![]() |
|
Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56) +---- Wątek: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] (/Thread-Rogue-One-A-Star-Wars-Story-2016-re%C5%BC-Gareth-Edwards-SPOILERY--4272) |
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Dr Strangelove - 13-10-2016 Dzięki za te informacje o ubrankach szturmowców. A trailer jak trailer. Nie zniechęca więc to najważniejsze. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - szopman - 13-10-2016 Chyba dopiero przy tym traileru widać, że będzie to pierwszy film SW w takiej całkiem innej konwencji. Ogólnie trailer spoko, ale bez fajerwerków. Na + oczywiście Mroczny Lord ; ) A co do plakatu: ZAJEBISTY ; ) ! RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Arahan - 13-10-2016 Zwiastun elegancki. Tzn. nie porwał mnie jakoś bardzo, ale sprawił, że mile zaswędziało ![]() Mam nadzieję, że Vader dostanie jakieś kozackie sceny. Może być na ekranie przez 5 min, ale niech to będzie mocne 5 min
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Gieferg - 13-10-2016 ![]() Nuuuuuuuuda... RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Huntersky - 13-10-2016 Mieć Vadera w filmie i nie wykorzystać go przynajmniej do jednej, kozackiej finałowej akcji? Nie do pomyślenia. Z drugiej strony to Edwards, więc może go tam być tyle, ile Godzilli w Godzilli. ![]() Zwiastun super, ale nie napalam się. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Juby - 13-10-2016 Trailer okej, choć specjalnego wrażenia na mnie nie zrobił i myślę, że powtarza się sytuacja z trailerów TFA, gdzie również pierwszy był zajebisty, drugi - zdradzający niewiele więcej - równie dobry, a finałowy najsłabszy i - wydaje mi się - streszczający niemal cały film. A to jak wykorzystują Vadera w trailerach jest dość rozczarowujące. Na plus na pewno: + Daggett z TDKR jako główny czarnych charakter. + Oddanie klimatu pierwszych Gwiezdnych wojen. + Efekty specjalne (nie widzę żadnego innego tytułu, który mógłby odebrać R1 Oscara w przyszłym roku). Plakat - meh. Typowe, dzisiejsze, blockbusterowe, przefiltrowane w Photoshopie, nie wiadomo co. Samo wykonanie jest okej, ale mogliby się zdecydować, czy robią plakat w jasnej kolorystyce, czy mhhhrroczny, a nie kleić dwa niepasujące do siebie światy. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Proteus - 13-10-2016 (13-10-2016, 16:17)Huntersky napisał(a): Z drugiej strony to Edwards, więc może go tam być tyle, ile Godzilli w Godzilli. Właśnie tutaj takie podejście byłoby idealne. Bo to nie jest film o Vaderze, on tam jest tylko dodatkiem. Tak więc opcja by przez większość filmu pojawiał się na chwilę jako stojący, intimidating posąg, słuchający raportów Mendelshona, tylko po to by w końcówce wyskoczyć znikad i przypierdolić z grubej rury, byłaby idealna. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Juby - 13-10-2016 (13-10-2016, 16:48)Phil napisał(a): TFA miał trailer streszczający film? Wydaje mi się, że tak. Po obejrzeniu finałowej zapowiedzi miałem wrażenie, że wiem już o co chodzi i jak to mniej więcej będzie przebiegać (mimo, że zdradzono mało materiału i w zasadzie nic ważnego). Mało tego! Zdaje się, że już po tym trailerze pisałem o obawach, bo wyglądało to na kalkę ANH ku podlizywaniu się fanom. Z tym trailerem jest tak samo. Kawałek po kawałku, już potrafię sobie wyobrazić jak będzie przebiegać cały film. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Snappik - 13-10-2016 Mimo, że zwiastun zdradza już sporo z fabuły to jednak widzę tu spory potencjał na fandomowy fappening fest przy każdej sekundzie z Vaderem. I nawet jeśli będzie go tyle ile Godzilli w Godzilli (czyli 5-6 minut ) to chyba będzie warto
