![]() |
|
Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Pirates of the Caribbean (2003-2017) (/Thread-Pirates-of-the-Caribbean-2003-2017--496) |
RE: Piraci z Karaibów - Danus - 17-08-2015 Powrót starych bohaterów jak najbardziej na plus, bo jak wiadomo sam Depp tego filmu nie potrafi pociągnąć z racji tego, ze jego postać to już nudny rzyg:) RE: Piraci z Karaibów - Danus - 17-08-2015 Co nie zmienia faktu, ze jego postać jest nudna:P Już poprawiam:P RE: Piraci z Karaibów - Gieferg - 02-03-2016 Własnie przeczytałem, że ten koleś: ![]() gra w piątce syna Orlando i Keiry (swoją drogą, z wyglądu nawet pasuje), który... chce uratować ojca od klątwy Latającego Holendra.... Oryginalny pomysł, no nie? Do tego jeszcze Bardem w roli villaina i jestem tak dobrej myśli, że...
RE: Piraci z Karaibów - nawrocki - 02-03-2016 Koleś był niezły w Son of a Gun i The Signal, więc tutaj tym bardziej powinien dać radę. RE: Piraci z Karaibów - Gieferg - 02-03-2016 Nie mam problemu z kolesiem, mam problem z pomysłem na fabułę, który zapowiada kolejny po TFA remake w wykonaniu Disneya. RE: Piraci z Karaibów - Grievous - 02-03-2016 Gdzie ty żeś to wyczytał? RE: Piraci z Karaibów - Gieferg - 02-03-2016 Na wikipedii, to o fabule wygląda co prawda na domysły, bo żadnego potwierdzenie nie znalazłem, ale zważywszy na to, że Bloom powraca, wcale bym sie nie zdziwił, gdyby to się okazało prawdą. RE: Piraci z Karaibów - Grievous - 02-03-2016 Jest odnośnik do wywiadu który zdaje się to potwierdzać. Ale to chyba będzie jakiś poboczny wątek w filmie, gdyż prawie od początku jest mowa o poszukiwaniach Trójzębu Posejdona i zemście ducha kapitana Salazara na Jacku. Mnie raczej niepokoi to, że za scenariusz nie odpowiadają już Ted Elliot i Terry Rossio. RE: Piraci z Karaibów - Gieferg - 02-03-2016 Zmarły/nieumarły kapitan to też zajebiście oryginalny pomysł :) RE: Piraci z Karaibów - Lawrence - 02-03-2016 (02-03-2016, 19:32)Grievous napisał(a): Ale to chyba będzie jakiś poboczny wątek w filmie, gdyż prawie od początku jest mowa o poszukiwaniach Trójzębu Posejdona i zemście ducha kapitana Salazara na Jacku. Zemsta potępionego Kapitana to też raczej niezbyt oryginalne dla tej serii? :/ RE: Piraci z Karaibów - Grievous - 02-03-2016 Zależy. Takiego klasycznego, niematerialnego ducha jeszcze nie dostaliśmy, więc może coś w tym kierunku pokombinują ;) RE: Piraci z Karaibów - Gieferg - 02-03-2016 http://www.movienewsguide.com/jack-sparrow-takes-backseat-pirates-caribbean-sequel/157721 Tu sugerują mniejszą rolę Jacka, z tym, że po czwórce to trudno, żeby była większa. Cytat:Mnie raczej niepokoi to, że za scenariusz nie odpowiadają już Ted Elliot i Terry Rossio.W czwórce udowodnili, że nie mają już nic ciekawego do powiedzenia. Ponoć tym razem powracają ci panowie: RE: Piraci z Karaibów - Grievous - 02-03-2016 Podejrzewam, że pewnie chcą wrócić do Jacka będącego spójnikiem pomiędzy protagonistami a antagonistami, samemu pozostając w szarej strefie przez większość filmu, po to aby na końcu uratować dzień ;) Problemem czwórki nie była ilość jego czasu spędzonego na ekranie, a to, że był jednoznacznie bohaterem pozytywnym. Cytat:W czwórce udowodnili, że nie mają już nic ciekawego do powiedzenia. Akurat w czwórce to Disney ich konkretnie zaorał. Swego czasu śledziłem produkcję tego filmu i trochę tam dramy w tle było. Disney planował aby OST było znacznie tańsze niż poprzednie dwie części i ze scenariusza wyleciała masa rzeczy, w tym wątek uwolnionej Calypso, historia Czarnobrodego i dużo kosztownych scen akcji (bardziej rozbudowany pościg na ulicach Londynu, bitwa morska z Hiszpanami itp.). Najzabawniejsze w tym wszystkim jednak jest to, że budżet i tak dobił do 250 mln dolarów :P No i ta dwójka zbudowała całkiem udany lore do tych filmów. We wszystkich czterech filmach znajduje się masa fajnych smaczków, które wyłapuje się przy kolejnych seansach. W piątce już raczej tego zabraknie. RE: Piraci z Karaibów - Gieferg - 02-03-2016 Wraz z powrotem do wątków i postaci z trylogii czwórka będzie teraz tym bardziej wyglądała jak tani spin off "Jack Sparrow: The Movie". RE: Pirates of the Caribbean (2003, 2006, 2007, 2011, 2017) - Juby - 06-03-2016 W piątek reżyser Joachim Ronning wrzucił coś takiego na swojego instagrama
RE: Pirates of the Caribbean (2003, 2006, 2007, 2011, 2017) - Gieferg - 06-03-2016 Próbował już ktoś odczytać treśc tej kartki? :) Po co te wszystkie daty w tytule tematu? Może zróbcie to samo z tematem o Bondach sprzed ery Craiga? :D RE: Pirates of the Caribbean (2003, 2006, 2007, 2011, 2017) - shamar - 06-03-2016 (06-03-2016, 22:53)Juby napisał(a): W piątek reżyser Joachim Ronning wrzucił coś takiego na swojego instagrama To jest po prostu NUDNE, że w każdej części jest Barbossa. RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Gieferg - 06-03-2016 W drugiej co najwyżej "niby jest". RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Mierzwiak - 06-03-2016 (06-03-2016, 23:06)shamar napisał(a): To jest po prostu NUDNE, że w każdej części jest Barbossa.Dlaczego? RE: Pirates of the Caribbean (2003-2017) - Szaman - 06-03-2016 Ale Shamar niepotrzebnie marudzisz, Rush jest również postacią kojarzoną z serią. To tak jakby czepiać się, że w sześciu sequelach Akademii policyjnej powracają zastępy starych twarzy. |