, przecież napisałem, że to nie jest tak, że wygląda źle wizualnie, po prostu nie kojarzy mi się w ogóle z Aquamanem.
A co ma Batman Burtona do rzeczy? przypomina gacka i wizualnie i charakterologicznie, jest top2 na mojej liście odtwórców tej postaci.

Batman Burtona ma dużo do rzeczy. Po pierwsze gdyby nie rogi, znak na klacie i peleryna w ogóle nie przypominałby batmana z tamtych komiksów, który był ubrany w szare rajtuzy z czarnymi gaciami i podchodzącą pod niebieski peleryną. Burton zmienił go całkowicie, zrobił mu cały czarny pancerz z wyrzeźbionymi mięśniami. Tak samo jest z Aquamanem. Zmienili mu kostium na pancerz w trochę innych kolorach.

Tylko zauważ, że Burton czuł postać Batmana i dzięki jego adaptacjom, do świata komiksowego Batmana przedostało się wiele dzisiaj nieodłącznych elementów jak np. odpicowany batmobil wyglądający jak wyścigówka, mroczny i gotycki klimat, czy też właśnie ciemniejsze kolory stroju, a to tylko wierzchołek góry lodowej.

Z kolei dodanie mrocznego Aquamana z brodą w ciemnych kolorach... ja tego nie czuję, a jeśli chcieli coś na ten wzór, to wystarczyło przenieść jeden do jednego komiksowego Aquamana z pewnego okresu jego historii.

Wątpię by wizualnie filmowy Aquaman coś dodał do komiksowej historii tej postaci, z resztą jego wygląd powinien odzwierciedlać trochę jego świat, a on... wygląda szaroburomroczno niczym napuszony rosomak... trochę mi się to gryzie z jego podwodnym światem.
Z resztą w komiksie Injustice któremu DCEU może czyścić buty, Aquaman wygląda tradycyjnie, a nic to nie ujmuje mu jako prawdziwego badassa.
On powinien uosabiać bogactwo, kulturę i siłę Atlantydy, a uosabia raczej Atlantydę na debecie.