Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27)
+--- Wątek: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki (/Thread-Gry-pytania-dyskusje-popierd%C3%B3%C5%82ki--883)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - military - 19-04-2014

Hitch, uwierzę jak zobaczę U2.:)

A Dust 514 może być - taki pozbawiony wyobraźni klon Halo.

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Turus - 20-04-2014

(19-04-2014, 21:47)military napisał(a): No rzeczywiście - ale nie mogę ściągnąć, bo mam dysk 12 gb (dokupienie prawdziwego w planach :) ) - i choć mam ponad 8 gb wolnego miejsca, pisze że to za mało. Choć gra zajmuje 4,3 gb. Wydaje mi się, że to przez fakt, że najpierw pobierana jest instalka, a potem gra się dopiero instaluje, więc trzeba 2x więcej miejsca. Dobrze mówię?

W każdym razie te instalki na PS3 to też spora wada systemu. Na Xboksie ściągasz = instalujesz; nie tracisz czasu dwa razy, tylko kończy się pobieranie i grasz. Do tego kiedy usuwasz plik, klikasz "usuń" i sekundę później masz wolne miejsce. Kiedy usuwałem demo K2, na usunięcie gigabajta danych czekałem kilka dobrych minut. Słabo trochę.

No i wiem też, dlaczego PSN jest uważane za gorsze niż Xbox Live. Sposób ułożenia danych, nawigacja, w ogóle wszystko co związane z menusami w PS3 jest może i fajne z wyglądu, ale bardzo nieintuicyjne.

No ale kupiłem platformę do gier, a nie do bawienia się menusami, więc fuck it.:) Tymczasem ściągam Dust 514 - jakąś strzelankę free 2 play. Ktoś gra?
jezeli chodzi pada, menu konsoli, isnalowanie, kasownaie, PSN, jego działnie itd to PS3 mocno zasysa pod względem 360tki. Ale co by nie blo konsola jest do gier a pod tym wzaględem to już ps3>>>>>>>>>>360

A co do nowej generacji o dziwo Sony wyciagneło wnioski, Pad od ps4 jest świetny (chociaż to wciąż nie to co na x360) menu i PSN działają ultra płynnie, wszystko łatwo znaleźć. gry insalują się w tle, patche ściagają się same a instalują równiez w tle. Więc wkładamy płytke i po kilku/ kilkunastu sekudnach już gramy.
Za to na menu XO to jakaś padaka, nic nie mozna znaleźć, dział z achevmentami to jakaś porażka, nie mozna sprawdzić nawet stanu baterii pada (ostatnio podobno wyszedł patch poprawiający te bolączki, ale jako, że na razie nie ma nic ciekawego na XO to nie miałem okazji sprawdzić)
Instalacja i patchowanie gier to jakiś smiech na sali. Zanim odpaliłem Ryse czy Dead Rising 3 musiałem czekac po 20 minut. W tym czasie na PS4 włożyłem płytke FIFY 14 i już mogłem grać a gra instalowała się w tle.

wojskowy, lubisz gry tego typu ? ostatnio zastanawiam się czy aby po nią nie siegnąc podobno genialny jrpg

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - military - 20-04-2014

Też już zastanawiałem się nad tą grą - Ghibli bardzo lubię, jrpg (te dobre) też, ale chyba nie miałbym cierpliwości żeby poświęcać jej ileśdziesiąt godzin.

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Perfik - 20-04-2014

Pograłem w Ni No Kuni z 5-7h i mi się odechciało. Prościutka gierka z wyjątkowo nudnymi walkami. Jak macie PS+ to zakup odradzam tym bardziej, bo strzelam, że w najbliższych miesiącach wrzucą ją za free.

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Hitch - 21-04-2014

A ja tymczasem mam ochotę w coś nowego zagrać, ale kompletnie nie wiem w co. Waham się między "Skyrimem", "Splinter Cellem" nowym, "Injustice" i "Infamous". Do każdej z tych pozycji mam jakieś ale (kolejno: pożeracz czasu w dobie ścisłego grafiku; brak Michaela Ironside'a i pewnie kiepszczasta, usiana propagandą fabuła; debilny scenariusz i kretyńskie stroje Batmana; przesyt sandboxami i kiepskie animacje). Ktoś czuje się na siłach w doradzaniu? Lista gier oczywiście może się się poszerzyć. Po prostu te tytułu mi przyszły ostatnio do głowy :)

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Gal Anonim - 21-04-2014

Sory, Hitch, ale rzuciłeś samymi słabymi tytułami. :) Pograj w South Park.

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - zdzichon - 22-04-2014

Do polecanek PS3 trzeba dorzucić koniecznie Wipeout HD/Fury
Dostępne za grosze, a nie dość że to jeden z najlepszych future racerów wszech czasów to w tej generacji nie ma ŻADNEJ konkurencji.

Gatunek chyba umarł wraz ze studiem Liverpool.

