![]() |
|
Ile razy w roku w kinie? - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ankiety, sondy, plebiscyty, głosowania (https://forumkmf.pl/Forum-Ankiety-sondy-plebiscyty-g%C5%82osowania--26) +--- Wątek: Ile razy w roku w kinie? (/Thread-Ile-razy-w-roku-w-kinie--234) |
RE: Ile razy w roku w kinie? - Bogdan - 29-12-2016 Zgodnie z przewidywaniami z mojego wrześniowego posta: 12 razy. Nie pamiętam kiedy ostatnio miałem taki wynik, o ile w ogóle kiedykolwiek. Wszystko dzięki lokalnemu kinu, które ma w ofercie takie smakołyki jak np. Tanie poniedziałki z biletami za 11 zł, aż żal nie korzystać. Podsumowując: Deadpool, Cap, BvS, X-Men, Suicide Squad, Strange, Smoleńsk :D, Ostatnia rodzina, Wołyń, Rogue 1, i w ramach cyklów filmowych w wyżej wymienionym kinie islandzkie "Barany" oraz rosyjski dokument o chłopcu z autyzmem, "Don Juan". RE: Ile razy w roku w kinie? - Dr Strangelove - 29-12-2016 (29-12-2016, 11:29)SonnyCrockett napisał(a): 89! Czy to nie zahacza o bycie nolifem? :PChciałbym być przynajmniej przez rok takim nolajfem :) Więcej już nic nie zobaczę więc: - Epoka Lodowcowa - Dno - Jason Bourne - niepotrzebna przeciętna słabość - Sekretne życie zwierzaków - ujdzie/niezłe - Zootopia - niezłe - Dziewczyna z pociągu - marne na szczęście końcówka roku była bardzo zacna: - Hacksaw Ridge - dobre/bardzo dobre - Arrival - bardzo dobre - Zwierzęta nocy - znakomite - Kubo i dwie struny - bardzo dobre - Rzezimieszek jeden - film roku/dekady RE: Ile razy w roku w kinie? - Pelivaron - 29-12-2016 Ja też już mogę oficjalnie podsumować ten rok. Deadpool 8/10 BvS 7/10 Angry Birds 6/10 Warcraft: Początek 7/10 Obecność 2 7/10 Dzień Niepodległości: Odrodzenie 3/10 Legion samobójców 5/10 Ostatnia rodzina 8/10 Wołyń 8/10 Doktor Strange 8/10 Księgowy 6/10 Pitbull. Niebezpieczne kobiety 6/10 Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć 8/10 Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie 7/10 Siedem minut po północy 7/10 Miałem jeszcze wyskoczyć na Pasażerów i Patersona, ale jednak już nie dam rady. 15 seansów. Pierwszy seans po Nowym Roku to prawdopodobnie Paterson, jeśli nie dam rady to zapewne La La Land (o ile zagrają u mnie). RE: Ile razy w roku w kinie? - srebrnik - 29-12-2016 (29-12-2016, 11:29)SonnyCrockett napisał(a): 89! Czy to nie zahacza o bycie nolifem?Nolifem się nie czuję :-D Lubię bardzo filmy w kinie oglądać. Sytuację zawodową mam taką, że czasu na seanse sporo. Zdarzały się dni, gdzie nawet 3 filmy jednego dnia oglądałem. Dodam, że mimo takiej częstotliwości chodzenia do kina, to trochę pozycji, które chciałem zobaczyć nie zdążyłem. RE: Ile razy w roku w kinie? - Arahan - 29-12-2016 U mnie z roku na rok coraz gorzej. W 2013 roku - 29 razy w kinie W 2014 roku - 16 razy w kinie, W 2015 roku - 9 razy w kinie no i wreszcie 2016 rok to całe 7 wizyt w kinie: 1. Zjawa - 8/10 2. Deadpool - 8/10 3. Batman V Superman: Świt Sprawiedliwości - 6/10 4. Kapitan Ameryka 3: Wojna Bohaterów - 7/10 5. Dzień Niepodległości: Odrodzenie - 4/10 6. Dr. Strange - 7/10 7. Łotr 1. Gwiezdne Wojny - Historie - 8.5/10 Dramat :D RE: Ile razy w roku w kinie? - hanys - 29-12-2016 1. Big Short 2. Zjawa 3. Spotlight 4. Deadpol 5. The Nice Guys 6. Ostatnia rodzina 7. Wołyń 8. Jestem mordercą 9. Hacksaw Ridge 10. Hell or High Water 11. Arrival 12. Nocturnal Animals E: Tak oglądam teraz te wszystkie top listy i