Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Batman (temat ogólny) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+--- Wątek: Batman (temat ogólny) (/Thread-Batman-temat-og%C3%B3lny--375)

RE: Batmany - SonnyCrockett - 12-02-2013

(12-02-2013, 11:44)Juby napisał(a): - W tym filmie Batman ma drugi po Begins najlepszy kostium i działa tak jak powinien działać (z ukrycia, pojawia się i znika).

Z wszystkim się zgadzam tylko nie z tym kostiumem, najlepszy kostium Batman ma w "Powrocie..." i nie podlega to dyskusji :P
[Obrazek: batman-3.2.jpg]

RE: Batmany - Bogdan - 12-02-2013

Cytat:aż dziwię się, że ktoś był w stanie pobić Keatona

A był? :)

RE: Batmany - Gieferg - 12-02-2013

Cytat:- W tym filmie Batman ma drugi po Begins najlepszy kostium

Bez jaj. W Returns ma o wiele lepszy.

RE: Batmany - Juby - 12-02-2013

Łe tam. Może maska w Returns była lepsza, ale całościowo wolę pierwowzór.

I owszem sonny, sprawa najlepszego kostiumu podlega dyskusji:
[Obrazek: batbeg_pozabb_fotogr020.jpg]

(12-02-2013, 12:02)Bogdan napisał(a): A był? :)

Conroy, Bale.

(12-02-2013, 13:09)Phil napisał(a):
Cytat:- Uwielbiam pierwszą akcję z Batmanem... ale scenariuszowo jest ona kompletnie bezsensu.
dlaczego?

Batman widzi jak dwóch zbirów rabuje rodzinkę i nie pomaga atakowanym? Później idzie na dach aby zbić dwóch gnojków, tylko nie zabezpiecza skradzionych przez nich pieniędzy, owych gnojków nie związuje i nie zawiadamia policji? Po prostu ich bije i znika!

Jeśli Batman chciał aby podziemny świat Gotham się o nim dowiedział mógł zrobić coś innego niż przez kilka tygodni atakować jakichś żuli. Burton wstawił taką akcję chyba tylko aby pokazać Batmana przed postaciami drugoplanowymi. Nie żeby mi to jakoś super przeszkadzało ale uznałem, że warto wspomnieć jak nielogiczna jest ta akcja.

I ta maska robi horrendalną różnicę.

Bale w Begins wygląda jak wioskowy głupek i budzi śmiech oraz politowanie [Obrazek: Christian-Bale-Batman-Begins-cowl.jpg]

Keaton w Returns to szczyt wysmakowanej elegancji i budzi szacunek i strach
[Obrazek: batman+A.jpg]

Cytat:Bale w Begins wygląda jak wioskowy głupek i budzi śmiech oraz politowanie

Śmiech i politowanie to budzą takie teksty.

(12-02-2013, 13:44)SonnyCrockett napisał(a): I ta maska robi horrendalną różnicę.

Bale w Begins wygląda jak wioskowy głupek i budzi śmiech oraz politowanie
Keaton w Returns to szczyt wysmakowanej elegancji i budzi szacunek i strach

(12-02-2013, 13:52)Gieferg napisał(a):
Cytat:Bale w Begins wygląda jak wioskowy głupek i budzi śmiech oraz politowanie

Śmiech i politowanie to budzą takie teksty.

Żeby to skomentować, musiałbym cię obrazić albo przytaczać twoje wypowiedzi z dyskusji o Skyfall :P

RE: Batmany - Huntersky - 12-02-2013

Akurat maska (wyraz twarzy w szczególności) to chyba jedyny element stroju w trylogii, który jest perfekcyjnie dopracowany. W odpowiednim świetle przedstawia się zajebiście i rzeczywiście pokazuje jakąś twarz. Bale wygląda w niej nawet lepiej niż normalnie. :) Maska w Returns wygląda... jak maska a jej największą zaletą jest dolna część twarzy Keatona. :)
[Obrazek: batbeg_pozabb_fotogr025.jpg]

A dla mnie to jest żałosna maska. Mogę tak uważać? Proszę...

RE: Batmany - Bogdan - 12-02-2013

(12-02-2013, 13:25)Juby napisał(a):
(12-02-2013, 12:02)Bogdan napisał(a): A był? :)

Conroy, Bale.

Yhm. Nie wiem, nie oglądam i nie oglądałem TAS więc na temat Conroy'a nie mogę się szczególnie wypowiedzieć, natomiast jeśli chodzi o Bale'a, to nigdy nie byłem do niego w 100% przekonany - co prawda nie przeszkadza mi w żaden szczególny sposób (no, może ten nieszczęsny growl), ale też zwyczajnie uwielbiam Keatona w tej roli i stawiam go wyżej, zarówno jeśli chodzi o odegranie Bruce'a, jak i Bruce'a w kostiumie. Stąd moje pytanie.

(12-02-2013, 14:12)SonnyCrockett napisał(a): A dla mnie to jest żałosna maska. Mogę tak uważać? Proszę...

Niestety nie możesz.

(12-02-2013, 14:12)SonnyCrockett napisał(a): A dla mnie to jest żałosna maska. Mogę tak uważać? Proszę...

Możesz uważać jak chcesz. Możesz nawet o tym tutaj pisać. A wszyscy mogę cię z tego powodu wyśmiać.

Też myślę że mogę tak uważać. I myślę że nie mogą wyśmiać, mogą wyszydzić :P

RE: Batmany - Corn - 12-02-2013

Maska z Beginsa jest słaba, a jej największą wada są krótkie uszy.

RE: Batmany - Hitch - 12-02-2013

Keaton zjada Bale'a strojem, głosem, kreacją Wayne'a i kreacją Batmana. Po grzyb drążyć temat? :)

Christian się jedynie fizycznie lepiej przygotował, ale użytku i tak z tego nie robi, więc who cares.

RE: Batmany - Hitch - 12-02-2013

Nie przeczę. Jednakowoż nie gadamy tu o potencjale, ale rolach dostarczonych :)

(12-02-2013, 15:49)Corn napisał(a): Maska z Beginsa jest słaba, a jej największą wada są krótkie uszy.

Nawet nie wiem jak odbić ten argument. Chyba Batmana widziałeś tylko w kinie, bo wielokrotnie w komiksach miał on krótsze uszy.

A jeśli maska z BB jest "słaba", to wszystkie wcześniejsze i późniejsze jego maski była łajnem.

RE: Batmany - The Vujek - 12-02-2013

(12-02-2013, 16:50)Juby napisał(a):
(12-02-2013, 15:49)Corn napisał(a): Maska z Beginsa jest słaba, a jej największą wada są krótkie uszy.

Nawet nie wiem jak odbić ten argument. Chyba Batmana widziałeś tylko w kinie, bo wielokrotnie w komiksach miał on krótsze uszy.

Jeśli tak, to w komiksach musiała wyglądać jeszcze bardziej chujowo :)

Krótkie uszy? W Begins? Serio?

[Obrazek: varley-color-01.jpg?w=500&h=386][Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcSNxbitspeKtmngXNp0_sj...JqBDjPLZct]
[Obrazek: batman-sword-of-azrael.jpg?w=400]