![]() |
|
Ile razy w roku w kinie? - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ankiety, sondy, plebiscyty, głosowania (https://forumkmf.pl/Forum-Ankiety-sondy-plebiscyty-g%C5%82osowania--26) +--- Wątek: Ile razy w roku w kinie? (/Thread-Ile-razy-w-roku-w-kinie--234) |
RE: Ile razy w roku w kinie? - Arahan - 15-12-2017 Cytat: - Justice League - 7/10 - pozytywne zaskoczenie mógłbym powiedzieć to samo RE: Ile razy w roku w kinie? - Doppelganger - 16-12-2017 - Sztuka kochania 6/10 - Małżeńskie porachunki 4/10 - Ghost in the Shell 6/10 - Alien Covenant 6/10 (więcej niż 1 raz) - Gwiazdy 7/10 - Dunkierka 6/10 - Kedi 9/10 - Mechaniczna pomarańcza 9/10 - Blade Runner 2049 (Film roku) 9/10 (więcej niż raz) - Cicha noc 6/10 - The Disaster Artist 8/10 - The Room 3/10, a w swojej własnej 11/10 :) - The Last Jedi (bez oceny na razie) (będzie kolejny raz w tym roku) W tym roku nie było u nas Festiwalu Filmów Kultowych (3-4 filmy mniej) RE: Ile razy w roku w kinie? - Juby - 16-12-2017 Ostatni (Jedi) seans tego roku już jutro o 11:10, więc chyba też mogę zdać swoje podsumowanie. - LEGO® BATMAN: FILM - Logan: Wolverine [IMAX] - Kong: Wyspa Czaszki - Szybcy i wściekli 8 - Strażnicy Galaktyki vol. 2 - Obcy: Przymierze - Piraci z Karaibów: Zemsta Salazara - Wonder Woman - Transformers: Ostatni Rycerz - Baby Driver - Dunkierka [IMAX] - Spider-Man: Homecoming - Kedi – sekretne życie kotów - Wojna o planetę małp - Bodyguard Zawodowiec - To - Barry Seal: Król przemytu - Blade Runner 2049 - Thor: Ragnarok - Liga Sprawiedliwości - Coco (+ Kraina Lodu. Przygoda Olafa) - Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi Wynik: 22 kinowe seanse. Mój drugi najliczniejszy pod tym względem rok po 2013 (41 seansów), ale wtedy pracowałem w kinie i wejścia na wszystko miałem za friko, więc jest poza konkurencją. Na zielono filmy, które planuje zakupić na Blu-ray, na niebiesko te(n), które już stoją na półce. Logana i F&F8 już powtarzałem w tym roku. Na czerwono miałem jeszcze zaznaczyć te, przy których żałuje wydanych pieniędzy, ale po przemyśleniu - niczego nie żałuję. :) Nawet jeśli słabo oceniłem. Część tytułów odpuściłem i słusznie (Valerian, Baywatch), a te, które widziałem dostarczyły mi mimo wszystko jakiejś tam rozrywki. RE: Ile razy w roku w kinie? - Kuba - 16-12-2017 Ja także swój kinowy rok zakończę jutro na "Last Jedi" (wątpię aby na "The Greatest Showman" udało mi się iść przed Nowym Rokiem). Ogólnie jeśli chodzi o doznania kinowe całkiem niezłe 12 miesięcy: "Star Wars: Rogue One" - 9/10 "La La Land" - 9/10 "The Lego Batman Movie" - 8/10 "Ghost in the Shell" - 5/10 "Wonder Woman" - 9/10 "Dunkierka" - 10/10 "War for The Planet of the Apes" - 10/10 "The Dark Tower" - 4/10 "IT" - 8/10 "Kingsman: The Golden Circle" - 8/10 "Blade Runner 2049" - 10/10 "Justice League" - 6/10 "Najlepszy" - 9/10 "Murder on the Orient Express" - 7/10 14 kinowych seansów (będzie 15), jak na mnie i moje możliwości całkiem nieźle, choć oczywiście powinno być więcej bo kilka filmów przepuściłem :/ Mam nadzieje jednak w kolejnym zwiększyć częstotliwość wycieczek do kina i pobić ten wynik co powinno być całkiem łatwe. RE: Ile razy w roku w kinie? - Gieferg - 16-12-2017 Juby - Nie planujesz żadnych filmów MCU na blu? WAT? A twój "niebieski" to teal i jest równie niebieski co zielony :P RE: Ile razy w roku w kinie? - Mierzwiak - 16-12-2017 Dzięki Cinema City Unlimited mam życiowy