![]() |
|
Grand Theft Auto (seria) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27) +--- Wątek: Grand Theft Auto (seria) (/Thread-Grand-Theft-Auto-seria--2644) |
RE: Grand Theft Auto - Mental - 10-09-2013 Cytat:W tej grze nie ma czarnych. Cytat:Ani broni. W tej grze nie będzie niczego. -- Krzysztof Kononowicz RE: Grand Theft Auto - military - 11-09-2013 (10-09-2013, 22:19)Huntersky napisał(a): Fajna ulica: Też mnie rozbawiła gdy zobaczyłem tę nazwę pierwszy raz kilkanaście miesięcy temu, w grze robionej od dekady.:) ![]() RE: Grand Theft Auto - PropJoe - 11-09-2013 Po wielogodzinnej analizie tych wszystkich grafik pokazujących wielkość mapy, dochodzę do wniosku, że rzeczywiście jest ona za duża.;) Nie wiem, czy ktoś o tym pisał, ale w promocji w Realu gra ma kosztować 199 zł, co zdecydowanie podważa sens pre-ordera z amazona (szczególnie, że hype coraz bardziej mi się udziela a przesyłka będzie szła 3 dni przynajmniej). W sumie nawet te 213 zł z Tesco wydaje się sensowne, ale obawiam się o dostępność. Jak mam się po nocach bić z gimnazjalistami o parę sztuk i ostatecznie się nie załapać to dziękuję bardzo. Edit: dobra, widzę, że za 220-230 można kupić w kilku miejscach z odbiorem osobistym więc olewam amazona jednak. Posta zostawiam, bo może ktoś ma tylko kilka przystanków do Reala. Edit2: empik Ale do odbioru dopiero 18.10, tak? RE: Grand Theft Auto - simek - 11-09-2013 Z każdym dniem do premiery widzę niższe ceny :) Rozumiem, że na cenę 199 nie ma co liczyć przychodząc normalnie do empika 17.? RE: Grand Theft Auto - PropJoe - 11-09-2013 Biorąc pod uwagę ceny gier w empiku wydaje się to mało prawdopodobne, ale z tego co wiem, robią nocną sprzedaż. Nie wiem, w jakiej cenie i nie wiem, czy wszędzie. Na jakimś forum ps3 trafiłem na takiego posta: "GTA5 w Empiku 199zł w dniu premiery, potem 260.... A 180 zł dla ludzi z preorderem ---- info od ekspedientki" Ktoś wie, czy takie pre-order z półki w Empiku ma sens, bo widziałem, że pełno tego leży za 20zł, ale różnie to bywa z nimi. UPDATE: wygląda na to, że na empik.com można zamówić za 199 (niby tylko 500 promocyjnych sztuk) i odbiór w salonie będzie jednak możliwy w dniu premiery. Trzeba opłacić z góry, ale z regulaminu empik.com wynika, że jak nie odbierzesz/anulujesz zamówienie, zwracają kasę w ciągu 14 dni. Osoby, które zrobiły preordera przed wprowadzeniem ceny 199 zł też chyba dostaną zniżkę. W sumie nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej. W dniu premiery, w salonach też chyba będzie obowiązywała cena 199 zł, więc preodrer gwarantuje dostępność i sterowiec. Tak, czy inaczej empik wydaje się dobrą opcją. Albo odbieram preoredera albo biorę z półki i czekam na zwrot kasy za preordera. RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 11-09-2013 Dostałem maila od empiku: Cytat:Dziękujemy za złożenie zamówienia w naszym sklepie na grę GTA V. Uprzejmie informujemy, że cena gry uległa zmianie i obecnie kosztuje 199,99 zł za 1 sztukę.Sweet. Olewam Tesco :) RE: Grand Theft Auto - PropJoe - 11-09-2013 A ja z kolei, po złożeniu zamówienia dostałem maila ze zmianą terminu wysyłki i odbiorem 18.09. Co jest o tyle dziwne, że jest to pierwszy termin o jakim poinformowali. Wygląda na to, że sami nie nadążają za zmianami cen/terminów i bez sensu mnie stresują wysyłając stare info z automatu. RE: Grand Theft Auto - SonnyCrockett - 11-09-2013 To ja chyba lecę do Reala tego 17.09. kupię z 10 szt. i zaraz daje na allegro po 250. Hype trzeba wykorzystać :P RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 11-09-2013 @PropJoe: To pewnie przez ilość zamówień. Ja się cieszę że złożyłem już w lutym i mam nadzieję, że wszystko pójdzie bez problemów i 17 rano wracam do domu z grą. RE: Grand Theft Auto - PropJoe - 11-09-2013 Ale, że jak? 17.09 będą realizowali zamówienia złożone wcześniej i rzucą coś na sklep (jeśli coś zostanie z nocy) a nie będą mieli dla mnie?!;] Nie wykluczam, że tak jest, ale to przecież bez sensu. Na ciężarówce nie zmieszczą więcej i przywiozą dzień później dodatkową partię? Skoro robią nocną sprzedaż to przecież muszą mieć więcej. RE: Grand Theft Auto - Huntersky - 11-09-2013 W takim razie pieprzę muve i z samego rana jadę do reala. RE: Grand Theft Auto - Hitch - 11-09-2013 RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 11-09-2013 Ale mała ta mapa :/ RE: Grand Theft Auto - Hitch - 11-09-2013 Mała? Człowiek jest wielkości koniuszka tych wskaźników na niej. Jeśli wierzyć obliczeniom z neta, że ma ona około 50 mil kwadratowych to daje to 80 km^2. Moje miasto ma 32 :) Mapa jest ogromna i w przeciwieństwie do RDR usiana nie tylko ładnymi widoczkami. Większość westernowego arcydzieła Rockstara to były puste... pustkowia. Tutaj widać, że na każdym kroku będzie coś interaktywnego. RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 11-09-2013 Sarkazm, Hitch, sarkazm :) RE: Grand Theft Auto - Hitch - 11-09-2013 Wiem, ale wolałem już odbębnić odpowiedź na wypadek prawdziwych tego typu zarzutów ze strony jakiejś forumowej jęczyduszy :)
RE: Grand Theft Auto - hanys - 11-09-2013 Mapa duża, ale ciężko ocenić jak duże jest samo miasto, widziałem już z 10 porównań i wszędzie jest trochę inaczej: na jednej LS jest minimalnie większe od LC, na innym jest wielkości dwóch wysp z LC, a jeden portal na YT jak porównywał to mu wyszło, że niby jest o połowę większe od LC. W sumie to śmieszne dywagacje, ale jakoś trzeba przetrwać do przyszłego tygodnia. E: Hitch a ja mam takie coś, które skalowanie jest poprawne ? RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 11-09-2013 I pomyśleć że kiedyś obszar San Andreas wydawał się ogromny. RE: Grand Theft Auto - simek - 11-09-2013 W GTA VI chcę Miami w skali 1:1 :) RE: Grand Theft Auto - hanys - 11-09-2013 *Przeczytałem mapę zamiast Miami :P I to oby dwa wybrzeża USA! |