kompletnie zapomniałem, że byłem na 13. Captain America: Civil War. Jak na mnie to nieźle, ale miałem 12 darmowych wejściówek do CC, bo kupiłem laptop Della w styczniu(musiałem się z nimi podzielić z narzeczoną :D) i jeszcze darmowy grudzień w miejskim kinie w Żorach(nagroda za konkurs filmowy), szkoda tylko że oprócz tych 3 ostatni pozycji już nie było co obejrzeć, bo od połowy miesiąc tylko nowe Star Warsy grali. RE: Ile razy w roku w kinie? - Mierzwiak - 30-12-2016 18 seansów, lepiej niż w zeszłym roku. Najbardziej żałuję Dnia Niepodległości (WTF, Mierzwiak), do dzisiaj nie rozumiem po co na to poszedłem i nawet efekty nie są usprawiedliwieniem oraz drugi, płatny seans Suicide Squad; najpierw obejrzałem za darmo w IMAXie, te darmowe wejściówki wpadły dość nagle, sporo czasu po rezerwacji na zwykły seans więc stwierdziłem że skoro i tak planowałem iść to pójdę, obejrzę na spokojnie, może odbiorę film lepiej. Błąd. Niemniej ogólnie jestem zadowolony. - The Hateful Eight - The Revenant - Spotlight - Deadpool - Batman v Superman: Dawn of Justice [2D] - X-Men: Apocalypse [2D] - Captain America: Civil War [2D, 2 seanse] - Independence Day: Resurgence [2D] - The Shallows - Suicide Squad [2D] + [3D IMAX darmowy] - Wołyń - Doctor Strange [2D] - Hacksaw Ridge - Pitbull. Niebezpieczne kobiety - Arrival - Rogue One: A Star Wars Story [2D] Legenda: Żałuję wydanych pieniędzy. Kupiłem na BD. Planuję zakup na BD. RE: Ile razy w roku w kinie? - Danus - 30-12-2016 Ja w mijającym roku pobiłem rekord wizyt w kinie: -Deadpool -London Has Fallen -Batman v Superman: Dawn of Justice -The 5th Wave -10 Cloverfield Lane -Captain America: Civil War -X Men: Apocalypse -The Nice Guys -Angry Birds -Warcraft -Independence Day: Resurgence -Star Trek: Beyond -The Shallows -Suicide Squad -Doctor Strange -Arrival -Wołyń -Rogue One: A Star Wars Story 18 razy w kinie, nie żałuje wydanej kasy na żaden z tych seansów- nawet tych wydanych na Suicide Squad czy Wołyń. W pierwszy przypadku przekonałem się na własne oczy by mieć w dupie resztę filmów z uniwersum DC, a drugi przypadek utwierdził mnie w moim przekonaniu, że polskie filmy są dla mnie nieoglądalne i nigdy więcej nie wydam nawet złotówki na polską kinematografię. A resztę, albo kupiłem na BD, albo planuje zakup więc seanse udane. RE: Ile razy w roku w kinie? - Gieferg - 30-12-2016 Cytat: Najbardziej żałuję Dnia Niepodległości (WTF, Mierzwiak), do dzisiaj nie rozumiem po co na to poszedłem i nawet efekty nie są usprawiedliwieniem oraz drugi, płatny seans Suicide Squad Dobrze, że sam dostrzegłeś, że coś jest nie tak ;) RE: Ile razy w roku w kinie? - Ash_9001 - 30-12-2016 Ja zasiadłem w kinowym fotelu 38 razy (wliczam jutrzejszy seans). Wynik osiągnięty głównie dzięki karcie unlimited, którą mam od lipca i uważam za najlepszy wynalazek ludzkości ;) Bo oprócz tego, że oglądam filmy na dużym ekranie z porządnym dźwiękiem, to ta karta wymusiła na mnie większą aktywność ruchową ;) (co dla osoby pracującej przy kompie jest bardzo wskazane). Zaczęło się od krótkich spacerków między przystankami, a teraz jak pogoda jest znośna, to wracam sobie te parę kilometrów piechotą do domciu i czuję się po takim wypadzie wyśmienicie (stad te wysokie oceny dla większości filmów ;) ). RE: Ile razy w roku w kinie? - srebrnik - 31-12-2016 Mam podobnie. Karta dosłownie zmieniła życie moje. Rok zakończyłem