Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Thor: Ragnarok (2017) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54)
+---- Wątek: Thor: Ragnarok (2017) (/Thread-Thor-Ragnarok-2017--4170)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

RE: Thor: Ragnarok (2017) - simek - 30-10-2017

Dla mnie Marvele dzielą się na te średnie ze wskazaniem na dobre i średnie ze wskazaniem na słabe, nowy Thor to czołowy przedstawiciel tej drugiej grupy - miło się ogląda, bo kolorki, muzyka i śmieszkowanie, na poziomie pojedynczych scen jest to przyjemne, ale ni cholery nie układa się to wszystko w dobry, emocjonujący film. W ogóle nie czuć żadnej stawki, zagrożenia, tego, że ktokolwiek się czymkolwiek przejmuje, bohaterowie zdają się być świadomi tego, że są w rozrywkowym filmie i ich jedyną prawdziwą motywacją jest to, żeby było efektownie, przykładowo: czemu Hela bije się z wojskami Asgardu normalnie wręcz, uderza, kopie, zamiast użyć telekinezy, którą ma w małym paluszku, i wypieprzyć wszystkich w powietrze? Po to, żeby było efektownie.
Muzyczka, owszem, jest fajna gdy zagrają Led Zeppelin, czasami żarciki są śmieszne, ale na tym zasadniczo się kończą plusy. Nawet zdjęcia nie robią roboty, a scenografia to czasami woła o pomstę do nieba - ja zasadniczo jestem dosyć podatny na filmowe oszustwa i wierzę, że patrzę na rzeczywistość, a nie studio, tak tutaj były ujęcia na wysypisku z których aż krzyczało, że to tylko studio do którego wrzucili trzy zepsute pralki i kilka szmat, kompletnie spartaczona robota.
Specjale wspomnienie o Tessie Thompson zaliczającej chyba najgorszy aktorski występ w historii MCU - za każdym razem gdy pociąga z butelki i udaje pijaną, to zgrzytałem zębami zastanawiając się jakim cudem można być w Hollywoodzie i grać w taki sposób. Historie o Weinsteinie dają pewien pomysł jakim cudem, ale oczywiście niczego nie zarzucam, może komuś się takie aktorstwo rzeczywiście podoba...
Ode mnie 5/10.

RE: Thor: Ragnarok (2017) - Negatywny - 30-10-2017

(30-10-2017, 08:25)simek napisał(a): Tessie Thompson zaliczającej chyba najgorszy aktorski występ w historii MCU - za każdym razem gdy pociąga z butelki i udaje pijaną, to zgrzytałem zębami

Nie powiedziałbym, że ona w ogóle udawała a jeśłi tak to byłby to straszna porażka - na szczęście raczej nie robiła tego, to była po prostu pretekst do kilku żartów i nic więcej, motyw powiedziałbym, całkowicie kreskówkowy.
Też mi to troszkę zgrzytało, ale nie na tyle, żeby zadziałać na jakikolwiek minus bo generalnie wpasowało się to w ogólnie bardzo przyjemną konwencję, ale jeśli już kogoś za to winić, to raczej nie aktorkę.

RE: Thor: Ragnarok (2017) - Mierzwiak - 30-10-2017

"Ale to jest rozrywka" wyszło z mody. Teraz usprawiedlowieniem dla kiepskiego scenariusza, czarnego charakteru, braku stawki itp. będzie "Ale to jest komedia" :)

RE: Thor: Ragnarok (2017) - Mierzwiak - 30-10-2017

Nie powiedziałbym. Ragnarok jest częścią serii, a nie jej odpryskiem w stylu Deadpoola łamiącego czwartą ścianę gdzie można sobie pozwolić na meta żarty z aktorów. Oczywiście nowy Thor nie idzie tak daleko, ale też swoim stylem na tyle odróżnia się od reszty, że może to przeszkadzać. Tak jak już pisałem, jedną z rzeczy która mi przeszkadza jest to że Chemsworth gra jakby był w Saturday Night Live. Nawet w najbardziej komediowych dottchczasowych scenach z udziałem.Thora był, no cóż, Thor. Tutaj widzę hehszkującego Chrisa. Tak, heheszkujący Chris to wciąż fajny Chris, ale nie pasuje mi to do tej serii.

Jeszcze co do Heli: jeśli bycie Boginią Śmierci polega na zwykłym zabijaniu (czego nie robił żaden dotychczasowy przeciwnik w MCU!), to nie zasługuje na ten tytuł. Co za rozczarowanie.