rekord: 60 seansów. Pogrubiłem tytuły które już kupiłem na UHD. Podkreśliłem te, które kupić zamierzam. La La Land LEGO Batman: Film Lekarstwo na życie Logan: Wolverine Kong: Wyspa Czaszki Milczenie Piękna i Bestia Life Power Rangers Azyl Ghost in the Shell Klient Szybcy i wściekli 8 Strażnicy Galaktyki Vol.2 Szatan kazał tańczyć Uciekaj! Obcy: Przymierze The Circle: Krąg Gwiazdy Piraci z Karaibów Zemsta Salazara Wonder Woman [x3] Baywatch. Słoneczny patrol Mumia Król Artur: Legenda miecza Ostra noc Transformers: Ostatni rycerz [IMAX 3D x2] Baby Driver Spider-Man: Homecoming [x2] Dunkierka [IMAX] To przychodzi po zmroku Wojna o planetę małp Atomic Blonde Volta Królewicz Olch Valerian i miasto tysiąca planet Mroczna wieża Annabelle: Narodziny zła Bodyguard zawodowiec Barry Seal: Król przemytu Obdarowani Inhumans [IMAX] Na pokuszenie To American Assassin Kingsman: Złoty krąg Botoks Linia życia Blade Runner 2049 [x2, w tym raz IMAX] Pierwszy śnieg Ach śpij kochanie Geostorm Thor: Ragnarok Liga sprawiedliwości Morderstwo w Orient Expressie Gwiezdne Wojny: Ostatni Jedi RE: Ile razy w roku w kinie? - Juby - 16-12-2017 (16-12-2017, 19:44)Gieferg napisał(a): Juby - Nie planujesz żadnych filmów MCU na blu? WAT? Nie kupuję filmów MCU, bo brat je zbiera i jeśli chciałbym do któregoś wrócić to mogę od niego pożyczyć (ma wszystkie). Poza tym, nie jest aż takim fanem. Mam Avengers, bo dorwałem w mega promocji, może jeszcze chciałbym na półce pierwszego Iron Mana, TWS i CW. Tyle. Z tegorocznych MCU jedyny film, którego mógłbym postawić na półce to Spider-Man, bo naprawdę mi się podobał. Kolor już poprawiłem, czepiaczu ty. :* RE: Ile razy w roku w kinie? - Mefisto - 27-12-2017 2017 to jeden z najsłabszych roków ever - zarówno pod względem treści, jak i, z mojej strony, formy oglądania (przykładowo nie byłem na żadnym festiwalu, za to w chuj rzeczy obejrzałem w domu - inna sprawa, że kilka polskich premier obejrzałem w... 2016), co skutkuje liczbą: 20 czyli spadkiem aż o 26 w stosunku do roku poprzedniego i ogółem to dno mojej osobistej listy kinowych wypadów (od razu uprzedzam rady: z kartą unsrimited wynik byłby taki sam, lub co najwyżej o parę seansów wyżej). RE: Ile razy w roku w kinie? - simek - 27-12-2017 Starałem się ułożyć wedle jakości: -Milczenie -Sztuka Kochania: Historia Michaliny Wisłockiej -Logan -Blade Runner 2049 -Uciekaj! -Spider-Man: Homecoming -Gwiezdne Wojny: Ostatni Jedi x2 -Bitwa o Planetę Małp -Strażnicy Galaktyki vol.2 -Twój Vincent -Na karuzeli życia -To -LEGO Batman: Film -Valeriana i Miasto Tysiąca Planet -Wonder Women -Ghost in the Shell -Morderstwo w Orient Expressie -Gold -Baby Driver -Dunkierka -Nasz najlepszy rok -W starym dobrym stylu -Thor: Ragnarok -The Florida Project -Borg/McEnroe -Światło między oceanami -mother! -John Wick 2 -Kong: wyspa czaszki -Atomic Blond -Maria Skłodowska-Curie -Ukryte działania -Liga Sprawiedliwości -Obcy: Przymierze -Pokot -Baywatch. Słoneczny Patrol -Mumia -Mroczna Wieża RE: Ile razy w roku w kinie? - hanys - 28-12-2017 12 seansów, ale jak się weźmie pod uwagę, że w całym roku nie widziałem więcej niż 30 filmów to wynik całkiem niezły. Byłoby więcej gdyby kino od maja do sierpnia oferowało trochę więcej niż kolejne nudne do porzygu comic movies. - Cicha Noc - Najlepszy - Blade Runner 2049 - The Square - Dunkierka - Baby Driver - Milczenia - Moonlight - Sztuka kochania - Manchester by the Sea - Paterson - La La Land RE: Ile razy w roku w kinie? - Ash_9001 - 30-12-2017 Dziś zaliczyłem ostatni seans w tym roku, także czas na podsumowanie. Mój wynik to 83 seanse kinowe. 