na 90 seansach w końcu, podczas których zobaczyłem 85 filmów. Niezły wynik całkiem. RE: Ile razy w roku w kinie? - Pitero - 01-01-2017 Big Short Tajemnice Bridgend Stare grzechy mają długie cienie Córki dancingu Creed: Narodziny legendy Zupełnie Nowy Testament Joy Moje córki krowy Syn Szawła Dziewczyna z portretu Pitbull. Nowe porządki Janis Deadpool Zwierzogród Planeta Singli Batman v Superman: Świt sprawiedliwości Łowca i Królowa Lodu Księga dżungli High-Rise Scena ciszy Letnie przesilenie Cloverfield Lane 10 Excentrycy, czyli po słonecznej stronie ulicy Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów Opiekun Nice Guys. Równi goście X-Men: Apocalypse Angry Birds Film Warcraft: Początek Ojciec Zanim się pojawiłeś Agent i pół Ghostbusters. Pogromcy duchów Jason Bourne Legion samobójców Śmietanka towarzyska Sausage Party Aż do piekła Smoleńsk Bridget Jones 3 Nawet nie wiesz, jak bardzo Cię kocham Blair Witch Zjednoczone stany miłości Ostatnia rodzina Sługi boże Nie oddychaj Wołyń Serce psa Osobliwy dom Pani Peregrine Inferno Zagubieni Szkoła uwodzenia Czesława M. Dziewczyna z pociągu Doktor Strange Ja, Daniel Blake Jestem mordercą Prosta historia o morderstwie Przełęcz ocalonych Służąca Nowy początek Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć Vaiana: Skarb oceanu Pitbull. Niebezpieczne kobiety Światło między oceanami Plac zabaw Sully Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie Lion. Droga do domu Pasażerowie Siedem minut po północy La La Land 71 seansów, nie najgorzej. Ciekawi mnie jak w tym roku będzie, jeden seans już mam "Ukryte piękno" :) RE: Ile razy w roku w kinie? - Bradesinarus - 01-01-2017 Ja w ubiegłym roku byłem w kinie 20 razy 1Deadpool 2.Nienawistna Ósemka 3.Batman v Superman 4.Kapitan Ameryka 5.Legion Samobójców 6.Czerwony Pająk 7. X men Apocalypse 8. Hardcore Henry 9.Neon Demon 10. Cloverfield Lane 11. Blair Witch 12. The Boy 13. Worry Dolls 14. Magnificent Seven 15. Służąca 16. Deepwater Horizon 17. Ostatnia Rodzina 18. Inferno 19. Paterson 20. Rogue One RE: Ile razy w roku w kinie? - Szaman - 01-01-2017 16 razy: Deadpool Batman v Superman Cloverfield Lane Captain America: Civil War The Nice Guys X-Men: Apocalypse Independence Day: Resurgence Lights Out Suicide Squad Blair Witch Don't Breathe Doctor Strange Wołyń Arrival Star Wars: Rogue One Passengers RE: Ile razy w roku w kinie? - Baretto - 02-01-2017 Ustawiam beż żadnego określonego porządku, od najlepszego, czy od daty premiery, po prostu jak mi przychodzą do głowy... 1.The Nice Guys 2.Rogue One: A Star Wars Story 3.Star Trek Beyond 4.Fantastic Beasts and Where to Find Them 5.Arrival 6.Pitbull. Niebezpieczne kobiety 7.Hacksaw Ridge 8.Doctor Strange 9.Wołyń x2 (jeden seans za darmo) 10.X-Men: Apocalypse 11.Deadpool 12.Captain America: Civil War 13.The Conjuring 2 14.Batman v Superman: Dawn of Justice 15.Suicide Squad 16.Jason Bourne 17.Central Intelligence 18.Independence Day: Resurgence 19.Finding Dory 20.Zootopia W tym roku słabiej niż ostatnio.., chciałem jeszcze pójść na kilka filmów, ale z przyczyn losowych nie poszedłem, no trudno... RE: Ile razy w roku w kinie? - Galadh - 02-01-2017 Rekord z 2015 (75) pobity, w 2016 doleciałem do 108 (109, jeśli wliczyć pewien pokaz specjalny w pubie :P), na początku września osiadłem na pułapie zaledwie 30 seansów, by szybko wejść w prędkość nadświetlną.
