Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Justice League (2017) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55)
+---- Wątek: Justice League (2017) (/Thread-Justice-League-2017--3624)

RE: Justice League (2017) - Juby - 20-09-2016

Da. Ale wiadomo

RE: Justice League (2017) - Baretto - 20-09-2016

(20-09-2016, 13:08)Gieferg napisał(a): Wiadomo. Ale serio nie da się wymyślić fabuły, która NIE ZAKŁADA walki ze stadem jednostrzałowych pionków?
Oczywiście, że się da. Tylko, że Warner idzie po najmniejszej linii oporu i zrobi taką bitwę, tylko i wyłącznie z jednego powodu, bo w Avengersach tez taka była.

RE: Justice League (2017) - raven.second - 20-09-2016

Age of Ultron i Iron Man 2 oraz 3 na dobrą sprawę to też bitki z armią przeciwników.

RE: Justice League (2017) - Baretto - 20-09-2016

(20-09-2016, 14:21)raven.second napisał(a): Age of Ultron i Iron Man 2 oraz 3 na dobrą sprawę to też bitki z armią przeciwników.
Zgadzam się, choć nie do końca w przypadku Iron Mana 3.

Mam nadzieje, że bracia Russo nie zrobią kolejny raz finału pod te samo kopyto w Infinty War. Tylko wymyślą coś oryginalnego, jak na przykład:

RE: Justice League (2017) - Gieferg - 20-09-2016

Cytat:Założę się że w finale będzie bitwa bohaterów z armią CGI-nimków i wszystko to w cudownym 1,85 : 1

I min. dlatego w kinie mnie raczej nie zobaczą.

RE: Justice League (2017) - Szpeku - 23-09-2016

W ramach ciekawostki, bardzo fajne porównanie, sam tego nie zauważyłem, mimo, że uwielbiam ten komiks. Jest to porównanie filmowego stroju do tego z komiksu Injustice: Gods Among Us.

RE: Justice League (2017) - Szpeku - 29-09-2016

[Obrazek: CtimYIZWAAA8SSb.jpg:large]

Nowa fotka, wg nerdów, na szkicu Lex dobija targu z Deathstrokiem.

RE: Justice League (2017) - Juby - 29-09-2016

Niezbyt lubiany reżyser (zwłaszcza po ostatnim filmie) rysuje sobie coś w rękawicy Batmana. Super fota, nie mogli znaleźć lepszego sposobu na reklamę tego filmu, oby tak dalej!

RE: Justice League (2017) - Juby - 02-10-2016

Nowa fotka z planu
[Obrazek: 14492378_954143331396049_284835064320574...e=587A209A]

Wczoraj odbył się melanż z okazji zakończenia zdjęć do filmu w Londynie. Za jakiś czas ekipa przenosi się do Islandii, gdzie zdjęcia potrwają do listopada. Tam się zakończą.

RE: Justice League (2017) - Szpeku - 07-10-2016

Jako fan JL Bruce'a Timma, liczę, że oddadzą trochę tego klimatu, sam filmik z planu jest ok, a nawet okularki gacka mi nie przeszkadzają, szczególnie, że to będzie kilka scen.

+

[Obrazek: CqWGKBXVIAA2j5x.jpg]

RE: Justice League (2017) - Baretto - 07-10-2016

Bardzo fajny materiał. Można się dobrze przyjrzeć kostiumowi Batmana i w końcu zobaczyć Cavila.

RE: Justice League (2017) - Szpeku - 07-10-2016

Jestem ciekawe co z tymi białymi oczyma... to jest element który powinien mieć każdy superhero mający taki element w masce w komiksach, tak jak od zawsze filmowy Spider-man takowe nosił.
Bo sam nie wiem czy te okularki są tymi oczyma, czy też nie.

RE: Justice League (2017) - Juby - 08-10-2016

Spoko filmik (zwłaszcza Mamoa kradnący miecz Gal). Aczkolwiek potwierdza się to o czym pisałem po trailerze z Comic-Con - studyjność. Nawet scenę z pijącym Aquamanem na przystani nie kręcili w prawdziwej lokacji. :/ Obawiam się, że przy CGI-tłach Snydra, mocno to może się rzucać w oczy.