90% tego wyniku to karta unlimited a pozostałe 10% to festiwal Camerimage. W sumie w ciągu roku filmy oglądałem 227 razy (wliczam w to wszystkie źródła jak kino, TV, Netflix, płyty, sklepik itp). Tutaj statystyka prezentuje się tak: ![]() Najlepszym miesiącem był Lipiec (27) i Czerwiec (26). Najczęściej przeze mnie oglądanym filmem w tym roku był... ![]() Zrobiłem sobie w tym roku też powtórkę z Shyamalan'a, więc wyszło mi, że był reżyserem po którego filmy sięgałem najczęściej :) Najczęściej oglądanym aktorem został... Stan Lee :P (dzięki wszystkim cameo u Marvela). Na drugim miejscu jest Samuel L. Jackson a na trzecim Scarlett Johansson. Filmowy Top #5: 5. John Wick 2 4. Contratiempo - film z 2016 roku, ale obejrzany dopiero w tym i muszę go uwzględnić bo to dla mnie thriller roku. 3. mother! - Drugi seans mnie trochę ostudził, ale nadal twierdzę, że to genialny film ;) 2. Split 1. It Statystyki serialowe wyglądają tak: ![]() Wyszło mi, ze najczęściej oglądanym serialem był The O.C (po latach zrobiłem sobie powtórkę wszystkich czterech sezonów). Na drugim miejscu Blindspot (który od niedawna nadrabiam). Serialowy Top #5: 5. Stranger Things 2 4. The Orville 3. Mindhunter 2. Glow 1. Big Little Lies Przyzwoity rok :) RE: Ile razy w roku w kinie? - Szaman - 30-12-2017 U mnie 21 seansów: Paterson 7/10 A Monster Calls 8/10 La La Land 9/10 Manchester By The Sea 9/10 Split 7/10 Logan 9/10 T2: Trainspotting 6/10 Kong: Skull Island 5/10 Guardians Of The Galaxy vol. II 6/10 Alien: Covenant 3/10 Wonder Woman 6/10 Spider-Man: Homecoming 8/10 Baby Driver 7/10 Dunkirk 6/10 It 9/10 Kingsman: The Golden Circle 5/10 Blade Runner 2049 9/10 Thor: Ragnarok 6/10 Justice League 5/10 Star Wars: The Last Jedi 6/10 Beksińscy: Album videofoniczny 6/10 RE: Ile razy w roku w kinie? - Huntersky - 30-12-2017 La La Land - 10/10 John Wick 2 - 7/10 Logan - 8/10 Ghost in the Shell - 5/10 Guardians of the Galaxy vol 2 - 9/10 Wonder Woman - 7/10 Piraci z Karaibów 5 - 6/10 Spider-Man: Homecoming - 9/10 Dunkierka - 5/10 Kingsman: The Golden Circle - 8/10 Blade Runner 2049 - 9/10 Thor: Ragnarok - 7/10 Justice League - 5/10 Star Wars: The Last Jedi - 5/10 13 seansów i 14 wizyt w kinie, nieco lepszy wynik niż rok temu. :) RE: Ile razy w roku w kinie? - Dr Strangelove - 30-12-2017 Nie ma na co chodzić do kina :( - Łotr 1 - 10/10 - Wind River 9/10 - Coco 9/10 - Małpy 7/10 - BR 2049 7/10 - Split 7/10 - Kedi 7/10 - Ostatni Jedi 4/10 - Zemsta Salazara 3/10 - Obcy Przymierze 2/10 RE: Ile razy w roku w kinie? - Badus - 31-12-2017 Zrażony polityką multipleksów w kwestii reklam śmigam na seanse praktycznie tylko na efektowne widowiska. Gdy mam tylko okazję to częściej zaglądam do lokalnego kina studyjnego, gdzie pomimo nieco gorszych kwestii technicznych seans jest dużo przyjemniejszy niż w CC/Multikinie. Sporo filmów odpuściłem, a kilka wypadło mi też przez krótki okres wyświetlania (praktycznie wszystkie polskie produkcje). Dziwny to był rok, mimo naprawdę dużej ilości tytułów z teoretycznym pierdolnięciem, to żaden nie spowodował automatycznego "OMG wow factor". Do najbardziej emocjonujących i satysfakcjonujących seansów z poniższych zdecydowanie zaliczam Logana (łezka poleciała), Blade Runnera ("to nie ma prawa się udać" ;) ) oraz Justice League - za poziom wkurwu jaki ten film u mnie wywołał. Lista przedstawia się następująco:
