Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
True Detective [HBO] - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: True Detective [HBO] (/Thread-True-Detective-HBO--3402)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

RE: True Detective [HBO] - Mefisto - 11-03-2014

RE: True Detective [HBO] - Mush Room - 11-03-2014

RE: True Detective [HBO] - Mefisto - 11-03-2014

RE: True Detective [HBO] - Huntersky - 11-03-2014

Z tymże to nie była siekierka, ale młotek z dwoma zębami, więc siłą rzeczy nie mógł się wbić aż tak głęboko. :)

RE: True Detective [HBO] - vast - 11-03-2014

(11-03-2014, 13:43)Mefisto napisał(a):

a co to teraz już w serialach wszystko musi być chronologicznie??? może to była tylko taka jego fantazja jak jebał se siostrę???

Człeniu, na przesłuchaniu zrobił ich wyraźnie w chuja. widocznie miał w tym jakiś cel.

ogólnie to polecam zmniejszyć poziom hipsterstwa i usilnego płynięcia pod prąd, bo wszystkim się podoba to mnie nie może, nigga please.

RE: True Detective [HBO] - Mush Room - 11-03-2014

(11-03-2014, 16:25)Huntersky napisał(a): Z tymże to nie była siekierka, ale młotek z dwoma zębami, więc siłą rzeczy nie mógł się wbić aż tak głęboko. :)

dodajmy jeszcze że mefisto, spec od medycyny i zachowania policjantów na obcym terenie zapomniał że ludzkie ciało posiada coś takiego jak klatka piersiowa - która chroni najwazniejsze narządy, min serce i płuca. mefi odrób lekcje zanim zdecydujesz się hipsterzyć.

RE: True Detective [HBO] - Gal Anonim - 11-03-2014

Cytat:- widzenie Rusta - fajna wymówka scenarzysty; kij z tym, że od iluś epizodów nie miał już widzeń i nawet wspominał o tym w trakcie przesłuchania - nagle musiał jednak zobaczyć wszechświat. De hell?
Jaka wymówka? Rust ma zwidy od początku serialu, a teraz nagle to wymówka? :D

Cytat:- zabawa w Robocopa - dobijający albo nawet i już po 50tce Marty dostaje toporem prosto w klatę i zamiast srać pod siebie z każdym kolejnym oddechem, bo powinno mu przejebać do płuca, jest ruchliwy jak nigdy
"Powinno mu przejebać płuca"? :D A co, widziałeś jego rentgen? Czy może rzucony toporek/siekiera ZAWSZE wbija się tak samo i zostawia IDENTYCZNE obrażeina? I jaki Marty ruchliwy? Leży na ziemi, ledwo się rusza i by zdechły, gdyby Rust go nie uratował.

Ale widze, ze jeszcze ktos zwrocil uwage, ze to nawet nie siekierka czy TOPÓR, jak mowi Mefisto mistrz analizy. :P

Cytat:z kolei wyniszczony dragami i alkoholem Rust
Który OD POCZĄTKU SERIALU jest pokazany jako twardy typ, który potrafi się bić (a i tak trzy razy musi z dyńki pociągnąć). No ale ty nie ogladales serialu, tylko ostatni odcinek. Poza tym Rust nie ćpał niczego, co by go wyniszczyło w taki sposób, by był mało sprawny.

Cytat:Sprostuję: nie czepiam się tego, że przeżyli - raczej sposobu pokazania tego pojedynku i porzucenie skrzętnie budowanego realizmu na rzecz kiepskiego efekciarstwa i ckliwych dialogów.
Serio? Jakiego efekciarstwa? Pojedynek jest pokazany właśnie realistycznie - prosto, bez efekciarstwa. Tak samo jak przeżycie bohaterów. To, że bohaterowie przeżyli nie jest ciosem w realizm, wystarczy trochę dowiedzieć się o życiu, Mefisto. :)

(11-03-2014, 16:19)Mefisto napisał(a):
Cytat:Cholera wie, jak głęboko mu się to wbiło

Forrest dobił ostrze przecież jeszcze nogą - więc albo Woody miał kamizelkę (a nie miał), albo do kroćset fur beczek! z drewna jest zrobiony :)
Niczego mu nie dobił... Morderca kopnął Marty'ego w twarz, a nie w narzędzie, które mu wbił...

MUSH ROOM, piona, masz więcej cierpliwości dla dzieci, widzę. :)

RE: True Detective [HBO] - slepy51 - 11-03-2014

Mefisto napisał(a):dobijający albo nawet i już po 50tce Marty dostaje toporem prosto w klatę i zamiast srać pod siebie z każdym kolejnym oddechem, bo powinno mu przejebać do płuca, jest ruchliwy jak nigdy

Toporem powiadasz?

