![]() |
|
Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17) +--- Wątek: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe (/Thread-Filmweb-IMDb-itp-portale-filmowe--784) |
RE: Stopklatka vs. Filmweb - Cassel - 18-04-2017 Świetny pomysł Najsztuba na film w rozmowie z prof. Bralczykiem w VIVIE: Słowo „Śmierć” też traci siły. Na serwisie Filmweb internauci, oceniając filmy, mogą też zaznaczyć opcję „umrę, jak nie zobaczę”. I często to zaznaczają. Marzy mi się horror, w którym umierają młodzi ludzie, pandemia niemal, władza i naukowcy się głowią nad przyczynami, a na koniec się okazuje, że wszyscy zaznaczyli przy jakimś filmie „umrę, jak nie zobaczę” i z jakichś powodów nie zobaczyli, no to umarli. To przywróciłoby wiarę w wagę słów. Dlatego ja na wszelki wypadek nigdy nie zaznaczam tej opcji. :)
RE: Stopklatka vs. Filmweb - SonnyCrockett - 18-04-2017 Ludzie to mają problemy... RE: Stopklatka vs. Filmweb - Corn - 18-04-2017 Ależ przecież wszyscy umrzemy. Nie jest powiedziane kiedy ;) RE: Stopklatka vs. Filmweb - Juby - 18-04-2017 Jedyny film, który zaznaczyłem jako "umrę jak nie zobaczę" to Avatar 2. Biorąc pod uwagę tempo Camerona, to może nie być przenośnia. ;) RE: Stopklatka vs. Filmweb - Pelivaron - 27-04-2017 Filmweb oszalał. Miałem wczoraj jeszcze 922 oceny. Dzisiaj paczę, a tam: RE: Stopklatka vs. Filmweb - nawrocki - 27-04-2017 Znikające oceny to od wielu lat powracający problem Filmwebu, ale nie kojarzę przypadku, w którym zniknęło by ich aż tyle i to hurtowo. RE: Stopklatka vs. Filmweb - Juby - 27-04-2017 Nie panikowałbym. Od bodajże końca 2012 roku zdarzają się takie przypadki gdy robią jakieś aktualizacje na stronie. Po kilku dniach wszystko wraca do normy. U mnie w tej chwili też nie wyświetla ocen ostatnio obejrzanych filmów w panelu mojego profilu. RE: Stopklatka vs. Filmweb - Corn - 27-04-2017 U mnie bez zmian. 1872 filmy :) (KIEDY WRESZCIE DOBIJE DO TEGO 2 TYSIĄCA! GAD DEMYT!) RE: Stopklatka vs. Filmweb - Juby - 27-04-2017 Widząc ilość moich ocen (muszę jeszcze kilka dodać, bo widzę, że mam nieocenionych trochę filmów z czasów przed założeniem konta) i tempo oglądania, sądzę że u mnie padnie 2K jeszcze w tym roku. :) RE: Stopklatka vs. Filmweb - Juby - 13-10-2017 Filmweb od wielu lat (bodajże od 2012) ma problemy z ocenami. Potrafią znikać, powracać, itd. Stąd moje pytanko. Korzysta ktoś z https://letterboxd.com/ ? Wygląda fajnie, przejrzyście i rozważam przeniesienie się tam. W końcu filmweb służy mi w 90% jako zeszyt do zapisywania swoich ocen/obejrzanych filmów, itp. Jak jest z ocenianiem, da się zmieniać daty obejrzenia filmów? Czy tam ocenki nie znikają? RE: Stopklatka vs. Filmweb - harlequinade - 19-10-2017 Ja zamiast filmwebu zdecydowanie polecam letterboxd. Można spokojnie zmieniać daty, dodawać recenzje, robić listy, wprawdzie stronka zagraniczna ale na prawde dużo fajniejsza jesli chodzi o taki "dziennik" obejrzanych filmów od filmwebu. Jedyny minus to oceny w gwiazdkach. Ja oceniam filmy od 0-100 ale jakoś tam sobie radzę :) Można też zobaczyć ile razy i kiedy obejrzało się dany film (jeśli oczywiście wprowadziło się go wcześniej) i jak w moim przypadku katalogwać swoje szaleństwo - https://letterboxd.com/sati/film/logan-2017/activity/ :P RE: Stopklatka vs. Filmweb - Ash_9001 - 22-10-2017 @Juby Jak chcesz prowadzić dokładne statystyki, co i kiedy oglądasz to polecam też Trakt.tv Jestem tam od ponad pół roku i bardzo sobie chwalę. Możesz nawet dodać godzinę obejrzenia filmu. Wtedy w podsumowaniu