Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Dexter - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Dexter (/Thread-Dexter--536)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

RE: Dexter - Albertino - 05-10-2012

Napisze mi ktoś w spoilerze co się dzieje? Przecież nie będę tego oglądał :) Plis.

RE: Dexter - Dexter - 05-10-2012

Wystarczy? ;)

RE: Dexter - MOLQ - 05-10-2012

Chetnie zobacze Dextera mordujacego LaGuerte, za to ze weszy w sprawie, torujac tym samym droge na szczyt swojej siostrze Deb. Moze kolejny i ostatni sezon skupi sie na Angelu i jego zemscie :P ot to moje gdybanie.

RE: Dexter - Albertino - 08-10-2012

To powinno być mniej więcej w 3 sezonie, bo wszystko co się dzieje od 3 do 4 (5 i 6 nie oglądałem, ale gdybym oglądał, to pewnie i te bym zaliczył) można w całości wywalić do kosza i nic nie stracić. Tak słabe to było. Tylko bym Lithgowa za córkę Murraya zamienił, bo to w sumie ta sama postać (i jej relacje z Dexem podobne), tylko, że lepsza - no i zostawiła trochę bałaganu ;) Reszta, jak pisałem, do zaorania.

Wojtky, bo pewnie się orientujesz, coś się personalnie w serialu zmieniło? Bo jak wiadomo od momentu (można się domyślić którego) większość głównych twórców tego dziełka zwyczajnie sobie poszła w pizdu i stąd takie błądzenie po omacku. Kto aktualnie za tym stoi? Te same osoby, co za ostatnimi sezonami?

RE: Dexter - Perfik - 08-10-2012

Start mi się podoba, ale na razie bym się za bardzo nie podniecał, bo sezony 3-5 zaczynały ostro pikować po trzecim/czwartym odcinku.

RE: Dexter - zooshe - 09-10-2012

Wątek Dex/Deb fajnie się rozwija. Louise to dobry kandydat na kozła ofiarnego kiedy LaGuerta na dobre rozpocznie śledztwo. Nie wiadomo tylko, kto będzie głównym przeciwnikiem Dextera w tym sezonie. Wątek z mafią póki co mało ciekawy.

RE: Dexter - The Vujek - 10-10-2012

Się okaże niedługo. Jest potencjał - póki co ten serial nie był tak dobry od 2 sezonu. Teraz tylko utrzymać poziom. Wydaje mi się, że wątek mafii będzie kontynuowany w następnym sezonie.

RE: Dexter - Craven - 10-10-2012

Jak dla mnie 2 sezon był najgorszy.

RE: Dexter - Snuffer - 10-10-2012

Cytat:Według mnie nie ma co szastać takimi słowami po dwóch odcinkach. Szczególnie, że fajność pierwszego odcinka wynika jedynie z żenującego poziomu sezonu szóstego, a drugi odcinek był już potwornie NUDNY.

Potwornie nudny? Poziomem dialogów i ogólnie akcją przewyższał każdy odcinek sezonu 5 i 3..

RE: Dexter - The Vujek - 10-10-2012

Ja się nieźle wciągnąłem teraz na nowo. Pamiętam, że w połowie 3 sezonu stwierdziłem, że nic by się nie stało gdyby serial zakończył się na sezonie 2. I o ile 3 był jeszcze całkiem niezły, to potem było coraz gorzej. Teraz naprawdę czuję zainteresowanie. Parę elementów dziwnych, to fakt. Ale mam dobre przeczucia. Fakt, to dopiero 2 odcinki - ale początkowe odcinki poprzednich sezonów nie były tak ciekawe jak początkowe odcinki tego sezonu.

RE: Dexter - Perfik - 11-10-2012

(10-10-2012, 20:26)Phil napisał(a): Z resztą ja od drugiego sezonu wolę 3

(10-10-2012, 23:50)The Vujek napisał(a): I o ile 3 był jeszcze całkiem niezły...