(30-10-2017, 09:23)Mierzwiak napisał(a): Jeszcze co do Heli: jeśli bycie Boginią Śmierci polega na zwykłym zabijaniu (czego nie robił żaden dotychczasowy przeciwnik w MCU!), to nie zasługuje na ten tytuł. Co za rozczarowanie.

Eeeee... ale thor jest bogiem piorunów bo trochę strzela piorunami z rąk, ale to jeszcze nic, bo loki jest bogiem psot, bo kilka razy wystawił thora.
To trochę tak, jakby Rogers był bogiem zajebistych bicepsów bo ma zajebisty biceps ;)

RE: Thor: Ragnarok (2017) - Gal Anonim - 30-10-2017

Kilka uwag z drugiego seansu:

(drobne spoilery, ale drobne)

- Byłem zmęczony, ale sceny na Sakaar to złoto.
- Goldblum to absolutne złoto. Jeżeli Marvel oleje te postać to będzie mi strasznie smutno.
- Ciągle szkoda mi skróconego wątku Heli i Odyna próbującego ukryć swoją przeszłość.
- Relacja Thora i Lokiego jest świetna.
- Walkiria jest super. Jedyne, czego żałuje to, ze nie wygląda nieco bardziej jak alkoholiczka, ale wszystkie jej drobne elementy gry aktorskiej czy krótkie przebitki bardzo mi się podobały (interakcja z Bannerem "ja cię znam" <3). Na pewno jest sto razy ciekawszą postacią niż Sif.
- Loki na końcu filmu na bank zabrał Cosmic Cube.

(30-10-2017, 23:48)Crov napisał(a): - Loki na końcu filmu na bank zabrał Cosmic Cube.

Gdyby jej nie zabrał, to nie byłoby infinity war i thanos mógłby wracać do domu...

RE: Thor: Ragnarok (2017) - SonnyCrockett - 31-10-2017

Sceny z trailera to spoiler? Po drugie to Crova też ocenzuruj skoro to spoiler nie do zniesienia. :)

RE: Thor: Ragnarok (2017) - Gal Anonim - 31-10-2017

(30-10-2017, 23:57)Negatywny napisał(a):
(30-10-2017, 23:48)Crov napisał(a): - Loki na końcu filmu na bank zabrał Cosmic Cube.

Gdyby jej nie zabrał, to nie byłoby infinity war i thanos mógłby wracać do domu...

Niekoniecznie, bo Kamienie chyba są niezniszczalne. Rownie dobrze moglby ją wyłowić z kosmosu. Ale takie rozwinięcie sugeruje, że Loki jednak będzie coś kombinował w IW. Bardzo się cieszę.

RE: Thor: Ragnarok (2017) - Gieferg - 31-10-2017

Żałuje tylko, że nie było jeszcze kilku piosenek - np końcowa część walki na arenie, no aż się prosiło o...

https://youtu.be/v2AC41dglnM?t=160

Ale to się naprawi :)

(31-10-2017, 00:29)Phil napisał(a):
(31-10-2017, 00:11)SonnyCrockett napisał(a): Sceny z trailera to spoiler? Po drugie to Crova też ocenzuruj skoro to spoiler nie do zniesienia. :)

Scena z trailera, który nie został opublikowany i w takiej formie może nigdy nie będzie.

Ponawiam. Czym różni się spoilerowanie Crova od mojego?

RE: Thor: Ragnarok (2017) - srebrnik - 31-10-2017

(31-10-2017, 11:15)Gieferg napisał(a): Żałuje tylko, że nie było jeszcze kilku piosenek - np końcowa część walki na arenie, no aż się prosiło o...

https://youtu.be/v2AC41dglnM?t=160

Ale to się naprawi :)
To dobry pomysł faktycznie. Byłoby bardzo spoko

(31-10-2017, 16:33)Phil napisał(a): A gdzie spoilerowal IW? Pytam serio, może mi umknęło.

A mój post wyleciał za spoilerowanie? Czy spoilerowanie konkretnie kawałka trailera IW? Nie określiłeś. A mnie rozchodzi się o to że jesteśmy w temacie Thora, Crov pisze o tym że "Loki na końcu filmu na bank zabrał Cosmic Cube",---- Tak więc OK powiedzmy że chronisz te miliony niezainteresowane w ogóle tematem, które nie oglądały trailera IW ale Crov właśnie zdradził istotny element fabuły T:R i nic mu nie kasujesz. Chciałbym zwyczajnie poznać przyczynę tego braku konsekwencji.