A co do instalacji gier i łatek to ostatnio sprzedałem Gran Tourismo 5, w które nigdy nie zagrałem bo za każdym razem jak próbowałem ściągało obowiązkową parogigową łatkę z oczekiwanym czasem instalacji ~8h

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Danus - 22-04-2014

Military jak ogarniesz Uncharted, koniecznie zaopatrz sie w The Last Of Us. Zwłaszcza, ze lubisz te klimaty, a zapewniam cie- tworcy Uncharted splodzili rzecz ktora bije wszystko co tej pory powstalo w swiecie gier oraz kina w klimatach zombie apokalipsy lub jak kto woli grzybokalipsy.:)

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - military - 22-04-2014

Wiem, wiem - już obczaiłem pierwszą godzinę na YT.:)

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Mental - 22-04-2014

military, Last of Us koniecznie. Ja stałem się mężczyzną dopiero po obejrzeniu całości :)

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Hitch - 22-04-2014

Mężczyzną byś się stał dopiero po ograniu całości :)

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Proteus - 27-04-2014

Więcej na temat Alien: Isolation

http://kotaku.com/the-best-last-hope-for-a-good-alien-game-1567077960

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Grievous - 06-05-2014

Na ostatniej wyprzedaży Ubisoftu na PSN, zakupiłem "Prince of Persia Trilogy HD" za 20 zł. Niezwykle się ucieszyłem na myśl o tym ze wreszcie powtórzę sobie jedną z moich ulubionych serii gier, gdyż PCtowe wersje już od dawna nie za bardzo chcą działać na współczesnych systemach i podzespołach. Niestety moja radość nie potrwała długo, gdyż właśnie doczytałem że Ubisoft w ten port włożył zerowy wysiłek, a więc druga część serii- "Warrior Within", pomimo swojego wielkiego potencjału na bycie najlepszą częścią serii, jest dalej zabugowanym, niegrywalnym gównem. Serio, ta gra to najbardziej niedopracowana produkcja w jaką miałem okazję kiedykolwiek grać i do dziś nie otrzymała ona ani jednego patcha. I nie mam na myśli jakieś kiepskiej optymalizacji czy znikających obiektów, ale wielkie, psujące całą grę glitche na które jedynym lekarstwem jest rozpoczęcie całej rozgrywki od nowa. Oczywiście na PC istniało na to pewne alternatywne rozwiązanie- pobrać działający save z internetu, ale w przypadku PS3 taka akcja nie jest już tak prosta.

A więc do meritum- jest tu jakiś miłośnik serii który wie gdzie można znaleźć jakiś poradnik do tej gry w którym jest opis jak ominąć co większe "game breakery"? Bo moje poszukiwania są jak na razie bezowocne.

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Khet - 06-05-2014

(06-05-2014, 02:10)Grievous napisał(a): Serio, ta gra to najbardziej niedopracowana produkcja w jaką miałem okazję kiedykolwiek grać i do dziś nie otrzymała ona ani jednego patcha. I nie mam na myśli jakieś kiepskiej optymalizacji czy znikających obiektów, ale wielkie, psujące całą grę glitche na które jedynym lekarstwem jest rozpoczęcie całej rozgrywki od nowa. Oczywiście na PC istniało na to pewne alternatywne rozwiązanie- pobrać działający save z internetu, ale w przypadku PS3 taka akcja nie jest już tak prosta.

Zapomniałeś jeszcze o zwiechach w Sands of Time, jeśli gra się będąc online, albo ściągając coś w tle. W takim wypadku jest to 100% zwis jeszcze przed menu głównym.

W WW nie trafiłem (jeszcze) na żadne glitche, ale po tym co napisałeś to aż boję się grać dalej.

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Martinipl - 06-05-2014

Najbardziej zbugowana gra wszech-czasów dopuszczona do sprzedaży to niemieckie Oil Imperium 2. Na liście jest 53 bugi uniemożliwiające gameplay jakikolwiek, a każdy z nich pojawia się losowo. Najlepszy bug jest... podczas załadowania gry Multiplayer - każdy zakłada grę (!), daje LOAD swojej gry (tej z multi) i w jednej chwili każdy musi nacisnąć Connect - pół sekundy różnicy powoduje nie załadowanie graczy. LOL

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Grievous - 06-05-2014

(06-05-2014, 07:44)Khet napisał(a): W WW nie trafiłem (jeszcze) na żadne glitche, ale po tym co napisałeś to aż boję się grać dalej.

To się bój, bo WW najbardziej lubi się zjebać tak gdzieś po 75% gry, a zwłaszcza przed finałowym bossem. Osobiście nigdy tej gry nie przeszedłem "normalnie", zawsze musiałem użyć czyjegoś save'a do ukończenia.

Z tego co ogarniam to żeby przejść grę z najmniejszym prawdopodobieństwem na trafienie game breakerów, to użycie pewnej wyznaczonej trasy (chociażby najpierw wybrać się do ogrodów a nie do wieży, zebrać fontanny z life upgrade w odpowiedniej kolejności, nie bawić się w back tracking o ile nie jest to wymagane fabularnie itd.) oraz przejście gry za jednym posiedzeniem gdyż wczytywanie też chyba może być zabójcze. Chociaż słynny glitch z zepsutym teleportem (nie ważne czy z water swordem czy nie) przed końcową walką to podobno czysta ruletka.

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - military - 06-05-2014

PoP to w ogóle seria, która lubi się jebać. Bawiłem się fantastycznie przy The Forgotten Sands, aż przy końcówce pojawił się jakiś babol, który zmasakrował plik z sejwem i cofnął mnie mniej więcej do połowy gry. Na dodatek ten błąd pojawia się, jeśli spieprzysz przy bardzo trudnym fragmencie platformowym - więc musisz go przejść za pierwszym podejściem, za jednym razem, bez ładowania stanu gry, bo w przeciwnym razie znów się cofniesz o kilka godzin. Podziękowałem w tym momencie, odłożyłem tę (poza tym bardzo fajną) grę i już do niej nie wróciłem.

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Proteus - 13-05-2014

Pretty please.

http://www.escapistmagazine.com/news/view/134426-Red-Dead-Redemption-For-PC-Appears-on-Windows-Website

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Lawrence - 17-05-2014

Wygląda trochę jak Contra: :)

RE: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - military - 17-05-2014

Czy w ramach remote play mogę włączyć grę na PSP i grać w nią przez PS3 na telewizorze?