Nie wiem, czy wy tak serio czy nie pamiętacie 3 sezonu. Jak to drugie, to przypominam, że pierwsze skrzypce w nim grało to drewno:

[Obrazek: 5309935.jpg]

Dexter miał dwa świetne sezony (1 i 2), jeden dobry (5), jeden "takise" (4) i dwa tragiczne (3 i 6). Ten się na razie plasuje gdzieś w środku stawki, ale czuję w kościach, że będzie źle :)

RE: Dexter - The Vujek - 11-10-2012

Szczerze? Pomyliły mi się sezony 3 z 4 :P Właśnie czytam streszczenie sezonów. 1 i 2 świetne, 3 średni, 4 niezły, 5 kupa, 6 też kupa, choć z fajnym "fajtklabowym" motywem. 7 zapowiada się na razie bardzo dobrze, choć mam obawy, czy mnogość wątków nie rozsadzi fabuły.

RE: Dexter - Perfik - 11-10-2012

Ja nie rozumiem jeżdżenia po 5 sezonie, który oprócz tragicznego zakończenia, miał świetną Julie Stiles i Johnny'ego Lee Millera i +/- był od początku do końca interesujący.

Tak samo jak nie rozumiem zachwytów niektórych nad 4 sezonem, który oprócz znakomitego zakończenia, był tak cholernie nudny, że do dziś mnie skręca na samą myśl.

RE: Dexter - Craven - 16-10-2012

Ano kompletny szok, że motyw z mocnym potencjałem ucięto ot tak.

RE: Dexter - zooshe - 16-10-2012

Bardzo dobry odcinek. Motyw z labiryntem naprawdę ciekawy. Zakończenie wątku Louisa na plus. Ile czasu mogą się bawić w kotka i myszkę. Teraz Dexterem zainteresuje się mafia.

RE: Dexter - The Vujek - 17-10-2012

(16-10-2012, 22:26)wojtky napisał(a): a nie dają jakieś pozorne character-arc, które i tak wyzerują za kilka odcinków.

Może właśnie nie wyzerują, a rozwiną? Jestem nieco zaskoczony rozwojem wypadków - ucięty Louis + bardzo szybko rozwijający się motyw z Deb, która już teraz nie chce za bardzo stawać Dexterowi na drodze. Na dobrą sprawę został już tylko motyw mafii, który jeszcze 2 odcinki temu wydawał się nie potrzebny ze względu na mnogość wątków!

Nie wiem, dokąd scenarzyści się tak spieszą, ale kto wie, co nas czeka za parę odcinków. Trzeba jednak przyznać, że wątki poboczne (Quinn etc.) są dosyć niesprawnie rozwijane i jakby przeszkadzają. Ale zobaczymy.

RE: Dexter - Dexter - 20-10-2012

Ale fajny jest ten sezon!
Jasne, wątek Quinna to męczenie kija, całe szczęście nie ma go zbyt dużo, ale ileż tu scen przypominających czasy świetności tego serialu. Choćby wizje Dextera, w którym budzi się Mroczny Pasażer - cudo.
- Harry-duch - niemal całkowicie wycięty, w trzecim odcinku znów się nie pojawił
- powodujące krwawienie uszu rozmyślania nad światłem i ciemnością z offu - wycięte.
Wątek Louisa faktycznie za szybko ucięty, ale z drugiej strony wolę to, niż zbędne rozciągnięcie. Z kolei pomysł na nieciekawy z początku wątek mafijny jest dobry, chociaż martwi mnie, że wygląda trochę jakby z finalnego sezonu, a jak wiadomo ten takowym nie jest.
Relacje Deb-Dexter, pomijając małe zgrzyty w pierwszej połowie premierowego odcinka, są prowadzone wręcz bardzo dobrze. W ogóle Michael C. Hall i jego tytułowa postać odżyły w tym sezonie. Jennifer Carpenter gra swoje najlepsze partie od lat.
Póki co, jest dobrze :)

RE: Dexter - Gal Anonim - 20-10-2012

Jako Dexter nie mozesz byc obiektywny. Sory, nie wierze Ci!

RE: Dexter - Dexter - 20-10-2012

A myślałem, że nikt nie zauważy :(
Ok, to w takim razie mały spoiler prosto ze źródła: zabiję LaGuertę w finale sezonu :D

RE: Dexter - leszek samo zuo - 21-10-2012

Też ciekawe jest to, że czarny charakter wie o Dexterze już w trzecim odcinku. Nie przypominam sobie, żeby wcześniej tak było.