rocznym masz dokładny wykres w jakich godzinach najczęściej oglądasz filmy i seriale :) RE: Stopklatka vs. Filmweb - Gieferg - 29-10-2017 Filmweb zazyczył sobie dzisiaj, żebym wyłączył adblocka jesli chcę ich czytać. Konta nie mam tam już od dłuższego czasu, ale od dzisiaj przestaję tam także zaglądać. Sayonara MOFOs. RE: Stopklatka vs. Filmweb - Krismeister - 29-10-2017 Filmweb przegiął pałę już z tą jebitną reklamą z góry na pół strony. Posrało ich z tym konkretnie. RE: Stopklatka vs. Filmweb - Sfalaa - 30-10-2017 Filmweb już dawno przestał być dla mnie ulubioną stroną. Jak zaczęli mi proponować filmy, które kompletnie mi nie leżą i które już nawet specjalnie oznaczyłam jedną gwiazdką, a oni uparcie... to stwierdziłam, że to nie ma sensu. RE: Stopklatka vs. Filmweb - Bradesinarus - 30-10-2017 (19-10-2017, 14:04)harlequinade napisał(a): Ja zamiast filmwebu zdecydowanie polecam letterboxd. Można spokojnie zmieniać daty, dodawać recenzje, robić listy, wprawdzie stronka zagraniczna ale na prawde dużo fajniejsza jesli chodzi o taki "dziennik" obejrzanych filmów od filmwebu. Jedyny minus to oceny w gwiazdkach. Ja oceniam filmy od 0-100 ale jakoś tam sobie radzę :) Chcę serdecznie podziękować za zwrócenie mojej uwagi na ten portal ponieważ właśnie czegoś takiego poszukiwałem. RE: Stopklatka vs. Filmweb - Albertino - 30-10-2017 Letterboxd jest spoko, ale przed całkowitymi przenosinami z filmwebu powstrzymuje mnie brak seriali. Mogliby to ogarnąć ;( RE: Stopklatka vs. Filmweb - Juby - 30-10-2017 Bradesinarus ![]() Nie przeniosę się całkowicie z filmwebu (przeklikanie ponad 2000 ocen za dużo by zajęło), bo uważam, że tam mają najczytelniejszy podgląd w moje oceny (to na ile sposób mogę je przefiltrować), ale z tym zmuszaniem do wyłączenia adblocka rzeczywiście ostro przesadzili. Przez to, nie mogę dodawać już żadnych kontrybucji do filmów. Cóż, najwyraźniej strona została mu już wyłącznie do oceniania filmów, pisania na jednej notce znajomego i pod ocenami moich filmwebowych znajomych. A tak w ogóle to dałoby radę zmienić nazwę tematu. Np. na "Filmweb, IMDb, itp. portale filmowe"? Bo przecież walka ze stopklatką już dawno wygrana? RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Ash_9001 - 30-10-2017 (30-10-2017, 10:11)Albertino napisał(a): Letterboxd jest spoko, ale przed całkowitymi przenosinami z filmwebu powstrzymuje mnie brak seriali. Mogliby to ogarnąć ;( Przerabiałem ten temat jakiś czas temu i Letterboxd odpadł właśnie miedzy innymi przez to. Jeszcze raz polecam Trakt. Mają filmy i seriale. Można też tworzyć listy: - ulubionych filmów - bez problemu mieszać na listach filmy i seriale - tworzyć listy ulubionych reżyserów - ulubionych operatorów - aktorek ;) Poza tym wkurzało mnie też, że na Letterboxd oceniało się w skali 1-5 gwiazdek. Na Trakt oceny są takie jak na IMDb czyli od 1-10. No i tak jak pisałem wyżej, można prowadzić dokładne statystyki co i kiedy się ogląda (w wersji VIP masz roczne statystyki). Na Letterboxd najbardziej podobają mi się tagi, ale mogę bez nich żyć :) RE: Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe - Juby - 30-10-2017 Bardzo fajne te twoje listy. :) Ten trakt wygląda trochę jak kopia Letterboxd w jaśniejszej oprawie. Nawet większość miniatur plakatów się zgadza. (30-10-2017, 16:56)Ash_9001 napisał(a): Poza tym wkurzało mnie też, że na Letterboxd oceniało się w skali 1-5 gwiazdek. Na Trakt oceny są takie jak na IMDb czyli od 1-10. 1-5 ale z połówkami, więc wychodzi na to samo. :P |