11 seansów. RE: Ile razy w roku w kinie? - hanys - 01-01-2018 (30-12-2017, 16:27)Ash_9001 napisał(a): Dziś zaliczyłem ostatni seans w tym roku, także czas na podsumowanie. Mój wynik to 83 seanse kinowe. 90% tego wyniku to karta unlimited a pozostałe 10% to festiwal Camerimage. W sumie w ciągu roku filmy oglądałem 227 razy (wliczam w to wszystkie źródła jak kino, TV, Netflix, płyty, sklepik itp). Tutaj statystyka prezentuje się tak: Z jakiego portalu te statystyki ? RE: Ile razy w roku w kinie? - Ash_9001 - 01-01-2018 Trakt.tv - Tylko się wycwanili i ta opcja jest dostępna tylko dla użytkowników VIP (30$). RE: Ile razy w roku w kinie? - srebrnik - 01-01-2018 Pobiłem życiowy rekord i to znacznie. 134 seanse kinowe w 2017. 130 z nich to CC Unlimited. 128 różnych filmów, przy czym jeden to powtórka z 2016, więc 127 filmów zobaczyłem w zeszłym roku premierowo w kinie. Przy czym jeden z nich to kinowa premiera produkcji, którą montowałem i byłem jej współreżyserem, a nie miała żadnej regularnej dystrybucji, więc to trochę taki bonus, ale jednak uwzględniam. Był to koniec końców regularny pokaz kinowy. Ciężko będzie to przebić, ale czemu nie. Chciałbym RE: Ile razy w roku w kinie? - Pitero - 02-01-2018 Link wyżej, brawo niezły wynik. U mnie w tym roku 88 seansów, z czego jestem bardzo zadowolony. Ukryte piękno Sing Assassin's Creed Paterson Ja, Olga Hepnarova Sprzymierzeni Manchester by the Sea Powidoki Konwój Split Elle Toni Erdmann To tylko koniec świata Sztuka kochania. Historia Michaliny Wisłockiej John Wick 2 Ciemniejsza strona Greya LEGO® BATMAN: FILM Jackie Pokot McImperium Logan: Wolverine T2: Trainspotting Kong: Wyspa Czaszki Piękna i Bestia Maria Skłodowska-Curie Zaćma Life Azyl Amok American Honey Szybcy i wściekli 8 Klient Dalida. Skazana na miłość Uciekaj! Strażnicy Galaktyki vol. 2 Wybawienie Bikini Blue Obcy: Przymierze Song to Song Piraci z Karaibów: Zemsta Salazara Zwyczajna dziewczyna Wonder Woman Król Artur: Legenda miecza Mój anioł Mumia Gleason Sieranevada Volta Baby Driver Spider-Man: Homecoming To przychodzi po zmroku Dunkierka Kapitan Majtas: Pierwszy wielki film Atomic Blonde Wojna o planetę małp Valerian i Miasto Tysiąca Planet Bodyguard Zawodowiec Tożsamość zdrajcy Barry Seal: Król przemytu Podwójny kochanek Bracia Lumière Safari The Square To Ptaki śpiewają w Kigali Kingsman: Złoty krąg Blade Runner 2049 Twój Vincent Pierwszy śnieg Ach śpij kochanie Zgoda Człowiek z magicznym pudełkiem Thor: Ragnarok Mother! Beksińscy. Album wideofoniczny Skazany Najlepszy Liga Sprawiedliwości Manifesto Cicha noc Coco Morderstwo w Orient Expressie Wojna płci Serce miłości Zabicie świętego jelenia Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi Borg/McEnroe. Między odwagą a szaleństwem Gra o wszystko RE: Ile razy w roku w kinie? - Krismeister - 02-01-2018 1. Logan - świetny seans. Cieszę się, że mogłem pożegnać Wolverine'a na wielkim ekranie. 2. Dunkirk -Po dwudziestu minutach ściskało mnie w pęcherzu, a nie chciałem przegapić ani sekundy, więc musiałem wytrzymać. Nie skupiałem się wtedy aż tak na filmie, ale i tak było spoko. 3. Kingsman: The Golden Circle 4. Botoks - tania środa 5. Blade Runner 2049 - film roku, mocne przeżycie 6. Gwiezdne Wojny: Ostatni Jedi - największa ilość "wtf" w historii. |