Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard (/Thread-Solo-A-Star-Wars-Story-2018-re%C5%BC-Ron-Howard--4434)

RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Dr Strangelove - 09-04-2018

(09-04-2018, 09:18)Gieferg napisał(a): Od TLJ gorzej nie będzie. No way.

Przed seansem "TLJ" mówiłem to samo o "TFA" Duży uśmiech
Ja bym jeszcze nie grzebał Disneya, mogą dać radę.

RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Pelivaron - 09-04-2018

(09-04-2018, 09:18)Gieferg napisał(a): Od TLJ gorzej nie będzie. No way.

Nie zdziwie się, jak się okaże że wszystkie spin-offy będą lepszy od nowej trylogii Uśmiech

A zwiastun ok, początek taki trochę wręcz westernowy Uśmiech

RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Doppelganger - 09-04-2018

Ugh, przecież ten trailer jest bez wyrazu. Nuda i typowe dzisiejsze hollywodzkie rzemiosło, nawet poziom niżej od średniej.
Aktor mi kompletnie nie pasuje, kompletnie.

RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Mierzwiak - 09-04-2018

Wow, nie mogę się doczekać

RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Capt. Nascimento - 09-04-2018

Crov napisał(a):Dramatyczne zakończenie zwiastuna! Ciekawe czy Chewbacca przeżyje.

Śmiechłem. Taki sarkazm to propsuję. Duży uśmiech

RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - yacajackowski - 09-04-2018

Wyjebane tak bardzo. Słabe to, zwiastun mnie wynudził a co dopiero gotowy film. No i oczywiście #NotMySolo.

RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Predator895 - 09-04-2018

Czy tylko ja odczuwam po tym trailerze że w filmie o Hanie Solo główny bohater gra tu drugie skrzypce ?? . Wszyscy mówią, robią, wprowadzają do tego świata za niego a on tylko czasem coś tam mruknie wtf

RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Craven - 09-04-2018

(09-04-2018, 14:22)Predator895 napisał(a): Czy tylko ja odczuwam po tym trailerze że w filmie o Hanie Solo główny bohater gra tu drugie skrzypce ?? . Wszyscy mówią, robią, wprowadzają do tego świata za niego a on tylko czasem coś tam mruknie wtf

Brzmi trochę jak Rogue One Uśmiech

RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - shamar - 09-04-2018

To jest oczywiste, że będzie to lepsze niż gówniane TLJ. I ogólnie będzie to niezły film, choć nie pobije RO.
Fakty będą takie, że udawać mogą się im jedynie spin-offy, jeszcze jak zrobią film o Kenobim... enobim, obim...

RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Szaman - 09-04-2018

Zwiastun Solo jakoś po mnie spłynął. Nie wygląda to źle, jakoś tak po prostu jest mi obojętne. Za to nie mogę przekonać się do tej spranej kolorystycznie strony wizualnej.

Jakiej spapranej? RO wyglądał podobnie. Filmy "dzieją się" w starych czasach. I pasuje.

RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Mierzwiak - 09-04-2018

Sprana =/= spaprana.

RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Gieferg - 09-04-2018

Shamarologia stosowana. Co mają czasy do tego?

Też zdecydowanie wolałbym kolorowy film.
Scena z pociągiem nieodmiennie przywodzi na myśl First Avengera.

RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Lawrence - 09-04-2018

(09-04-2018, 09:07)Crov napisał(a): Dramatyczne zakończenie zwiastuna! Ciekawe czy Chewbacca przeżyje.

Parsknąłem w bibliotece, dzięki Crov Oczko

RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Kuba - 09-04-2018

Ehh...nie wiem co o tym myśleć. Faktycznie kolorystycznie mnie to nie przekonuje, realizacyjnie i wizualnie też jakoś to nie powala i trailery zarówno "Rogue One" jak i "The Last Jedi" robiły znaaacznie większe wrażenie. Ekipa wygląda spoko z wskazaniem na Harrelsona i Glovera, Alden...no to najlepszy casting na Hana jaki sobie mogę wyobrazić co nie oznacza, że gość pokazał się z szczególnie dobrej strony w trailerze, mocno bez wyrazu. Zastanawia mnie czy tak nie wiele pokazali bo nie chcą spoilerować czy w tym filmie niczego nie ma bo na razie naliczyłem z 4 lokacje, scenografia jest dość uboga a i akcji szczególnie ciekawej i różnorodnej tu nie widzę.

Wyczuwam pierwsze SW Disneya które mnie rozczarują - tak, jestem ostatnim aktywnym użytkownikiem (Phil, czemu?!) który jest wielkim fanem rozwiązań fabularnych TLJ.

RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - szopman - 09-04-2018

Jaki Phil ja sie pytam?
Największym fanboyem na tym forum jestem i będe Ja Duży uśmiech

RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Proteus - 09-04-2018

Jest kilka fajnych widoczków i postaci, dających małą nadzieję na lekką przygodówkę, która odkryje bardziej cudaczne rejony SW, ale jak na film, który jedzie na jednej z najsłynniejszych postaci w historii kina, nie dali jeszcze niczego co mogłoby sugerować, że ten cały Alden, ma za grosz charyzmy.

Pomyślałby kto, że trailery filmu skupiającego się na postaci Hana Solo, będą miec choć jedno ujęcie w którym zawadiacko wchodzi do kosmicznej kantyny i świeci zuchwalczym uśmiechem za milion dolarów, a nie pokazywały jedynie szare ochłapy, tak jakby sami starali się schować tego aktora przed widzami.

(09-04-2018, 19:05)Mierzwiak napisał(a): Sprana =/= spaprana.

Jeden grzyb. każdy wie o co chodzi.

(09-04-2018, 19:06)Gieferg napisał(a): Shamarologia stosowana. Co mają czasy do tego?

No jak co? RO też wydawał się dosyć "wyblakły" więc stylistycznie pasuje.,

RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Lawrence - 10-04-2018

(09-04-2018, 23:26)Proteus napisał(a): Pomyślałby kto, że trailery filmu skupiającego się na postaci Hana Solo, będą miec choć jedno ujęcie w którym zawadiacko wchodzi do kosmicznej kantyny i świeci zuchwalczym uśmiechem za milion dolarów, a nie pokazywały jedynie szare ochłapy, tak jakby sami starali się schować tego aktora przed widzami.

To samo pomyślałem, trailer do filmu o Hanie Salo, w którym prawie w ogóle nie ma Hana Solo, albo nie jest w centrum uwagi i prawie w ogóle nie mówi. Lando jest częściej i akurat Glover wypada dość przekonywująco, jak na razie. 

RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Arahan - 10-04-2018

Bo Glover samym uśmiechem rozbija bank, a ten cały Alden jest totalnie nijaki.