Jak na moje oko to, jak już wcześniej wspomniał Huntersky, zwykły młotek dekarski (choć bez żadnych zębów), coś ala to:

[Obrazek: Stanley-MLOTEK-DEKARSKI-FatMat-AntiVibe-54-027.jpg]

I jakoś średnio potrafię sobie wyobrazić, żeby mógł on "przejebać do płuca" ;)

Jeśli już czepiamy się takich "pierdół" to bardziej zastanawia mnie to, skąd u Rusta leżącego w szpitalu obrażenia niczym po walce bokserskiej (popodbijane oczy, jedno całe czarne i totalnie zapuchnięte) podczas gdy

Widać lekarze wpierdolili mu bardziej ;)

RE: True Detective [HBO] - Mental - 11-03-2014

Mefisto merytorycznie punktuje. Jeszcze pare takich postów i stawiam go na równi z Massimo Mazucco, który rozjebał mnie swoim 5-godzinnym filmem o WTC.

edit

No może z tym płucem to przesada, bo Marty dostał jednak bardziej w okolice barku.

Slepy51:

od walenia z dyńki pewnie mu tak napuchło, a jak wiadomo największa opuchlizna pojawia się dopiero po jakimś czasie a nie od samego zadania ciosu .

Też tak sobie to tłumaczyłem, ale od walenia z dyńki ma ślad na dyńce, który widać od razu - z okiem jest ten problem, że śladu nie ma absolutnie żadnego, choćby lekkiej opuchlizny, podbicia, czegokolwiek - widać to zresztą bardzo wyraźnie na fotce, którą wrzuciłem. Mogli pokazać rozcięty łuk brwiowy i byłoby git, a tak trzeba snuć kolejne kosmiczne teorie ;)

RE: True Detective [HBO] - Bucho - 11-03-2014

Slepy, takie opuchlizny i krwiaki na oczach/pod oczami trafiaja nawet przy ciosach w nasade nosa. Fakt, troche tu przesadzili, ale fajnie to wyglada :)

Jak na moje, nomen omen, oko to przesadzili po prostu z charakteryzacją i tyle ;)

Edit: o, widzę, że ktoś na filmwebie śledzący ten temat podłapał moje głupie pytanie i już giki kombinują :)

RE: True Detective [HBO] - Paszczak - 11-03-2014

Co do tych zielonych uszu, Marty mówi dosłownie: "Maybe they were sticking out of his hat". Czy tu czasem nie chodzi nie o pomazane na zielono uszy, ale o pędzle założone za kapelusz? Malarze czasem tak robią, choć prawdę mówiąc bardziej kojarzy mi się to z malowaniem płócien niż ścian. Nie znam się na tym kompletnie, może jakieś małe pędzle do wykończeń?

RE: True Detective [HBO] - Gal Anonim - 11-03-2014

Marty mowil zdaje się o liściach, wspominając, że gonił dziecko przez las.

RE: True Detective [HBO] - military - 11-03-2014

Aaaaale rozczarowanie w końcówce - z dwóch powodów. W sumie z trzech.

1. Ostatni odcinek przypominał średni serial kryminalny typu CSI i sprawił, że większość poprzednich odcinków była zbyteczna.

2. Jednak zrezygnowano z całej tej metafizyki. Na początku serial zanosił się na drugie Twin Peaks i szczerze mówiąc miałem nadzieję, że pociągną wątki paranormalne. Może w postaci niedopowiedzeń - tyle by wystarczyło. Ale nie, w połowie nastąpił w tył zwrot; od mega fajnej akcji w bodajże 4 odcinku serial stał się zwykłym kryminałem. SŁABO, bo kroiło się coś wyjątkowego.

3. Ostatni dialog Harta z Cohlem - aaaargh, zgrzytanie zębami. W ogóle czuć, jakby końcówka miała być inna, a tę napisano na kolanie, bo ktoś stwierdził: "ej, to może być dobre, zachowajcie tych bohaterów, może będzie drugi sezon".

Ostatni odcinek ma ode mnie 0/10. Nie chcę go pamiętać. Nie chcę wiedzieć o jego istnieniu. Już byłoby lepiej, gdyby serial podzielił los Deadwood, bo przynajmniej z Deadwood chce się więcej i nie ma bolesnego rozczarowania nagłym spadkiem poziomu.

RE: True Detective [HBO] - raven.second - 11-03-2014

Cytat:W ogóle czuć, jakby końcówka miała być inna, a tę napisano na kolanie, bo ktoś stwierdził: "ej, to może być dobre, zachowajcie tych bohaterów, może będzie drugi sezon".
Ale True Detective to jest antologia - każdy sezon to inna historia, inni bohaterowie. Pierwszy sezon to Rust i Marty, drugi sezon to ponoć mają być jakieś kobiety.

RE: True Detective [HBO] - military - 11-03-2014

No mniejsza z tym - "to zrobimy spin-off albo film pełnometrażowy".

RE: True Detective [HBO] - Predator895 - 11-03-2014

[Obrazek: vlcsnap-2014-03-11-20h12m47s52_zpsc260fb99.png~original]