(31-10-2017, 16:41)SonnyCrockett napisał(a): A mnie rozchodzi się o to że jesteśmy w temacie Thora, Crov pisze o tym że "Loki na końcu filmu na bank zabrał Cosmic Cube"
Ja bym tutaj trochę Crova obronił jednak, bo:
1) temat o filmie, ktory wyszedl juz jakis czas temu (IMO warto w ogole oznaczyc juz, ze watek spoilerowy, ale to tylko moja sugestia)
2) to, że Loki buchnąl Cosmic Cube jest tylko zasugerowane, nie ma żadnego znaczenia dla fabuły tego filmu, ani nic, ale jest fajną ciekawostką, więc plus dla Crova za zwrócenie na to uwagi

:P

RE: Thor: Ragnarok (2017) - Mierzwiak - 31-10-2017

Ludzie, on ten Kamień miał w posiadaniu w pierwszej części Avengers. Został mu odebrany. W Thorze nie pokazano jak go zabiera, ale naprawdę nie trzeba wiele by wpaść na to że tak się stało. Nie róbmy spoilergate z niczego :)

RE: Thor: Ragnarok (2017) - Negatywny - 31-10-2017

technicznie to nie jest spoiler, bo to tylko interpretacja crova, która nie musi być prawdziwa ;)

(31-10-2017, 16:52)Phil napisał(a): Nie wszyscy się zgodzą, ale kilkukrotnie mówiłem, że wg mnie wchodzi się do tematu filmu PO PREMIERZE na własną odpowiedzialność.

Ja się zgadzam. Ewentualnie dałbym zakaz spoilerowania przez pierwszy weekend od premiery, a potem już każdy wchodzi na własną odpowiedzialność.

RE: Thor: Ragnarok (2017) - Gieferg - 31-10-2017

Do tematu o filmie, którego się nie widziało, wchodzi się po to by poznać OPINIE, a tag SPOILER po coś jest i co najmniej przez tydzień od premiery powinien być stosowany.

Z tym, że akurat w tej sytuacji nie wiem czy jest o co się szarpać.

Ja to bym zbanował wszystkich.

Ale to tylko ja, wiec nie wiem czy ktoś sie ze mna zgadza.

OK.

Crov ty szczwany lisie, ależ masz niesamowicie intrygującą sugestię co do Lokiego. Ciekawe czy tak będzie w Infinity War? Już nie mogę się doczekać trailera IW. :)

RE: Thor: Ragnarok (2017) - simek - 01-11-2017

(30-10-2017, 23:48)Crov napisał(a): - Byłem zmęczony, ale sceny na Sakaar to złoto.
- Goldblum to absolutne złoto. Jeżeli Marvel oleje te postać to będzie mi strasznie smutno.
Ja już się przyzwyczaiłem, że dla Marvela masz taryfę ulgową i wszystko dwa razy lepsze niż jest, więc mnie to nie dziwi :) Goldblum rzeczywiście przyjemny z tym swoim przegiętym zmanierowaniem, ale byłbym w ciężkim szoku, gdyby nie był tylko kolejnym, nic nie znaczącym w tym świecie kolesiem, który był potrzebny tylko po co żeby zająć chwilę czasu ważnym postaciom.
Cytat:- Ciągle szkoda mi skróconego wątku Heli i Odyna próbującego ukryć swoją przeszłość.
To jest świetny motyw - władca który zbudował swoją potęgę ogniem i mieczem, w sposób bezwzględny, po zdobyciu pozycji wtrąca do lochów swoich pomocników, a wśród synów i poddanych tworzy wizerunek milusiego władcy który brzydzi się wojną, niestety, jak to u Marvela, nawet dobre pomysły są tylko po to, żeby dać pretekst do banalnego konfliktu.

Cytat:- Walkiria jest super. Jedyne, czego żałuje to, ze nie wygląda nieco bardziej jak alkoholiczka, ale wszystkie jej drobne elementy gry aktorskiej czy krótkie przebitki bardzo mi się podobały (interakcja z Bannerem "ja cię znam" <3)
Te kilka sekund interakcji z Bannerem rzeczywiście bardzo spoko, ale cała reszta to tragedia, nie wiem w ogóle po co ten wątek z alkoholem, który niczego nie wnosi, a tylko przeszkadza w grze tej dziewczynie.