Po raz kolejny jest to zasługa jesiennego okresu festiwalowego, ale także paru nowości: zacząłem bardziej korzystać z różnych warszawskich dobrodziejstw w postaci pokazów specjalnych (Narodowy Instytut Audiowizualny zasługuje tutaj na największe brawa!) oraz Akademii Polskiego Filmu, której semestr muszę odbyć w ramach zajęć ogólnowydziałowych UW/wyrabiania ECTS-ów; zamiast odbębniać więc jakiś nudny przedmiot, postanowiłem zaopatrzyć się w karnet i skorzystać z kinowych dobrodziejstw. Pod koniec ich obowiązkową listę uzupełnił także cyrograf znany szerzej jako CC Unlimited i była to świetna decyzja. Zwłaszcza z uwagi na to ostatnie podejrzewam, że 2017 będzie jeszcze bardziej intensywny. Życie? Co?
Dokładna lista poniżej. Z uwagi na to, że rok upłynął na miksie nowości z klasykami, trudno wskazać mi jednoznacznie najbardziej udane seanse, ale najmilej spędziłem czas na dwóch festiwalach, które przyniosły garść instant-klasyków. Seans "La La Land" w ramach otwarcia Camerimage to jednak zdecydowanie najbardziej magiczny moment. Przez lata na Camer (moja 7. edycja pod rząd) przyzwyczaiłem się już do żywo reagującej publiczności, ale aplauz i ekscytacja tym razem przerosły wszystko, ludziom odbiło kompletnie. Can't blame them. "LLL" na marginesie zdążyłem już wczoraj powtórzyć w CC, ale to już początek innej historii, tej na podsumowanie 2017. Jedziemy z tym koksem:
RE: Ile razy w roku w kinie? - Azgaroth - 02-01-2017 1. Deadpool 2. BvS 3. Nice Guys 4. Captain America: Civil War 5. Bridget Jones's Baby 6. Wołyń 7. Fantastic Beasts and Where to Find Them 8. Rogue One: A Star Wars Story Jak na mnie bardzo dobry wynik. Filmy na które mam zamiar wydać pieniądze wybieram dosyć starannie i dzięki temu żadnego seansu nie żałuję. Każdy film oceniony na minimum 7/10. RE: Ile razy w roku w kinie? - Baretto - 04-01-2017 Niby już 2017, ale byłem na filmie który jest w kinach od grudnia więc dodaje go do swoich filmów z 2016 obejrzanych w kinie: - Collateral Beauty RE: Ile razy w roku w kinie? - Mierzwiak - 04-01-2017 Eeee ale nie chodzi o to z którego roku jest film tylko w którym roku go obejrzałeś, w tym przypadku 2017. Wróć tu za rok :) RE: Ile razy w roku w kinie? - Gieferg - 04-01-2017 Dokładnie. No chyba, że się cofnąłeś w czasie i obejrzałeś go jeszcze w 2016, to ok. W tym temacie Rogue One liczę już na 2017. Co innego w tematach w stylu Top-2016. |