A włosy Cavilla chyba znów za bardzo wyżelowane. ;)

(07-10-2016, 18:45)Szpeku napisał(a): Jako fan JL Bruce'a Timma, liczę, że oddadzą trochę tego klimatu

Żaden poprzedni film Snydera tego nie robił, więc szanse są malusie.

(07-10-2016, 19:43)Szpeku napisał(a): Jestem ciekawe co z tymi białymi oczyma... to jest element który powinien mieć każdy superhero mający taki element w masce w komiksach, tak jak od zawsze filmowy Spider-man takowe nosił.
Bo sam nie wiem czy te okularki są tymi oczyma, czy też nie.

Batman z białymi oczami dłużej niż w jednej scenie akcji to byłby idiotyzm. Brak widocznych oczu ujmowałby tej postaci charakteru i mocno ograniczał aktorów.

RE: Justice League (2017) - Szpeku - 08-10-2016

Wcale nie są malusie, bo choć Snyder nie ma talentu do scenariusza, to on czuje te klimaty twórców na których się wzoruje, więc jakaś szansa jest, szczególnie gdy teraz czuwa Johns.
A to, że tobie nie podobają się przestylizowane ujęcia z cgi... masz pecha, ja je uwielbiam, to coś innego na tle marvelowskich produkcji :P

Spider-man przez wiele filmów nosił maski bez ruchomych oczu i co? i nic, było dobrze i nikt nie narzekał, jeśli aktor nie potrafi zagospodarować tego do czego ma dostęp np do głosu, gestykulacji, to dupa z niego, a nie aktor, a bądźmy szczerzy, białe oczy w masce, dodałyby wiele uroku i nie musiały by być ruchome :)

RE: Justice League (2017) - raven.second - 08-10-2016

Cytat: białe oczy w masce, dodałyby wiele uroku i nie musiały by być ruchome :)
Aha.

Dodałeś najbrzydszy element The Dark Knight jako argument... nice :|

Poza tym... to tylko film, mogliby to zrobić nawet za pomocą cgi i udawać tak jak w Deadpoolu, bo to tylko środek wyrazu dla widza.

Z resztą, osobiście zawsze uważałem, że to oczy zawsze zdradzają kto jest pod maską, powinny być zasłonięte w taki sposób.

RE: Justice League (2017) - Baretto - 08-10-2016

Wygląda jakby dostał jakiegoś ataku, albo ktoś go opętał ;)

W komiksie, bajce takie oczy jak najbardziej na tak, ale do filmów w ogóle nie pasują, wygląda jakby zaraz miał zacząć kontrolować pogodę jak Storm z X-Menów.

RE: Justice League (2017) - Juby - 08-10-2016

Ooo! Ślepy Batman! XD

Dajcie spokój. Spider-Man to zupełnie co innego, białe oczy to element jego maski, a u Batmana po prostu tak rysowano, bo kiedyś kreska w komiksach była prostsza (i tak zostało do dziś).

A białe soczewki do sonaru w TDK były jak najbardziej spoko, z tym że, jak już mówiłem, dobrze że pojawiają się tylko w jednej akcji.

Tak rysowano, ale dzisiaj to jest istotny element wizualny, jest różnica gdy rysują zwykłe oczy, a co innego gdy są to białe pola.
Poza tym, wtedy byłyby zasłonięte oczy i maska naprawdę chroniłaby tożsamość, ale to tylko moja opinia.

I nie... jakbym nie kochał TDK, te gały obok tego całego kostiumu tylko dopełniły czarę goryczy, były okropne, dlatego nawet na jednej scenie wyglądały źle.

A w to, że żaden z tych fan-artów nie jest dla was dobry, nie uwierzę ;)

RE: Justice League (2017) - Baretto - 08-10-2016

(08-10-2016, 10:09)Szpeku napisał(a): A  w to, że żaden z tych fan-artów nie jest dla was dobry, nie uwierzę ;)

To uwierz ;)