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Lawrence - 13-10-2016 Zwiastun jak zwiastun. Jeżeli się okaże, że pod koniec filmu Vader nagle wyskakuje i zabija Rey 2.0 to może się do kina wybiorę. Poczekam na spoilery. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - shamar - 13-10-2016 Czy w jakimkolwiek filmie wcześniej - czyli konkretnie prequelach - była jakaś mowa o wielkich posągach Jedi? Co pokazuje ten zwiastun. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Huntersky - 13-10-2016 Jakie to ma znaczenie? RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Proteus - 13-10-2016 Rotfl. Jak tylko zobaczyłem ujęcie tego posągu, od razu wiedziałem, ze nerdy dostaną palpitacji i dzisiaj w necie natknąłem się już chyba na dwa artykuły analizujące te ruiny pod tytułem "WHAT DOES IT ALL MEAN???!?!?!?!?" Sorry, ale jeżeli ludzie nie są w stanie ogarnąć tego rozumem, to dla mnie pokazuje to strasznie małą wyobraźnie i potrzebę bycia karmienia przez łyżeczkę. To naprawdę nie jest skomplikowana sprawa. Jedi byli kiedyś w galaktyce główną religią i potężną siłą polityczną. Logicznym jest, że tego rodzaju, randomowe posągi będą rozsiane po galaktyce. No ale dla niektórych jak czegoś nie pokazano dosłownie przed kamerą w PT i OT, to nie istnieje... RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Szpeku - 13-10-2016 To zdecydowanie najlepszy trailer z całej serii, trzyma w napięciu, ma jakiś przewodni temat i w dodatku fajnie pokazano Vadera, zachęcił mnie bardziej niż poprzednie zwiastuny. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - shamar - 14-10-2016 (13-10-2016, 23:33)Proteus napisał(a): Rotfl. Jak tylko zobaczyłem ujęcie tego posągu, od razu wiedziałem, ze nerdy dostaną palpitacji i dzisiaj w necie natknąłem się już chyba na dwa artykuły analizujące te ruiny pod tytułem "WHAT DOES IT ALL MEAN???!?!?!?!?" Odnosisz się do mojego ZWYKŁEGO pytania? I mam odczytywać ten ton (i insynuacje) jako prymitywny prostacyzm czy prostacki prymitywizm? RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Proteus - 14-10-2016 Sorry Shamar, nie piłem specyficznie do Ciebie. Po prostu przeczytałem Twojego posta dosłownie kilka minut po tym jak na fejsie kliknąłem w kolejny dzisiaj artykuł, w którym nerdy rozkminiały o co w tym wszystkim może chodzić, i jakie może być ZNACZENIE tego jakże mega tajemniczego pomnika. I co to może oznaczać w kontekście obecności Jedi w świecie przedstawionym w Rogue One (gdzie dochodzili do jakże odkrywczych wniosków, że w większości nie żyją, czyli elementu kanonu GW, który istnieje od lat siedemdziesiątych). Więc to raczej generalna szydera z mojej strony. A tymczasem Gareth na spotkaniu pre-produkcyjnym, pewnie dał koncept artystom polecenie, by mu rzucili kilkoma randomowymi plenerami, które ukazałyby szerszy obraz galaktyki pod rządami Imperium i zniszczony pomnik Jedi był jednym z najbardziej oczywistych set-piece'ów jakie można było wymyślić w tym uniwersum. Edwards rzucił okiem na projekty, powiedział "neat", and that's probably all she wrote. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Lawrence - 14-10-2016 (14-10-2016, 00:32)shamar napisał(a): Odnosisz się do mojego ZWYKŁEGO pytania? I mam odczytywać ten ton (i insynuacje) jako prymitywny prostacyzm czy prostacki prymitywizm? Good... RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Mierzwiak - 15-10-2016 Fajny trailer, chyba jeszcze lepszy niż poprzedni. Wizualnie bomba, tylko żeby nie było jak z Godzillą, gdzie trailery też wyglądały pięknie, a wersja kinowa/Blu-ray to jakaś płaska, pozbawiona kontrastu ciemnica. Jedyne co mi się nie podoba, to "efekt prequela", który odbiera power oryginalnym scenom i tak jak w pierwszy Hobbit skradł Powrotowi Króla moment z orłami (z kolei Tolkien się niejako przy LOTR splagiatował), tak Rogue One - zakładając że młodzi widzowie będą kiedyś oglądać te filmy chronologicznie - ze swoimi fancy efektami niepotrzebnie porywa się na AT-ATy z Imperium kontratakuje. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Juby - 15-10-2016 I właśnie dlatego wszelkie Hany Solo i Boba Fetty mnie nie interesują i nigdy ich nie obejrzę. R1 tylko dla Vadera i z czystej ciekawości, bo wizualnie zapowiada się bardzo fajnie. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Huntersky - 15-10-2016 Tak będzie, Juby. Tak będzie. |